HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core Duo - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core Duo Jónás, Merom, etc.. Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 16. 14:47

Idézet: Omega - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 15:37

Az tuti, hogy előrébb tartanak valamennyivel, de szerintem azért nem annyival. Habár lehet... abból kiindulva, hogy amennyire látom, nem hagyják kifutni a termékeket a szó szoros értelmében. Ld. Smooth véleményét, amit osztok. :)
(Buzi-e vagy? :-])

Azt kéne lassan megérteni, hogy a fejlődés folyamata változik :)

Az eddigi trend, hogy órajel 100x-ára nő 10 év alatt, hála a disszipációnak és jó pár egyéb korlátnak véget ért. Most a magok számával fognak játszadozni, az órajel pedig a jelek szerint 2-3GHz között fog tovább élni :)

Egyébként a rohanáshoz pedig annyit, hogy ne csak az asztal mögül nézzük a világot. Tudományos kutatásoknál bizony nagyon jól jön, ha a gép nem fél órát gondolkodik, hanem pár perc múlva kiböfögi a végeredményt, az internet is szépen megy előre, szervereknél is szükség van az erőre. :)

(Állítólag nem :-])

Szerkesztette: BoGab 2006. 07. 16. 14:49 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#682 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 14:52

Kutatások, kutatások... a kormányok által finanszírozott kutatásokban olyan gépek dolgoznak, amelyek jóval meghaladják a korukat állítólag. A többi pedig csak nekünk fontos.
Amúgy én nem vagyok a fejlődés ellen, csak kissé konzervatív. :D
( : kma: :wub : )

#683 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 17:55

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 14:47

Az eddigi trend, hogy órajel 100x-ára nő 10 év alatt, hála a disszipációnak és jó pár egyéb korlátnak véget ért. Most a magok számával fognak játszadozni, az órajel pedig a jelek szerint 2-3GHz között fog tovább élni :)

Az a baj, hogy egyre kevesbe latom a a CPU-t korlatnak.. Amikor a visual studioban nyomok egy buildet, es recseg ropog minden, hogy aztan 10-15 masodperc mulva tortenjen valami, akkor ugy erzem, hogy valami nagyon nem jo. Tok mindegy, hogy 2 gigas proci, vagy 4 gigas.  Adjanak valami gyors vinyat inkabb, vagy valami gyorsabb ramot, es emberi aron :) (magyarul raptort ocso'e)
Ha lenne sata az lapomon valoszinuleg be is ruhaznek egy 150-esre mar csak kivancsisagbol is, hogy mennyire erzodik a kulonbseg ugyanazon a vason..

#684 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 19:29

Idézet: diab303 - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 18:55

Az a baj, hogy egyre kevesbe latom a a CPU-t korlatnak.. Amikor a visual studioban nyomok egy buildet, es recseg ropog minden, hogy aztan 10-15 masodperc mulva tortenjen valami, akkor ugy erzem, hogy valami nagyon nem jo. Tok mindegy, hogy 2 gigas proci, vagy 4 gigas.  Adjanak valami gyors vinyat inkabb, vagy valami gyorsabb ramot, es emberi aron :) (magyarul raptort ocso'e)
Ha lenne sata az lapomon valoszinuleg be is ruhaznek egy 150-esre mar csak kivancsisagbol is, hogy mennyire erzodik a kulonbseg ugyanazon a vason..

Kérj egy tesztet vkitől :)
Láttam itt olyan embereket, akiknek nem egy Raptorjuk van ;)
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#685 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 21:16

Idézet: diab303 - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 17:55

teljesen igazat beszélsz! Mindenki a procikkal van elfoglala és hiába a 9999 magos proci mikor 4-5 alkalmazás elindításakor már minden megáll és a proci kihasználtság 1 és 5 % között ugrál...Kell 4 giga memo és 4 darab 150-es Raptor RAID 0-ban egy Areca 1230-as kártyával 1 giga kessel :D Azon gondolkodtam éppen ,hogy lehet ,hogy 300K a 4 Raptor és egy ilyen kártya de akkor legalább nem lesz e a mocskos akadozás ami folyton több alkalmazás esetén van és pár éveig nem lesz vinyó sávszélesség probléma... :D

#686 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 21:18

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 19:29

Én is most veszek két 150-est pont emiatt...A 4 már sok lenne kicsit és szerintem 2 darab 150-es is elég lesz talán RAID 0-ban :D Jó lenne tényleg egy prfi RAID kártya mellé legalább 256 mega kessel de sajnálom rá a pénzt...Pedig időtálló cuccosok ezek...

Egyébként egy 74-es raptor is sokat dob már a várakozási idő elleni küzdelemben ,de 150-es kell ahhoz ,hogy igazán jó legyen a móka :)

#687 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 21:28

á, hogyha már komoly vezérlőről esik szó... meg ilyen pénzekről.
Na akkor egy valami totál felejtős, az a ATA és SATA vonal.
SCSI kell, nincs mese. :)
Az még hagyján, hogy olcsón veszünk szart..
de amikor már drágán is szart veszünk.. na azt azért nem kellene. :)

szerk:

egyébként én idehaza az SCSI-vel mindig úgy vagyok, mikor máshonnan átülök SCSI-s rendszerrel (nincs réjd, meg hasonlók), azt mondom, hogy semmivel sem gyorsabb.
De amikor SCSI használat után rákényszerülök a másikra, akkor néha rámjön az, hogy dejólenneszétverni a billentyűzetet a fos gépen. :D
Persze azért egy 74-es Sata-s raptor jöhetne.
De én annyira vigyáztam az IDE-s vinyóimra, meg ezekre a fosokra és mindegyik beszart, szopás volt velük.. SCSI-vel ez sosem tapasztaltam.

Szerkesztette: GI 2006. 07. 16. 21:37 -kor

-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#688 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 21:54

Idézet: GI - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 21:28

á, hogyha már komoly vezérlőről esik szó... meg ilyen pénzekről.
Na akkor egy valami totál felejtős, az a ATA és SATA vonal.
SCSI kell, nincs mese. :)
Az még hagyján, hogy olcsón veszünk szart..
de amikor már drágán is szart veszünk.. na azt azért nem kellene. :)

szerk:

egyébként én idehaza az SCSI-vel mindig úgy vagyok, mikor máshonnan átülök SCSI-s rendszerrel (nincs réjd, meg hasonlók), azt mondom, hogy semmivel sem gyorsabb.
De amikor SCSI használat után rákényszerülök a másikra, akkor néha rámjön az, hogy dejólenneszétverni a billentyűzetet a fos gépen. :D
Persze azért egy 74-es Sata-s raptor jöhetne.
De én annyira vigyáztam az IDE-s vinyóimra, meg ezekre a fosokra és mindegyik beszart, szopás volt velük.. SCSI-vel ez sosem tapasztaltam.

Legutóbb néztem egy tesztet ezzel a vezérlővel és raptorokkal és volt ahol szépen elverte még az U320-as SCSI cuccokat is...Gyakorlatilag ezekkel a vezérlőkkel amit említettem és 150-es raptorokkal már csak nyűg lenne otthonra vagy workstaion-be SCSI-t venni és még plusz pénzkidobás...A SCSI már csak nagyon komoly szerverekbe való ahol még mindig kell a 15K RPM-es vinyó és iszonyat sebesség...Otthonra vagy workstation-nél még egy ilyen általam említett Areca kártyát sem tudsz kihasználni...Főleg én már csak a SAS-ban látok SCSI terén igazán fantáziát azt meg aranyárban mérik és otthonra semivel sem tud többet mint amit raptorokkal és komoly hardware-es RAID kártyákkal ki tudsz hozni...Otthonra meg ugye 15K RPM-es vinyót normális ember nem rak ,főleg nem 4* RAID 0-ban :D

Itt a teszt:

http://tweakers.net/reviews/557

Egyébként nem ellened beszélek, még vagy 7 évvel ezelőtt nekem is SCSI vinyóim voltak ,de a raptor megjelentével stabil, gyors, megbízható vinyók jelentek meg a SATA II mellé és a hardware-es RAID kártyákkal pedig gyakorlatilag 0 procihasználat mellett gyilkolnak ki több száz megás olvasási és írási sebességet ezekből a cuccokból 6 és 8-szoros RAID 5-ben...Szal változott a világ egy kicsit...Persze a SCSI mint írtam megmarad az abszolut high-end részlegen ,de a high-end alsó szegmensébe betörteke ezek a cuccok amikről beszélek...

Szerkesztette: Zollka 2006. 07. 16. 21:58 -kor

#689 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 21:58

Idézet

Otthonra meg ugye 15K RPM-es vinyót normális ember nem rak

:reklamacio:

Hát én pedig...  :Đ  Csak egy 36os
Raptorokat annyira nemtudtam tesztelni sajnos. De én azért kiváncsi lennék rá. Persze úgy valós életben, nem pedig tesztekkel nézve.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#690 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 22:02

Idézet: GI - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 21:58

:reklamacio:

Hát én pedig...  :Đ  Csak egy 36os
Raptorokat annyira nemtudtam tesztelni sajnos. De én azért kiváncsi lennék rá. Persze úgy valós életben, nem pedig tesztekkel nézve.

Jól van na :D
Én nem bírnám ki a 15K RPM-es vinyó hangját :)
Ízlés dolga :D A sebességét biztos kibírnám :D
Egyébként a Raptor olyan mint egy high-end 10K RPM-es SCSI vinyó csak SATA interfészen...HA volt már ilyen SCSI viinyóval dolgod akkor annyi a változás ,hogy hűvösebb és halkabb...Illetve profi célra csak komoly hardware-es RAID kártyákkal jó ,mert különben ki van téve a SATA interfész software-es szarakodásainak...Ugye ez SCSI-nál már a  legegyszerűbb vezérlőnél nincs mert könnyebb fürtözni a lemezeket...Persze RAID-hez ott is kell komoly cuccos...

#691 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 22:08

namost akkor mi a legolcsóbb aternativa?
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#692 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 23:03

Idézet: gemini - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 23:08

Egy dupla Whopper sajttal, közepes krumplival és nagy kólával :D
Core-tól kicsit eltért már a téma, bár engem ez is érdekel, és nem is zavar... csak mondtam :)

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#693 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 23:06

Idézet: gemini - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 22:08

16 * Raptor 150 Gb RAID 0-ban egy giga kesses Areca RAID kártyával :D Olyan 1 millából meg is van :D
Mellé egy kentsfield meg valami csumpi lap 8 giga memoval és 50 explorer együttes futtatása esetén sem fog beszaggatni a másolás :D

Ez eléggé gazdaságos , igazi minimálbér csomag :D

#694 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 23:13

:offtopic: Szerintem van erre is topik, úgyhogy vissza a témához plíz!
- Where are we going?
- Let's go find out.

#695 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 08:11

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 15:32

Arról nem hallottam, de nem lennék meglepődve, ha már mind a két gyártó tervezőasztalán esetleg már tesztpéldányokon játszadozva nyolcmaggal kisérletezgetnének. :)

nem-nem... nem 2*4 mag egy prociban, hanem 2 socket-ben 2*2 mag.. szerintem azert a 8 mag meg kicsit messzebb van.. aztan az is lehet, hogy intel bacsieknal mar tenyleg vannak ilyen procik..
God left this place a long time ago.

#696 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 08:13

Idézet: Omega - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 15:37

Az tuti, hogy előrébb tartanak valamennyivel, de szerintem azért nem annyival. Habár lehet... abból kiindulva, hogy amennyire látom, nem hagyják kifutni a termékeket a szó szoros értelmében. Ld. Smooth véleményét, amit osztok. :)
(Buzi-e vagy? :-])

az intel azt yilatkozta, hogy 2010-re 32 magos processzort fog kihozni :eek:  :rolleyes:

#697 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 08:15

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 20:29

nagyon durva... foleg raid0-ban ;)

#698 Felhasználó inaktív   GORO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 08:15

Idézet: westlake - Dátum: 2006. júl. 17., hétfő - 9:11

nem-nem... nem 2*4 mag egy prociban, hanem 2 socket-ben 2*2 mag.. szerintem azert a 8 mag meg kicsit messzebb van.. aztan az is lehet, hogy intel bacsieknal mar tenyleg vannak ilyen procik..

Ja, házon belül meg döntögetik a rekordokat.  :D
MEET TOMORROW HEAD ON....AMD

#699 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 08:20

Idézet: GORO - Dátum: 2006. júl. 17., hétfő - 9:15

Ja, házon belül meg döntögetik a rekordokat.  :D

intelt nem erdekli.. meg hazon belul is csak 4 gigaig jutottak.. de szeritnem ok dierkt nem extrem hutokkel tesztelnek, mert azt akarjak megtudni, hogy otthoni kornyezetben meddig jut a proci..
szerintem a conroe csalad "sorozatgyartasban" 3.2 ghz-ig lenne skalazhato..

Szerkesztette: westlake 2006. 07. 17. 08:26 -kor

#700 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 08:55

Idézet: westlake - Dátum: 2006. júl. 17., hétfő - 9:11

Így értem :D

De hát az akkor nem vmi nagy szám :)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.