HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core Duo - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core Duo Jónás, Merom, etc.. Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 24. 20:16

az amivel az intel elő fog rukkolni kb 3-4éves termék, amit eddig csiszoltak és most kezdték el sorozatgyártani,... akkor nem tudták, hogy mi lesz az amd-vel eégszen pontosan. majd 3-4év múlva nézzük meg ki merre fog elmenni. az intel egyértelműen a DC procikat avanzsálja már.
Azért ne feledjük, hogy a legtöbb gépet még mindig intel procival adják el! :D és Ne feledjük, hogy nagyon sokan még mindig Intelt vesznek mert az "jobb" !! :D
Amúgy... nagyon szeretem az amd procikat, sose volt bajom a teljesítményével, intel procival se volt (igaz p3 933mason akkoriban a legerősebb volt, mert az 1ghz-eseket visszahívták), p4-em még nem volt, de ha lett volna rá pénzem egy 59eFT-os DC-re lehet váltottam volna. Mert ennyi pénzért aszem ajándék! :D
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#22 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 20:18

Xeon az, nem Xenon ;)

#23 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 21:19

Idézet: max-pain - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 20:18

Xeon az, nem Xenon ;)

Ez a baja az Intelnek is ,hogy nem az :D :D :D

P.S.:Már keverem én is a rohadt neveket sorry... :)

#24 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 00:11

Nem lenne rosz 60ert a DC Intel, de 30at radobok es van egy hasznalhato 3800+ X2-esem, amivel szerintem nincsen partiban a 2.8as Intel Pentium D.

Varom mar nagyon a januart... aktualis araktol fuggoen fogok 3800+ vagy 4200+-t venni. Gondoltam a toledo magos 4400+-ra de az nekem jelenleg mar tul draga. Esetleg ugy tudnam megoldani, hogy majd majusban, addig meg egy 3200+-os A64-el elleszek, de akkor bukok 20 ropit.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#25 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 01:15

Idézet: Boba - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 23:11

Nem lenne rosz 60ert a DC Intel, de 30at radobok es van egy hasznalhato 3800+ X2-esem, amivel szerintem nincsen partiban a 2.8as Intel Pentium D.

Varom mar nagyon a januart... aktualis araktol fuggoen fogok 3800+ vagy 4200+-t venni. Gondoltam a toledo magos 4400+-ra de az nekem jelenleg mar tul draga. Esetleg ugy tudnam megoldani, hogy majd majusban, addig meg egy 3200+-os A64-el elleszek, de akkor bukok 20 ropit.

csak nézd meg "tudományosan" hogy 60ért ill 90ért mit kapszcserébe, milyen töbletet hogy 50%-al több pénmagot adsz ki érte!!
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#26 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 12:39

Pl a plusz 30 ezer forint ott is megbukik, hogy az A64 X2-hoz nem kell uj alaplapot vegyek es uj memoriakat. Maris sporoltam kb 80ezer forintot. Arrol nem beszelve, hogy az X2 gyorsabb. Igy nezve az a 30ezer forint plusz az X2re nuku, termeszetesen megeri. Ha DC PentiumD-t kene vegyek akkor legalabb 3.2 ghz-set kene vegyek, hogy legyen valami loero is a gep alatt. Es most termeszetesen nem jatekrol beszelek, mer kulonben nem lepnek "vissza" sebessegben. Jelenleg egy 2500mhz korul jaro A64-em van. Sajna keves, mas megoldast meg nem latok olcson, hogy gyorsabb gepem legyen. Ha az X2-t tudnam huzni picit, akkor mar 2szer gyorsabb lenne a gep azokban a programokban amiket hasznalok.

Otthoni felhasznalasra szerintem me'g felesleges a DC proci.

#27 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 13:17

Idézet: Boba - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 12:39

Pl a plusz 30 ezer forint ott is megbukik, hogy az A64 X2-hoz nem kell uj alaplapot vegyek es uj memoriakat. Maris sporoltam kb 80ezer forintot. Arrol nem beszelve, hogy az X2 gyorsabb. Igy nezve az a 30ezer forint plusz az X2re nuku, termeszetesen megeri. Ha DC PentiumD-t kene vegyek akkor legalabb 3.2 ghz-set kene vegyek, hogy legyen valami loero is a gep alatt. Es most termeszetesen nem jatekrol beszelek, mer kulonben nem lepnek "vissza" sebessegben. Jelenleg egy 2500mhz korul jaro A64-em van. Sajna keves, mas megoldast meg nem latok olcson, hogy gyorsabb gepem legyen. Ha az X2-t tudnam huzni picit, akkor mar 2szer gyorsabb lenne a gep azokban a programokban amiket hasznalok.

Otthoni felhasznalasra szerintem me'g felesleges a DC proci.

Totál igazad van...
Sajnos ezt sosem veszi senki figyelembe ,hogy mivel jár egy rendszerfejlesztés csak a proci árát nézi...Én ugyan ezt mondtam a Xeon-nál is...Lehet ,hogy egy Xeon minimálisan drágább mint egy opteron ,de az opteronhoz a lapok sokkal kevesebbe kerülnek és a memo is...Arról nem is beszélve ,hogy opteronból még jön nagyobb órajelű példány míg Xeon-ból már nem lesz órajel emelés a jövőben hanem kidonják az egész jelenlegi architekturát és váltanak másra...

#28 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 19:43

Dualcore Xeonnál szvsz lesz órajel emelés...
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#29 Felhasználó inaktív   pazsin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 25. 20:06

üdv, laikusnak számítok a témában, de megkérdem:

egy 1660 MHz-es Pentium M Yonah Duo Core kb milyen asztali Pentium 4-esnek felel meg? Megéri ilyet venni (notebookban)?

üdv.

#30 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 20:22

Idézet: pazsin - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 20:06

üdv, laikusnak számítok a témában, de megkérdem:

egy 1660 MHz-es Pentium M Yonah Duo Core kb milyen asztali Pentium 4-esnek felel meg? Megéri ilyet venni (notebookban)?

üdv.

ha olyan cuccokat futtatsz rajta, amik többszálúak akkor megérheti, egyébként nem.

Melyik p4-nek? Mi az a P4?  :p
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#31 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 20:22

sztem várd meg a nextgent. ;)
bár  a Turion most nagyon igéretes ezzel a Yamatoval
a turion gyak nem más mint egy moddolt k8, jövőre kap dualcsenel ddr2öt, új sockettet, szal szvsz könnyedén fel fogja venni vele a versenyt, nem úgy mint mostanság...

Szerkesztette: Asker 2005. 12. 25. 21:11 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#32 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 11:55

Bemutatkozott a világ első kétmagos mobil processzora
https://www.hwsw.hu/...30515&count17=1

En csak azt nem ertem, hogy miert nincs x64 verzio ezekbol?
Meg kivancsi leszek, hogy ez az egesz uj platform is olyan meleg notebook-okat fog-e eredmenyezni, mint a Sonoma.

#33 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 12:20

Ez elég rövidéletű lesz

Szerkesztette: Asker 2006. 01. 06. 12:22 -kor

#34 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 21:21

Lehet hogy kicsit hülye vagyok , de azt olcastam hogy a yonah socket 478-as, mint a P!-ek.
Szerintetek lehet olyan bios frissités, ami pl. régi 865-ös, és 875-ös alaplapokban támogatja majd a yonah-t?
Végülis az ASUS gyártott adapter, (socket 478- socket 479) amivel a dothan magos procik mennek a fent említett chipkészletben.
Az nagyon jó lenne, én egybő beruháznák eg y2ghz-es core duo-ra !

#35 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 22:35

Ezek a Core Duo-k mikor fognak megjelenni a kereskedelemben, es milyen aron? Februar elejeig megjonnek? (Addig tudom modositani a rendelesem az X2-re penz bukta nelkul...)

Csakmert csinaltam egy gyors render tesztet mayaban... 11.5*200 -on jart egy Barton 1.5 giga memoriaval. A noti egy Hp Nc4000 volt 1300 mhz-s Pentium M procival es 512mega memoriaval.
A barton mindossze 30%al volt gyorsabb renderben... kicsit meglepodtem ezen. Ezek utan kezdtem azon gondolkodni, hogy egy Core duo marcsak single mellett is joval gyorsabb mint a Pentium M (2 ghz-s peldany, vagy inkabb 2.2 ghz-s kellene), SMP-ben meg ugye megjobb... esetleg jobb lehet mint az A64X2?

#36 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 23:09

Idézet: Boba - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 23:35

Ezek a Core Duo-k mikor fognak megjelenni a kereskedelemben, es milyen aron? Februar elejeig megjonnek? (Addig tudom modositani a rendelesem az X2-re penz bukta nelkul...)

Csakmert csinaltam egy gyors render tesztet mayaban... 11.5*200 -on jart egy Barton 1.5 giga memoriaval. A noti egy Hp Nc4000 volt 1300 mhz-s Pentium M procival es 512mega memoriaval.
A barton mindossze 30%al volt gyorsabb renderben... kicsit meglepodtem ezen. Ezek utan kezdtem azon gondolkodni, hogy egy Core duo marcsak single mellett is joval gyorsabb mint a Pentium M (2 ghz-s peldany, vagy inkabb 2.2 ghz-s kellene), SMP-ben meg ugye megjobb... esetleg jobb lehet mint az A64X2?

Kép
Kép

Hát ha árban jóval alatta lesz az X2-nek akkor lehet értelme...  ;)

#37 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 23:22

A joval alatta means nearly nothing... (amerikai arakat alapul veve)

Core Duo 2.16 ghz : $706
Amd X2 2.2 ghz : $537

Nem eri meg. Pedig jo lett volna, dehat ez van... Ehhez kellene uj memokat venni, azt is bele kell szamoljam.

Szerkesztette: Boba 2006. 01. 16. 23:25 -kor

#38 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 00:04

Idézet: Boba - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 0:22

A joval alatta means nearly nothing... (amerikai arakat alapul veve)

Core Duo 2.16 ghz : $706
Amd X2 2.2 ghz : $537

Nem eri meg. Pedig jo lett volna, dehat ez van... Ehhez kellene uj memokat venni, azt is bele kell szamoljam.

:eek:

Az árakat nem néztem (naívan azt hittem, hogy olcsóbb lesz mint az X2), így tényleg nem éri meg szvsz...

Szerkesztette: -=PAraNOia=- 2006. 01. 17. 00:06 -kor

#39 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 17:46

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 13:44

Pár dolog:

1. Mért van mindenki elájulva ezeknek az új Intel prociknak a teljesítményfelvételétől??? Ha jól tudom max. 65 watt a fogyasztása egy Meromnak... Namost ha azt nézzük egy DC 4800+ most fogyaszthat REÁLISAN olyan 95 wattot...Namost a Merom 65 nanos és IMC sincs benne...Egy DC 4800+ 65 nanon nem hiszem ,hogy azt a 65 wattot igazán túl fogja lépni, mindezt IMC mellett...

2. Teljesítményt tekintve az Anadteches Yonah cikk után nem értem igazán a dolgokat...Egy DC 3800+ elverte a Yonaht méghozzá clock to clock összehasonlításban...

3. Az A64 vonalon is lehet picit turbózni és akkor megintcsak ott tartunk ,hogy az Intel lemeradt...Pedig mindig alázásról beszélnek ,hogy az új processzorcsalád bealázza az AMD-t, közben még utol sem éri...

4. Mért van az ,hogy az Inteltől manapság csak arra futja ,hogy az AMD-t minden év elején megfenyegeti ,hogy most lesöpri a színről és olyan procit hoz ki ami 30 wattot fogyaszt de kétszer gyorsabb az AMD leggyorsabb procijánál...

5. Emlékeztek még azok a reklámokra mikor az Intel a teljesítmény és fogyasztás tekintetében csinált egy frankó kis egyedi mértékegységet és abban mindenhol alázta az AMD procikat??? Mért látom én ezt a jövőben már megint irreálisnak???

6. Szerintem a marketingesek helyett most már mérnököket is kellene foglalkoztatni az Intelnél...

Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy?

Xenon :)

#40 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 20:51

Idézet: Csybe - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 17:46

Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy?

Xenon :)

Adatai alapján 25.
1 kattintás.  ;)