HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 22. 15:31

Senki? :(
JóSebesség

#422 Felhasználó inaktív   jani-wan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 22. 15:31

Hello.
Tudna segiteni valaki a választásban?
Most akarok LCD TV-t venni és addig jutottam hogy 2 jelölt maradt.
A SAMSUNG LE32R51B  (275000 FT)  és az LG  RZ-32LZ55  (283200 FT)
Én 3 napja kezdtem el utánanézni a dolgoknak ügyhogy csak most jutottam el oda hogy tudjam mi az a DVI vagy HDMI stb...
Tehát a lényeg ami engem érdekelne.
A Samsung némileg olcsobb, de a válaszideje csak 12 ms, ellenben az LG 8 ms-ével.
Nos engem aggaszt kicsit hogy mennyivel rosszabb a 12 ms a 8 ms-hez képest.
És azt nem értem hogy lehet HD Ready ha nincs benne HDMI?
Én mindenes tv-nek szánom, tehát tévézni, DVD-zni és számitógépezni.
Köszi a segítséget előre is.

#423 Felhasználó inaktív   jani-wan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 15:32

Idézet: netcobra - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 16:07

Vertigo: Termeszetesen 20-30%+ert sokkal jobb tvket lehet venni, sott, 50-70%+ert meg jobbakat. Ar/ertek aranyokrol beszeltunk, ebben pedig a T es R szeria a legjobb mostansag. En mielott megvettem eleg sokat megneztem egymas mellett, es lehet hogy az en szemem rossz vagy csak egyszeruen egy foldi halando szemevel neztem, de nagy kulonbseget nem lattam +1-2szazezerrel dragabb tvknel sem. A nappaliba enis valami jo kis 40"osat vennek, de peldaul a szekrenyembe nem fer be 27" nal nagyobb, ez volt az egyik fo szempont. Sorolhatna meg mindenki a sajat szempontjait, de ugyis mindenkinek maganak kell eldontenie neki mi a fontosabb. Nekem pl csak tvnek kell, pcvel talan ha ketszer volt eddig osszekotve, pedig mar megvan egy ideje, ezert peldaul egyaltalan nem fontos a dvi pc funkcioval, vagy a hdmi. Lehet maradi vagyok, de meg dvdzni sem nagyon szoktam.Ezert amikor en ajanlom, akkor a tv funkciojarol beszelek elsosorban. De szerintem is erdemes megnezni a dragabbakat is, es ha elfer, van ra keret, stb akkor termeszetesen a jobbat kell venni..Sajnos pont ebben a meretben (26-27") nem nagyon volt valasztek, foleg olyan, ami mezei halandonak latvanyosan tobbet nyujtana, mint egy xtizezerrel dragabb..

Ui: Amugy ha most vennek tvt, megvennem a bolhapiacon hirdetett sonyt es inkabb hozza egy uj szekrenysort, annyira jo aron adja a srac. Erdemes megnezni aki most keszul tvt venni. 40" es 380k iranyar.

Hello.
Tudna segiteni valaki a választásban?
Most akarok LCD TV-t venni és addig jutottam hogy 2 jelölt maradt.
A SAMSUNG LE32R51B  (275000 FT)  és az LG  RZ-32LZ55  (283200 FT)
Én 3 napja kezdtem el utánanézni a dolgoknak ügyhogy csak most jutottam el oda hogy tudjam mi az a DVI vagy HDMI stb...
Tehát a lényeg ami engem érdekelne.
A Samsung némileg olcsobb, de a válaszideje csak 12 ms, ellenben az LG 8 ms-ével.
Nos engem aggaszt kicsit hogy mennyivel rosszabb a 12 ms a 8 ms-hez képest.
Én mindenes tv-nek szánom, tehát tévézni, DVD-zni és számitógépezni.
Köszi a segítséget előre is.

#424 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 15:37

mi lenne ha nem floodolnal? :rolleyes:
JóSebesség

#425 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 17:16

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 16:37

mi lenne ha nem floodolnal? :rolleyes:

A kis turelmetlen :D  :D

Szerkesztette: saca3 2006. 04. 22. 17:16 -kor

P5W DH Deluxe  CPU:E6600 Core 2 duo,  3* 250.GB SATA hdd, GAINWARD  8800GTX vivo, 2*1024.RAM 800MHZ. TAGAN 480W-Tap, logitech mx5000 bill, eger mx1000,  samsung 940bf

#426 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 07:12

Idézet: jani-wan - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 16:32

A HDMI nem feltétele a HD Ready-nek.
Lásd a 2006. ápr. 7., péntek - 21:35 hsz-t ebben a topic-ban.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#427 Felhasználó inaktív   jani-wan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 07:07

Köszi Teaway, ez megnyugtató.

Turbo
Floodolás: életemben először használtam ezt a vackot hát igy alakult. Legalább megtudtam hogy igy hivják.
De másban nem nyújtottál valami nagy segitséget.

Ha senki nem tud segiteni a válaszidővel kapcsolatban akkor igy jártam.

#428 Felhasználó inaktív   Cornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 08:05

Idézet: jani-wan - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 7:07

Turbo
Floodolás: életemben először használtam ezt a vackot hát igy alakult. Legalább megtudtam hogy igy hivják.

Kiváncsi lennék, hogy észrevennéd-e a különbséget szabad szemmel a 8 és a 12 ms között!
Én a helyedben nem tulajdonítanék neki ekkora jelentőséget.
De ha nem tudsz tőle aludni, menj el mondjuk a "Hülye azért nem vagyok"-ba, oszt nézd meg őket!

#429 Felhasználó inaktív   hadur2002 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 15:21

szerintem inkabb kerdezzuk meg Petty-kp-et mennyire van megelegedve a lassan egy hetes "monitoraval"!!
Újszerű, kiállítási darab notebookok garanciával!! Érdeklödj priviben! Országos házhozszállítás ingyen! :)

#430 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 15:23

Idézet: jani-wan - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 8:07

Turbo

ennek a vacaknak van egy szabalyzata.
JóSebesség

#431 Felhasználó inaktív   hadur2002 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 15:40

Turbo allj mar le... most elosszor benyomta ketszer, meg is ertette hogy nem jo, ezek utan minek erolteted? ugye nem akarsz szakkort szervezni: lincseljuk meg Jani-want mert egyszer floodolt cimmel?!
Újszerű, kiállítási darab notebookok garanciával!! Érdeklödj priviben! Országos házhozszállítás ingyen! :)

#432 Felhasználó inaktív   Petty-kp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 20:09

Idézet: hadur2002 - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 16:21

szerintem inkabb kerdezzuk meg Petty-kp-et mennyire van megelegedve a lassan egy hetes "monitoraval"!!

Hali mindenkinek :)

Itt egy LE26R72B tulaj :)

Olvasgatva a fórumot, és a kis nyughatatlan –Turbo- írásait:) gondoltam megosztom végre eddigi tapasztalataim. Eddig azért is nem írtam, mert hisz idő kell hozzá, hogy legalább alapjaiban megismerjem a kis készüléket.

Eme kis cikk, leírás, talán segít majd JANI-WAN nak is. (bocsi a nagybetűért, csak hogy észrevegye a nevét, hogy ez neki is szól)

Nos, a vélemények röviden:
Monitorként kezdem, mivel annak használom a legtöbbet.
Furcsa volt az elején a nagy átmérő, de nem volt nehéz hozzászokni.
A beállítási lehetőségek elég jók, szinte túl a tulaj döntésére van bízva a szín kontraszt egyéb kompozíció. Más beállítás jó nappal, más este és éjszaka. Ennél a monitornál ez a kezdőknek gondot okozhat, mint nekem is :) Hogy mikor mi a tökéletes beállítás, bár már kezdek rájönni :)
Teszteltem játékokkal is, igaz még csak nagyon kicsit, de semmi panasz. CMR, Duty, NFS, stb. elég jól mentek. És lehet hogy én vagyok vak, vagy nem is tudom mit kell nézni, de a 8ms vs 12 ms válaszidős vitához hozzászólva: az enyém elvileg 8 ms (valakik szerint 12), de semmi elmosódást, utánhúzást nem észleltem eddig.
Nah ok, ez nem igaz így teljesen. Van egy tesztprogram, amiben, amikor megy a fehér háttér előtt egy fekete kocka, nagy sebességgel, akkor olyan mintha két kockát látnék, egyik lemaradva, mint az árnyéka :) és fordítva is, feketénél a fehér. Nem tudom, hogy ez nagy gáz-e, és hogy CRT nél, vagy jobb TFT_ken ez hogy megy, de csak ezért nem hozom vissza a CRT-met, hogy megnézzem azon hogy menne. Ezen kivűl úgysincs semmi bajom vele.
Ha kérdés van írjatok mailt

tesztprogi

Bár ebben a képben, képen meg az a fura, hogy amire az van írva, hogy fekete az nekem eléggé szürke, mintsem hogy fekete :) vagy lehet színvak vagyok? :)

a fura fekete

Mint TV, … fontosnak tartom azzal kezdeni, hogy: egy másik szobából jön át a koax kábel, ami jó öreg, és vagy 15 méter ide, abból 3 a szekrény mögött összetekerve, nah meg egy konyhán jön keresztül hűtő és fagyasztó mögött, nuku profibb árnyékolással, ami biztos jot tesz a jelnek útközben :) meg még 6-8 m megy tovább a tesóm szobájába. Nah, így elég gáz képet alkotni a kép minőségéről. Szerintem. Rővidesen teljes, és új kábelezés lesz a kéróban az ilyen dolgokhoz, TV-nél és LAN-nál, meg ilyeneknél.
Azért mondom: a kép nekem kicsit szemcsésnek tűnik, de csak is TV módban
Fontosnak tartom itt megemlíteni, hogy PC-ről sokkal szebb, jah és mégjobb: töltöttem le, HD-s wmv videót a M… oldaláról,

nem reklám, de jó anyagok, videók, érdemes megnézni! tesztnek cool :)

és, hát, bakker, majdnem elájultam, irtózatosan szép a képe pl, a korallzátonynak, ami a bal legalsó videóban van. Azok után nem is igen van kedvem sima TV-t nézni, ami ahhoz képest igencsak gyengébb, de persze nem nézhetetlen. Bár gondolom ez azért más fajtán is így lenne. Nem csak a samu-n. bár úgye ez csak egy videó volt, és sajna a tv adás marad a régi, és hagyományos még sokáig, legalábbis itt MO-n. Bár szerencsére már alakulnak a dolgok és jön a minőségi TV-zés is
No de mint TV is elég jó. Távirányító rendben, és sokkal szebb, pl. mint a a 26M51 hez tartozó. Kezelhetőség ok, könnyű belejönni, sokmindent tud, de nincs agyonbonyolítva.

Még annyi, ami fontos lehet a hangfal: vájt fülűeknek ajánlott a „mute” gomb megnyomásával kezdeni, majd a saját hangfal szettet rákötni. TV-zéshez még ok, játékoknál is hagyján, bár egy CS-s lanparty-nál már gyenge lenne (még jó hogy az inyen partykon általában fülessel nyomul az ember:) ) de pl egy jó kis zenehallgatáshoz már kevés kicsit. Igaz mit is várhat az ember ily pici méretű és 2X5 Watt teljesítményű hangszóróktól? Nem sokat. Kb ennyit.

Huh, talán most ennyi, ha kérdés van, írjatok :)

Üdvözlettel: Petty

Szerkesztette: Petty-kp 2006. 04. 26. 20:10 -kor

ASUS-A7N8X-E Deluxe / AMD Athlon™ XP 3200+ Barton / Thermaltake Volcano 12 / 2 x 512 Kingmax Hard-core DDR500 PC4000 / GeXcube Radeon 9600 Pro 256 MB DDR / 2 x Samsung SP1614N 160GB HDD PATA + 1 x Samsung SP2504C 250GB HDD SATA / LG GSA-4160B / Samsung LE26R72B LCDTV/ Logitech Cordless desktop Optical Black / Codegen 6102L + Q-Tec 500 Watt 12CM Fan / T-Online ADSL WLAN 2048/192

#433 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 23:07

Idézet: hadur2002 - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 16:40

Turbo allj mar le... most elosszor benyomta ketszer, meg is ertette hogy nem jo, ezek utan minek erolteted? ugye nem akarsz szakkort szervezni: lincseljuk meg Jani-want mert egyszer floodolt cimmel?!

hmmmmm,
igazad van, de ez egy kicsit durva beszolas,

"Turbo allj mar le... "

turbo:  hagyd a fenebe ;)  valoszinu nem fogja tobbet hasznalni :D  :D
P5W DH Deluxe  CPU:E6600 Core 2 duo,  3* 250.GB SATA hdd, GAINWARD  8800GTX vivo, 2*1024.RAM 800MHZ. TAGAN 480W-Tap, logitech mx5000 bill, eger mx1000,  samsung 940bf

#434 Felhasználó inaktív   hadur2002 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 10:09

Petty-kp: koszonjuk a kimerito hozzaszolast. nekem annyit megneznel rajta hogy amikor szoveges fajlokat nezel rajta 1360x768-ban akkor minden betu szaera egy pixelsor vastag?

#435 Felhasználó inaktív   Petty-kp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 10:31

Idézet: hadur2002 - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 11:09

Petty-kp: koszonjuk a kimerito hozzaszolast. nekem annyit megneznel rajta hogy amikor szoveges fajlokat nezel rajta 1360x768-ban akkor minden betu szaera egy pixelsor vastag?

Hy!

Semmi gond, megnézem, megnéztem. :)
De mint kezdeném azzal, hogy nem mindegy, hogy hol nézem a szöveget.
Értsd ez alatt azt, hogy notepad-on vagy word-on, vagy pl. az itteni fórumom (mozilla Firefox) keresztül nézem. Számít a betűméret is :)
De hogy elég kimerítő választ adhassak:

Notepad (teljes képernyősen, bár ez mindegy):
- függőlegesen 2 pixel akkor, amikor mások által készített szövegeket nézek (Windows log fájl, nfo fájlok game-k mellett). Olyan mintha félkövér, vagy kövér betűtípus lenne.
Vízszintesen 1

- ha saját készítésű txt-t, szöveget nézek akkor szerkesztés és olvasáskor is szépen 1 függőlegesen és vízszintesen is.

Word:
- 12-es betűméretig 1 pixel
- 14 felett 2 pixelnek látom

Fórum: itt is egy pixeles

Jah, majd nemsokára készítek pár fotót, és majd feltöltöm őket. :)
Csak még pár játékot is fel akarok tenni, hogy azokról is legyen fotó.
Szerintem majd holnap érkeznek a képek, addig is türelem,
És lehet adni ötleteket, hogy mikről készítsek képeket. :)

ASUS-A7N8X-E Deluxe / AMD Athlon™ XP 3200+ Barton / Thermaltake Volcano 12 / 2 x 512 Kingmax Hard-core DDR500 PC4000 / GeXcube Radeon 9600 Pro 256 MB DDR / 2 x Samsung SP1614N 160GB HDD PATA + 1 x Samsung SP2504C 250GB HDD SATA / LG GSA-4160B / Samsung LE26R72B LCDTV/ Logitech Cordless desktop Optical Black / Codegen 6102L + Q-Tec 500 Watt 12CM Fan / T-Online ADSL WLAN 2048/192

#436 Felhasználó inaktív   hadur2002 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 13:53

Koszi! es akkor minden betu minden sorban egyforma? arra probalok rajoni, hogy a beszerelt panel tenyleges felbontasa-e az 1366x768, vagy mas a panel es emiatt egy ket sort osszevon-e. ha csak a szelebol von le 3-3 pixelsort az teljesen jo.

#437 Felhasználó inaktív   Petty-kp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 14:34

Idézet: hadur2002 - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 14:53

Koszi! es akkor minden betu minden sorban egyforma? arra probalok rajoni, hogy a beszerelt panel tenyleges felbontasa-e az 1366x768, vagy mas a panel es emiatt egy ket sort osszevon-e. ha csak a szelebol von le 3-3 pixelsort az teljesen jo.

Hali!

Nem von le egyet se, legalábbis nálam nem, mivel ez a típus nem 1366x.. hanem 1360x.. os felbontással üzemel gyárilag, és a videókari is 1360x… os felbontásban adja ki a képet, képernyőbeállításoknál a felbontások közt a választható is 1360x.. és nem az igazi 16:9 nek megfelelő 1366x… ami a matematikai alapokon kijönne.
Ehhez még annyit, hogy a legtutibb videó lejátszó, amire én most az új monitor mellett, miatt újra áttértem az-az MV2Player, abban ki lehet tényleges full screen-re tenni a videókat, és ami érdekes benne, hogy ez a progi matematikai, és kerekítési alapokon számol, azaz 768/9*16 = 1365,333 amit kerekít, igy 1365x768 as felbontással teszi ki teljes képernyőre. De a kép tökéletes vele, és teljes képernyős, ami pl a wmplayer 10 nél nekem nem sikerült összehozni.

Visszaszívom az egészet:)

Most vizsgálgattam meg még alaposan miközben írtam a dolgot, nem akarok hülyeségeket írni, de tanulságnak bennhagyom az elsőnek írtakat.
1366x768 a tényleges felbontás, de a gépemről a videókari, csak 1360x768 as felbontást rajzol ki, jelenít meg, pedig nem is ez az igaz szabvány.
TV módban kihasználja mind az 1366x 768 at, de PC módban a felbontás miatt lecsíp nekem kétoldalt 3-3 pixelt, hogy nem „torz” kép legyen, hanem minden megjelenítendő pixel egy pixel legyen a megjelenítés alatt is. és amikor az Mv2Player megy, akkor az tényleg 1360 hoz igazítja a függőleges pixelek számát is, azaz 1360x765 így, ennél a kész szélén és még az alján is hiányzik pár pixel, hisz a 765 kontra 768 nál van 3 pixel difi, amit nem használ ilyenkor, ami ezáltal fekete marad. De ez legyen a legkevesebb, hisz filmezés közben az az 6 pixel vízszintesen és 3 függőlegesen nem fog nagyon hiányozni. Filmezés közben, messziről nem igen észrevehető.

Nah, bocsi az első nekifutásos tévedésért, de legalább időben korrigáltam :)
Ha van bármi kérdés, akkor írjatok

Szerk.

Megnéztem még egyszer, gyári leírásban, még a könyvében is! 1360x768-as felbontást írnak, mint támogatott felbontás. Lehet a videókarim ezt érzékeli, és ezért küld ekkora jelet rá ki, de a mostani TV kontra PC gyorstesztnél is kiderült, hogy ténylegesen ott van az a 1366 pixel, csak abból nem használ fel 6-ot a PC módban. Legalábbis nálam.

Szerk. vége

Szerkesztette: Petty-kp 2006. 04. 27. 14:39 -kor

#438 Felhasználó inaktív   hadur2002 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 14:59

ismet koszi, azt hiszem akkor jo lesz egy ilyen nekem is... :) meg annyit irj hogy mennyi szint kepes megjeleniteni, es azt a valosagban is tudja-e?

#439 Felhasználó inaktív   Petty-kp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 15:25

Idézet: hadur2002 - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 15:59

ismet koszi, azt hiszem akkor jo lesz egy ilyen nekem is... :) meg annyit irj hogy mennyi szint kepes megjeleniteni, es azt a valosagban is tudja-e?

Hy!

A 26 colos papíron dual 10 bit-es és 6,4 milliárd színt állítólag PVA panellel szerelve, míg a 32 colos már S-PVA és dual 10 bit 12,8 milliárd színt jelenít meg. Hogy ez így is van-e a valóságban, passzolom, nem számolom meg :)
Ha úgy vagy, hogy ilyet veszel, akkor gondolom, már körbenéztél, hogy hol a legolcsóbb ebben a pillanatban. Én pl. az ElektroPontban vettem itt Győrben. Addig tapostam az eladót, meg kötöttem az ebet a karóhoz, hogy a 250E ért kitett cuccost le tudtam alkudni 230E re :D

Jah, akkor viszont lenne nekem is egy-két kérésem.
Nézd meg please a fent linkelt képet, hogy a jobb alsó feketének titulált kocka nálad fekete-e vagy szürkés?

És hogy a teszt progiban, a gyorsan mozgó fekete vagy fehér kocka, az ellentétes színű háttéren nálad is duplázódik-e, szellemképes-e mint ahogy nálam.
És a legfontosabb, most vettem észre, hogy írja a válaszidőt, és a Hz-et is.
Az én értékem sajna siralmas, azaz éppenséggel messze 8 ms felett van :( átlag 16 ms, a kockafuttató tesztnél. Remélem ez nem a valóság. :(

Gondolom most még sima CRT-n, vagy LCD-n nézed majd meg a teszteket, az nem is gond, csak ha nem probléma, akkor írd meg azt is, hogy milyenen nézed (felbontás, monitor típus, videókari, stb, ami a teszt eredményben számíthat.)

#440 Felhasználó inaktív   Cornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 19:16

Nekem is 16 ms-t ír ki a progi. De én nem látom a négyzeteket duplán, csak homályosan.

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.