HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#1201 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 29. 12:46

Idézet: Bazsika32 - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 12:42

Tenyleg, a hang hogy kerul a videokartya HDMI kimenetere? A videokartya drivere iranyitja at a hangkartyarol?

Általában egy csatlakozóval és spéci kábellel össze kell kötni a hangkártyával, illetve az alaplap hangchipjével valahogy és akkor úgy megy.

Másik lehetőség, hogy megjelenik mint választható audió eszköz és azt kell kimenetnek választanod.

Szerkesztette: ThomasS31 2007. 10. 29. 12:46 -kor

#1202 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 12:46

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 12:44

Attól még hogy digitális átvitel, nagyon nem mind1 hogy milyen minőségű. :)

Persze, hogy nem. De egy digitális átvitelnél nem romlik a képminőség, ha az tisztességes, ellenben, ha már átalakítod analóggá és úgy viszed át, akkor már romlik, hiába jó a forrás minősége.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1203 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 12:48

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 12:46

Persze, hogy nem. De egy digitális átvitelnél nem romlik a képminőség, ha az tisztességes, ellenben, ha már átalakítod analóggá és úgy viszed át, akkor már romlik, hiába jó a forrás minősége.

Ó azért a komponens sem olyan rossz ám... sőt... ez kicsit olyan videophil kérdéskör amugy. :)
Nefeledd az XBOX pl komponens kimeneten muzsikál...

Alapjaiban persze igaz... ezt várná az ember. De én már olvastam cikket arról, hogy egy rossz HDMI kábel rosszabb képet adott mint egy komponens pl. Csak most épp nem találom... :Đ

Szerkesztette: ThomasS31 2007. 10. 29. 12:49 -kor

#1204 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 12:49

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 12:45

Gondolom össze kell kötni a hangkártyával. :think:

Ez tul kezenfekvo volt :-))))

#1205 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 12:51

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 12:48

Ó azért a komponens sem olyan rossz ám... sőt... ez kicsit olyan videophil kérdéskör amugy. :)

Alapjaiban persze igaz... ezt várná az ember. De én már olvastam cikket arról, hogy egy rossz HDMI kábel rosszabb képet adott mint egy komponens pl. Csak most épp nem találom... :Đ

Nem is mondtam, hogy rossz. :) De ez valóban videophil kérdéskör. Egyébként én is láttam nem egyszer, hogy HDMI-n rosszabb volt a kép, mint komponensen. Node, megfelelő cucc és megfelelő kábel használata esetén (meg persze megfelelő kijelző esetén) kijön a HDMI előnye egy bizonyos szint felett. Azért én még mindig a digitális összeköttetést preferálom. ;)

Szerk.: Xbox képe gyengébb komponensen összekötve, mint VGA kábellel. :) Mindkettő analóg. :D Tapasztalat. ;)

Szerkesztette: Csokis 2007. 10. 29. 12:53 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1206 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 12:52

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 12:46

Gondolj csak arra, hogyha romlik a sávszélesség (pl digitális műhold, vagy IPTV) akkor pixelesedik a kép.
És kábel és kábel között lehet eltérés ebben.

#1207 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 12:53

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 12:52

És kábel és kábel között lehet eltérés ebben.

Nyílván, de én kábel alatt minőségit értek mind analóg, mind digitális átvitelnél.

Szerkesztette: Csokis 2007. 10. 29. 12:56 -kor

#1208 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 13:07

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 12:46

Általában egy csatlakozóval és spéci kábellel össze kell kötni a hangkártyával, illetve az alaplap hangchipjével valahogy és akkor úgy megy.

Másik lehetőség, hogy megjelenik mint választható audió eszköz és azt kell kimenetnek választanod.

Annal a kartyanal, ahol azt olvasom, hogy " HDMI with built-in audio", gondolom itt jelenik meg, mint onallo audio eszkoz...ugye?

#1209 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 13:20

Idézet: Bazsika32 - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 13:07

Annal a kartyanal, ahol azt olvasom, hogy " HDMI with built-in audio", gondolom itt jelenik meg, mint onallo audio eszkoz...ugye?

Elképzelhető... de semmi sem biztos. Elvileg igen.

#1210 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 17:43

http://www.xpertvision.com/en/products/ati...0PRO-Sonic.html

Errol a kartyarol valami velemeny?
Visszafogottak a jatekigenyeim (jelenleg egy GF4200-as kartyaval egy 1.6P4-el jatszok, az ujabb cuccok nem nagyon erdekelnek), foleg 2D-s (prociigenyes) alkalmazasokat hasznalok.
Elsosorban azt szeretnem, hogy a TV-vel az osszekottetes minnel zokkenomentesebb legyen.
Elore is koszi!

#1211 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 17:50

Idézet: Bazsika32 - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 17:43

http://www.xpertvision.com/en/products/ati...0PRO-Sonic.html

Errol a kartyarol valami velemeny?
Visszafogottak a jatekigenyeim (jelenleg egy GF4200-as kartyaval egy 1.6P4-el jatszok, az ujabb cuccok nem nagyon erdekelnek), foleg 2D-s (prociigenyes) alkalmazasokat hasznalok.
Elsosorban azt szeretnem, hogy a TV-vel az osszekottetes minnel zokkenomentesebb legyen.
Elore is koszi!

Neked AGP-s kártya kell nem?

#1212 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 18:51

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 17:50

Neked AGP-s kártya kell nem?

Nem, alaplap+proci+mem vasarlast eleve terveztem, most meg rateszek egy video kartyat (PCI express) is, csak nehez donteni.

#1213 Felhasználó inaktív   AnarchoiD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 20:37

X360-hoz nezegetek valami jo megjelenitot , de meg elejen tartok a nezelodesnek (HD gammak miatt kell ;)

olvasom it ta forumot, LCD es plaszma tv-k kozott mi a kulonbseg ? (leszamitva hogy plazma dragabb ;)
(\__/)
(o'.'o)
(")_(") This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him gain world domination.

#1214 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 22:34

Drágábbak? :think:
Én mintha olcsóbbnak láttam volna jópár helyen...  :eek:

#1215 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 09:02

Idézet: AnarchoiD - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 21:37

...

olvasom it ta forumot, LCD es plaszma tv-k kozott mi a kulonbseg ? (leszamitva hogy plazma dragabb ;)

Hogy mi a különbség?

A plazma TV-k dupla az áramfogyasztásúak (kb. 400W) mint a többi LCD TV-k, nagyjából majdnem dupla a különbség. Jobban melegszik fel a plazma TV-k (ezt nem tudtam bizonyítani, a korábbi olvasásom során megtudtam).

Létezik 1080i felbontású plazma TV-k ugye, van olyan vacak max. 848 felbontás is.

Nemrég megtudtam hogy az új plazma technológiának köszönhetően villámgyorsan tud megjeleníteni (0,005ms? :eek: ), kétlem hogy ez igaz vagy újabb kampányfogás. :rolleyes:

Én a dupla áramfogyasztás miatt jobban utálom a plazma TV-ket. :(

Több milliárd szín megjelenítésre sem tudok reagálni, az is csaló kampányfogás? Fogalmam sincs.

Szerk.: Megvan! Rövidebb a plazma TV-k élettartama! Beégési veszély (ha nincs bekapcsolva a képernyővédő), bejáratást igényel.

Szerkesztette: bolic system 2007. 11. 02. 09:04 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#1216 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 09:21

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 9:02

Hogy mi a különbség?

A plazma TV-k dupla az áramfogyasztásúak (kb. 400W) mint a többi LCD TV-k, nagyjából majdnem dupla a különbség. Jobban melegszik fel a plazma TV-k (ezt nem tudtam bizonyítani, a korábbi olvasásom során megtudtam).

Létezik 1080i felbontású plazma TV-k ugye, van olyan vacak max. 848 felbontás is.

Nemrég megtudtam hogy az új plazma technológiának köszönhetően villámgyorsan tud megjeleníteni (0,005ms? :eek: ), kétlem hogy ez igaz vagy újabb kampányfogás. :rolleyes:

Én a dupla áramfogyasztás miatt jobban utálom a plazma TV-ket. :(

Több milliárd szín megjelenítésre sem tudok reagálni, az is csaló kampányfogás? Fogalmam sincs.

Szerk.: Megvan! Rövidebb a plazma TV-k élettartama! Beégési veszély (ha nincs bekapcsolva a képernyővédő), bejáratást igényel.

A csúcs fogyasztás valóban nagyobb, de átlagosan nem ekkora a különbség.

Az LCD tévé háttérvilágítása folyamatosan világít, míg egy plazma cellái csak akkor világítanak maximumon, ha fehér fény kell. Tehát pl 1 év alatt sokkal kevésbé jön ki a különbség.
Mindkettő melegszik...

A plazma is progresszív így 1080p-t (is) tud.

A kis mejelenítési idő azért van, mert a CRT tévékhez hasonlóan szinte a foszfor tehetetlenségén múlik csak, hogy milyen gyorsan jelenik meg egy kép.

A több milliárd szín sem feltétlen teljesen kamu. Attól függ a cellák a fényerőt milyen lépésenként tudják növelni (mennyire finomak az árnyalatok közötti minimális lépések) és a foszfor mennyire színhelyes. Ebben elég jól áll a plazma technológia manapság már. Az LCD még nem érte el ezt a szintet.
Ezért jobb a valós dinamikatartománya is a plazmának.

Ott van még a betekintési szög is, ami szintén jobb, mivel kvázi a képernyő felületén jelenik meg a fény ugyanúgy mint a CRT esetén.

Az élettartam kb azonos... manapság 60.000 órára becsülik mindkettőnél.
A beégés sem annyira vészes, hacsaknem napokig ugyanaz a kép van rajta (amire tegyükfel elég kicsi az esély). CRT tévéd mikor égett be utoljára? ;)

Alapvetően a plazma még mindig jobb, mint bármilyen LCD vagy CRT a nagyképernyős szórakoztatásra (film, tévé... stb).
Egyedül monitornak nem a legjobb...

#1217 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 21:11

Én is tennék fel pár kérdést LCD téren.. (bocs, de totál hülye vagyok hozzá)
- Most akkor ha veszek mondjuk egy 82 centis lcd-t, akkor azt mondjuk 60000 óra után "dobhatom ki"?
- kontrasztaránynál mit kell figyelni? Vagy mire jó az? Igazából miért jobb egy 8000:1 mint egy 1200:1?
- fényerőnél mit jelent az, hogy 550cd/m2 ? vagy egyáltalán mire jó ez?
- PIP (kép a képben) funkció mire jó? Igazából annyit látok, hogy a normál képet megállítja, és a valamelyik sarokban egy kicsiben fut tovább? Ez arra jó, hogy teszem azt, van valami amit megszeretnék nézni (pl. egy recept? :D) és kimerevítem,  hogy le tudjam írni, miközben kicsiben látom, hogy megy tovább a műsor? Vagy van valami más funkciója is?

Amúgy ha vásárlásra szánom el magam, akkor mire figyeljek oda? Bocs a láma kérdésekért, de nem értek hozzá.
Még egy személyes kérdés...: Sony vagy Samsung "jobb"?
Amúgy "mezei" lcd-kre gondolok, nem a FULL HD-s tv-kre....
Köszi a segítő válaszokat...

#1218 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 09:23

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 10:21

A csúcs fogyasztás valóban nagyobb, de átlagosan nem ekkora a különbség.

Az LCD tévé háttérvilágítása folyamatosan világít, míg egy plazma cellái csak akkor világítanak maximumon, ha fehér fény kell. Tehát pl 1 év alatt sokkal kevésbé jön ki a különbség.
Mindkettő melegszik...

A plazma is progresszív így 1080p-t (is) tud.

A kis mejelenítési idő azért van, mert a CRT tévékhez hasonlóan szinte a foszfor tehetetlenségén múlik csak, hogy milyen gyorsan jelenik meg egy kép.

A több milliárd szín sem feltétlen teljesen kamu. Attól függ a cellák a fényerőt milyen lépésenként tudják növelni (mennyire finomak az árnyalatok közötti minimális lépések) és a foszfor mennyire színhelyes. Ebben elég jól áll a plazma technológia manapság már. Az LCD még nem érte el ezt a szintet.
Ezért jobb a valós dinamikatartománya is a plazmának.

Ott van még a betekintési szög is, ami szintén jobb, mivel kvázi a képernyő felületén jelenik meg a fény ugyanúgy mint a CRT esetén.

Az élettartam kb azonos... manapság 60.000 órára becsülik mindkettőnél.
A beégés sem annyira vészes, hacsaknem napokig ugyanaz a kép van rajta (amire tegyükfel elég kicsi az esély). CRT tévéd mikor égett be utoljára? ;)

Alapvetően a plazma még mindig jobb, mint bármilyen LCD vagy CRT a nagyképernyős szórakoztatásra (film, tévé... stb).
Egyedül monitornak nem a legjobb...

Nagyon jó. :D Lebuktam, mert van picike CRT tv-m. :) Azért inkább mégegyszer körülnézek másik fórumokban a plazma tv-k előnyökröl és hátrányokról. Tényleg filmnézésre és tv adásokra összepontosítok, tudom hogy minél kevesebb a felbontás annál élvezetesebb és kevésbé pixeles. De a plazma az nem jövői korszak. :( Többször olvastam, hogy sok boltok igyekszenek minél olcsóbban adnak el a plazma tv-ket, hisz "kifutott" technológiájú termékek ezek, erre nem tudok magyarázatot adni. Elavult a plazma technológia? :rolleyes: Ugye az OLED baromi még mindig gyerekcipőben van és most csak 11 inches TV-t tudnak előállítani és méregdrága (tudom, a kezdeti gyári költségek stb. mint mindig). :omg:

Mégegyszer köszi! :)

Szerk.: Ui., valóban szükségem van a progresszív 1080p támogatásra, hiszen kombó bluray lejátszó lesz a jövői termék, azon lesznek ugye az 1080i felbontású filmek, az mindenképpen szükségem van erre. :(

Szerkesztette: bolic system 2007. 11. 03. 09:34 -kor

#1219 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 09:33

Idézet: djviktorio - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 22:11

Én is tennék fel pár kérdést LCD téren.. (bocs, de totál hülye vagyok hozzá)
- Most akkor ha veszek mondjuk egy 82 centis lcd-t, akkor azt mondjuk 60000 óra után "dobhatom ki"?
- kontrasztaránynál mit kell figyelni? Vagy mire jó az? Igazából miért jobb egy 8000:1 mint egy 1200:1?
- fényerőnél mit jelent az, hogy 550cd/m2 ? vagy egyáltalán mire jó ez?
- PIP (kép a képben) funkció mire jó? Igazából annyit látok, hogy a normál képet megállítja, és a valamelyik sarokban egy kicsiben fut tovább? Ez arra jó, hogy teszem azt, van valami amit megszeretnék nézni (pl. egy recept? :D) és kimerevítem,  hogy le tudjam írni, miközben kicsiben látom, hogy megy tovább a műsor? Vagy van valami más funkciója is?

Amúgy ha vásárlásra szánom el magam, akkor mire figyeljek oda? Bocs a láma kérdésekért, de nem értek hozzá.
Még egy személyes kérdés...: Sony vagy Samsung "jobb"?
Amúgy "mezei" lcd-kre gondolok, nem a FULL HD-s tv-kre....
Köszi a segítő válaszokat...

60 ezer óra nagyjából 6.85 év élettartam, folyamatossan tud biztosítani minden órában, minden napban. Tegyük fel, hogy az ember kb. 4 órát használ naponta, akár 41 évig üzemképes, lehetne kevesebb is. :D

8000:1 az már biztosan dinamikus kontrasztarány, vagyis a feketét lehetőleg minél jobban teljesen koromfeketére váltani és nem pedig fix szürkére, azért tűnik több kontrasztnak (meg kell nézni szemközelben, hogy tényleg élmény-e számodra).

PIP? Az a baromi kedvencem! Lehet kis ablakban nézni másik tv adást, pl. közben tudsz nézni a forma1-et, vagy híradót. Az osztottképernyős pedig két részre lett osztva vizszintesen 2 adást (ezt 2 tuneres alatt működik, máskülönben csak hdmi-ről lehet nézni, pl. dvd lejátszóról, pc-ről, az semmire jó), másik kedvencem (talán PAT?) az osztott képernyőn jobb oldalán van a teletext, másik oldalán pedig a tv adás. Sajnos egyelőre a kifutott LG terméknél elérhető, azért nem értelek hogy miért gagyi egytuneres új PIP TV-k vannak jelenleg. :omg: Az a képmerevítés egy nagy nulla, véleményem szerint. :eek:

#1220 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 22:28

"8000:1 az már biztosan dinamikus kontrasztarány, vagyis a feketét lehetőleg minél jobban teljesen koromfeketére váltani és nem pedig fix szürkére, azért tűnik több kontrasztnak (meg kell nézni szemközelben, hogy tényleg élmény-e számodra). "

De ha teszem azt, elmegyek egy áruházba, és valami sz*r adást tolnak az összes TV-n, amin még azt se lehet kivenni, hogy most melyik a jobb, akkor hogyan tudom eldönteni? A számok segítenek?

"60 ezer óra nagyjából 6.85 év élettartam, folyamatossan tud biztosítani minden órában, minden napban. Tegyük fel, hogy az ember kb. 4 órát használ naponta, akár 41 évig üzemképes, lehetne kevesebb is. :D"
Ok! Meggyőztél! :D

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.