Idézet: joshua7 - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 19:29
A guru3d tesztje nem tetszett, de ez igen:
Átnyálaztam a firingsquad tesztjét is, és hát azt kell mondjam, nagyon-nagyon durván lealázzák már a 6800GT-m.

4xAA vagy HDR alatt a 7800GT is sokkal jobb, de ezek meg... Kicsit revidiálom az álláspontom: a külföldi tesztek alapján jó lett ez a kártya nagyon (a Ph-s teszt nem hozott ki ekkora különbséget, talán a proci miatt

). De így is megvárom a G71-et. Aztán meg választok. Így már biztosan meglesz a minimum 2x-es ugrás.
gyorsabb-gyorsabb, de bennem épp nemrég fogalmazódtak meg kételyek.
otthoni gépben egy 16 pipás 520/1200-as X800 figyel. gondolkodtam, hogy esetleg PCI-E váltás aktualizálása végett le lehetne cserélni viszonylag olcsón. és ugye egy 7800GT határozottan erőteljesebb, hogy egy GTX-et ne említsünk (mondjuk előbbi jönne ki csak olcsón)
nomeg az X800 fullon (1024, 4xAA, AF) kezd kevés lenni.
aztán az itteni GTX-emmel kicsit összevetettem. szigorúan "érzésre". a konklúzió az lett, hogy nincs akkora "gyakorlati" különbség. az újabb gamék, amiken az X800 fennakad, azért még elmennek 2xAA-val egész jól (NFSMW, BW2, FEAR

)
-ezeknél max annyi plussz jelent a GTX, hogy 4xAA-val is megy. de ugye a FEAR GTX-en is lassú. hiába megy jobban. 4x AA-val a min fps részek kb. ugyanolyan kicsik, mint 2x X800-on, így a "játékélmény" marad. az NFSMW meg spec eset: a GTX szaggatás miatt jobb X800-on 2xAA-n.
szal ezekben az esetekben nem sok plusszt nyújt.
-e feletti teljesítményigény pedig egyrészt ma még nemigen van, másrészt pedig ott már felejtős a GTX is. FEAR SS-ről meg nagyobb felbontásról kár beszélni... halott ügy.
-ez alatt pedig nyilván még annyi plusz sincs. ott 4xAA megvan az X800-on is. stratégiáknál Adaptive AA is mehet, alig vesz le 1-2fps-t az X800-ból is. (AoE3, RCT3 (utóbbiban gyorsabb is az X800 mint a GTX. lehet, hogy nem véletlen ATI logós

))
persze ez az egész dolog teljesen szubjektív. nyilván függ attól, hogy miket néztem meg. attól, hogy én 1024-ben gondolkodom, (az 1280 vhogy nem hoz lázba. ehhez képest nem sokat jelent. persze TFT esetén alapvető) viszont szigorúan AA/AF-el. és pl a min fps-ekre való érzékenységtől is függ (fps, autós játékoknál, rts-nél nem kritikus), . hiába megy egy játék 70fps-sel 1280-ban, ha a minimum 30 körül van. akkor inkább 1024 100fps 35-ös minimummal. és ugye az sem vitás, hogy a jobb kártyák melyik beállításban húznak el leginkább a régebbiektől.
regény off.