HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#631 Felhasználó inaktív   d3roe 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 17. 10:53

Idézet: Sz.Hunor - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 23:09

Heló mindenkinek !  Most lett nekem is egy Samsung LE26R72B típusú LCD tv-m , vettem hozzá kábelt , összekötöttem , nagyon szuper minden , a kép mínősége és a betűk olvashatósága is győnyörű, csak egy baj van , hogy vibrál a kép a TV-n nagyon és egy picit a monitoromon is (TFT monitor). Már megpróbáltam mindenféle beállítást , kipróbáltam az összes frekvencia frissítési módot , de sehogysem sikerült megszüntetni a vibrálást ! Ha tudna valaki segíteni ebben , nagyon örülnék neki! Vagy valami szoftvert , amivel rendesen belehet lőni ! A TV 1360x768 -as felbontáson is műxik !de természetesen vibrál továbbra is ! JA a videókártyám ATI RADEON 9600 XT 256MB,

Szia

Nekem LE26R51 van, igaz, hogy az nem ilyen jo, mint a tiéd, de ugyancsak vibrál egy kicsit, bár egy idő után meglehet szokni :)

Az enyém 1024*768@75Hz-en megy, ugy már nem annyira gáz, mint 60Hz-n.

Ja és egyébként a TV képe nagyon szép, játék alatt is gyönyörü (eddig az NFS Most Wanted-t próbáltam rajta).

Szerkesztette: d3roe 2006. 06. 17. 10:54 -kor

#632 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 18:52

Hali, nézegettem én is LCD-ket, elsőkörben ezeket néztem ki. Vélemény? :)

http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=71&c...id=31094&page=2
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=71&c...id=31113&page=2
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=71&c...id=27697&page=2
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=71&c...id=31111&page=2
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=71&c...id=29202&page=2
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=71&c...id=30808&page=1
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=71&c...id=27451&page=2
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#633 Felhasználó inaktív   Sweetooth 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 18. 19:01

Esetleg meg tudná mondani valaki hogy miért vannak szinte minden TV-n függőleges "árnyékcsíkok" a képernyőn?Nem mindíg látszik,csak akkor mikor egyszínű háttér előtt (pl.focimeccsen) mozog a kép.Volt egy 100Herz-es Pana CRT TV-m,ott voltak.Előtte egy Thomson Tv-m volt,ott is volt egy vastagabb csík középen.Egyik ismerősömnek Samsung CRT-e van,ott is láthatóak csíkok.Most vettem egy LG LCD TV-t,gondoltam itt majd nem lesz ilyesmi .Persze ezen is van.

Szóval valaki tudja hogy mik ezek,mitől vannak és miért van benne szinte minden TV-ben????

#634 Felhasználó inaktív   I{ris 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 06. 18. 19:18

Idézet: Sweetooth - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 19:01

Esetleg meg tudná mondani valaki hogy miért vannak szinte minden TV-n függőleges "árnyékcsíkok" a képernyőn?Nem mindíg látszik,csak akkor mikor egyszínű háttér előtt (pl.focimeccsen) mozog a kép.Volt egy 100Herz-es Pana CRT TV-m,ott voltak.Előtte egy Thomson Tv-m volt,ott is volt egy vastagabb csík középen.Egyik ismerősömnek Samsung CRT-e van,ott is láthatóak csíkok.Most vettem egy LG LCD TV-t,gondoltam itt majd nem lesz ilyesmi .Persze ezen is van.

Szóval valaki tudja hogy mik ezek,mitől vannak és miért van benne szinte minden TV-ben????

Azok valszeg a zavarások lesznek, nem :think: Ez pedig attól lehet, hogy valami zavarja a jelet, nálam is vannak ilyenek.

De lehet hülyeségeket beszélek :D
EREDETI, RÉGI JÁTÉKOK ELADÓK!
Playstation 3 Play B3yond

#635 Felhasználó inaktív   Sweetooth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 19:40

Idézet: I{ris - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 19:18

Azok valszeg a zavarások lesznek, nem :think: Ez pedig attól lehet, hogy valami zavarja a jelet, nálam is vannak ilyenek.

De lehet hülyeségeket beszélek :D

Nem,nem,ez nem zavar.Egyszerűen hogy is mondjam "a képernyőben van benne".Lehet hülyén hangzik,de így van.Tehát nem külső zavar.Már csak azért sem lehet,mert RGB-n,komponenten,Scart-on,tehát minden jelforrásnál látható.De csak egyszínű háttér előtt gyors képmozgásoknál.

#636 Felhasználó inaktív   I{ris 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 21:49

Idézet: Sweetooth - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 19:40

Nem,nem,ez nem zavar.Egyszerűen hogy is mondjam "a képernyőben van benne".Lehet hülyén hangzik,de így van.Tehát nem külső zavar.Már csak azért sem lehet,mert RGB-n,komponenten,Scart-on,tehát minden jelforrásnál látható.De csak egyszínű háttér előtt gyors képmozgásoknál.

Akkor valszeg az a képfrissítéstől lesz, hány ms-es a tv 12, vagy 8 :think:

#637 Felhasználó inaktív   Sweetooth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 09:01

Idézet: I{ris - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 21:49

Akkor valszeg az a képfrissítéstől lesz, hány ms-es a tv 12, vagy 8 :think:

Nem lehet az a gond,mivel sima képcsöves TV-ken is láttam ezt a jelenséget.Egyébként 8 ms-es a válaszidő.

Nem elmosódás ez (ami a válaszidő miatt lehetne) hanem halvány függőleges csíkok a képernyőn.

#638 Felhasználó inaktív   I{ris 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 14:58

Idézet: Sweetooth - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 9:01

Nem lehet az a gond,mivel sima képcsöves TV-ken is láttam ezt a jelenséget.Egyébként 8 ms-es a válaszidő.

Nem elmosódás ez (ami a válaszidő miatt lehetne) hanem halvány függőleges csíkok a képernyőn.

Akkor fogggalmamcsícs  :p  :D

Tényleg nemtom, talán tegyél be egy képet ;) az talán többet segít :)

#639 Felhasználó inaktív   Sweetooth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 15:17

Idézet: I{ris - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 14:58

Akkor fogggalmamcsícs  :p  :D

Tényleg nemtom, talán tegyél be egy képet ;) az talán többet segít :)

Ááá,erről nem lehet képet betenni,nem látszik,csak és kizárólag mozgás közben sötétebb egyszínű háttér előtt.Hogy valahogy értelmesebben is lefessem a dolgot: Olyan mintha egy-két függőleges sorban "magasabb lenne a fényerő".Tehát van a képernyő,az áll mondjuk hasamraütök 1000 függőleges sorból.Na most ebből az 1000 sorból mondjuk 3 sorban magasabb a fényerő mint a többiben,így nagyon halvány,színtelen világos csíkok láthatók függőlegesen,és mikor vízszintes mozgás van mondjuk egy focimeccsen az egyszínű zöld háttér előtt látszanak ezek a fényesebb csíkok.

Elég bután hangzik tudom,de így van,jobban nem igazán tudom elmagyarázni.

#640 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 16:55

Idézet: Sweetooth - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 15:17

...

1. Szalagfüggöny a képernyővel szemben
2. Gyenge jelszint, esetleg túl sok felé osztott jel
3. Egy bazi nagy mágnes zavarja a koax/scart/rca kábelen érkező jelet
4. Nincs meg a 230V fesz. a dugaljban és/vagy határig van terhelve az áramerősség
5. Szeizmikus anomáliák, mivel nem a Feng-Shui szerint rendezted be a szobát.
6. Csak ugratsz minket
:)

#641 Felhasználó inaktív   Sweetooth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 17:36

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 16:55

1. Szalagfüggöny a képernyővel szemben
2. Gyenge jelszint, esetleg túl sok felé osztott jel
3. Egy bazi nagy mágnes zavarja a koax/scart/rca kábelen érkező jelet
4. Nincs meg a 230V fesz. a dugaljban és/vagy határig van terhelve az áramerősség
5. Szeizmikus anomáliák, mivel nem a Feng-Shui szerint rendezted be a szobát.
6. Csak ugratsz minket
:)

Egyik sem :)

Mivel a barátomnál is láttam ezt a jelenséget (más TV,más hely,más dugalj).De most ne olyan erős fehér csíkokra gondoljatok hogy hófehéren világít.Nagyon halvány.

#642 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 22:22

Idézet: Sweetooth - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 18:36

Egyik sem :)

Mivel a barátomnál is láttam ezt a jelenséget (más TV,más hely,más dugalj).De most ne olyan erős fehér csíkokra gondoljatok hogy hófehéren világít.Nagyon halvány.

hmmm
akkor szar a tv-d
:D  :D
P5W DH Deluxe  CPU:E6600 Core 2 duo,  3* 250.GB SATA hdd, GAINWARD  8800GTX vivo, 2*1024.RAM 800MHZ. TAGAN 480W-Tap, logitech mx5000 bill, eger mx1000,  samsung 940bf

#643 Felhasználó inaktív   jocy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 03:17

sziasztok,

a nagyon kozeli jovoben tervezem egy LCD tv vasarlasat, amire a laptopom is ra szeretnem kotni. hosszas utanajaras utan őt szemeltem ki magamnak: SAMSUNG LE40R71B
http://www.samsung.com/hu/products/tv/lcdt...=Specifications
azt szeretnem kerni, hogy ha valaki tulajdonaban van egy ilyen keszulek, az legyen szives leirni a velemenyet!, legyen az pozitiv vagy akar negativ!
koszi elore is!

#644 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 08:07

Idézet: jocy - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 3:17

sziasztok,

a nagyon kozeli jovoben tervezem egy LCD tv vasarlasat, amire a laptopom is ra szeretnem kotni. hosszas utanajaras utan őt szemeltem ki magamnak: SAMSUNG LE40R71B
http://www.samsung.com/hu/products/tv/lcdt...=Specifications
azt szeretnem kerni, hogy ha valaki tulajdonaban van egy ilyen keszulek, az legyen szives leirni a velemenyet!, legyen az pozitiv vagy akar negativ!
koszi elore is!

ha minden igaz én az igen közeli jövőben (1-2 hét) lehet hozzájutok egy ilyen csodához, akkor majd tudósitok. addig olvasgass a neten, egyik-másik fórumban viszonylag sok infót lehet találni róla.

#645 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 18:27

OLED TV képernyők tömeggyártásban már ez év végétől
http://www.hazi-mozi...p?cid=731&aid=2

Na erre kíváncsi leszek a két nagy LG és Samsung is OLED irányba akar nyitogatni még az idén. Kíváncsi leszek hogy oldják majd meg a eddigi legnagyobb problémát a tartósságot, mert más téren nincs igazán gond a technológiával ott jobbnak tűnik mint a többi.

Mindenesetre már az is jó hír lenne ha legalább elindulna valami folyamat OLED terén, pár év alatt talán kinőné magát ahogy az LCD is tette. ;)

#646 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 20:06

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 19:27

[...]
Na erre kíváncsi leszek a két nagy LG és Samsung is OLED irányba akar nyitogatni még az idén. Kíváncsi leszek hogy oldják majd meg a eddigi legnagyobb problémát a tartósságot, mert más téren nincs igazán gond a technológiával ott jobbnak tűnik mint a többi.
[...]

Ezek szerint a mai OLED-es cuccok nem tartósak még? Gondolok itt pl. az ilyen kijelzővel szerelt MP3 player-ekre.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#647 Felhasználó inaktív   roska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 11:50

Sziasztok!

LCD TV vásárlása előtt állok, s olvastan itt nagyon sok jót és okosat tőletek. Szeretném a 9600XT kártyámra rákötni a leendő TV-t, és ebben kérném segítségeteket. Maximum 1024/768-ban játszok főleg autós témában (GPL, F1, rfactor, GTR). A kártyámon van DVI kimenet, gondolom a legjobb képet ezzel kapom ha a LCD TV re csattanok. Na most melyik TV az amellyel talán a legjobban járok. KábelTV + PC kombinációban?
Samsung LE32R51 - ezen asszem nincs DVI bemenet. Ha nincs akokr milyen a PC képminősége. Valaki használ ilyen TV-t?

Samsung - LE27TB1 - nem tudom ez mennyivel tud kevesebbet, árban közelebb áll a szívemhez.

Samsung Le26r72 - talán ez?

Viewsonic N3260w - valakinek van ilyen s próbálta már PC -vel?

Igazából nem vagyok egy sasszem, de a legjobb hibrid (PC és kábelTV-re egyaránt alkalmas) érdekelne. Vagy esetleg még más típus? Valakinél?

#648 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 15:52

Idézet: roska - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 12:50

[...]
Samsung LE32R51 - ezen asszem nincs DVI bemenet. Ha nincs akokr milyen a PC képminősége. Valaki használ ilyen TV-t?

Samsung - LE27TB1 - nem tudom ez mennyivel tud kevesebbet, árban közelebb áll a szívemhez.

Samsung Le26r72 - talán ez?
[...]

Azt vedd figyelembe, hogy a DVI nem támogatja a PC funkciót. Legalábbis az R5X sorozatnál így van, az R7X-nél nem tudom, hogy léptek-e ezen a téren.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#649 Felhasználó inaktív   roska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 15:56

Idézet: Teaway - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 14:52

Azt vedd figyelembe, hogy a DVI nem támogatja a PC funkciót. Legalábbis az R5X sorozatnál így van, az R7X-nél nem tudom, hogy léptek-e ezen a téren.

"Azt vedd figyelembe, hogy a DVI nem támogatja a PC funkciót. " - Ez mit is jelentene? Azt, hogy attól hogy van rajta DVI bemenet egy TV - n még nem jelenti azt, hogy jól is kezeli?!

#650 Felhasználó inaktív   beatman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 08:38

Sziasztok!

Nagyon köszi énis a fórumot, rengeteget segitett nekemis!

Egy kérdésem volna Hozzátok:

LE32T51BX/XEC
LE32T51BX/XEH
LE32R51BX/XEH

A tipusszám melletti XEC, XEH megjelölés mit takar?  :think:

Thx!

b

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31