HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#1161 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 12. 10:47

Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 11:35

... de mivel általában nincs sok pénzünk azért jó választás egy nem belépő szintű LCD. :D
Tehát mégiscsak igazam volt. :D

A Panat nem nagyon erőltettem amiatt amit te is írsz. A plazmát nyomták nagyon és még alig kezdtek el LCD-kkel komolyabban foglalkozni.

A Sonynál a natív PC-s meghajtásról olvastam hiányosságokat. Persze lehet, hogy a felső kategóriában jó... csak ott meg ugye az ár... Philipsnél ugyanez.

Így az olcsóbb kategóriában maradt az LG és Samsung, ami PC-re is megfelelő.

Egy szóval se mondtam, hogy ne LCD tévét vegyél, ha épp az kell.

A Pana LCD is nagyon jó ám! Top3 mindenképp. :)

Ezzel a natív PC meg stb dologról... hmm.
Személyes véleményem az, hogy sosem használnék egy 32"-os vagy nagy tévét PC monitorként, szövegszerkeszteni meg ilyesmi (ezért kérdeztem anno amit, meg mondtam amit :)), mert egyszerűen értelmetlen.
Minden másnál meg ugyis kellő távolságban fogsz ülni és olyan mindegy, hogy most mennyire pixel helyes a kép. Nagyon nagy hiba sose lesz, és fogadni merném észre se vennéd.
Ergó, fognám a DVI/HDMI kábelt és rákötném a tévére, és nézném a filmeket játékot akármit... és teljesen jó lenne.

Szerk: De ha már ennyire kilegóztad, csak szólok, hogy az LG nem nagyon szereti a sima tévé adást. Szóval, ha nem szereted a pixelpacazajháborút, akkor csak a Samsung marad. ;)

Szerk: Általánosságban is igaz, hogy HD-ben sokkal kisebb a szórás a tévék között, mint SD/TV képben, ahol viszony oriási eltérések lehetnek (ugye ez már nem panel kérdés, hanem jelfeldolgozás, és itt jön ki melyik gyártó milyen plusszt tud minőségben nyújtani). Érdemes utánanézni a kiszemelt példányról mi a vélemény a neten.

Szerkesztette: ThomasS31 2007. 10. 12. 10:57 -kor

#1162 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 11:55

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 11:47

Egy szóval se mondtam, hogy ne LCD tévét vegyél, ha épp az kell.

A Pana LCD is nagyon jó ám! Top3 mindenképp. :)

Ezzel a natív PC meg stb dologról... hmm.
Személyes véleményem az, hogy sosem használnék egy 32"-os vagy nagy tévét PC monitorként, szövegszerkeszteni meg ilyesmi (ezért kérdeztem anno amit, meg mondtam amit :)), mert egyszerűen értelmetlen.
Minden másnál meg ugyis kellő távolságban fogsz ülni és olyan mindegy, hogy most mennyire pixel helyes a kép. Nagyon nagy hiba sose lesz, és fogadni merném észre se vennéd.
Ergó, fognám a DVI/HDMI kábelt és rákötném a tévére, és nézném a filmeket játékot akármit... és teljesen jó lenne.

Nem tudom használtad-e már így, de sajnos nagyon is látszik ha nem natív. A normál monitor használatot el lehet felejteni. Bár rendes monitortként (szövegszerkesztés és egyebek) én soha nem is akartam használni. Most sem célom. Csak játék+film, de sajnos meglátszik ott is ha nem natív. Feliratoknál pl kifejezetten zavaró. Filmnél van jelentősége nyilván a legkevésbé. Node mégis, már elvben is zavar, hogy miért nincs natív meghajtás. Miért kell egy képet oda vissza skálázni 42-szer (csodálatos hatékonyságú megoldásokkal - lásd az SD-s képfeldolgozó részt is :)), ha egyszer adott minden fizikai paraméter a natívhoz is?

Idézet

Szerk: De ha már ennyire kilegóztad, csak szólok, hogy az LG nem nagyon szereti a sima tévé adást. Szóval, ha nem szereted a pixelpacazajháborút, akkor csak a Samsung marad. ;)

Szerk: Általánosságban is igaz, hogy HD-ben sokkal kisebb a szórás a tévék között, mint SD/TV képben, ahol viszony oriási eltérések lehetnek (ugye ez már nem panel kérdés, hanem jelfeldolgozás, és itt jön ki melyik gyártó milyen plusszt tud minőségben nyújtani). Érdemes utánanézni a kiszemelt példányról mi a vélemény a neten.

Ebben egyetértek. SD-nél kritikus a jelfeldolgozás. Mindazonáltal én az LG-ről nem olvastam rosszakat. Ph-n pl. az R7x Samsunghoz képest dícsérték a régi LC-ket is. :think:
Mondjuk amit én élőben láttam SD adással, LC2, LC3, R72-őt, azok között különbség nemigen volt. Mind vacak. :(
Valószínűleg itt tényleg előnyük van a jobb márkáknak, Sony, Pana, Philips. Ránézésre is látszik, de általában azok meg egy ársávval föntebb találhatóak meg.

#1163 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 13:04

Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 12:55

Nem tudom használtad-e már így, de sajnos nagyon is látszik ha nem natív. A normál monitor használatot el lehet felejteni. Bár rendes monitortként (szövegszerkesztés és egyebek) én soha nem is akartam használni. Most sem célom. Csak játék+film, de sajnos meglátszik ott is ha nem natív. Feliratoknál pl kifejezetten zavaró. Filmnél van jelentősége nyilván a legkevésbé. Node mégis, már elvben is zavar, hogy miért nincs natív meghajtás. Miért kell egy képet oda vissza skálázni 42-szer (csodálatos hatékonyságú megoldásokkal - lásd az SD-s képfeldolgozó részt is :)), ha egyszer adott minden fizikai paraméter a natívhoz is?

Ebben egyetértek. SD-nél kritikus a jelfeldolgozás. Mindazonáltal én az LG-ről nem olvastam rosszakat. Ph-n pl. az R7x Samsunghoz képest dícsérték a régi LC-ket is. :think:
Mondjuk amit én élőben láttam SD adással, LC2, LC3, R72-őt, azok között különbség nemigen volt. Mind vacak. :(
Valószínűleg itt tényleg előnyük van a jobb márkáknak, Sony, Pana, Philips. Ránézésre is látszik, de általában azok meg egy ársávval föntebb találhatóak meg.

Ez szerintem kiküszöbölhető, ha másnem valami programmal.
Mivel a tévé 100% hogy tud 720p jelet fogadni, így a kártyát kell ilyen jel kiadására bírni.
A felbontást pedig valami tool-al meglehet mindig oldani. :)

Ez a probléma sztem onnan fakad, hogy a tévé nem küld jó(vagy semmilyen) információt arról, hogy mit ismer. Amit driverből kell maximum "felülírni". Erre meg eddig is voltak módszerek.
De mindenképp tudja ettől még.

A SD témához meg igaz, de pl Bravia Engine -s (amibe tényleg benne is van) tévéket is már lehet kapni elfogadható áron.

Szerkesztette: ThomasS31 2007. 10. 12. 13:10 -kor

#1164 Felhasználó inaktív   Mice007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 16:03

Hali

Meg tudjátok mondani, hogy a Samsung LE32R82, LE32R86 vagy LE32R88 vagy ha még van egyéb 8x változat akkor mi a difi ezek között?  Paraméterek alapján nem nagyo láttam különbséget, viszont árban eleg nagy a szórás...

Üdv
-------==--------
www.mice007.hu

#1165 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 16:07

Idézet: Mice007 - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 17:03

Hali

Meg tudjátok mondani, hogy a Samsung LE32R82, LE32R86 vagy LE32R88 vagy ha még van egyéb 8x változat akkor mi a difi ezek között?  Paraméterek alapján nem nagyo láttam különbséget, viszont árban eleg nagy a szórás...

Üdv

Előző oldalon írtam, de leírom mégegyszer. Van az R81, R82, R83 és R84, ami valóban csak a kinézetükben térnek el. Van az R86, R87, R88 és R89, amik az előző változatok + beépített földi digitális (DVB-T) tuner! :) Csak ennyi a különbség, ami szerintem nem éri meg. ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1166 Felhasználó inaktív   Mice007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 16:14

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 17:07

Előző oldalon írtam, de leírom mégegyszer. Van az R81, R82, R83 és R84, ami valóban csak a kinézetükben térnek el. Van az R86, R87, R88 és R89, amik az előző változatok + beépített földi digitális (DVB-T) tuner! :) Csak ennyi a különbség, ami szerintem nem éri meg. ;)

Köszi...  olvasom vissza a topicot de ez elkerülte a figyelmemet
-------==--------
www.mice007.hu

#1167 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 18:19

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 14:04

Ez szerintem kiküszöbölhető, ha másnem valami programmal.
Mivel a tévé 100% hogy tud 720p jelet fogadni, így a kártyát kell ilyen jel kiadására bírni.
A felbontást pedig valami tool-al meglehet mindig oldani. :)

Ez a probléma sztem onnan fakad, hogy a tévé nem küld jó(vagy semmilyen) információt arról, hogy mit uti, hogy natívbanismer. Amit driverből kell maximum "felülírni". Erre meg eddig is voltak módszerek.
De mindenképp tudja ettől még.

Na jó, túloztam. :D Nem 43-szor kell átskálázni. A kiküldött jellel nincs gond, általában eleve választható 1280x720, de ha nem, akkor is meg lehet hekkelni, ahogy írod is. Bár hekkeléstől még játékokban nem biztos, hogy támogatott, de maradjunk annyiban, hogy általában az.

Viszont a kiküldött 720p-t a TV csodás elektronikája (Amit már az SD képfeldolgozásnál is dícsértünk :)) fogja 1366x768-ba felskálázni. Ez eleve lehet gyengébb, bár filmnél valószínűleg észrevehetetlen. Játékban viszont tényleg látszik, ha nem natívban megy. A desktopot meg nem is említem.

szerk: Közben megnéztem, és az R72-őm azt írja 1280x720-ra VGA-n keresztül, hogy nem támogatott felbontás. :D Megy 1360x768-ban, 1280x768-ban, a szokásos 4:3 felbontásokban, sőt vmi elcseszett 1088x612-ban is, de 1280-ban nincs kép. :D

Idézet

A SD témához meg igaz, de pl Bravia Engine -s (amibe tényleg benne is van) tévéket is már lehet kapni elfogadható áron.

Majd megnézem a Sonykat mi-mit tud (Bravia+natív). Eddig bevallom, azokat nem is nagyon néztem, mert azt olvastam, hogy az alsó (számomra megfizethető) szegmensével nem érdemes foglalkozni.

Szerkesztette: vipisrac 2007. 10. 12. 18:21 -kor

#1168 Felhasználó inaktív   lorky 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 12. 19:24

Sziasztok!

Kinéztem magamnak az LG 37LC2RR-t, meg még egy jó párat, de a 80GB-os HDD-vel és az árával ez a legszimpatikusabb.

Tud vki vmit erről a készülékről, csak mert ahogy olvasgattam itt az LC-kről azt írtátok "belépő szintü".

Lehet már többen kérdezték, és bocs előre is, de megmondaná vki mi a különbség a dinamikus és a sima kontraszt között, és honnan tudhatom, hogy ha nem írják oda akkor melyikről van szó?

A sony oldalán pl. úgy van megadva, hogy a képernyő kontraszt 1500:1, a dinamikus 8000:1

A kérdés akkor, az LG-nél az 1600:1, az dinamikusban mennyi? kb 8500:1??

előre is köszi a válaszokat
Gigabyte GA-EP31-DS3L, Intel Dual Core 1,87 Mhz, 1,5 Gb ram, 2,5 Tb, Linksys wrt-320n, W7 32bit, UPC FP 60/6

#1169 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 20:05

Idézet: lorky - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 20:24

Sziasztok!

Kinéztem magamnak az LG 37LC2RR-t, meg még egy jó párat, de a 80GB-os HDD-vel és az árával ez a legszimpatikusabb.

Tud vki vmit erről a készülékről, csak mert ahogy olvasgattam itt az LC-kről azt írtátok "belépő szintü".

Lehet már többen kérdezték, és bocs előre is, de megmondaná vki mi a különbség a dinamikus és a sima kontraszt között, és honnan tudhatom, hogy ha nem írják oda akkor melyikről van szó?

A sony oldalán pl. úgy van megadva, hogy a képernyő kontraszt 1500:1, a dinamikus 8000:1

A kérdés akkor, az LG-nél az 1600:1, az dinamikusban mennyi? kb 8500:1??

előre is köszi a válaszokat

Erre nincs képlet ami alapján át lehet számolni.

A (statikus) kontraszt az a legfényesebb (fehér) és a legsötétebb (fekete) közötti arány. Ez az LCD-knék a kisebbik ~1000 körüli érték.

A dinamikus az egy új dolog, azt fejezi ki hogy a tévé sötét jeleneteknél a háttérvilágítás fényerejét csökkenti (vagyis a fekete még feketébb, "valódi" lesz), egy kicsit feláldozva a fényesebb pontok erejéből (vagyis az egész gép kicsit sötétebb lesz emiatt, mert csökken a maximális fényerő). Ezért tudnak megadni ilyen nagy arányokat.

Azért irtuk belépő szintűnek, mert nincsenek benne azok az extra képjavító áramkörök amik minimálisan szükségesek normál tévéadások, illetve kis felbontású videók jó minűségű megjelenítéséhez.
Vagyis a vártnál valószínűleg zajosabb pixelesebb lesz a kép, esetleg a gyors mozgásoknál még jobban összeesik a kép(rész).
Az LG-nél ezt XD Engine -nek hívják, de sajnos nem a legjobb ezen a téren a cég. :)

Szerkesztette: ThomasS31 2007. 10. 12. 20:06 -kor

#1170 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 20:17

Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 19:19

Majd megnézem a Sonykat mi-mit tud (Bravia+natív). Eddig bevallom, azokat nem is nagyon néztem, mert azt olvastam, hogy az alsó (számomra megfizethető) szegmensével nem érdemes foglalkozni.

P3000 sorozatban már benne van (vagy a régebbi S2000/S2500 -tól).

Szerkesztette: ThomasS31 2007. 10. 12. 20:18 -kor

#1171 Felhasználó inaktív   traxer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 16:44

A Videoton LCD tévékkel van valakinek tapasztalata? Itt vannak.

#1172 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 14:21

Idézet: traxer - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 17:44

A Videoton LCD tévékkel van valakinek tapasztalata? Itt vannak.

Nincs, de nem hinném hogy valami csodát kell tőlük várni. Kb olyan lehet, mint a többi belépő szintű. Maximum még olcsóbb esetleg. Szóval csak azoknak ajánlott akik mindennél olcsóbban akarnak mert maximálisan árérzékenyek, de nem tudnak/akarnak mást venni már LCD-n kívül.

#1173 Felhasználó inaktív   Mice007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 23:34

Hi

LG 37LF65R -vel van valakinek tapasztalata? 260e -ért látni, viszont full HD... Samsung 37R81-eket néztem, ezeknek nagyon megnyerő a képminősége...  LG-ből melyik tipust raknátok mellé aminek hasonló a minősége?
-------==--------
www.mice007.hu

#1174 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 18:52

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 21:05

...Az LG-nél ezt XD Engine -nek hívják, de sajnos nem a legjobb ezen a téren a cég. :)

Akkor melyik a legjobb? :think:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#1175 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 11:20

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 19:52

Akkor melyik a legjobb? :think:

Legjobb nincs igazán, meg kicsit szubjektív is.

De a Panasonic (Viera2), Sony (Bravia Engine), Philips (PixelPlus2) nyújtja talán a legelfogadhatóbb minőséget.

Ez alatt eggyel van a JVC, Toshiba, Samsung megoldása többnyire.

#1176 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 14:10

És mi a véleményetek a Samsung Tulip sorozatról?
Egy hónapja volt az LE37M87 286eFt-ért a Corában, erősen vonzott az ár, mivel máshol 50-el drágább. Végülis nem vettem meg, mivel a kirakott példánynak elég gyengék voltak a színei, és nekem a specifikációban pont a 100% EBU és a jó kontrszt tetszett volna. Egyáltalán mennyire lehet hinni a polcra tett tévék színminőségének, érdemes ez alapján dönteni? Gondolok itt arra, hogy a kifutó akciós ColorVision termékekből sikerült most bevásárolnom, és az eredmény mind monitor, mind tv kategóriában ég és föld a kézi gamma-kalibrációhoz, vagy színtelítettség állítgatáshoz képest.

#1177 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 14:15

Idézet: GoLAN - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 15:10

Egyáltalán mennyire lehet hinni a polcra tett tévék színminőségének, érdemes ez alapján dönteni?

Soha - ismétlem - soha nem szabad se hinni, se ez alapján dönteni! Mindegyiket állítgatás után kellene összehasonlítani, de ez ugye eléggé lehetetlen vállalkozás. :( Egyszer volt nekem is lehetőségem a saját lakásomban 4 LCD TV-t és 3 Plazmát tesztelnem (azaz azonos körülmények között), de ez is csak véletlen volt és soha többé nem lesz ilyen. Pedig mennyivel más így választani.

Szerkesztette: Csokis 2007. 10. 17. 14:15 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1178 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 18:38

Idézet: GoLAN - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 15:10

És mi a véleményetek a Samsung Tulip sorozatról?
Egy hónapja volt az LE37M87 286eFt-ért a Corában, erősen vonzott az ár, mivel máshol 50-el drágább. Végülis nem vettem meg, mivel a kirakott példánynak elég gyengék voltak a színei, és nekem a specifikációban pont a 100% EBU és a jó kontrszt tetszett volna. Egyáltalán mennyire lehet hinni a polcra tett tévék színminőségének, érdemes ez alapján dönteni? Gondolok itt arra, hogy a kifutó akciós ColorVision termékekből sikerült most bevásárolnom, és az eredmény mind monitor, mind tv kategóriában ég és föld a kézi gamma-kalibrációhoz, vagy színtelítettség állítgatáshoz képest.

Kirakat alapján nem szabad és nem is lehet dönteni. Ez ekkora kiadás esetén mindenképp alapos utánajárás után lehetséges csak sajnos. Ki kell szűrni a neten a véleményekből, tesztekből, hogy mely gyártók miben erősek és ez alapján szűkíteni a kört és dönteni végül az igényeid és pénztárcád alapján. Nem egyszerű. Főleg belépőszinten, mert óriási a választék...

És most nem semmi dömping lesz harácsony előtt/közben.
Ahogy látom az árak csökkenését meg az előakciókat lesz itt kapkodás... :)

Szerkesztette: ThomasS31 2007. 10. 17. 18:40 -kor

#1179 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 20:55

Annyit hozzátennék, hogy a téma alapos körüljárása, netes vélemények, stb elolvasás után azért meg lehet nézni élőben is "kirakatban".

Mivel más, ennél jobb lehetőség valószínűleg úgysem lesz.... jobb mint a semmi. :)

#1180 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 20:33

Ez hihetetlen, hogy milyen ótvar a Panasonic és Sony oldalak. :reklamacio: Gyér információ vagy nem találom magamnak alternatív 2 tunerest. :mad: A fenti LG jelenleg a választásom, hiszen  2 tuneres.

Na persze nagyon örülnék ha létezik 100Hz-es 2 tuneres. :rolleyes: Leghamarabb kb. jövő tavaszán szeretném venni ezt, korlátozott méret: kb. 100cm-ig körül lehet (olyan 40 inches).
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.