Ha valakit érdekel, akkor én közben tegnap megvettem a vectrát
A motorjának tényleg valami gyújtás-befecsi gondja van, tegnap autószerelő rokonnal megnézegettük, a gyujtás úgynéz ki rendben van, de biztosan nem mechanikai gondja van.
Alapjáraton, és kb 1500 as fordulatig nem csörömpöl a motor, felette kopogásos az égés a 3. hengerben, emiatt kihagyogat.
Hétfőn lesz kompressziómérés, utánna megnézzük hogyan tovább.
Hengerfejnek biztosan nincs baja, de tömítések cserések, mert szivárog itt-ott az olaj (opel betegség sajnos).
Kupplung cserés, remélem elég a tárcsát cserélni.
A kormányműnél engedi a szervóolajat, mert el van szakadva a gumiharang, szóval itt lesznek dolgok amiket cserélni kell.
Jobb oldalon törték az autót korábban, de egész korrekten meg van csinálva (hézagok ugyanolyanok stb. Viszont a tulaj telibefújatta az autót, és elég tróger módon csinálták meg, szóval pl a csomagtérajtó alja belül elkezdett rohadozni.
Kivülről nem látni a kocsin rohadást, a küszöb is egyben van.
A fényezés után összehányva rakták össze a kocsit, a 2 hátsó elektromos ablak nincs visszakötve, és a központizár se mindíg zárja le a hátsó ajtókat.
Biztosan hajtva volt rendesen az autó, de azért nagyjából karbantartották, fékek, gátlók, rugók újak rajta.
120km-t jöttem vele 1500-2000 es fordulaton, 70-80 al tudtam jönni kímélve a motort, de hazajött gond nélkül.
Elég sokat engedtek belőle (az irányár negyedét lealkudtam, mondjuk van mit költeni az autóra, és melóm is lesz vele rendesen), szerintem jó vétel volt, de 1 hónapra azért irattam kölcsönadásit, ha sokat kellene rá költeni, akkor megy, ha nem megy rá egy vagyon akkor marad
Papírok ilyesmi rendben voltak (ettől féltem mondjuk kicsit, de minden rendben volt).
Kaptam hozzá egy momo sportkormányt, váltógombot, pedálszettet, és egy 40es ültetőrugó szettet.
Ami még érdekesség, hogy levehető gyári vonóhorgos az autó (ilyet még nem is láttam 2000 GT vectrából.)
Majd még írok, ha van vmi fejlemény, remélem 2 hét alatt összeáll, mert 3 hét múlva megy műszakira...
Szerkesztette: LML 2006. 01. 22. 15:40 -kor