HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? VII. Értékeld a témát: -----

#2421 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 21. 19:40

Idézet: keton - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 20:31

Szerintem eléggé balesetveszélyes, ha egy autó első szélvédője, oldalablakai menet közben bepárásodnak, mert az autó szellőztető-rendszere még arra sem képes, hogy az előzőleg letörölt párát eltávolítsa. Nem lehet kilátni. Úgy meg nehéz vezetni. Persze, ha a felhasználó vállalja, hogy öt percenként megáll, és töröl...

Légkondis autókban ezzel nincsen gond, ott gyakorlatilag azonnal lehet párátlanítani, légkondi nélküli autókban kell ehez pár perc (3-5). Ha viszont kívülről jegesedik menetközben a szélvédő az ellen a légkondi sem ér semmit. Az ellen egyedül az véd, ha már egy kicsit bemelegszik az autó és lehet a meleg levegőt fújatni a szélvédőre (vagy mégjobb, ha fűtőszáll van a szélvédőbe :) ). Szóval a lényeg, hogy az első pár percben bizony az ember korlátozott látási körülmények között tud csak vezetni, dehát evvan. :)
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#2422 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 19:41

Idézet: leslie - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 20:39

Páráról sztem mai (~10 évnél fiatalabb) kocsiknál inkább a user tehet. Időnként le kell tisztítani belülről is az ablakokat, ezt a trükköt sokan nem ismerik. :)
Pl. ha én megyek anya 307-esével, akkor nem párásodik, ha anya, akkor kegyetlen. Itt jegyzem meg, h az Astrám sokkal kevésbé hajlamos a párásodásra. Persze, a légkondi leviszi neki is, de asszem az nem túl szép megoldás. :)

Erre a páramentesítő folyadékra gondolsz?
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#2423 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 20:07

A jó kis wartburg, mindig volt egy rongy a kesztyűtartóban pára esetére :) Egyébként ha a hátsó ablak párás az nem feltétlen probléma, van oldalsó tükör is. Bár a wartburgunkon abból is csak a bal oldali volt használható, jobb oldalit nem lehetett rendesen beállítani :)

#2424 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 20:22

Idézet: jrpryv - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 19:41

Erre a páramentesítő folyadékra gondolsz?

Teljesen hagyományos ablakpucolásra gondolok. :)
Ha jobban megnézed, általában a dzsuva körül kezd el párásodni. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2425 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 20:27

Idézet: leslie - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 21:22

Szerintem ennek ehez nemsok köze van. :) Én is szoktam pucolni belülről a szélvédőt, de ilyen jelenséget még nem tapasztaltam. Gondold csak végig, ha egy halál tiszta tükör vagy üvegfelületre rálehelsz azis befog párásodni. Ugyanez a fizikai jelenség zajlódik le az autóban is. Az üvegfelület hideg, az általad kilélegzett levegő pedig meleg és magas páratartalmú. Amint érintkezik az üvegfelülettel kicsapódik rajta.  :up:

#2426 Felhasználó inaktív   Argokk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 20:28

Idézet: leslie - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 21:22

Ez valoban igy van. En azt a trukkot hasznalom, hogy egy antisztatikus ronggyal letorlom belulrol a szelvedot. Sokkal kevesbe parasodik, es gyorsabban lefujja azota, hogy nem tiszta trunyi es ujjlenyomatos...

#2427 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 20:31

Idézet: jrpryv - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 20:27

Szerintem ennek ehez nemsok köze van. :) Én is szoktam pucolni belülről a szélvédőt, de ilyen jelenséget még nem tapasztaltam. Gondold csak végig, ha egy halál tiszta tükör vagy üvegfelületre rálehelsz azis befog párásodni. Ugyanez a fizikai jelenség zajlódik le az autóban is. Az üvegfelület hideg, az általad kilélegzett levegő pedig meleg és magas páratartalmú. Amint érintkezik az üvegfelülettel kicsapódik rajta.  :up:

Ha az orrodon lelegzel es/vagy nem beszelgetsz, kevesbe fog parasodni :D

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#2428 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 20:53

Idézet: jrpryv - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 20:27

Tapizd, ujjazd össze, majd meglátod, h miről beszélek. :)

#2429 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 21:19

Idézet: Argokk - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 20:28

Ez valoban igy van. En azt a trukkot hasznalom, hogy egy antisztatikus ronggyal letorlom belulrol a szelvedot. Sokkal kevesbe parasodik, es gyorsabban lefujja azota, hogy nem tiszta trunyi es ujjlenyomatos...

Hogy kerul ujjlenyomat a szélvédő belsejére? :think:

#2430 Felhasználó inaktív   Argokk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 22:02

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 22:19

Hogy kerul ujjlenyomat a szélvédő belsejére? :think:

Nemtom... Ne kotozkodj... :D
De pl ott van sok mas szutyok, amit a szelloztetorendszer fuj ra. Pollenszuro ide, klima oda, por es szennyezodes mindig is lesz az autokban.
Es Murphy torvenye szerint ez mindig oda kerul ahol a legzavarobb.  :smoker:

#2431 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 22:30

'95-'96-os Lagunak milyenek voltak? Pl. ez a linken?

#2432 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 23:21

4.790.000.- Nem pénz ezért a csodáért.!!! Uhhh... (2001-es, 91000km,...)

Idézet

Milyen autót érdemes venni? VII.

Nem ilyet...!! EZT!!

Kép

Kép
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#2433 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 00:13

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 22:30

Felejtsd el. Nagyon kényelmes utazóautó, de egyáltalán nem megbízható. Pl. amiről írtam már többször a fórumon, és beszámították egy Accordba, azt a Honda kereskedés éppen képtelen beindítani :D Nagyon szét tudnak hullani. Nekem külsőre a kedvenc autóim egyike, utazni is jó benne, vezetni sem nehéz, de fenntartani és hosszú ideig használni egy rémálom lehet.

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 22. 00:30

kicsit tovább beszélgettem Faterral hogy milyen gépek voltak kaposváron. 12 kereskedést nézett meg. Japánból 2 civic volt, de egyik eléggé leamortizált volt külsőre, másik meg belsőre - ülések elrepedve meg ilyenek 180k km volt benne (óra szerint) 1 almera de az már 1.2milla és ennyi. 0db mazda, 1db galant, de már rozsdásodott. Viszont egy helyen volt 7-8 Cordoba jó áron szép állapotban 100k km körül vagy alatta és Astra is volt 1-2 1.4 16V sedan és kombi.
Olvastam totalcar népítéletet 96-os Cordoba-ról nem írtak rosszakat. Szóval ha nem lesz japán akkor Cordoba, Astra.

#2435 Felhasználó inaktív   Bizo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 11:55

téli napokra :Đ

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  kp.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

Szerkesztette: Bizo 2006. 01. 22. 11:55 -kor

#2436 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 12:51

Idézet: Kory - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 13:58

Ha jól tudom a Multijet Classicba 30-50 ezer Ft-ért már igazán megvehette volna a kiegészítő (egyébként ELEKTROMOS - semmiféle olaj) fűtést :)

A Meganeban van, bár ezt sehol nem említik, pl. a felszereltség lista sem.  :think: -1-2 fokról indulva 500 méter után már langyos levegő jön  :cool:

Az 100 rugó, megkérdezte. Legalábbis utólag beépítve.  :think: Azt mondta inkább a nagykabát.  :D
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#2437 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 14:04

Indy - már nincs is rajta  a gyári extralistán ez a fűtés, de régebben rajta volt (míg nem Classicnak hívták) :)

-----

Uff dögös Clio: :)

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...and=ugras&p=ceg

Ez meg csak úgy mer' feltűnően olcsó:

Ez a kettő is, mert viszonylag olcsók (főleg az első, ahhoz képest.):

Szerkesztette: Kory 2006. 01. 22. 14:09 -kor

#2438 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 15:34

Ha valakit érdekel, akkor én közben tegnap megvettem a vectrát :)

A motorjának tényleg valami gyújtás-befecsi gondja van, tegnap autószerelő rokonnal megnézegettük, a gyujtás úgynéz ki rendben van, de biztosan nem mechanikai gondja van.
Alapjáraton, és kb 1500 as fordulatig nem csörömpöl a motor, felette kopogásos az égés a 3. hengerben, emiatt kihagyogat.
Hétfőn lesz kompressziómérés, utánna megnézzük hogyan tovább.
Hengerfejnek biztosan nincs baja, de tömítések cserések, mert szivárog itt-ott az olaj (opel betegség sajnos).
Kupplung cserés, remélem elég a tárcsát cserélni.

A kormányműnél engedi a szervóolajat, mert el van szakadva a gumiharang, szóval itt lesznek dolgok amiket cserélni kell.

Jobb oldalon törték az autót korábban, de egész korrekten meg van csinálva (hézagok ugyanolyanok stb. Viszont a tulaj telibefújatta az autót, és elég tróger módon csinálták meg, szóval pl a csomagtérajtó alja belül elkezdett rohadozni.
Kivülről nem látni a kocsin rohadást, a küszöb is egyben van.

A fényezés után összehányva rakták össze a kocsit, a 2 hátsó elektromos ablak nincs visszakötve, és a központizár se mindíg zárja le a hátsó ajtókat.

Biztosan hajtva volt rendesen az autó, de azért nagyjából karbantartották, fékek, gátlók, rugók újak rajta.

120km-t jöttem vele 1500-2000 es fordulaton, 70-80 al tudtam jönni kímélve a motort, de hazajött gond nélkül.

Elég sokat engedtek belőle (az irányár negyedét lealkudtam, mondjuk van mit költeni az autóra, és melóm is lesz vele rendesen), szerintem jó vétel volt, de 1 hónapra azért irattam kölcsönadásit, ha sokat kellene rá költeni, akkor megy, ha nem megy rá egy vagyon akkor marad :)

Papírok ilyesmi rendben voltak (ettől féltem mondjuk kicsit, de minden rendben volt).

Kaptam hozzá egy momo sportkormányt, váltógombot, pedálszettet, és egy 40es ültetőrugó szettet.

Ami még érdekesség, hogy levehető gyári vonóhorgos az autó (ilyet még nem is láttam 2000 GT vectrából.)

Majd még írok, ha van vmi fejlemény, remélem 2 hét alatt összeáll, mert 3 hét múlva megy műszakira...

Kép
Kép
Kép
Kép

Szerkesztette: LML 2006. 01. 22. 15:40 -kor

100%

#2439 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 15:57

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 0:13

Felejtsd el. Nagyon kényelmes utazóautó, de egyáltalán nem megbízható. Pl. amiről írtam már többször a fórumon, és beszámították egy Accordba, azt a Honda kereskedés éppen képtelen beindítani :D Nagyon szét tudnak hullani. Nekem külsőre a kedvenc autóim egyike, utazni is jó benne, vezetni sem nehéz, de fenntartani és hosszú ideig használni egy rémálom lehet.

Köszi, Laguna kihúzva :)

#2440 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 17:07

LML, gratula a géphez, nagyon szép! Jól tetted, h Opelnál maradtál, legalább ismered. :)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.