HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   rolandvida 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 13. 16:37

Tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan tudnék egy 24p-s filmet 25p-sre gyorsítani?
Létezik-e valamilyen lejátszó, ami realtime végrehajtja. Kell, hogy a Samsung R81-esem
50Hz-n tudjon járni, mert csak igy működik a Movie+, 24p esetében 48Hzn kéne járatni, de ugy villog!
Köszi.

#1542 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 13. 16:53

Idézet: carr - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 15:14

Nocsak.... Miről lehet felismerni a Samu paneleseket? :smoker:  :respect:

No, megtaláltam a dobozon is! Elvileg így a boltban, kicsomagolás nélkül is meg lehet állapítani a panel típusát! A bekarikázott rész az érdekes, ebből lehet megtudni, hogy milyen panellel szerelt.

Dobozon szereplő matrica/felirat:
Kép

Idézet

• 1. - SP0* => Samsung S-PVA

• 2. - AM0* => AUO A-MVA

• 3. - CR0* => CMO S-MVA

• 4. - CM0* => CMO MVA

A TV hátán lévő matrica:
Kép

Idézet

S = Samsung, A = AUO (AU Optronics), C = CMO (Chi Mei Optoelectronics)

Szerk.: Még annyi, hogy a Service menűből is meg lehet állapítani, de ez már nem olyan fontos.

Szerk2.: Utolsó megjegyzés. A Samsung és AUO panelek közel azonos szintűek (hajszálnyit gyengébb az AUO), de mindkettő jó vétel. Ellenben a CMO-t kerüljétek! Külföldi fórumokon sokan panszkodnak rá. :(

Szerkesztette: Csokis 2008. 03. 13. 17:00 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1543 Felhasználó inaktív   Selleck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 19:57

Köszi, jól jött ez a panelinfo meg a képes illusztráció.Most már egy fokkal képzettebnek érzem magam. :respect: 

#1544 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 20:01

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 16:53

(hajszálnyit gyengébb az AUO),

hajszalnyit?  :rolleyes:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1545 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 20:22

Idézet: Selleck - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 19:57

Köszi, jól jött ez a panelinfo meg a képes illusztráció.Most már egy fokkal képzettebnek érzem magam. :respect:

Szívesen!
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1546 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 09:37

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 16:53

No, megtaláltam a dobozon is! Elvileg így a boltban, kicsomagolás nélkül is meg lehet állapítani a panel típusát! A bekarikázott rész az érdekes, ebből lehet megtudni, hogy milyen panellel szerelt.

Kép

A TV hátán lévő matrica:
Kép

Szerk.: Még annyi, hogy a Service menűből is meg lehet állapítani, de ez már nem olyan fontos.

Szerk2.: Utolsó megjegyzés. A Samsung és AUO panelek közel azonos szintűek (hajszálnyit gyengébb az AUO), de mindkettő jó vétel. Ellenben a CMO-t kerüljétek! Külföldi fórumokon sokan panszkodnak rá. :(

:respect:  :respect:
Ez a tiéd? Akkor te nem jártál jól vele...  :Đ

Szerkesztette: carr 2008. 03. 14. 09:38 -kor

#1547 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 10:23

Idézet: carr - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 9:37

:respect:  :respect:
Ez a tiéd? Akkor te nem jártál jól vele...  :Đ

Nem, az enyém eleve 26"-os. :)

#1548 Felhasználó inaktív   bibe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 19:17

Segítsetek legyetek szívesek!

Melyik legyen:
- Sony KDL-32D3010
- Samu LE37M87BD

Az ár kb. azonos (250k vs. 268k az AVPlanetnél).

Kérdés: kell-e nekem FullHD? (Ok, hogy nekem kellene tudni, de nem tudom... :))
Ill. van-e annyival jobb kép a Sony-n, ami miatt esetleg megérné mégis az a FullHD ellen?
A Sony állítólag 100Hz-es, ez tényleg jelent különbséget a képminőségben?
A Sonyban 24p TrueCinema, a Samuban Movie+ van. Ezeket össze lehet hasonlítani valami módon, vagy csak hangzatos nevek?

Itthon mindenem Sony (erősítő, DVD), de a FullHD-s Sony, ami ugynúgy 100Hz-es meg 24p meg minden, mint ez a kicsi, az 600k, az meg egy cseppet sok... :)
"Nincs izom, nincs izomláz!" (Garfield)

#1549 Felhasználó inaktív   Selleck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 23:36

Amit nekem mondtak FullHD-ről itt a fórumon a többiek, az az, hogy gyakorlatilag semmit nem veszel észre belőle ekkora méretnél.

#1550 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 00:31

Azért a fullhd nem xar.

Ha valamikor pl ps3-al brózert akarsz használni vagy ilyesmi, akkor jól jöhet.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1551 Felhasználó inaktív   BaluC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 03. 19. 10:19

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 17:53

Kép

A TV hátán lévő matrica:
Kép

Csak most járok erre, mert szabin voltam :D ( teszteltem a monitort, remek :D )

Én is köszi, de asszem inkább nem nézem meg ami otthon van, nem akarom magam idegesíteni :D

Selleck:
Azért mondtam, hogy annak volt szép képe, mert tényleg körbenéztem több boltban Ele*oWo*d, Sa*rn, Me*Ma*t és egy rakat kicsi / márkakereskedésben.
Mondhatom, hogy ~200+ 26"-40" LCD / Plazna TVt megnéztem, de az itt talált / kapott segítséggel leszűkítettem a "szeretnék valami nagyot" dolgot arra, hogy egy 32"-osokat lessem.

A "szép a képe" dolog TELJESEN szubjektív, és rengeteg dologtól függ (forrás, beálítások, a környezeti fényviszonyok, stb.).
Utánajártam, megnéztem, és több "nézelődés" után is ez a sorozat ami nekem nagyon megfelelt.

A Biztonság végett Asszonyt is elvitettem egy "nézelődés"-re, és minden előzetes információ nélkül simán kiválasztotta a 32R84 -est, pedig ő aztán egy laikus :D

-------------------------------------------------------------
Más: Kéne némi help / infó.
  Megvan 32R87-eském. nagyon meg vagyok vele elégedve, csak van egy kis kellemetlenségem, amiben kérném a segítségeteket.
Abban a szobában ahol ez monitorként üzemel van egy régi Samsung TV. Mindketőt lehet ugyanazzal a távirányítóval álítgatni, de az LCD tv-m sokkal érzékenyebb a távitányító jelére.

Kérdés:
Hol van és mivel lehet "leárnyékolni" (letakarni) az én TV-men az infra érzékelőt?
Vagy: Át lehet e állítani a TV-n, hogy más "jelet" vegyen (több sémát is használnak a Samsung TV-knél)

Próbáltam letakargatni tészeket a TVmen (Papír, alufólia, stb) de 95%ban mindent bevett, vagy ha nem akkor a második nyomásra 100%-ra javította a vételi arányát  :omg:
WoW: Arathor (PvE)
Zsebibaba   (Lvl 70) - NE Female Rogue - Mining,BS,FirstAid,Cooking,Riding -> 375
Captainb     (Lvl 62) - Human Female Paladin - Skinning, Mining
Csámpás     (Lvl 60) - Drenai Male Warrior - Mining, BS
Twisting Nether (PvP)
Süti             (Lvl 70) - Human Female Paladin - Mining, Skinning
Nyanya       (lvl 68) - Human Femail Mage

#1552 Felhasználó inaktív   Gabot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 06:13

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 23:43

Svideo/RGB átalakító kell hozzá. Nem hinném hogy találsz ilyet olcsón. Akkor már érdemesebb valami monitorra köthető külső tunert beszerezni, azokon van SVideo bemenet.

Hülye vagyok a témában de hátha segít:
Videó-VGA konverter: az analóg videojelet VGA/SVGA/XGA/SXGA felbontásban MONITORON lehet nézni a segítségével.

http://itmedia.sk/showitem.php?item=other-...atech_video2vga

+ 1 kábel a scart-RCA -hoz mert olyan a bemenete. ( http://www.d-audio.h...oduct_info.html környékén csak van valami )
Gabot molnarg@yahoo.com

#1553 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:18

Idézet: BaluC - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 10:19

...
Kérdés:
Hol van és mivel lehet "leárnyékolni" (letakarni) az én TV-men az infra érzékelőt?
Vagy: Át lehet e állítani a TV-n, hogy más "jelet" vegyen (több sémát is használnak a Samsung TV-knél)

Próbáltam letakargatni tészeket a TVmen (Papír, alufólia, stb) de 95%ban mindent bevett, vagy ha nem akkor a második nyomásra 100%-ra javította a vételi arányát  :omg:
...

Bah, eléraksz valami nagyobbat. Fekete sörösdoboz, laposranyomva. :D

#1554 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 11:25

Idézet: BaluC - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 10:19

Én is köszi, de asszem inkább nem nézem meg ami otthon van, nem akarom magam idegesíteni :D

Én megnéztem az R72-őn, de a [R]-nél nálam vége van a szövegnek. :D

#1555 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 10:37

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 11:25

Én megnéztem az R72-őn, de a [R]-nél nálam vége van a szövegnek. :D

Az elméletileg Samsung paneles. Mondom elméletileg! :)

Szerkesztette: Csokis 2008. 03. 24. 10:38 -kor

#1556 Felhasználó inaktív   Selleck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 20:40

Sziasztok!

A napokban megtekintettem élőben egy Samsung PS42Q92 plazmát.Teljesen hihetetlen volt a képe az LCDkhez képest, pedig csak 1024*768-at tud.Azt már régebben hallottam, hogy a plazmáknak van a legszebb képe,de mostanában meg az lcd-ket nyomatják mindenhol.Ráadásul árban gyakorlatilag ugyanott vannak.
A kérdés, valóban produkálhat ennyivel szebb képet, kisebb felbontás mellett, vagy megint csak valamit jól állítottak be az MM-ben.

Előre is köszi minden infot a dologgal kapcsolatban!

#1557 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 14:36

Mivel demózták az is lényeges.
Tudtommal plazmák nagyon hamar "beégnek", és nem olyan jók játékra, graf.-ra mint az LCD-k.
Ha hülyeséget beszélek, nyugodtan javítsatok... ;)

#1558 Felhasználó inaktív   füldoki 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 04. 03. 10:57

Sziasztok! Szakértő segítséget szeretnénk kérni full HD LCD tv vásárláshoz. Egy orvosi műszer lenne rákötve számítógépről dualos DVI kimenetes kártyáról HDMI bemeneten keresztül. Egy 37-es Sharp-Aquos tv-n már kipróbáltuk, működöképes ez az elgondolás, és sokkal olcsobban kijönnénk, mintha egy ilyen méretü lcd monitorban gondolkodnánk. 37-40 colos méretben gondolnánk a beteg kb.2-3 méterre ülne a képernyő előtt.  Milyen márkában érdemes gondolkodni, ár érték arányt megbizhatóságot, garanciát is figyelembe véve? A specifikációkból számunkra nem egyértelmű hogy melyek azok a készülékek, amik ezzel a bemenettel az 1080 p-t tényleg tudják, megfelelően magas fekvencia mellett. Köszi a segítséget.

#1559 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 15:32

Idézet: füldoki - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 10:57

Sziasztok! Szakértő segítséget szeretnénk kérni full HD LCD tv vásárláshoz. Egy orvosi műszer lenne rákötve számítógépről dualos DVI kimenetes kártyáról HDMI bemeneten keresztül. Egy 37-es Sharp-Aquos tv-n már kipróbáltuk, működöképes ez az elgondolás, és sokkal olcsobban kijönnénk, mintha egy ilyen méretü lcd monitorban gondolkodnánk. 37-40 colos méretben gondolnánk a beteg kb.2-3 méterre ülne a képernyő előtt.  Milyen márkában érdemes gondolkodni, ár érték arányt megbizhatóságot, garanciát is figyelembe véve? A specifikációkból számunkra nem egyértelmű hogy melyek azok a készülékek, amik ezzel a bemenettel az 1080 p-t tényleg tudják, megfelelően magas fekvencia mellett. Köszi a segítséget. 

Kérdezzetek rá valami szervizes-eladónál, hogy melyikkel van a legkevesebb probléma (márka-típus).
Az 1080p tudás DVI-n meg próbával deríthető ki csak biztosan, vagy ha a gyártó-netes tapasztalatok biztosra mondják.

#1560 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 15:36

Idézet: Selleck - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 20:40

Sziasztok!

A napokban megtekintettem élőben egy Samsung PS42Q92 plazmát.Teljesen hihetetlen volt a képe az LCDkhez képest, pedig csak 1024*768-at tud.Azt már régebben hallottam, hogy a plazmáknak van a legszebb képe,de mostanában meg az lcd-ket nyomatják mindenhol.Ráadásul árban gyakorlatilag ugyanott vannak.
A kérdés, valóban produkálhat ennyivel szebb képet, kisebb felbontás mellett, vagy megint csak valamit jól állítottak be az MM-ben.

Előre is köszi minden infot a dologgal kapcsolatban!

Lehet szebb a képe persze... azonos forrásról majdnem mindig szebb a plazma képe azonos kategóriában.
Ez a technológiából adódik.

Az LCD-t meg azért nyomják mert olcsón előállítható, nem azért mert feltétlen jobb. :)

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 04. 03. 15:37 -kor

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.