HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 02. 20. 19:26

Idézet: macy - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 20:19

Hát nem akaródzik neki. Pedig a CoD2-ben van 1360x768-as beállítás.

Akkor passz, majd lehet letöltöm a demo-t és megnézem énis :)
Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D

#262 Felhasználó inaktív   macy 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 20. 20:12

Idézet: sKeLeToR - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 20:26

Akkor passz, majd lehet letöltöm a demo-t és megnézem énis :)

Mekkora hülye vagyok. 100 Hz-re volt beállítva a frissítés. Most már ok.
-Gigabyte GA-MA56S-S3 * AMD 64 X2 6000+ * Kingmax 2x2GB DDR2 * Sapphire HD 2600XT 512MB * Audigy2 ZS * Creativ Inspire T5400-

#263 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 20:43

Idézet: Uchimata - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 11:21

Na, és téged mi lepett meg? Gondolom nem úgy vettél egy TV-t, hogy meg se nézted előtte. Kiváncsi vagyok (mint LE27T51 tulaj), hogy neked mi szúrt szemet. Én rendkívül elégedett vagyok vele, csak az alap távirányító ergonómiáját fájlalom.

Léttál már mac 23' monitort ?!

na én arra azámítottam, hogy pc-vel olyan lesz csak kicsit durvábbak a pixelek és esetleg valamivel gyengébb színek, hát nem - pixelek elfogadhatóak azomban a színmélység ha a mac 16 millió akkor ez 8 sincs. Sajna vásárláskór csak tv -ként néztem meg és abban bíztam, hogy csak jól kell beállítani a tv kép meg közhely, hogy sokkalta zsizsikesebb és rosszabb rajta. Elvégre alaposan utánaolvastam és seholsem írták, hogy ennyire gázosak a pc -ként az lcdtv színei, hogy úgy mondjam az olyan bányalovak mint te is csak dícsérik naphosszat ha meg megnézi olyan akinek van hasonlítási alapja is az elégedetlen lesz. Ez van, besz*tam, nem gondoltam volna, hogy ekkora gyártók leálnak ennyire primitív cuccokat gyártani. Az esetem nem egyedi, mások is voltam már elégedetlenek saj az lcdtv mégsem egy nagy lcdmonitor attól, hogy pc bemenete van.
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#264 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 21:37

Idézet: macy - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 21:12

Mekkora hülye vagyok. 100 Hz-re volt beállítva a frissítés. Most már ok.

:omg:  :up:
Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D

#265 Felhasználó inaktív   Uchimata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 01:57

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 20:43

Léttál már mac 23' monitort ?!

na én arra azámítottam, hogy pc-vel olyan lesz csak kicsit durvábbak a pixelek és esetleg valamivel gyengébb színek, hát nem - pixelek elfogadhatóak azomban a színmélység ha a mac 16 millió akkor ez 8 sincs. Sajna vásárláskór csak tv -ként néztem meg és abban bíztam, hogy csak jól kell beállítani a tv kép meg közhely, hogy sokkalta zsizsikesebb és rosszabb rajta. Elvégre alaposan utánaolvastam és seholsem írták, hogy ennyire gázosak a pc -ként az lcdtv színei, hogy úgy mondjam az olyan bányalovak mint te is csak dícsérik naphosszat ha meg megnézi olyan akinek van hasonlítási alapja is az elégedetlen lesz. Ez van, besz*tam, nem gondoltam volna, hogy ekkora gyártók leálnak ennyire primitív cuccokat gyártani. Az esetem nem egyedi, mások is voltam már elégedetlenek saj az lcdtv mégsem egy nagy lcdmonitor attól, hogy pc bemenete van.

Klassz a stílusod. Figyi, ez nem az OviFórum, nem itt kell IQ-betyárkodni. Ja, a bányalovak nem interneteznek :p

Így jár, aki nem ért hozzá és mások véleményére hagyatkozik, a'helyett, hogy rendesen megnézné. Én személyesen néztem végig a Notebook-ommal számos típust, így már a boltban kiderült, hogy a szín dinamikája nem teszi egyenértékűvé egy nem TN-filmes TFT monitorral - merthogy a TN-filmnek is kisebb ugye a szín-dinamikája, mint az IPS, xVA paneleknél, miegymás. A zsizsik egyébként a nagyszerű kontraszt, a kisebb dinamika és az műsor-vétel ultragáz minőségének együttese. Vannak szolgáltatók, ahol hozzá lehet jutni occsóért a digi adáshoz (meg a velejáró set-top-box-hoz is). Próbáld azzal, ha akarsz még egy esélyt adni neki.

Szerkesztette: Uchimata 2006. 02. 21. 01:59 -kor

#266 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 04:02

Idézet: Uchimata - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 2:57

Klassz a stílusod. Figyi, ez nem az OviFórum, nem itt kell IQ-betyárkodni. Ja, a bányalovak nem interneteznek :p

Így jár, aki nem ért hozzá és mások véleményére hagyatkozik, a'helyett, hogy rendesen megnézné. Én személyesen néztem végig a Notebook-ommal számos típust, így már a boltban kiderült, hogy a szín dinamikája nem teszi egyenértékűvé egy nem TN-filmes TFT monitorral - merthogy a TN-filmnek is kisebb ugye a szín-dinamikája, mint az IPS, xVA paneleknél, miegymás. A zsizsik egyébként a nagyszerű kontraszt, a kisebb dinamika és az műsor-vétel ultragáz minőségének együttese. Vannak szolgáltatók, ahol hozzá lehet jutni occsóért a digi adáshoz (meg a velejáró set-top-box-hoz is). Próbáld azzal, ha akarsz még egy esélyt adni neki.

Azt hiszem, hogy akkor lepődnél meg a legjobban ha tudnád, hogy amihez szerinted 'nem értek' több mint egy évtizede a szakmám.

Nem tudom, hogy te milyen módon vásárolsz lcd tv-t de nekem namigazán hagyták, hogy notbookot dugdossak egy tv-re sem, sőt nagyáruházba külön meg is kértek, hogy hagyjam inkább kint a csomagmegörzőben. Sajnos nincs brtyim akinek ilyen boltja volna, egyébként pl. mm -ben próbáltam venni hdmi -s dvd lejátszót és egymás után 2 vittem vissza mert nem tetszett a képük. Mondtam nekik, hogy ott van 10 lépésre a tv -m had nézzem meg azon mit tippelsz mi volt a válasz. Vissza is vittem. Voltam kifejezetten samu márakereskedésben ami bemútatóteremként hírdeti magát nem tudtak rá választ adni, hogy miképp fordalhut elő olyasmi, hogy a csúcs dvd lejátszójuk nincs összekötve a legnépzerübb lcd tv családdal, kérték keressem fel őket a jövő héten mert talán ha a csillagok majd úgy álnak mód lesz rá, hogy megnézzem. Egyébként ezen a helyen cirka 40 ropival volt drágább a cucc mint ahol később megvettem de nem csak ezért örülök, hogy nem itt vettem meg később. Tudtam, hogy 2 kilóért nem kapok csodát viszont erre a célra ennyit szerettem volna költeni. Azt már tudom, hogy a másodkézből származó tapasztalatok az égadta világon semmit sem érnek és a tesztek sem mivel a nekem nem tetsző lcdtv -m jópár teszben az élboyban szerepelt. Tehát most ha ezt eladom és veszek egy olyan tv -t. ami tetszik is fogok ott álni anyagileg mintha a legcsillogóbb szalonban vettem volna meg annyi külömbséggel, hogy első kézből származó tapasztalatim vannak - amit semelyik szalon sem tudott volna nyujtani.

Azéert bányalovaztam mert úgy éreztem leírtam, hogy megkóstoltam a lócitromot és nem vot banán íze ezért nem ízlett mire te jól megirted, hogy igen is banán ízű, csak nem hraptam belőle elég nagyot!

Tehát köszönöm, ebből a banánból nekem a kis falat is sok volt akinek 160 -ért kell egy ilyen majd megkeres.
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#267 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 16:26

https://www.hwsw.hu/...30839&count14=1

he?
JóSebesség

#268 Felhasználó inaktív   BigKoko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 16:43

Elég érdekes  :confused:
Lehet ez jó :think:

#269 Felhasználó inaktív   Uchimata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 17:18

Idézet

Nem tudom, hogy te milyen módon vásárolsz lcd tv-t de nekem namigazán hagyták, hogy notbookot dugdossak egy tv-re sem, sőt nagyáruházba külön meg is kértek, hogy hagyjam inkább kint a csomagmegörzőben.

Bementem a Mammutban a Saturn üzletbe, kértem egy címkét a biztonságiaktól a notebookomra, majd a TV részlegen megkerestem az illetékeseket. Nem, hogy megengedték, de külön kérték, hogy akkor már több készüléket is nézzünk meg, hogy nekik is pontosabb képük legyen. Vagy 2 órát teszteltük a különböző TV-ket tesztprogramokkal, videókkal, játékokkal, s többször is rádugtunk egy hatalmas plazmát a gépre, hogy mindig eszünkben legyen a referencia. Egyszerűen a Samsung LE27T51 volt a kategóriagyőztes, ott és akkor. Nem mellesleg végül ingyen hitelre hazavittem. Hogy hetente jelennek meg a jobb és olcsóbb modellek, az egy dolog, bánni sose fogom. Alaposan utánajártam, nem csak ott, de a neten teszteket olvastam, s annakidején a monitorok kapcsán a különböző paneleket is alaposan volt szerencsém megismerni. Így nem volt a vásárlás zsákbamacska. Nem a szakmám ez az egész, tehát annyira nem értek hozzá, de egy átlagos vásárlónál azért tájékozottabban választottam. Sz'al érthető, hogy miért dícsérem az "eredményt". Egyébként korábban már írtam róla negatívumokat is, elfogultsággal semmiképpen sem vagyok gyanúsítható :).

Idézet

Sajnos nincs brtyim akinek ilyen boltja volna...

A boltot is körbejártam, hova, hogyan jutok be (telefon). Írtam az árakat korábban (több boltban is), mindez vagy 15 perc elfoglaltság volt. Bratyim nekem sincs ilyen helyeken.

Idézet

Azéert bányalovaztam mert úgy éreztem leírtam, hogy megkóstoltam a lócitromot és nem vot banán íze ezért nem ízlett mire te jól megirted, hogy igen is banán ízű, csak nem hraptam belőle elég nagyot!

Bár nem értek veled egyet, azért ha a bányaló részét elhagyod és az itt idézett mondat második fele marad meg, akkor csak jót nevettünk volna rajta mindketten.

:kocc:
Ja, és peace!

Más: Ez az Albacompos cucc elsőre jól hangzik. Ha valaki rákukkant majd, kiváncsi vagyok a véleményére.

Szerkesztette: Uchimata 2006. 02. 24. 17:20 -kor

#270 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 17:41

1. Bementem a Mammutban a Saturn üzletbe, kértem egy címkét a biztonságiaktól a notebookomra
2. Ez az Albacompos cucc elsőre jól hangzik. Ha valaki rákukkant majd, kiváncsi vagyok a véleményére.

1. Ez nálam is így volt, felírták, hogy mit viszek be: x digit fényképezógép, y memória-kártya, z akku.

2. Meg kell várni, amíg a honlapra is felteszik.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#271 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 18:23

szerintem is jol hangzik. foleg az ar csabito, marha igaz amiket irnak(20%al olcsobb a hasonlo tudasu tvknel)
JóSebesség

#272 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 18:36

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 19:23

...(20%al olcsobb a hasonlo tudasu tvknel)

Ja, kb. mintha sármentesen vásárolnál :p
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#273 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 20:12

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 18:23

szerintem is jol hangzik. foleg az ar csabito, marha igaz amiket irnak(20%al olcsobb a hasonlo tudasu tvknel)

Azért várjuk meg, hogy mit kínálnak ezért a pénzért. Ami szép és jó, azt biztos megemlítették a sajtóanyagban, de azért van még néhány paraméter ami döntő lehet...

szerk.
Egyébként fent van » Albacomp V3321. Se HDMI, se DVI csatlakozó. Viszont legalább 60k-s az MTBF.

Szerkesztette: GoLAN 2006. 02. 24. 20:21 -kor

#274 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 09:47

Satrun -ban sajna nincs samu m61 -es (sajnos az elado azt sem tudta hogy eszik e vagy isszak), viszont 37" -esben van lz55 -os lg, aminek letezik 32" -es verzioja is... Ezeket mindenfele keppen erdemes megnezni, meg ha eppen ott 32" -osban nincs is belole!

#275 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 13:21

urak SAMU242MP-ről mi a vélemény? az 1080p vonzónak tűnik. apropó ezeken ugye van DVi/HDMI. HDCP-t tudnak-e? Mert ha nem akkor bizony se HD-DVD se bluréj filmeket nem lehet majd nézni raktuk...  :rolleyes:

Az LCD tv-k nálam a hulladékszámba mennek, meg kell valljam még az IPS paneles TFTkkel szemben is vannak fenntartásaim. láttam egy tényleg kompromisszum mentes pioneer plazmát, csak sajnos 1.300.000Ft-ot nem tudok TVre szánni.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 02. 25. 13:23 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#276 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 17:28

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 13:21

urak SAMU242MP-ről mi a vélemény? az 1080p vonzónak tűnik. apropó ezeken ugye van DVi/HDMI. HDCP-t tudnak-e? Mert ha nem akkor bizony se HD-DVD se bluréj filmeket nem lehet majd nézni raktuk...  :rolleyes:

Az LCD tv-k nálam a hulladékszámba mennek, meg kell valljam még az IPS paneles TFTkkel szemben is vannak fenntartásaim. láttam egy tényleg kompromisszum mentes pioneer plazmát, csak sajnos 1.300.000Ft-ot nem tudok TVre szánni.

HDMI nincs, helyette DVI-D + audio in használható. Én is szemezek a típussal, mivel  12e+f a felára egy 244T monitorhoz képest. Persze a response nem ugyan az, de nem játékra lenne. Javaslom fusd át a kezelési útmutatóját, persze magyar oldalon nincs fenn, ez egy angol link: 242MP Acrobat doksi

szerk.
A különböző review-k egyöntetűen azt mondják, hogy HDCP támogatott a DVI kapu.

Szerkesztette: GoLAN 2006. 02. 25. 18:04 -kor

#277 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 07:56

Idézet: SFIJ

...

Egyébként kis hazánkban nincs forgalomban, de a bécsi út túlsó végén kapható TV ezekkel a paraméterekkel:
"37 inch HD Ready LCD-TV, Digital TV tuner (Freeview), Analogue TV tuner, wireless integrated Media Gateway, DVI-D with HDCP, HDMI with HDCP, 2 x Component (HD), RJ45 in, 4 x SCART, Composite AV, 6-in-1 Card Reader, 550 nits Brightness, 1920 x 1080 Resolution, 800:1 Contrast ratio, Response time 12ms (gray to gray), PIP, 30W speakers, 176 degree viewing angle, 3D surround sound, Teletext, Wall-mounting (option) 400mm x 200mm"
Az ára sem egetverő, tesztek sem húzzák le. Mivel én elsősorban monitort keresek, nem akarok 100 dpi alá menni, de tv-nek szerintem szuper. » Acer AT3705-MGW

#278 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 15:33

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 8:56

Idézet: SFIJ

...

Egyébként kis hazánkban nincs forgalomban, de a bécsi út túlsó végén kapható TV ezekkel a paraméterekkel:
"37 inch HD Ready LCD-TV, Digital TV tuner (Freeview), Analogue TV tuner, wireless integrated Media Gateway, DVI-D with HDCP, HDMI with HDCP, 2 x Component (HD), RJ45 in, 4 x SCART, Composite AV, 6-in-1 Card Reader, 550 nits Brightness, 1920 x 1080 Resolution, 800:1 Contrast ratio, Response time 12ms (gray to gray), PIP, 30W speakers, 176 degree viewing angle, 3D surround sound, Teletext, Wall-mounting (option) 400mm x 200mm"
Az ára sem egetverő, tesztek sem húzzák le. Mivel én elsősorban monitort keresek, nem akarok 100 dpi alá menni, de tv-nek szerintem szuper. » Acer AT3705-MGW

Biztato adatok... Milyen bolt dobalozik vele, ki van allitva? Viszont a 12ms elozo generacios panelt sejtet... Lehet jo, de mindenkeppen megtekintendo!!!

SFIJ: a SAMU242MP nem tunik rossznak moncsikent, de TV -kent azt a 16ms -et feltetlenul ki kell probalni, ha esetleg filmet is akarsz nezni rajta... (volt anno 25ms -es samu moncsim, amit egy noname 40ms -es anno ugy lenyomott, mint a sz@rt, szoval sajna a szamokkal nagyon vagdaloznak a gyartok, feluk sem igaz...)

#279 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 15:50

Mi az a HDCP :think:

#280 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 19:23

Idézet: sKeLeToR - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 15:50

Mi az a HDCP :think:

High-bandwidth Digital Content Protection

A lényege röviden: hogy ha ilyen kódolást tartalmazó anyagot másolsz, akkor az újrakódoláskor sérül ez a védelem. Az épp HDCP kód megléte alapvető ahhoz, hogy HD-DVD, vagy BlueRay hordozóról, illetve Windows Vista alól, PS3 konzolról, vagy a jövőben bárhonnan nagyfelbontású anyagot eredeti minőségben meg tudj jeleníteni. Ehhez azonban értelemszerűen minden eszköznek támogatni kell a HDCP kódfolyamot. Ha valahol megszakad a lánc, akkor hiába a drágán vett műsor, az csak normál TV felbontásban (576i vagy 480i) fog megjelenni. Épp ezért az összes mai ATI kártya hamarosan mehet a kukába, az nVidia-nak is csak a felső kategóriája támogatja a HDCP-t, és ott sem minden változat. A megjelenítőknél jobb a helyzet, de itt is érheti kellemetlen csalódás a felkészületlen vevőt.

Talán a HWSW-n is volt erről cikk, de most nem találom, viszon ha rákeresel a "HDCP Fiasco" címre, tucatjával találsz írásokat erről.

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.