HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core Duo - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core Duo Jónás, Merom, etc.. Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 15. 22:43

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 19:33

Ha jól rémlik vmi intel fórumon volt egy hivatalos bemutatása ennek a négymagos csodának és nagyon nem volt meggyőző...

szerintem nem lathattal ilyen tesztet, foleg nem intel forumon.. az intel azert elegge figyel, hogy legalabb a "sajat" emberei ne tegyenek ilyet.. azt sem igazan ertem, hogy miert nem lett meggyozo.. nem volt sok elvaras vele szemben, csak annyi, hogy hozza a 4 magos sebessegeet, nem maradektalanul, de csuklobol hozta.. szeritnem nem lesz itt semmi problema.. foleg ugy, hogyamd kopni-nyelni nem tud..
God left this place a long time ago.

#662 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 22:44

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 19:50

Pont errol beszeltem. :p
De a draga szaki megmagyarazta nekunk, hogy a lenyeg a 775 foglalat, hiszen menni fog bennuk a Kenstfield. Meg nopersze a helyesiras, ami szamit.
Ja es hogy mi "HUJE" csoro parasztok vagyunk mert nem tudunk legalabb 200k-t kicsengetni egy Conroe cserere.
Biztos megartott neki, apuka dualmagos Opteron cfg-je.  :pokeas:

szerintem menj el valami szakorvoshoz, mert kenyszerkepzeteid vannak..  :eek: a hallucinacioidat biztos tudjak valami eros gyogyszerrel gyogyitani.. olyan dolgokat irsz, amit en egyaltalan nem irtam.. de csak hajra a tovabbi lamulashoz :up:

Szerkesztette: westlake 2006. 07. 15. 22:45 -kor

#663 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 22:48

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 20:37

Hát ez az... még a conroe se kapható nálunk, de már mindenki a Kents-re hajt :D
A kétmagosokat se használják még ki 100%-osan, mit akartok egy 4magossal? Mire oda jutunk, h dejó is lenne egy 4magos, addigra 20-30ért dobálják majd a hozzájuk való lapot is ;)

de kihasznaljak.. csak lehet, hogy nem counter-strikeozni, meg ut2004-ezni kellene az ilyen procikkal :rolleyes:  terbezoprogramok, tomoritok, kodolok... es meg van jonehany "szakmai" alkalmazas, ami elbol kihasznalja ezeket a procikat.. neha at kellene mar lepni a jatekok nagy halmazan.. nem csak ezekbol all a felhasznaloi programok csoportja

#664 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 22:51

Idézet: Omega - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 20:51

Én is kérem, hogy ne menjetek át személyeskedésbe. Ezt nem szeretném.
westlake, lehet hogy szakmailag sokat hozzá tudsz adni a témához, de stílusban szokj hozzá a HWSW Fórumhoz, ha ide írsz. Nem támadó, nem öcsiző, nem veszekedő. Érvelő, író, békésen beszélgető.
Aki nem megfelelően reagált és kikérte a stílust; békesség.
Köszi. :respect:

jogos, amit irsz, de sajnos termeszetembol fakadoan nem tudom szo nelkul hagyni, ha valaki elferditi az altalam leirt dolgokat es ugya allitja be az egeszet, mintha en lennek a hulye :rolleyes:

#665 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 22:56

Idézet: Marczeeee - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 21:51

Hát szerintem a 4 mag még nagyon a jövő, kettő is bőven jó egy helyen. Én most egy két magos pentiumra akarok váltani (920/930), és mindezt egy i865PE-s lapba (Asus p5p800 se), hogy ne kelljen cserélni a mem-et meg vidkártyát, mert azon jók nekem teljesen. Szerintetek jó ötlet 865-be ilyen dual core-t rakni?

ne hidd, hogy a ket mag is eleg.. te is tudod hogy nagyon sok olyan alkalmazas van, amihez meg 100 mag is keves lenne.. pl aki filmkodolasbol el, egyaltalan nem mindegy neki, hogy 2 ora alatt kodol le valamit, vagy egy ora alatt..

#666 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 23:04

Idézet: Marczeeee - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 21:51

Hát szerintem a 4 mag még nagyon a jövő, kettő is bőven jó egy helyen. Én most egy két magos pentiumra akarok váltani (920/930), és mindezt egy i865PE-s lapba (Asus p5p800 se), hogy ne kelljen cserélni a mem-et meg vidkártyát, mert azon jók nekem teljesen. Szerintetek jó ötlet 865-be ilyen dual core-t rakni?

Nekem pont egy ilyen P5P800SE lapban van egy 805D, szerintem egész kellemes. Előtte egy Asrockban (775i65PE) ment, de annak a lapnak voltak hülyeségei, úgyhogy cseréltem erre.
Különben lesz egy pár Asrock lap i865 chipsettel amelyik fogadja a conroe-t, nem tudom, Asus lesz-e.
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#667 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 23:08

Kár, hogy a HTT-t kihagyták ezekből a procikból.

#668 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 23:21

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 0:08

Kár, hogy a HTT-t kihagyták ezekből a procikból.

igen, kiszedtek, de beraktak valami ujdonsagot, ami eleg sokat szamit a teljesitmenyben..
hogy is hivjak? :think:

mod: aaa megvan.. virtualization technology

Szerkesztette: westlake 2006. 07. 15. 23:36 -kor

#669 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 00:02

Idézet: westlake - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 23:48

de kihasznaljak.. csak lehet, hogy nem counter-strikeozni, meg ut2004-ezni kellene az ilyen procikkal :rolleyes:  terbezoprogramok, tomoritok, kodolok... es meg van jonehany "szakmai" alkalmazas, ami elbol kihasznalja ezeket a procikat.. neha at kellene mar lepni a jatekok nagy halmazan.. nem csak ezekbol all a felhasznaloi programok csoportja

Végülis én olyan sok játékkal játszom ;) :D
Egyébként meg azt hittem, majd pont ezek fogják kihasználni... és mit kezdjek azzal, h egy DC CPU-t teljesen kihajtja mondjuk a CAD vagy egy 3D lakástervező/lakberendező progi? Majd ha a PhotoShop, Quark, és hasonszőrűek,vagy bármely mindennapos használatra szánt progi kihasználja, akkor lesz érdekes (számomra legalábbis). 4magossal meg akkor sem tudom, mit lehetne még kezdeni? :)
Nem az volt a kérdés, h mely programok hajtják a DC-t, hanem, h amíg azok sem terjedtek el, minek kell a népeket a quadroval zaklatni?
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#670 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 00:09

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 1:02

Végülis én olyan sok játékkal játszom ;) :D
Egyébként meg azt hittem, majd pont ezek fogják kihasználni... és mit kezdjek azzal, h egy DC CPU-t teljesen kihajtja mondjuk a CAD vagy egy 3D lakástervező/lakberendező progi? Majd ha a PhotoShop, Quark, és hasonszőrűek,vagy bármely mindennapos használatra szánt progi kihasználja, akkor lesz érdekes (számomra legalábbis). 4magossal meg akkor sem tudom, mit lehetne még kezdeni? :)
Nem az volt a kérdés, h mely programok hajtják a DC-t, hanem, h amíg azok sem terjedtek el, minek kell a népeket a quadroval zaklatni?

"..minek kell a népeket a quadroval zaklatni?"
jah, rohadek inteles mocskok, akik fegyverrel a kezukben arra kenyszerintenek bennunket, hogy felesleges procikat vegyunk meg :D

#671 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 00:15

Idézet: westlake - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 1:09

"..minek kell a népeket a quadroval zaklatni?"
jah, rohadek inteles mocskok, akik fegyverrel a kezukben arra kenyszerintenek bennunket, hogy felesleges procikat vegyunk meg :D

Nem így értettem...
De láttad Omega reakcióját is, nem?
Miért nem hagyják lefutni az egyiket? Egymás nyakán dobják ki az összeset... nekik is jobban megérné, ha várnának. A telefongyártók is megtehették volna már 4éve, h piacra dobják a videofonokat... de akkor ki vette volna sima színes kijelzős vackot, meg csak szimpla kamerás semmiséget? Annyira lehangoló, h még szinte meg sem vetted a zsír új cuccot (amire mellesleg nem keveset költöttél) már is elavultnak mondható.
És persze nem mintha nem lenne elég a mostani singlecore is rengeteg mindenre...
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#672 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 16. 01:29

Idézet: westlake - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 23:43

szerintem nem lathattal ilyen tesztet, foleg nem intel forumon.. az intel azert elegge figyel, hogy legalabb a "sajat" emberei ne tegyenek ilyet.. azt sem igazan ertem, hogy miert nem lett meggyozo.. nem volt sok elvaras vele szemben, csak annyi, hogy hozza a 4 magos sebessegeet, nem maradektalanul, de csuklobol hozta.. szeritnem nem lesz itt semmi problema.. foleg ugy, hogyamd kopni-nyelni nem tud..

volt hivatalos demózás már: https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=30752

és a tesztdarabok már kintvannak az iparban: http://www.xtremesys...ad.php?t=103982

ezek a chipek nem négymagosak, hanem két kétmagos chip egy tokban. nem tudom, bogab mit értett azon, hogy nem voltak meggyőzőek, a demópéldányok 2.4 GHz-en mennek, és az sávszlesség-korlátoltság ellenére elég tisztessges teljesítményt adnak le, úgy nagyjából tönkrevernének mindent, amihez ma hozzáférni lehet, ami jó eséllyel megjelenésükkor sem változik, hacsak az amd nem dob piacra négymagos termket jövő év legelején.

UPD: most látom, hogy már láttad ezt a linket, akkor viszont nem értem.:)

Szerkesztette: special 2006. 07. 16. 01:34 -kor

#673 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 09:28

http://prohardver.hu...mod=10&id=17721

Nekem ebből a ph-s hírből rémlett a dolog, de köszönet Specialnak a sok hasznos linkért :D
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#674 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 12:41

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 1:15

Nem így értettem...
De láttad Omega reakcióját is, nem?
Miért nem hagyják lefutni az egyiket? Egymás nyakán dobják ki az összeset... nekik is jobban megérné, ha várnának. A telefongyártók is megtehették volna már 4éve, h piacra dobják a videofonokat... de akkor ki vette volna sima színes kijelzős vackot, meg csak szimpla kamerás semmiséget? Annyira lehangoló, h még szinte meg sem vetted a zsír új cuccot (amire mellesleg nem keveset költöttél) már is elavultnak mondható.
És persze nem mintha nem lenne elég a mostani singlecore is rengeteg mindenre...

ez azert nem egeszen igy van... hivatalosan a k. meg el sem erheto.. a conroe-knak mar csak hetek kellenek es hivatalosan is kidobjak oket a piacra... a negymagos valtozatok csak 2007 elso feleben jonnek ki.. az, hogy az intelnek mar vegleges (mondhatni) verzioi vannak.. ezek kiszivarogtatasara nem azert van szukseg, mert az intel azzel akar minket elvakitani, hanem azert mert kenytelen tesztpeldanyokat kuldeni a nagyobb szerver arusito cegeknek.. pl. hp, dell, stb.. ezek a procik pont, hogy nem az inteltol kerulnek ki, hanem ezektol a szerverarusitoktol.. az intel kuld nekik kb. 10 darabot es abbol veletlenul csak 5 darabot hasznalnak a fejleszteshez..es ezek nem olyanok mint az ujsagiroknak adott peldanyok, mert ezeket nem is kell visszaadniuk..

Szerkesztette: westlake 2006. 07. 16. 13:20 -kor

#675 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 12:42

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 10:28

http://prohardver.hu...mod=10&id=17721

Nekem ebből a ph-s hírből rémlett a dolog, de köszönet Specialnak a sok hasznos linkért :D

az a vicces, hogy nem sokkal kesobb mar egy 2*4 magos rendszert lehetett latni inteleknel.. :rolleyes:

Szerkesztette: westlake 2006. 07. 16. 12:43 -kor

#676 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 13:15

Idézet: westlake - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 13:41

ez azert nem egeszen igy van... hivatalosan a k. meg el sem erheto.. a conroe-knak mar csak hetek kellenee es hivatalosan is kidobjak oket a piacra... a negymagos valtozatok csak 2007 elsofeleben jonnek ki.. az, hogy az intelnek mar vegleges (mondhatni) verzioi vannak.. ezek kiszivarogtatasara nem azert van szukseg, mert az intel azzel akar minket elvakitani, hanem azert mert kenytelen tesztpeldanyokat kuldeni a nagyobb szerver arusito cegeknek.. pl. hp, dell, stb.. ezek a procik pont, hogy nem az inteltol kerulnek ki, hanem ezektol a szerverarusitoktol.. az intel kuld nekik kb. 10 darabot es abbol veletlenul csak 5 darabothasznalnak a fejleszteshez..es ezek nem olyanok mint az ujsagiroknak adott peldanyok, mert ezeket nem is kell visszaadniuk..

Így már érthető...

#677 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 14:28

:)
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#678 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 14:32

Idézet: westlake - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 13:42

az a vicces, hogy nem sokkal kesobb mar egy 2*4 magos rendszert lehetett latni inteleknel.. :rolleyes:

Arról nem hallottam, de nem lennék meglepődve, ha már mind a két gyártó tervezőasztalán esetleg már tesztpéldányokon játszadozva nyolcmaggal kisérletezgetnének. :)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#679 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 14:35

Idézet: Asker - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 15:28

:)

Te meg mit vigyorogsz, he? :mad:

( :D )

#680 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 14:37

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 15:32

Arról nem hallottam, de nem lennék meglepődve, ha már mind a két gyártó tervezőasztalán esetleg már tesztpéldányokon játszadozva nyolcmaggal kisérletezgetnének. :)

Az tuti, hogy előrébb tartanak valamennyivel, de szerintem azért nem annyival. Habár lehet... abból kiindulva, hogy amennyire látom, nem hagyják kifutni a termékeket a szó szoros értelmében. Ld. Smooth véleményét, amit osztok. :)
(Buzi-e vagy? :-])

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.