Idézet: bolic system - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 9:02
Hogy mi a különbség?
A plazma TV-k dupla az áramfogyasztásúak (kb. 400W) mint a többi LCD TV-k, nagyjából majdnem dupla a különbség. Jobban melegszik fel a plazma TV-k (ezt nem tudtam bizonyítani, a korábbi olvasásom során megtudtam).
Létezik 1080i felbontású plazma TV-k ugye, van olyan vacak max. 848 felbontás is.
Nemrég megtudtam hogy az új plazma technológiának köszönhetően villámgyorsan tud megjeleníteni (0,005ms?

), kétlem hogy ez igaz vagy újabb kampányfogás.
Én a dupla áramfogyasztás miatt jobban utálom a plazma TV-ket.
Több milliárd szín megjelenítésre sem tudok reagálni, az is csaló kampányfogás? Fogalmam sincs.
Szerk.: Megvan! Rövidebb a plazma TV-k élettartama! Beégési veszély (ha nincs bekapcsolva a képernyővédő), bejáratást igényel.
A csúcs fogyasztás valóban nagyobb, de átlagosan nem ekkora a különbség.
Az LCD tévé háttérvilágítása folyamatosan világít, míg egy plazma cellái csak akkor világítanak maximumon, ha fehér fény kell. Tehát pl 1 év alatt sokkal kevésbé jön ki a különbség.
Mindkettő melegszik...
A plazma is progresszív így 1080p-t (is) tud.
A kis mejelenítési idő azért van, mert a CRT tévékhez hasonlóan szinte a foszfor tehetetlenségén múlik csak, hogy milyen gyorsan jelenik meg egy kép.
A több milliárd szín sem feltétlen teljesen kamu. Attól függ a cellák a fényerőt milyen lépésenként tudják növelni (mennyire finomak az árnyalatok közötti minimális lépések) és a foszfor mennyire színhelyes. Ebben elég jól áll a plazma technológia manapság már. Az LCD még nem érte el ezt a szintet.
Ezért jobb a valós dinamikatartománya is a plazmának.
Ott van még a betekintési szög is, ami szintén jobb, mivel kvázi a képernyő felületén jelenik meg a fény ugyanúgy mint a CRT esetén.
Az élettartam kb azonos... manapság 60.000 órára becsülik mindkettőnél.
A beégés sem annyira vészes, hacsaknem napokig ugyanaz a kép van rajta (amire tegyükfel elég kicsi az esély). CRT tévéd mikor égett be utoljára?
Alapvetően a plazma még mindig jobb, mint bármilyen LCD vagy CRT a nagyképernyős szórakoztatásra (film, tévé... stb).
Egyedül monitornak nem a legjobb...