Idézet: Selleck - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 15:15
Sziasztok!
Mostanában szeretnék 94cm-es tv-k közül valamilyet venni.A Samsungok jónak tűnnek, viszont nem tudom eldönteni, hogy miben különbözik ez a millio modell (pl.LE-37R72B vagy LE-37R81B stb.) Mindegyiknél a dinamikus kontrasztarányt adják meg, de ez ugy tudom, szart sem ér.Valamelyik esetleg jobb a többinél ebben a kategóriában?
A Sony-k többet nyújtanak, mert régebben mindenki azt mondta, ők utolérhetetlenek tvkben.
A segítséget előre is köszi!
Samsung jelölése:
LE-XX Y ZZ A (pl. LE-40R81B)
Az első két szám (itt most XX-el jelölve) a képátló inchben megadva, az LE-32R71 32''-os TV-t jelöl, az LE-40M86 pedig egy 40''-osat.
Az utána következő betü a szériát jelöli:
S-széria: olcsó belépőszint, általában gyengébb panelel szerelve.
R-széria: középszintű széria
M-széria: felső kategória, a 8-as szériában már FullHD (kivéve a 32"-os M8x).
F-széria: A legfelső kategória, az a Samu legfejlettebb modelljei.
N-széria: Az M széria alatt valamivel található osztály, az N81 például egy olyan FullHD modell, amely elvileg csak a gyengébb minőségű panelben különbözik az M86/M87-től.
A következő két szám közül az első adott szérián belüli sorozatot jelöli, jelenleg a 8-as széria fut (LE-32R81, LE-40S86, stb.), A második szám arra utal, hogy milyen desing-ot kapott a TV, illetve van-e benne digitális Tuner, az LE-40R81 és az LE-40R86 között az a külömbség, hogy az utóbbiban van például DVB-T tuner.
A legutolsó betüt sokszor lehagyják, ez a káva színét mutatja, B = Black = Fekete, W = White = Fehér.
Csak bemásoltam ide, nem saját kútfő, viszont asszem elég hasznos...
Utolsó gondolatodhoz: a Samsung egy grammal nem rosszabb, mint a hasonló kategóriájú Sony, tévében legalábbis...
Szerkesztette: Biopon 2008. 02. 02. 19:34 -kor
Elcserélném használt zoknimat szintén használtra, de tisztára...