HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#611 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 11. 18:47

bizti? :think:

nem szeretnek 'butitott' hd anyagokat nezni.
720p minimum.
ps3at is tervezek... (bar annak van analog kimenete)
JóSebesség

#612 Felhasználó inaktív   zeej 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 11. 20:17

"amiken meg van HDMI, az qrva draga (nekem)... max olyan 180k van erre az egeszre..."

Sztem dobj hozzá még egy tizest és a hülye azért nem vagyok boltban kapsz LG 26LC2R-t (legalábbis én ilyet szeretnék venni a héten) sztem menj el, nézd meg, egy próbát megér ;).

#613 Felhasználó inaktív   zeej 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 19:18

Ha már így szóbajött az LG, vkinek vélemény a fent említett modellről (26LC2R)? Nekem tetszett a képe (sam R71/72 ugyan szebb, de 40el drágább is). Mondjuk eddig hd adással láttam, ma láttam sima rtl klub-al, hát kiábrándító volt :(

#614 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 19:34

szvsz minden lcdn 'kiabrandito' mondjuk egy upc kabellel a kepminoseg.
errol nem igazan tehet a samsung, lg, vagy akarki. lcd-n nagyon kijonnek az alacsony felbontasok, a kulonbozo tomoritesi eljarasok, zaj stb.
JóSebesség

#615 Felhasználó inaktív   zeej 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 03:52

Köszi szépen a választ. Ez így megnyugtatóbb.

#616 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 09:18

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 19:28

Ahhh, tele a tokom az LCDkel.
Mar viszonylag olcson vannak 26 colos LCDk... (150e) de ezeken ninc sHDMI.
:omg:

amiken meg van HDMI, az qrva draga (nekem)... max olyan 180k van erre az egeszre...

Tesómék most vettek Samsungot (26") mert akciós volt valahol (Madárkás cég?), és 189.900 volt.
Van rajta VGA, DVI, HDMI!!!, Composit, S-Video, Scart és Composit RGB csati is.
Ja és még HDCP  :eek: is van benne, igaz "csak" a DVI bemenetén. Mondjuk picit több, mint 180.000, de ha ügyesen körülnézel lehet máshol ólcsobb ez az "akciós" készülék.

Vagy 150.000 körül van most Samsung SlimFit CRT, amin van HDMI, csak a valós felbontását nem találni égen-földön, mert papiron 1080i; 720P; 576P; 480P; 576i; 480i kompatibilis.

Szerkesztette: Inquisitor 2006. 06. 13. 09:43 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#617 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 09:23

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 20:34

szvsz minden lcdn 'kiabrandito' mondjuk egy upc kabellel a kepminoseg.
errol nem igazan tehet a samsung, lg, vagy akarki. lcd-n nagyon kijonnek az alacsony felbontasok, a kulonbozo tomoritesi eljarasok, zaj stb.

Na most az ANtenna Digital adásait látnád rajta, olyan kockásra van tömörítve, hogy na ... a spórolás ára.  :omg:
De a "legszebb" az új AXN Sci-Fi, ránézésre valami 320 alatti (240x160?  :think: ) felbontásban tolják, mert 1x1 centis kockákból áll a képe.

#618 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 13. 09:36

Ja igen. Azért jöttem a topicba, hogy megkérdezzem:
A tesóm LCT tévéjének (Samsung LE26R71B) 1366x720-as a felbontása, és nem tudom miként jobb PC-re kötni?
(Most gagyi VGA van benne egy darab D-Sub csatival, de kicserélném ...)
Ha VGA-n kötjük rá, akkor minden oké, de összeszed egy csomó zajt ugye.
Ha DVI-on kötjük rá, akkor nincs zaj, viszont max. 1280x720-as felbontást tudja kitolni a számítógépes DVI.
(Dual DVI-os kártya luxus lenne a gépbe, másrészt nem biztos, hogy a TV támogatja.)
HDMI-s kártyát AGP-ben bajos beszerezni, még PCIE-ben is most jönnek az ólcsobbak ki.
Én a "HDTV"-s RGB csatira tippelek, cska nem tudom jól gondolom e. GF5200-ből (nem röhögni!) is volt már olyan, amin volt ilyen kimenet, és az még AGP-s.

Van valami öteletetek erre?

Szerk.: Amit mindíg elírok Composit RGB-nek az természetesen a Component (Y/Pb/Pr) csati ...  :omg:
Ja és amit megadtam TV-t az mindenben ugyan az, csak azon (még) nincs DVI+HDCP, kinézetre és egyébb tulajdonságokra ugyan az. Talán ez az, de már semmi se biztos: Samsung LE-26R72B
Viszont akkor a magyar kézikönyv írói nagyon benéztek valamit, mert minden modellnél a HDMI csatin van a HDCP.  :Đ

Szerkesztette: Inquisitor 2006. 06. 13. 09:51 -kor

#619 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 19:36

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 10:36

Ja igen. Azért jöttem a topicba, hogy megkérdezzem:
A tesóm LCT tévéjének (Samsung LE26R71B) 1366x720-as a felbontása, és nem tudom miként jobb PC-re kötni?
(Most gagyi VGA van benne egy darab D-Sub csatival, de kicserélném ...)
Ha VGA-n kötjük rá, akkor minden oké, de összeszed egy csomó zajt ugye.
Ha DVI-on kötjük rá, akkor nincs zaj, viszont max. 1280x720-as felbontást tudja kitolni a számítógépes DVI.
[...]

Használd a D-SUB-bal. A DVI nem támogatja a PC funkciót. Legalábbis az R5X sorozatnál így van, az R7X-nél nem tudom, hogy léptek-e ezen a téren.

1366x768 a felbontás :)

Szerkesztette: Teaway 2006. 06. 13. 19:37 -kor

<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#620 Felhasználó inaktív   zeej 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 12:29

Helló

Meglett a tv: LG 26LC2R. A kérdésem az lenne, hogy a (remélhetőleg ma összeszerelt) gépemet mivel kössem rá? Videokártyán 2 DVI és egy S-Video kimenet van. Vettem DVI - HDMI káblet, viszont nem tudom, h az a hangot is közvetíti e (videokártyából nem ugye?). Ebben az esetben mivel kössem a tvre a hangot? Más: fentebb olvastam, h a DVI 'csak' 1280*720-ban tudja átküldeni a képet? Ez a DVI sajátossága vagy a Samsung nem kezeli 'jobban'? Elméletileg az LG támogatja HDMI-n keresztül a PC összeköttetést.

#621 Felhasználó inaktív   zeej 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 12:31

Jah, meg akkor még egy: kábel tv-t szeretném rádugni még, a doboz ~15m, mivel / hogyan kössem rá? Vmi jelerősítő?

#622 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 15:25

Idézet: zeej - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 13:29

HMás: fentebb olvastam, h a DVI 'csak' 1280*720-ban tudja átküldeni a képet? Ez a DVI sajátossága vagy a Samsung nem kezeli 'jobban'?

A PC-s videokártyáknál egy DVI sávszélessége ennyit tesz lehetővé. Lehet kani un. Dual DVI videokártyákat (GF7 szériából, Radeon X1000 szériából, de nem mind az! Igaz van belőlük HDMI-s is, csak itthon nem kapni), ahol összeadodik a két DVI sávszélessége, és 1920-is ki tudják tolni a képet, de gondolom olyankor max. 1 megjelenítő mehet?  :think:

Ja igen, meg GF5-től létezik olyan VGA, ami tud "HDTV" azaz Component (Y/Pb/Pr) kiemenet is (Radeonnál azt hiszem 8000-es és 9000-es széria egy DVI-I/HDTV átalakítóval tudta ezt), ami elég jó képet ad, de lövésem sincs mennyire bírja a 15 méter.

Szerkesztette: Inquisitor 2006. 06. 14. 15:27 -kor

#623 Felhasználó inaktív   zeej 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 16:21

Hali
Köszi a gyors választ. Még nem lett összerakva a gép, de egy 7600gt már ott pihen a polcon hozzá, azon van dual dvi (meg s-video), de lehet nem éri meg az a 'pár' plusz pixel. Ha netán mégis egyszer szükségem lenne rá akkor a HDMI switch nem tudja 'egyesíteni' a két DVI-t ugye? (LG 26LC2R egy HDMI bemenettel az alany.)

#624 Felhasználó inaktív   zeej 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 16:23

Jah, a kábel tv-t a tvre szeretném rákötni, nem a gépre.

#625 Felhasználó inaktív   Sz.Hunor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 22:09

Heló mindenkinek !  Most lett nekem is egy Samsung LE26R72B típusú LCD tv-m , vettem hozzá kábelt , összekötöttem , nagyon szuper minden , a kép mínősége és a betűk olvashatósága is győnyörű, csak egy baj van , hogy vibrál a kép a TV-n nagyon és egy picit a monitoromon is (TFT monitor). Már megpróbáltam mindenféle beállítást , kipróbáltam az összes frekvencia frissítési módot , de sehogysem sikerült megszüntetni a vibrálást ! Ha tudna valaki segíteni ebben , nagyon örülnék neki! Vagy valami szoftvert , amivel rendesen belehet lőni ! A TV 1360x768 -as felbontáson is műxik !de természetesen vibrál továbbra is ! JA a videókártyám ATI RADEON 9600 XT 256MB,

Csatolt fájl:

#626 Felhasználó inaktív   Sz.Hunor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 22:16

Így használom .

Csatolt fájl:

#627 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 23:36

Üdv mindenkinek!

egy kis segítségre lenne szükségem: keresek olyan lcd-tv-t monitor helyett, aminek van vga csatlakozója, és pici: 20-30cm-es...  :)
gondolom létezik ilyen, de sajnos vga-csatlakozóval még nem találtam! :(

a segítséget előre is köszönöm!  :respect: 

F-x
>>> A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál! <<<

#628 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 09:26

Idézet: f - x - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 0:36

Üdv mindenkinek!

egy kis segítségre lenne szükségem: keresek olyan lcd-tv-t monitor helyett, aminek van vga csatlakozója, és pici: 20-30cm-es...  :)
gondolom létezik ilyen, de sajnos vga-csatlakozóval még nem találtam! :(

a segítséget előre is köszönöm!  :respect: 

F-x

Szerintem jobban jársz, ha olyan monitort veszel (és NEM TV-t!), amin vannak AV csatik és/vagy TV-tuner van benne. Mivel a "kisebb" LCD/TFT tévékészülékeknek élatlában vaami hihetetlen rossz felbontása van, de legalább drágábbak is egy monitornál.
TV-tuneres TFT monitorokat majd' az összes gyártó készít (LG, Samsung, Viewsonic, stb.), vagy B megoldás egy bármilyen TFT monitor (15"-os vagy netán 17"-es használtban már elég ólcsó), és egy külső monitorhoz való tuner ...

#629 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 09:59

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 9:26

Szerintem jobban jársz, ha olyan monitort veszel (és NEM TV-t!), amin vannak AV csatik és/vagy TV-tuner van benne. Mivel a "kisebb" LCD/TFT tévékészülékeknek élatlában vaami hihetetlen rossz felbontása van, de legalább drágábbak is egy monitornál.
TV-tuneres TFT monitorokat majd' az összes gyártó készít (LG, Samsung, Viewsonic, stb.), vagy B megoldás egy bármilyen TFT monitor (15"-os vagy netán 17"-es használtban már elég ólcsó), és egy külső monitorhoz való tuner ...

mivel egy pici PC összeszerelését tervezem, amiben van kijelző, így az lenne a lényeg, hogy pici legyen az is.
olyan 7"-, 9"-esre gondoltam... valamiféle autó-tv...
>>> A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál! <<<

#630 Felhasználó inaktív   Sz.Hunor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 16:56

Már sikerült megoldani a vibrálást ! A kábeltv okozta az egészet ! Minden megy , sikerült beállítani 1360x768-ra , szóval 16:9-es monitor beállítás ! Egy problémám van még , hogyan lehetne beállítani azt hogy klón módban legyen (mindkét monitoron ugyanazt lássam) , be lehet állítani de csak úgy hogy a TV-n is ugyanaz a felbontás van mint a gépen , szóval az érdekelne hogyan lehet a TV-t 136x768-ra állítani úgy hogy közben klón módban (átfedés) van ! 

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.