HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#1401 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 23. 13:06

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 12:01

Sajnos személyes tapasztalatom nincs vele, de a külföldi fórumokat olvasva gyengébbnek hozták ki (tesztekbe is) szinte mindenhol, mint a Pana LX700-at és a Sony D3010-et! Egy fórumon olvastam olyat (sajnos nem emlékszem melyiken :(), hogy 2 nap után visszavitte az R2D-t, mert nem tetszett a képe és elhozott helyette egy LX700-at (kanadai volt az illető). :D Egy másik (amerikai illető) pedig szintén a Sharpot cserélte be Sony-ra. Hmm.. Lehet, hogy az AVForum lett volna?! :think:

Nem, abszolút nem észleltem ilyet. :) A Panát és Sony-t láttam már élőbe és próbálgattam, de mindkettő határozottan jó képminőséggel van megáldva. :D A különbség, ami feltűnik, hogy az SD képminőség a Sony-n gyengébb. De, ezt minden fórumon leírják (még a legelvakultabb Sony fan is beismerte :eek:)! Az viszont tény, hogy a legjobb tunerje a Sharpoknak van.

Ezt nem hiszem (de nincs kizárva).

Akkor rossz a szemem. :D
Maga a kép hangyányit a Sony-n volt zajosabb, de ugye ez meg HD volt... az SD képre ebből nem sokat lehet következtetni...

Szóval nem képminőségre volt jobb, hanem ebben a "folyamatosságban". A másik kettőn úgy lépdeltek a vonalak, mintha szétesett volna a kép... mint vsync off-nál monitoron, csak itt függőlegesen.
A 100hz-t vizsgáltam működés közben. :)

Mondjuk a Sharpnál vmi extrém kis válaszidő volt megadva a panelra, de az is majdnem kizárt, hogy ilyenből adódna.

szerk: Máshol láttam Panát DVD-ről hajtva. Ott érezhető volt a folyamatosság és ilyen akadozások, ugrálások sem voltak.

Szerkesztette: vipisrac 2008. 01. 23. 13:07 -kor

#1402 Felhasználó inaktív   prof.chaos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 23. 13:08

Csokis, látom Te nagy spíler vagy!:) Az én problémámmal kapcsolatban tudsz segíteni?

Samsung LE-40S71
Samsung LE-40R74

LG 42PC51
LG 42PC52
LG 42PC35

Ezek közül melyiket vegyem? Köszönet és tisztelet előre is!!!

#1403 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 29. 09:11

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 21:28

Mit írhatnék? :) Működik a ketyere szuperül, ahogy annak lennie is kell! ;) :D

Szerk.: Egyetlen egy "hibát" azért tudok írni, ami engem eléggé zavar. Az elején a tévémnek van ugye egy 3cm-es kék led. Ezt menűből lehet ki- és bekapcsolni különböző helyzetekben. Nos én ezt OFF-ra tettem, mert baszottul zavarnak az ilyen világítós szarok. :Đ Valóban nem is világít. Kékkel. Mert éjszaka a korom sötétben, bizony fehér halvány színnel, de látható. :reklamacio: Nehezen tudok elaludni, ha épp arra fordulok. :omg: :) Ellenben szó szerint, csak ez a legnagybb gondom vele. :p :cool:

Én is boldog tulajdonosa vagyok egy ilyen LE32R81-nek pár hete. Nagyon sokat gondolkodtam, olvasgattam a fórumokat, hogy melyik tipus is legyen a szerencsés :-). Nekem a dizájn is fontos, azért választottam a 81-est. A kék fényt illetően: pár napja megvolt már a tévé, és kora reggel a tök sötétben én is ugyanezt tapasztaltam, mint te Csokis. Nagyon-nagyon halványan fehéres szinben lehetett látni, de ha oldalról kezdtem nézni, akkor eltűnt. Nem tudom mi a manó lehet ez... Mindenesetre megnyugodtam, hogy nem csak az enyémm csinálja ezt, hanem ez ilyen és kész :-)
A tv adások csatorna függő, hogy melyik hogy jön be, vannak jobbak és rosszabbak... :-(
Összességében úgy érzem, nem volt rossz választás.
Elcserélném használt zoknimat szintén használtra, de tisztára...

#1404 Felhasználó inaktív   Belph 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 18:21

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy Samsung LE37S71 B LCD TV-m,

A PC configom:
ASUS M2N-E SLI alaplap
AMD proci
Sound Blaster X-FI XTREMEGAMER 5.1-es hangkártya
ASUS EN8800GTS/HTDP/320M videókártya

A TV a videó kártya egyik DVI kimenetéről van összekötve a PC-vel, egy DVI-VGA átalakítóval. 1360x768-as felbontásban.Kb 12m-es a kábel.
Egy darabig tökéletesen rendben ment minden, utána elkezdtem állítgatni a menüben a kép durva és finom habgolásánál a képzárat, csak próbaképp. Utána vissza is állítottam elvileg az autmata beállítással.
Késöbb vettem észre, igazán a sötét képeknél lehet látni hogy egy kicsit vibrál a kép, próbáltam már mindent állítani, nem sikerült kiküszöbölnöm.
Szerintem valami amikor próbálkoztam vele elállítódott.
Világos részleteknél semmi gond, csak a sötétnél lehet kicsit észrevenni.

Mindent a gépről nézek, szeretnék menél jobb képminőséget összehozni.

Valami ötletetek van hogy hogy lehetne visszaállítani a dolgokat?

Ezzel a configgal egyébként elvileg tökéletes képet össze kellene tudnom hozni?

Egyébként nem használtam eddig asztali dvd-t, csak különböző videókártyák Tv kimeneteit, egy asztali lejátszó elvileg jobb képet produkál mint ez a konfig ?(most a remegéstől tekintsünk el, csak elvileg)

Köszi előre is.

Üdv: Belph

#1405 Felhasználó inaktív   RedCat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 09:16

Sziasztok!

Egy Samsung R84 82 cm-es LCD tévém van. Szeretném összekötni a számítógéppel. Szerintetek melyik megoldás lenne a jó? DVI-HDMI kábel (itt tudja a 1360*768-at?) vagy a síma DSUB-DSUB kábellel csatlakoztassam őket? Melyiknek mi az előnye vagy hátránya? Melyiken lesz szebb a kép, sebességet befolyásolja e, stb.
Azt tudja e valamelyik megoldással hogy a nagy képen pl egy filmet nézek HDMI-s DVD-ről, a PIP kis képben meg a számítógép képe van?
Mindkét megoldással van már kép a bootolástól, vagy csak win alól?

Köszönöm a gyors válaszokat! :)

Szerkesztette: RedCat 2008. 01. 31. 09:23 -kor

#1406 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 09:21

Idézet: RedCat - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 9:16

Sziasztok!

Egy Samsung R84 82 cm-es LCD tévém van. Szeretném összekötni a számítógéppel. Szerintetek melyik megoldás lenne a jó? DVI-HDMI kábel (itt tudja a 1360*768-at?) vagy a síma DSUB-DSUB kábellel csatlakoztassam őket? Melyiknek mi az előnye vagy hátránya? Melyiken lesz szebb a kép, sebességet befolyásolja e, stb.

Köszönöm a gyors válaszokat! :)

DVI-HDMI kábel tökéletes lesz (tudja az 1360x768-at), de csak a HDMI2-es port kezeli a PC jelet, ergo csak abba dugd be! ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1407 Felhasználó inaktív   RedCat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 09:24

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 10:21

DVI-HDMI kábel tökéletes lesz (tudja az 1360x768-at), de csak a HDMI2-es port kezeli a PC jelet, ergo csak abba dugd be! ;)

köszi a gyors választ, egyetlen dolog még:
Azt tudja e valamelyik megoldással hogy a nagy képen pl egy filmet nézek HDMI-s DVD-ről, a PIP kis képben meg a számítógép képe van?

#1408 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 09:29

Idézet: RedCat - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 9:24

köszi a gyors választ, egyetlen dolog még:

Csak a TV képet és egy bemenetet tud PiP-elni (de szép szó), ergo ha PC képét és a HDMI-re kötött cucc (jelen esetben DVD) képét akarod nézni, akkor az nem fog menni! :( Az egyik kép mindenképpen a TV lesz. Ez ilyen.

Idézet

Természetesen már rögtön a bekapcsolásnál ad képet (mindkét megoldással), mivel TFT monitornak felel meg és nem TV-nek! :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1409 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 16:31

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 8:29

Csak a TV képet és egy bemenetet tud PiP-elni (de szép szó), ergo ha PC képét és a HDMI-re kötött cucc (jelen esetben DVD) képét akarod nézni, akkor az nem fog menni! :( Az egyik kép mindenképpen a TV lesz. Ez ilyen.

Természetesen már rögtön a bekapcsolásnál ad képet (mindkét megoldással), mivel TFT monitornak felel meg és nem TV-nek! :)

A fő kép lehet komponens - HDMI - PC és mellette a kis kép lehet tv - 1. külső - 2. külső - AV -S video

#1410 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 16:41

Idézet: Biopon - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 16:31

A fő kép lehet komponens - HDMI - PC és mellette a kis kép lehet tv - 1. külső - 2. külső - AV -S video

Hopp, ez jogos! :respect: Látszik, hogy sose próbáltam ki. :D Ellenben ettől még nem fog működni a HDMI PC és HDMI DVD nézés egyszerre, amit szeretne.

#1411 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 07:16

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 15:41

Hopp, ez jogos! :respect: Látszik, hogy sose próbáltam ki. :D Ellenben ettől még nem fog működni a HDMI PC és HDMI DVD nézés egyszerre, amit szeretne.

Jaja.
Max azt tudná csinálni, hogy a pc menne a fő képen, és kis képben futna a dvd scarton/S-videon keresztül, hangja így is lenne.

Azon gondolkodom, ha lenne egy DVD felvevőm amiben van tv tuner, akkor gyakorlatilag teljes értékű lenne a PIP a tévében.

#1412 Felhasználó inaktív   Selleck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 16:15

Sziasztok!

Mostanában szeretnék 94cm-es tv-k közül valamilyet venni.A Samsungok jónak tűnnek, viszont nem tudom eldönteni, hogy miben különbözik ez a millio modell (pl.LE-37R72B vagy LE-37R81B stb.) Mindegyiknél a dinamikus kontrasztarányt adják meg, de ez ugy tudom, szart sem ér.Valamelyik esetleg jobb a többinél ebben a kategóriában?
A Sony-k többet nyújtanak, mert régebben mindenki azt mondta, ők utolérhetetlenek tvkben.

A segítséget előre is köszi!

#1413 Felhasználó inaktív   Seanka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 18:09

Heló,

Egy kérdésem lenne ami kicsit aggaszt (mármint nem a kérdés aggaszt, hanem a probléma :D).

Lassan 1 éve vagyok egy Samsung LE-32S81-es tulaja (ezért is fontos a kérdés, mert nem soká lejár a full garancia).

A probléma az, hogy a sarkokban ha ott épp fekete a kép (pl szélessávú mozi csík, vagy csatornát váltok) beszűrődik a háttérvilágítás, tehát ott világosabb a fekete. Minél jobban közelítek a sarkokhoz, annál inkább. Ez egyébként egy 2*2 cm-es területet érint. Ez normális az LCD TV-knél? Csak akkor észrevehető, ha fekete a kép, vagy DVD-t nézek. Annyira nem zavaró, hogy ez bármiben is akadályozna filmezés közben, de ugye ha a gyerek furcsán büfizik, egyből visszük az orvoshoz.

A válaszokat előre is köszi :)

Üdv, Seanka
A barátnőim: 1. AMD X2 64 3800, 1 GB RAM, 250 SATA II, Asus X1650 PRO 256, Acer AL1916, ROLAND MK-II,  Samsung 32" LE-SE32S81 2. 164/55, 90-70-90, szőke

#1414 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 19:31

Idézet: Selleck - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 15:15

Sziasztok!

Mostanában szeretnék 94cm-es tv-k közül valamilyet venni.A Samsungok jónak tűnnek, viszont nem tudom eldönteni, hogy miben különbözik ez a millio modell (pl.LE-37R72B vagy LE-37R81B stb.) Mindegyiknél a dinamikus kontrasztarányt adják meg, de ez ugy tudom, szart sem ér.Valamelyik esetleg jobb a többinél ebben a kategóriában?
A Sony-k többet nyújtanak, mert régebben mindenki azt mondta, ők utolérhetetlenek tvkben.

A segítséget előre is köszi!

Samsung jelölése:
LE-XX Y ZZ A (pl. LE-40R81B)
Az első két szám (itt most XX-el jelölve) a képátló inchben megadva, az LE-32R71 32''-os TV-t jelöl, az LE-40M86 pedig egy 40''-osat.
Az utána következő betü a szériát jelöli:
S-széria: olcsó belépőszint, általában gyengébb panelel szerelve.
R-széria: középszintű széria
M-széria: felső kategória, a 8-as szériában már FullHD (kivéve a 32"-os M8x).
F-széria: A legfelső kategória, az a Samu legfejlettebb modelljei.
N-széria: Az M széria alatt valamivel található osztály, az N81 például egy olyan FullHD modell, amely elvileg csak a gyengébb minőségű panelben különbözik az M86/M87-től.
A következő két szám közül az első adott szérián belüli sorozatot jelöli, jelenleg a 8-as széria fut (LE-32R81, LE-40S86, stb.), A második szám arra utal, hogy milyen desing-ot kapott a TV, illetve van-e benne digitális Tuner, az LE-40R81 és az LE-40R86 között az a külömbség, hogy az utóbbiban van például DVB-T tuner.
A legutolsó betüt sokszor lehagyják, ez a káva színét mutatja, B = Black = Fekete, W = White = Fehér.

Csak bemásoltam ide, nem saját kútfő, viszont asszem elég hasznos...
Utolsó gondolatodhoz: a Samsung egy grammal nem rosszabb, mint a hasonló kategóriájú Sony, tévében legalábbis...

Szerkesztette: Biopon 2008. 02. 02. 19:34 -kor

#1415 Felhasználó inaktív   Seanka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 10:29

Idézet: Biopon - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 19:31

Samsung jelölése:
LE-XX Y ZZ A (pl. LE-40R81B)
Az első két szám (itt most XX-el jelölve) a képátló inchben megadva, az LE-32R71 32''-os TV-t jelöl, az LE-40M86 pedig egy 40''-osat.
Az utána következő betü a szériát jelöli:
S-széria: olcsó belépőszint, általában gyengébb panelel szerelve.
R-széria: középszintű széria
M-széria: felső kategória, a 8-as szériában már FullHD (kivéve a 32"-os M8x).
F-széria: A legfelső kategória, az a Samu legfejlettebb modelljei.
N-széria: Az M széria alatt valamivel található osztály, az N81 például egy olyan FullHD modell, amely elvileg csak a gyengébb minőségű panelben különbözik az M86/M87-től.
A következő két szám közül az első adott szérián belüli sorozatot jelöli, jelenleg a 8-as széria fut (LE-32R81, LE-40S86, stb.), A második szám arra utal, hogy milyen desing-ot kapott a TV, illetve van-e benne digitális Tuner, az LE-40R81 és az LE-40R86 között az a külömbség, hogy az utóbbiban van például DVB-T tuner.
A legutolsó betüt sokszor lehagyják, ez a káva színét mutatja, B = Black = Fekete, W = White = Fehér.

Csak bemásoltam ide, nem saját kútfő, viszont asszem elég hasznos...
Utolsó gondolatodhoz: a Samsung egy grammal nem rosszabb, mint a hasonló kategóriájú Sony, tévében legalábbis...

Itt kicsi fennforgást érzek.

A Samsung kerigazgatója ismerősöm és TV vásárlásnál kikértem a véleményét az S81-essel kapcsolatban. Azt mondta,  hogy a 32-es kategórián belül ez a legjobb. Ha megnézed a többi 32-es paramétereit, akkor az S-es széria tud belőle a legtöbbet ( pl. itt van csak 8000:1-hez kontrasztarány). Nem tudom, hogy honnan kopiztad, de nem fedi a valóságot.
A barátnőim: 1. AMD X2 64 3800, 1 GB RAM, 250 SATA II, Asus X1650 PRO 256, Acer AL1916, ROLAND MK-II,  Samsung 32" LE-SE32S81 2. 164/55, 90-70-90, szőke

#1416 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 11:32

Idézet: Seanka - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 10:29

Itt kicsi fennforgást érzek.

A Samsung kerigazgatója ismerősöm és TV vásárlásnál kikértem a véleményét az S81-essel kapcsolatban. Azt mondta,  hogy a 32-es kategórián belül ez a legjobb. Ha megnézed a többi 32-es paramétereit, akkor az S-es széria tud belőle a legtöbbet ( pl. itt van csak 8000:1-hez kontrasztarány). Nem tudom, hogy honnan kopiztad, de nem fedi a valóságot.

Akkor jól átb*szott. Az S-es Samsung mindig is a legalja volt a típuskínálatnak. :rolleyes: Ez tény. Nem kötelező elfogadni, attól még igaz marad.

Szerk.: Arról nem beszélve, hogy a 32S81 csak 7000:1-hez kontraszt tud, KATT!

Szerkesztette: Csokis 2008. 02. 03. 11:34 -kor

#1417 Felhasználó inaktív   Seanka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 11:34

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 11:32

Akkor jól átb*szott. Az S-es Samsung mindig is a legalja volt a típuskínálatnak. :rolleyes: Ez tény. Nem kötelező elfogadni, attól még igaz marad.

Akkor miért ott a legmagasabb a kontrasztarány illetve 32-es szériában miért ott van csak HDMI csatlakozó? :)

#1418 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 11:35

Idézet: Seanka - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 11:34

Akkor miért ott a legmagasabb a kontrasztarány illetve 32-es szériában miért ott van csak HDMI csatlakozó? :)

Mert ez nem igaz. :) Nem ártana először utána járni, hogy mit tud az az S81!

#1419 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 11:43

Idézet: Seanka - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 10:34

Ne bosszantsál!  Tényleg nézz utána először, mielőtt sületlenségeket írsz!
Nekem egy LE32R81-em van és 8000-es kontraszt és 3! HDMI csatlakozó van benne!!!!!!
Az S azt hiszem csak 7000-es kontraszt és 2 HDMI ha jól emlékszem.

#1420 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 11:45

Arról ne is beszéljünk, hogy mert valaki igazgató, még nem biztos, hogy ő ért hozzá a legjobban...

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.