HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core Duo - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core Duo Jónás, Merom, etc.. Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 01. 21:06

Hogy jön ez ide? :think:
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#42 Felhasználó inaktív   P_Chris 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 04. 09:44

Az intelnek végre sikerült megtalálnia a fonalat  :)
Ez már a helyes út.
Érdekes lehet a Core Duo desktopban is, csak sajnos nincsenek még jó lapok hozzá.
Core Duo:  :respect:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#43 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 09:50

Idézet: P_Chris - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 10:44

Érdekes lehet a Core Duo desktopban is, csak sajnos nincsenek még jó lapok hozzá.

Miért ne lenne? Van itt valahol egy topicom egy GigaByte alaplapról, oda belinkeltem vagy 5 alaplapot, még SLI/Crossfire ready is volt (AOpen) ...  :think:
GigaByte GA-8I945GTMF-Y-RH
Csak mondjuk elég zavaró, ha az alaplap meg a proci olyan 60.000+65-190.000 Ft ...
Kép

Szerkesztette: Inquisitor 2006. 03. 04. 09:52 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#44 Felhasználó inaktív   P_Chris 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 04. 09:59

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 10:50

Miért ne lenne? Van itt valahol egy topicom egy GigaByte alaplapról, oda belinkeltem vagy 5 alaplapot, még SLI/Crossfire ready is volt (AOpen) ...  :think:
GigaByte GA-8I945GTMF-Y-RH
Csak mondjuk elég zavaró, ha az alaplap meg a proci olyan 60.000+65-190.000 Ft ...
Kép

Hát igen, az az AOpen lap az egyetlen, ami szóba jöhet a 975-ös chipset miatt. Csak abban meg nincs RAID  :(

#45 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 10:36

Idézet: P_Chris - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 10:59

Hát igen, az az AOpen lap az egyetlen, ami szóba jöhet a 975-ös chipset miatt. Csak abban meg nincs RAID  :(

Mi a baj az i945GT chipsetes lapokkal?
Ha meg valaki szervert akar építeni ... szerintem nem erre valóak ezek a procik és lapok.
Ha meg még is, veszel egy 12 csatornás SATA Raid kártyát "ólcsóért" az Aopen-hez, biztos kapni PCIE kivitelben is nem csak PCI-X/PCI64 kivitelben ;)

#46 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 04. 11:16

http://my.opera.com/...x.dml/tag/Intel
Ez a Merom mag gondolom totál más tokozással készül és véletlen se lesz kompatibilis az s478/479/480 foglalattal?

Szerkesztette: Inquisitor 2006. 03. 04. 11:16 -kor

#47 Felhasználó inaktív   Darwin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 11:30

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 12:16

http://my.opera.com/...x.dml/tag/Intel
Ez a Merom mag gondolom totál más tokozással készül és véletlen se lesz kompatibilis az s478/479/480 foglalattal?

Merom elvileg ugyanazt a tokozást kapja mint a Yonah.

#48 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 11:32

Idézet: P_Chris - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 10:59

Csak abban meg nincs RAID  :(

Hmmm. Ha lesz ebből az MSI 945GT Speedster-ből platinum, akkor lehet az lesz ami neked jó lesz?
(Esetleg ha kiadnak belőle 975-ös verziót, az pláne ...)
MSI 945GT Speedster

#49 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 11:38

Idézet: joshua7 - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 20:51

Adatai alapján 25.
1 kattintás.  ;)

Lehet azért kérdezte mert Ő még olyan fiatal ,hogy nem tudja ezt hol kell megnézni :D
Egyébként engem is érdekelne miért olyan fontos számodra mennyi idős vagyok...
Ha valami olyat írtam ami nem tetszik írd le és megvitatjuk, ha meg nem akkor nézegesd tovább ki hány éves a fórumon :)

#50 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 11:45

Idézet: P_Chris - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 9:44

Az intelnek végre sikerült megtalálnia a fonalat  :)
Ez már a helyes út.
Core Duo:  :respect:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Eléggé vegyes a kép a neten lévő Yonah tesztek alapján...
Szerintem ha valaki a legjobb ár/teljesítményt akarja és ,hogy a jövőben is még sokáig tudja cserélgetni a procikat a lapjában annak mindjárt itt az M2...Ebbe kell venni az illető számára legmegfelelőbb procit és csak várni míg jönnek a Rev. G-s procik...Ennek az M2-re való váltásnak is akkor látom értelmét ha valki mondjuk még athlon xp-t használ...Szerintem egy 939-es lap PCI-E-es kivitelben még sokáig nem lesz elavult...

#51 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 10:48

Idézet: -=PAraNOia=- - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 0:09

Kép
Kép

Hát ha árban jóval alatta lesz az X2-nek akkor lehet értelme...  ;)

Tudom, hogy az idézett hozzászólás már régen volt, viszont én csak most olvastam a topicot, és mondandóm talán a jövőre nézve is hasznos lehet.
Szóval a grafikonon szereplő SpecApc _videokártya_teszt, a grafikus rendszert terheli (persze nyilván a processzor itt is számít), semmi de semmi jelentősége annak a fajta offline renderingnek a szempontjából, amire Boba szánja a gépet.

Továbbá, még ha renderingteszt _lenne_ (de _nem_ az), akkor is _kevés_, mert abból meg sokat kell nézni, ugyanis más-más programokkal (3dsmax, lightwave, maya) és más-más plug-inekkel (pl. 3dsmaxon belül scanline, vray, finalrender, mental ray, brazil) nagyon-nagyon más eredmények tudnak kijönni.
Pont ezért a jobb tesztoldalakon (pl. a "szomszédban" is, lásd **! :) ) eleve sokféle rendertesztet csinálnak.

Én pl. 3dsmax-ban vagyok érdekelt, ahol is az egyik legnépszerűbb plug-in a Brazil, én is nagyon sokszor használom, és pont ez a plug-in az, amiben a Pentium-M órajelét tekintve _kimagaslóan_jó_
(mondjuk még a single core időkben néztem ezt, de nem hinném, hogy a dc-korszakban változott volna a helyzet. Persze minden lehetséges.... :-) )

Nyilván Bobának meg olyan teszteket kell keresnie, amik számára fontosak (a mayá-t már írta, hogy azon belül mental ray-t vagy mást használ, azt nem tudom)

Persze ettől még nekem sem Core Duo-m van (sőt, nem is lesz) , mert nyilván még egy csomó más tényezőt (amik már eddig is nagyon helyesen szóba kerültek, pl. platformváltás költsége, stb) figyelembe kell venni.

#52 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 11:14

Renderben még versenyképes az Intel, Brazil alatt jobb is szokott lenni. Sajnos pont a Brazilnak vannak nagy hiányosságai. :( éppen ezért egyre kevesebben használják, nagyon sokan inkább V-Ray-t használnak már.

#53 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 11:27

Csak a tisztánlátás kedvéért. ;)

Kép
Kép

Szerkesztette: Asker 2006. 03. 05. 11:32 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#54 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 11:49

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 11:27

Csak a tisztánlátás kedvéért. ;)

Mindenkinek másra kell a gép, engem pl teljesen hidegen hagy, hogy játékok alatt milyen, mert nem játszok a géppel. :)

Ezeket amúgy komolyan gondolod? :) A második táblázatban egy (1) fps a különbség a procik között. :D Ráadsául mind a kettő táblázaton látszik, hogy semmit se nyernek ezek a programok a 2 magból. ;) Ezekből max azt láthatod, hogy ha valaki játszik a gépen, akkor még nem éri meg DC procit venni.

Szerkesztette: Lipton 2006. 03. 05. 11:56 -kor

#55 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 12:02

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 10:48

Szóval a grafikonon szereplő SpecApc _videokártya_teszt, a grafikus rendszert terheli (persze nyilván a processzor itt is számít), semmi de semmi jelentősége annak a fajta offline renderingnek a szempontjából, amire Boba szánja a gépet.

Hehe:) Azota megvetelre kerult mar egy X2 3800+. Eleg jol hasit, renderben kb 80-90% gyorsulast hoz a 2 magossag, plusz meg egy kicsit mert Bartonrol valtottam. Jelenleg 2500mhz korul megyeget, en elegedett vagyok vele. A Core Dou-val az a bajom, hogy draga, es tobbet nem is igazan tud.

Pentium M... az tenyleg igen utos kis proci. A notimban egy 1.3 ghz-s Pentium M lapul, es renderben kb egalban van egy nem huzott barton 2500+al. A 2300mhz-en jaratott barton pedig csak 30%al gyorsabb kb. (Pentium M-et nem huztam, notiban nem merem...) Szoval igen jo kis cucc. De szvsz itt az SSE2-3 miatt volt ilyen gyors, ezt mar az X2 is tudja.

Ami amugy legjobban tetszik ebben a rendszerben, hogy sokkal tobb taskot elbir mint a regi. Most elinditom egyszerre Maya, Photoshop, Foobar, Opera es hipphopp betoltodott minden es hasznalatra kesz. Az elozo rendszerem ez elegge leterhelte. 2.5 giga van a konfigban.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#56 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 12:24

Idézet: Boba - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 12:02

Hehe:) Azota megvetelre kerult mar egy X2 3800+. Eleg jol hasit, renderben kb 80-90% gyorsulast hoz a 2 magossag, plusz meg egy kicsit mert Bartonrol valtottam. Jelenleg 2500mhz korul megyeget, en elegedett vagyok vele. A Core Dou-val az a bajom, hogy draga, es tobbet nem is igazan tud.

Pentium M... az tenyleg igen utos kis proci. A notimban egy 1.3 ghz-s Pentium M lapul, es renderben kb egalban van egy nem huzott barton 2500+al. A 2300mhz-en jaratott barton pedig csak 30%al gyorsabb kb. (Pentium M-et nem huztam, notiban nem merem...) Szoval igen jo kis cucc. De szvsz itt az SSE2-3 miatt volt ilyen gyors, ezt mar az X2 is tudja.

Ami amugy legjobban tetszik ebben a rendszerben, hogy sokkal tobb taskot elbir mint a regi. Most elinditom egyszerre Maya, Photoshop, Foobar, Opera es hipphopp betoltodott minden es hasznalatra kesz. Az elozo rendszerem ez elegge leterhelte. 2.5 giga van a konfigban.

Pont ezt akartam mondani ,hogy nem csak render és specko területek kamatoztatnak a DC procikból...Nálam most 2GB memo van mert előtte az agyam elment ha 10-15 ablak volt nyitva mit swappelt össze 512 megával, pedig 74-es Raptorom van így a munkatempó adott lett volna, na most meg a 2GB mellett a proci volt kevés...Azért fogok most én is egy X2 3800+-ra váltani mert nem látom értelmét kiadni egy jobb single core prociért a 40K-t míg egy 3800+ X2 nincs a duplája és  rohadt sokat fog "gyorsulni" a jövőben a multi threaded játékok megjelenésével és addig is a több task futtatása jóval pergősebb lesz...

#57 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 15:12

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. Mar. 5., Sunday - 11:49

Mindenkinek másra kell a gép, engem pl teljesen hidegen hagy, hogy játékok alatt milyen, mert nem játszok a géppel. :)

Ezeket amúgy komolyan gondolod? :) A második táblázatban egy (1) fps a különbség a procik között. :D Ráadsául mind a kettő táblázaton látszik, hogy semmit se nyernek ezek a programok a 2 magból. ;) Ezekből max azt láthatod, hogy ha valaki játszik a gépen, akkor még nem éri meg DC procit venni.

Renderben meg 1! különbség sincs.  :o

#58 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 15:48

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 15:12

Renderben meg 1! különbség sincs.  :o

Hát 3D Studio renderben nagyot hoz a DC, majdnem kétszer gyorsabb lesz, de előbb utóbb a játékok is ki fogják használni.

#59 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 15:52

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. Mar. 5., Sunday - 15:48

Hát 3D Studio renderben nagyot hoz a DC, majdnem kétszer gyorsabb lesz, de előbb utóbb a játékok is ki fogják használni.

jónásra értettem  ;)

#60 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 16:39

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 15:52

jónásra értettem  ;)

Nemkell olyat venni, amikor van szep jo olcso X2. ;)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.