HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 07. 20:35

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 10:31

"HD Ready" azt jelenti, hogy HD jel fogadasara alkalmas (pl. 576p, 720i/p, 1080i/p), csak ezt az elektronikaja leskalazza az adott panel nativ felbontasara...

A HD-ready címkével ellátott képmegjelenítő készüléknek az alábbi követelményeknek kell eleget tennie:

1. Képernyő, képmegjelenítő eszköz

• A képernyő (pl. LCD, PDP) vagy képmegjelenítő eszköz (pl. DLP) minimális sajátfelbontása 720 fizikai sor, széles (16:9) képarány mellett.

2. Video interfészek

• A képmegjelenítő eszköz HD bemeneti videojelet fogad az alábbi csatlakozókon keresztül:
Analóg YPbPr, és
DVI vagy HDMI
• A HD-re alkalmas bemenetek a következő HD videojel formátumokat fogadják:
1280x720 @ 50 és 60Hz progresszív („720p”), és
1920x1080 @ 50 és 60Hz váltott-soros („1080i”)
• A DVI vagy HDMI bemenet támogatja a (HDCP) tartalomvédelmet

(hazi-mozi.hu)
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#382 Felhasználó inaktív   I{ris 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 04. 09. 14:50

Hali, nekem van egy ilyen samsung 27t51 tévém és a kézikönyvében az van, hogy nem támogatja a váltott soros üzemmódot, akkor az 1080-as felbontás nem is bírja megjeleníteni, vagy ez csak az interlacel-t felbontikra vonatkozik? :think:

Tehát az a kérdésem, hogy meg bírja jeleníteni pl az 1080p felbontit :think: vagy csak a 720p-t bírja, vagy bírja mindegyiket, csak p-ben :think: szal ez egy kicsit zavaros :D

Szerkesztette: I{ris 2006. 04. 09. 14:50 -kor

EREDETI, RÉGI JÁTÉKOK ELADÓK!
Playstation 3 Play B3yond

#383 Felhasználó inaktív   Cornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 23:08

HDTV sample

Ezeket már néztétek? Szépek nagyon!

#384 Felhasználó inaktív   I{ris 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 10:06

Idézet: Cornel - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 23:08

HDTV sample

Ezeket már néztétek? Szépek nagyon!

Viccelsz, ez volt az első, amit megnéztem vele ;) elöbbi kérdésemre valaki?

#385 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 17:25

Idézet: I{ris - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 15:50

Hali, nekem van egy ilyen samsung 27t51 tévém és a kézikönyvében az van, hogy nem támogatja a váltott soros üzemmódot, akkor az 1080-as felbontás nem is bírja megjeleníteni, vagy ez csak az interlacel-t felbontikra vonatkozik? :think:

Tehát az a kérdésem, hogy meg bírja jeleníteni pl az 1080p felbontit :think: vagy csak a 720p-t bírja, vagy bírja mindegyiket, csak p-ben :think: szal ez egy kicsit zavaros :D

Honnan akarsz beadni neki 1080p-t?
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#386 Felhasználó inaktív   I{ris 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 18:48

Idézet: Teaway - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 17:25

Honnan akarsz beadni neki 1080p-t?

Sehonnan :Đ
Egy kicsit hülyén tettem fel a kérdést :omg: és közben megadtam magamnak a választ is :eek:  :omg:  :D

úgyhogy már semmi ;)

#387 Felhasználó inaktív   hadur2002 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 11:11

Osszefoglava akkor most a legjobban a 27t51-es samsungot eri meg megvenni? vagy valakinek van jobb otlete? nekem a DNIe-os samsungok kepe jobban tetszett  a t-seknel, de ahogy latom nem egyertelmu a velemenyetek...
Újszerű, kiállítási darab notebookok garanciával!! Érdeklödj priviben! Országos házhozszállítás ingyen! :)

#388 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 11:17

Idézet: hadur2002 - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 12:11

Osszefoglava akkor most a legjobban a 27t51-es samsungot eri meg megvenni? vagy valakinek van jobb otlete? nekem a DNIe-os samsungok kepe jobban tetszett  a t-seknel, de ahogy latom nem egyertelmu a velemenyetek...

Szvsz meg mindig best buy, de izlesek es pofonok. Ugyis gondolom megnezed vasarlas elott a kiszemelteket, szerintem a sajat velemenyed alapjan dontsd, minosegileg, tudasban arkategorian belul nem nagyon vannak elteresek. En pl azert vettem a T-t az R helyett, mert ez tiszta fekete, es jobban illik a fekete szekrenysorba, mint az ezust es a kepe is jobban tetszett. De mas lehet mas szempontok szerint dont.
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#389 Felhasználó inaktív   hadur2002 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 13:12

nekem a 26r51-es kepe jobban tetszett, + a DNIe, de csak hdtv demoval lattam, pc-vel nem. azt is most olvasom hogy a  hdmi csatija nem tamogatja a pc-t? az agyam eldobom. +valaki nagyon megutalta, lehet hogy irok is neki egy PU-t....
Újszerű, kiállítási darab notebookok garanciával!! Érdeklödj priviben! Országos házhozszállítás ingyen! :)

#390 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 13:37

nezd meg az lz55 -os LG -ket... (ha megnezed, abbol nem lesz baj)

jobb a kepe (szerintem kategoriakkal), korrekt az ara, es van a hdmi -nek pc mode -ja, de mar jonehanyszor leirtam ezeket, csak mar kb a 100. ember jon hogy samu t51 -es erdekli, es hogy jo e (moncsinak analogon elmegy), meg meglepodik, hogy nem megy digi csatin pc -vel, ez is mindannyiszor le lett irva...

Meg kell nezni!

Persze tudom a t51 a legolcsobb, de legtobben csak az arcimket nezik meg a tv -t mar nem, es 101.x -re is felteszik ugyan azt a kerdest... :(

Nah, csak hogy konstruktiv is legyek, megfizetheto minoseg kategoriajaban tenyleg a samsungokat, es az lg -ket erdemes nezni, de ha az ember az atlagnal picit igenyesebb es azt a 20-30% pluszt ra tudja forditani akkor inkabb lg -t, avagy a samu m61 -es szeriajat nezi, ezeken kivul vannak meg nagyon jokepu jvc, sharp, toshiba keszulekek, de itt adott minoseg picit dragabb mint az elobbi ket markanal (esetleg meg a sonykat is erdemes nezegetni szerintem... nem olyan veszes az aruk, csak nemsokara jon beloluk uj sorozat)

#391 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 16:07

Vertigo: Termeszetesen 20-30%+ert sokkal jobb tvket lehet venni, sott, 50-70%+ert meg jobbakat. Ar/ertek aranyokrol beszeltunk, ebben pedig a T es R szeria a legjobb mostansag. En mielott megvettem eleg sokat megneztem egymas mellett, es lehet hogy az en szemem rossz vagy csak egyszeruen egy foldi halando szemevel neztem, de nagy kulonbseget nem lattam +1-2szazezerrel dragabb tvknel sem. A nappaliba enis valami jo kis 40"osat vennek, de peldaul a szekrenyembe nem fer be 27" nal nagyobb, ez volt az egyik fo szempont. Sorolhatna meg mindenki a sajat szempontjait, de ugyis mindenkinek maganak kell eldontenie neki mi a fontosabb. Nekem pl csak tvnek kell, pcvel talan ha ketszer volt eddig osszekotve, pedig mar megvan egy ideje, ezert peldaul egyaltalan nem fontos a dvi pc funkcioval, vagy a hdmi. Lehet maradi vagyok, de meg dvdzni sem nagyon szoktam.Ezert amikor en ajanlom, akkor a tv funkciojarol beszelek elsosorban. De szerintem is erdemes megnezni a dragabbakat is, es ha elfer, van ra keret, stb akkor termeszetesen a jobbat kell venni..Sajnos pont ebben a meretben (26-27") nem nagyon volt valasztek, foleg olyan, ami mezei halandonak latvanyosan tobbet nyujtana, mint egy xtizezerrel dragabb..

Ui: Amugy ha most vennek tvt, megvennem a bolhapiacon hirdetett sonyt es inkabb hozza egy uj szekrenysort, annyira jo aron adja a srac. Erdemes megnezni aki most keszul tvt venni. 40" es 380k iranyar.
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#392 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 19:48

Pont TV musornal jon ki foleg a t51 gyengesege, persze az r51 sem sokkal jobb (picit dob rajta az elektronika)

32 -esekbol (ez van meg az emlekeimben, kisebbeket nem is neztem) a t51 270k korul van, r51 320k, mig az m61 400k (rz32lz55 300k)

Namost a samu m61 -ese a legjobb ezek kozul (mint ahogy az ara is mutatja), viszont a 100k -val olcsobb lz55 -os nagysagrendileg majdnem ugyan azt a minoseget hozza, sot meg reszletgadagabb, termeszetesebb szinu a kepe, ellenben a tvmusorok hiaba a faroudja valamivel zajosabbak, mint az m61 -en...

Na most ha azt nezem, az m61 is esszeru kompromisszum, r51 -hez kepest 25% -al dragabb, de ha "megelegszel" az lg -vel is akkor az ma egyenesen bestbuy, leven a r/t51 1 ill. 2 generacioval (t51 elektronika tekinteteben) regebbi tipus, ami sajnos erosen meg is latszik rajtuk... (pont TV musornal talan a legszembetunobb a dolog)

Persze Neked kisebb kell 26-27" igy 1:1 -ben nem ertelmezheto mindez azokra is...

Abban termeszetesen egyet ertek, hogy mindenki nezze meg maganak mi tetszik, csak sajna azt latom mindeki megnezi az arcimket, es tolunk varja a megerositest hogy "jo az jo az vedd csak meg!", en meg nem akarok hulyesegben asszisztalni, es bologatni a sok "birkanak", hanem megmondom hogy nezze meg alaposan, es elmondom szerintem milyen tipusokra erdemes tapasztalataim szerint kulonosen odafigyelni... (abszolutertekben a legdragabb lcd is sokkal szarabb TVre mint egy kozepes crt, plane ha meg az ember abbol is a gyengebb kepessegueket celozza meg...:( )

Nah mind1, vegyetek ami tetszik, aztan oruljon mindenki neki! :)

#393 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 11:08

En csak arra probaltam utalni, hogy lehet hogy masnak fel sem tunnek az altalad kifogasolt hianyossagok.

"abszolutertekben a legdragabb lcd is sokkal szarabb TVre mint egy kozepes crt, plane ha meg az ember abbol is a gyengebb kepessegueket celozza meg..."

Ezzel vitaba szalnek. A nappaliban egy 82 centis 100hz es sonyi trinitron tv van, ami 2 eve meg 600k korul volt, megis nekem sokkal jobban tetszik az lcd kepe, a crt nekem homalyosabb, fakobb, elettelenebb.  Nem tudom milyen messzirol nezed a tvt, de en peldaul legalabb 6m-rol, es egy sotet szobaban (szamomra) tokeletes a T-kepe is.. Nem lehet hogy 32" on (mivel nagyobb) jobban kijonnek a hibak? Mert akkor felesleges elbeszelnunk egymas mellett :)  Amugy nem tudtam mennyibe kerul ez az lg, igy tenyleg eleg jo aron van, bar lehet markabuzi vagyok, de nem vennek lg-t. Azzal sem teljesen ertek egyet, hogy mindenki az arcedulat nezi eloszor, ketszerennyit is rakoltottem volna, ha latok szamomra jelentos kulonbseget, de csak azert hogy "papiron" jobb cuccot vegyek felesleges plusz egy-ketszazezret kiadni.

Azzal meg tokeletesen egyetertek hogy mindenki nezze meg egymas mellett oket, ne hallgasson senkire :)  Aztan pedig termeszetesen penztarcaja figyelembevetelevel dontson.

#394 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 21:05

Persze nagyobbon, jobban kijonnek a hibak... (nalam 37" -os van, ugyan abbol a  tipusbol, azonos tavolsagrol egy 10" -val kisebbb biztos sokkal zajmentesebbnek tunik)

CRT LCD az meg mar izles dolga, de ha nagy atlagot nezunk jelenleg egy kozepes CRT -t jobbnak itelnek TV adasra, mint barmely LCD -t... En speciel meg tudtam baratkozni az LCD hatranyaival a CRT -vel szemben, es en is inkabb a elonyeit elvezem... (zarojelben csak, de azert sony fronton artol fuggetlenul az utobbi nehany evben azert voltak eleg nagy mellefogasok minoseg tekinteteben)

Samsung, LG, szerintem kb egy kategoria, igaz en inkabb az utobbit preferalom, szerintem az ar ertek aranya a felso kozepkategoriaban realisabb (mint pl. ennel a modellnel is), de pl. ma reggel vittem vissza a 2. LG DVD felvevomet (DR7500->RH7500->f@xom kivan), mert egyszeruen egyik szarabb, mit a masik, samsung nagyjabol majdnem ugyan azokbol az alkatreszekbol epul fol, ott speciel a firmware iras egyelore ganyabb igy az meg sem fordult a fejemben, igy kenytelen leszek 1-2 feature -rol lemondani (divx), es panat, vagy piot nezni (evvan, samsung, lg, jo kozpes ugy altalaban hiradastechnikaban, szerencsejukre gyorsan reagaltak a piac igenyeire, es az "uj" technologiak fejlesztesebe, igy LCD bol feltornaztak magukat a vezetok, mint pl. sharp moge kozvetlenul)...

Viszont, ha valaki a samukat nezegeti, es van ra keret, nezze meg amellett a t51 mellett az m61 -et...
...ha nem lat drasztikus kulonbseget (sotet reszek foltosodasa, gyors mozgasnal grizesedes/mosodas, termeszetes szinek beallitasanak nehezsege, nagy fenyeronel nagyon vilagos "fekete", kis fenyeronel "sotet" feher, ezutobbiak a kis kontrasztaranybol adodnak persze), akkor vegye meg batran az olcsobbat, csak esetleg nezzen el szemorvoshoz is, vagy nem tom, lehet bennem van a hiba...

Nekem a mostani es az m61 -es volt az also limit az LCD -k kozott amiert erdemesnek talaltam penzt kiadni, mert szerintem ezek mar kis joindulattal hasznalhatok TV nezesre hazai keretek kozott is, tobbi tipusnal eroteljesen zavartak a fentebb emlitett dolgok...

Amugy ha valaki sotetben akarja megnezni az LCD -ket, az menjen a mamut beli saturnba, ott van sotet sarok, es at tudjak tenni TV musorra is, mig a westendes MM -ban teljes fenyozonben lehet nezegetni HD anyagokkal, mind2 helyen altalaban lehet alklitgatni oket... Ajanlom, hogy nezze meg mindenki minel tobb helyen az eselyes keszulekeket, es az arat csak azutan nezze meg miutan felallitott magaban egy abszolut sorendet...

#395 Felhasználó inaktív   Petty-kp 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 15. 22:27

Szia Vertigo!

Bocsi, hogy én is, mint sokan mások téged zavarlak tudatlanságommal, és kérdéseimmel. Mint láttam itt a HWSW fórumán sok fajta hozzászólás, és hozzáállás tapasztalható a Samsung LCD-i iránt.

Nos, én is egy LCD TV vásárlásán kezdtem el törni a fejem, de én is elbizonytalanodtam, és nagy szükségem lenne egy szakértő tanácsaira.
A helyzet, hogy a költségvetésem szűkös sajna, 26-27-es esetén 200E max. 250E-et birok ki, a max. a 32-es amire max. 300E-t tudok szánni, igaz méretben nekem megfelel a 26-27 is, de azért igaz az is, hogy egy 32-es sokkal impozánsabb látvány. És én nem csak a pénzt, az árcímkét szeretném figyelembe venni, hanem a minőséget is.
Láttam, hogy nagyban megy a vita, az T51 az R51 és az M61 között, és hogy te ezek közül az M61-et pártolod jobban. Ekkor merült fel első kérdésem, mi a helyzet az M51-essel? Azt nem igen említette még senki sem.
Bementem egy ElektroPont-ba, és ott ki volt szépen állítva néhány típus, de bekapcsolva, sajna nem mind volt. A 27T51 képe alapból elfogadható, de amint megláttam mellette a 32R51 képét, DNIe teszt módban (felezett képernyő, fele rész DNIe off, fele DNIe On), hát szóhoz se jutottam hirtelen, a 32R51 DNIe on részének képe szerintem messze jobb volt (de legalábbis másabb :) ), mint a 27T51. Sajna a 26R51 nem volt beüzemelve, se a 26M51.

Sokat nyomoztam az árak után is, és amire eddig jutottam:
(az árak Bruttók, és új, bolti árak)

LE27T51 : 177000 Ft
LE32T51 : 274999 Ft
LE26R51 : 199999 Ft
LE32R51 : 299000 Ft
LE26M51 : 255282 Ft
LE32M61 :  409999 Ft

(esetleg valaki olcsóbban tudna ennél? Főleg M-es típust:) )

Sokat esik szó arról is, hogy ki mire szeretné használni, és hogy ez is nagyban befolyásoló lehet a választásban.
Én pl. –hétköznapi- Tévézésre kevésbé használnám, mintsem inkább DVD-re, és legfőképp, mint számítógép monitor.
PC funkciók közül sokat használnám filmezésre, játékokra, és általános használatra is, átlag napi 4 órát, vagy többet is. Ez a munkám miatt van, pl. tervezés, vagy épp OpenGL programozás, amikhez nagy előny lenne a nagy kijelző, pl. a 26-os.

Mivel a T-s képe kevésbé fogott, meg mintsem az R-s verzió, így a szívem most egy LE26R51 felé húz, bár az M-es széria talán jobb lenne monitornak. Nem tudom, ez itt a baj.

És hogy sokat használom a gépet, még egy kérdés felmerült bennem, amiről sajna eddig sehol sem volt egy szó se :( Mégpedig a frissítés és a felbontás fontossága. Mivel anno volt nekem egy öreg rozoga monitorom, ami csak 60 Hz-en ment, ami miatt idővel romlott a látásom, és szemüveges lettem, amitől most nemrég megváltam (nemrég volt a lézeres szemműtétem, így újra, 10 év után, nincs szükségem többé a szemüvegre:) 26 vagyok) és nem szeretnék újra azzá válni.
Ugyebár ha sima monitorról beszélünk, akkor a 75 Hz a min., de inkább 85, ezzel szemben az LCD TV-k mindegyike csak 60 Hz-en viszi az optimálisnak mondott felbontását. Ez mennyire érzékelhető? Vagy épp mennyivel másabb, mint egy direkt monitorhoz képest?

Hosszú kis bevezetőim után szeretnék tanácsot kérni, hogy melyik típus lenne igazán megfelelő számomra, a minőségre és sajna az anyagi helyzetre (is) való tekintettel.

Üdvözlettel egy (még) tanácstalan felhasználójelölt:) Petty
ASUS-A7N8X-E Deluxe / AMD Athlon™ XP 3200+ Barton / Thermaltake Volcano 12 / 2 x 512 Kingmax Hard-core DDR500 PC4000 / GeXcube Radeon 9600 Pro 256 MB DDR / 2 x Samsung SP1614N 160GB HDD PATA + 1 x Samsung SP2504C 250GB HDD SATA / LG GSA-4160B / Samsung LE26R72B LCDTV/ Logitech Cordless desktop Optical Black / Codegen 6102L + Q-Tec 500 Watt 12CM Fan / T-Online ADSL WLAN 2048/192

#396 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 09:06

Szia!

Roviden csak azt tudom mondani, hogy a fentebb mar sokat emlegetett tipusokat erdemes szerintem megnezni, ebbe termeszetesen a t/r51 is beletartozik (csak en azert meg nem adnek pezt, de ez mar ugy latszik az en izlesem hulyesege)

Szoval ott vannak a samsungtol a t/r/m51, m61, r72 tipusok (m51 -est csak 40" -esbe lattam eloben, es nem engedtek nyomogatni, meg mas jellel kiprobalni), illetve az r72 -t nem lattam meg (allitolag ujabb az m61 -nel, csak roma design -val, es picit butitott elektronikaval).

300k -ba 32" -os szintjen meg belefer az lg rz32lz55 is, ha szembejon veled, azert nezd meg! Amire erdemes figyelni ennel a tipusnal, hogy ezen tipuson belul van tobb szeria is, ami nincs megkulonboztetve. Regebbiek, meg olyan s-ips panellal voltak szerelve melynel szelsoseges betekintesi szogekbol nezve a feketejuk lilasba, nem pedig fakoszurkebe (mint a tobbi tipusnal) tolodott. Nekem szerencsere mar az ujabb s-ips panellal szerelt van, igy itt ez a effektus nem all fent (de mar legtobb helyen, az ujabb van, csak sajna mashogy nem lehet megkulonboztetni oket).

Esetleg meg a sony -kat is nezd meg, van eleg jo digitalis tunerrel szerelt modell is, ami lehet, hogy ha a jovore gondolunk nem lesz hatrany, igaz nagy reszuk tudtommal samu panellel van szerelve, de az ugyan azon paneles samuknal valamivel jobb a kepuk, viszont mivel azt irtad, hogy PC -re is kotned, az viszont informacioim szerint sony -nal sajna problemas (mintha az remlene, hogy nincs d-sub csati, hdmi -n viszont nem fogad pc jelet), mig samuknal d-sub -on minden gond lelkul csatlakoztathato (max egy kis powerstrip kell az 1366x768 -hoz), lg -nel meg mind analogon, mind digitalison mukodik szepen...

A tobbi nagy gyarto mint jvc, sharp, pana meg mar kevesbbe jo ar/ertek arannyal rendelkezik...

60Hz -rol annyit, hogy meg a 8ms  -es panelek is akkora tehetetlenseggel rendelkeznek, hogy egy keppont szinvaltasakor nincs ideje atmenni feketebe (illetve talan nem is kapja meg azt a parancsot a pixel, hogy valtson feketebe, hanem csak a kovetkezo kep szinet kapja meg, igy a koztes fekete frame nincs jelen) asszem... (mind1, nem vibral! :) )

Szemmutethez gratula! Ket haverom is atesett ezen jo nehany evvel ezelott, Nekik 1/2-1 dripotiat romlott vissza, elvileg most mar picit jobb a helyzet ilyen tekintetben, meg van korrecios lehetoseg is, ha jol tudom...

Amugy meg azt leszamitva, hogy a szem kevesbbe farad, szarad ki LCD -nel (vibralas, belovodo por), az LCD is sajna hasonlo keppen rongalja a latast, leven hosszu idon at folyamatosan egy melyesegretegre fokuszalsz a terben, igy a szemizmok tornaztatasa hasznos lehet.

[szerk.]
Ja, ki is felejtettem...

Nezz korul az aproneten, ott van 1-2 olyan ceg, mely mar nem 2 hete foglalkozik ilyenekkel (szoval nem gipsz jakab bt.), es jobbak az araik, mint a MM, fukar, stb. -nek... Altaban becsbol jon az aru kozvetlenul, ami manapsag ugy tunik elony, leven mostansag amit en magyar importoron at vasaroltam muszaki cikeket (2 dvd felvevo, 5.1 hangszett), mind mennek/mentek vissza gariba (dvd ugyebar 2x), szoval erosen ugy tunik, hogy ide csak a sz@rt hozzak... :(

Szerkesztette: Vertigo 2006. 04. 16. 09:12 -kor

#397 Felhasználó inaktív   Petty-kp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 09:40

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 8:06

Szia!

Roviden csak azt tudom mondani, hogy a fentebb mar sokat emlegetett tipusokat erdemes szerintem megnezni, ebbe termeszetesen a t/r51 is beletartozik (csak en azert meg nem adnek pezt, de ez mar ugy latszik az en izlesem hulyesege)

Szoval ott vannak a samsungtol a t/r/m51, m61, r72 tipusok (m51 -est csak 40" -esbe lattam eloben, es nem engedtek nyomogatni, meg mas jellel kiprobalni), illetve az r72 -t nem lattam meg (allitolag ujabb az m61 -nel, csak roma design -val, es picit butitott elektronikaval).

300k -ba 32" -os szintjen meg belefer az lg rz32lz55 is, ha szembejon veled, azert nezd meg! Amire erdemes figyelni ennel a tipusnal, hogy ezen tipuson belul van tobb szeria is, ami nincs megkulonboztetve. Regebbiek, meg olyan s-ips panellal voltak szerelve melynel szelsoseges betekintesi szogekbol nezve a feketejuk lilasba, nem pedig fakoszurkebe (mint a tobbi tipusnal) tolodott. Nekem szerencsere mar az ujabb s-ips panellal szerelt van, igy itt ez a effektus nem all fent (de mar legtobb helyen, az ujabb van, csak sajna mashogy nem lehet megkulonboztetni oket).

Esetleg meg a sony -kat is nezd meg, van eleg jo digitalis tunerrel szerelt modell is, ami lehet, hogy ha a jovore gondolunk nem lesz hatrany, igaz nagy reszuk tudtommal samu panellel van szerelve, de az ugyan azon paneles samuknal valamivel jobb a kepuk, viszont mivel azt irtad, hogy PC -re is kotned, az viszont informacioim szerint sony -nal sajna problemas (mintha az remlene, hogy nincs d-sub csati, hdmi -n viszont nem fogad pc jelet), mig samuknal d-sub -on minden gond lelkul csatlakoztathato (max egy kis powerstrip kell az 1366x768 -hoz), lg -nel meg mind analogon, mind digitalison mukodik szepen...

A tobbi nagy gyarto mint jvc, sharp, pana meg mar kevesbbe jo ar/ertek arannyal rendelkezik...

60Hz -rol annyit, hogy meg a 8ms  -es panelek is akkora tehetetlenseggel rendelkeznek, hogy egy keppont szinvaltasakor nincs ideje atmenni feketebe (illetve talan nem is kapja meg azt a parancsot a pixel, hogy valtson feketebe, hanem csak a kovetkezo kep szinet kapja meg, igy a koztes fekete frame nincs jelen) asszem... (mind1, nem vibral! :) )

Szemmutethez gratula! Ket haverom is atesett ezen jo nehany evvel ezelott, Nekik 1/2-1 dripotiat romlott vissza, elvileg most mar picit jobb a helyzet ilyen tekintetben, meg van korrecios lehetoseg is, ha jol tudom...

Amugy meg azt leszamitva, hogy a szem kevesbbe farad, szarad ki LCD -nel (vibralas, belovodo por), az LCD is sajna hasonlo keppen rongalja a latast, leven hosszu idon at folyamatosan egy melyesegretegre fokuszalsz a terben, igy a szemizmok tornaztatasa hasznos lehet.

[szerk.]
Ja, ki is felejtettem...

Nezz korul az aproneten, ott van 1-2 olyan ceg, mely mar nem 2 hete foglalkozik ilyenekkel (szoval nem gipsz jakab bt.), es jobbak az araik, mint a MM, fukar, stb. -nek... Altaban becsbol jon az aru kozvetlenul, ami manapsag ugy tunik elony, leven mostansag amit en magyar importoron at vasaroltam muszaki cikeket (2 dvd felvevo, 5.1 hangszett), mind mennek/mentek vissza gariba (dvd ugyebar 2x), szoval erosen ugy tunik, hogy ide csak a sz@rt hozzak... :(

Szia!

Köszönöm a válaszodat.
Ahogy olvasgatom a válaszodat, nem kell letennem a tervemről, miszerint vagy 26R51, vagy 26M51-et vegyek, bár még mindig nem tudom, hogy melyik lenne jobb főleg monitorként.
Gondoltam rá, hogy visszamegyek a boltba, és kierőltetem a -hiszem ha látom- teszt lehetőségét is. És hogy mivel? Sajna notebook-om nincs, de van egy Samu D600 as telom TV kimenettel, meg van egy Samu Digimax I5 digit gépem szintén TV kimenettel, és mindkettőn lehet hangot, képet, és akár videót is kiküldeni rá, amit össze is tudok hasonlítani az itthoni Samu CRT monitor képével vagy a CRT-s TV ével. :) Ja, és ez a sok Samu termék, én se vagyok márkafüggő, ugyan, dehogyis :) (Ez nem a reklám helye akart lenni, csak én ilyen kis Samu hívő lettem, vagyok :) )

A szemműtétes gratot köszi, és remélem nekem tényleg nem fog visszaromlani 1/2-1 Dioptriát, mivel nekem eleve -1 es volt csak.
Ilyenkor kérdezik sokan, hogy akkor minek kelett megműteni? Sokan nem is értik elsőre, ekkor mondom azt, hogy mindegy, hogy -1 vagy -5 vagy épp -10 es, a két szemüveglencse ott volt, és engem ez zavart legjobban.

A 60 Hz-hez. Ha jó értelek, akkor itt nem olyan gond a 60 Hz, mint egy monitornál, vagyis ettől nem romlik a vibrálás miatt az ember szeme (azaz ha igen akkor másképp, nem annyira. Ha jól értem)

Azaz a kérdés még részben nyitott, melyik lenne a legjobb monitornak, 26R51, vagy a 26M51.

UI: aproneten én is körbenéztem, de ott a legtöbb használt, vagy gyanús forrásból van. Ha megkérhetlek, adnál pár tippet, akár itt, akár priviben, vagy mail-ben, hogy hol lehet e típusokat olcsóbban is fellelni, mint az általam irt árak? 2-3 héten belül szeretnék túl lenni a vásárláson.

Köszönettel: Petty
ASUS-A7N8X-E Deluxe / AMD Athlon™ XP 3200+ Barton / Thermaltake Volcano 12 / 2 x 512 Kingmax Hard-core DDR500 PC4000 / GeXcube Radeon 9600 Pro 256 MB DDR / 2 x Samsung SP1614N 160GB HDD PATA + 1 x Samsung SP2504C 250GB HDD SATA / LG GSA-4160B / Samsung LE26R72B LCDTV/ Logitech Cordless desktop Optical Black / Codegen 6102L + Q-Tec 500 Watt 12CM Fan / T-Online ADSL WLAN 2048/192

#398 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 13:01

PÜ ment...

#399 Felhasználó inaktív   Petty-kp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 15:58

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 12:01

PÜ ment...

Thx!

Olvasva, és válasz ment.

Petty

#400 Felhasználó inaktív   Petty-kp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 11:49

Sziasztok!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek.

A fórumokat olvasgatva, rátaláltam egy részre, melyben egy számomra is megválaszolatlan kérdést tettek fel, mely nem jelentéktelen dolog az elkövetkező TV-m használatánál.
Remélem, van itt valaki, aki tudna segíteni, tanácsot, választ adni a már mások által is megfogalmazódott kérdésre.
Ehhez idézek más szavait:

„A következő a problémám. Pc-vel összekötve van némi ,számomra érthetetlen jelenség amire szeretnék magyarázatot találni.Pc-m rendelkezik egy INNO 6800GT videókártyával amin sima dsub-on kívül van DVI, és s-video kimenet is.Elöször DVI-vga átalakítóval próbáltam összekötni a pc-t a tv-vel,sikerült is.Furcsamód a nativ felbontást nem tudtam beállítani(elméletileg 1366*768 60hz-en) ,a maximális felbontás 1280*768 60hz volt,ehhez a videókártyát 1368*768-ban kell meghajtanom.Utólag a kézikönyvben is észrevettem,ezt jelölik meg maximális felbontásnak pc-re csatlakoztatás esetén.Ebböl kiindulva kérdezném hogy akkor mikor,és hogyan lehet a maximális nativ felbontást használni ?”

Szeretnék venni egy Samsung LE26R51 vagy egy LE26M51 est, és nézegetve a gépem, és a felbontási dolgokat, számomra is előjött a kérdés.
Nekem egy Gexcube ati radeon 9600 Pro-m van 256 Ram-mal, és a kiskönyvében a köv. fontosabb felbontások szerepelnek „csak”:
.
1024 X 768
1152 X 864
1280 X 1024
1600 X 1200
1920 X 1080
.
De sehol egy szó se, az 1360 X 768-ról, se a 1366 X 768-ról

A kérdésem, kérésem az lenne, hogy hogyan lehetne mégis beállítani a TV számára legjobb felbontást? Vagy ez akkor jelen esetben sajnos lehetetlen?

Köszönettel: Petty

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.