Idézet: szalacsy - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 0:21
Szevasztok !
Eddig csak olvasgattam a topicot, de mától büszke tulajdonosa vagyok egy Samu 26R51 - nek....
Sziasztok!
Gratula az új tulajoknak. Remélem, meg lesztek elégedve az új Tv-tekkel
Olvasgatva hozzászólásaitokat, felmerült bennem pár kérdés.
- Ti mivel kötitek össze PC-t a TV-vel?
- Milyen lehetőségek vannak? Melyik az, ami működik is?
(több fórumot átnéztem már, millió fajta ide-oda alakító kábelről volt szó, és már elvesztem a rengetegben a lehetőségek között. És sokról azt írták, hogy megy, mások meg hogy nem megy. Én sem szeretnék 10 ezres tételt érő kábelekkel kísérletezni, nincs annyi pénzem, hogy mindet megvegyem próba képen. Nekem csak egy kell, de a legjobb

amivel a legszebb képet kapok majd PC-TV kapcsolat esetén.)
- DVI, kompozit, melyikről mi a véleményetek? Már amelyik működik is, hogy melyik jobb? Képminőség, minden érdekel
Idézet
Dvd lejátszó, Yamada csúcsmárka, 5 ezerér vettem karácsonykor : ) Na szóval kompozit (rca) kábelt használva a kép fos, más viszont nincs.
PC - ről DSUB - on keresztül ugyanaza DVD kiru.
Lehet, hogy most nagyon kimerült vagyok agyilag, de ha jól értem, akkor sima, hagyományos VGA (15 pin) monitorkábellel kötöd össze.
A képminőség meg lehet azért jobb PC-ről, mert talán a géped jobb, és a codekelés is, mint egy belépő színtű lejátszóban.
Nem tudom, ez csak tipp, valótlant nem igen akarok írni:)
Idézet
Vettem hozzá kompozit káblet is, hogy mehessen HDTV-ként a PC-mről.
Fentebb is említett kimerültségemből adódóan sajna ezt sem igen értem, de megkérdezném, hogy milyen kábel is ez? Melyik vége hova is csatlakozik?
Huh, ma nagyon fáradt vagyok, semmi nem jut eszembe, semmit nem értek meg, hogy melyik kábel mi is. Lehet pihennem kellene egyet?
Erről jut eszembe, lejárt a lassan 5 hétre nyújtott táppénzem is így a szemműtét után, így holnap 12 órás nappalos (6-18) műszakban folytatom munkás életem. Ennyit a pihenésről:)
Nekem 26R72B-m van, azon nincs echte DVI bemenet, „csak” HDMI”, arra lehet átalakítóval, vagy direkt HDMI végű kábellel bevezetni a cuccot.
A videókarin meg van egy hagyományos:) VGA (15 pin), 1 S-Video (9 pin), és 1 DVI (24 pin) kimenet is.
Összesítve egyé a fenti kérdéseket:
Melyik csatlakozókon lehetne összekötni a PC-t a TV-vel, ami működik is és a legjobb minőségű képet kaphatom?
Előre is köszönök minden segítséget.
Üdvözlettel: Petty
Szerkesztette: Petty-kp 2006. 05. 03. 22:13 -kor
ASUS-A7N8X-E Deluxe / AMD Athlon XP 3200+ Barton / Thermaltake Volcano 12 / 2 x 512 Kingmax Hard-core DDR500 PC4000 / GeXcube Radeon 9600 Pro 256 MB DDR / 2 x Samsung SP1614N 160GB HDD PATA + 1 x Samsung SP2504C 250GB HDD SATA / LG GSA-4160B / Samsung LE26R72B LCDTV/ Logitech Cordless desktop Optical Black / Codegen 6102L + Q-Tec 500 Watt 12CM Fan / T-Online ADSL WLAN 2048/192