Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 11:39
bogdan, hiába vered magad a földhöz, azt soha egy kicsit is szakmabelivel sem fogod elhitetni, hogy az AMD 90 nanos SOI processe abszolút értelemben fejlettebb (tehát nem csíkszélesség-normalizálva) az Intel vagy más vállalat 65 nanométeres high-performance processével szemben, de vehetünk akármilyen generációs különbséget. ez amolyan common knowledge.
nos ha azt gondolod, hogy a kisebb csikszelesseg fejlettebb gyartastechnologiat takar minden egyebtol fuggetlenul, akkor gondolom azt is veled, hogy a most targyalt chipgyartok processzortechnologiaja messze el van maradva a memoriagyartok technologiajatol? ugye a 65 nanot 2001-2002 kornyeken mar regesreg bevezettek ott. akkor ez most hogy is van? vagy megis vannak mas szempontok is? a komon-nolidzs meg ugy tunik nem oszlott el a forumlatogatok kozott.

(de meg a Forbes elemzojehez sem jutott el a dolog, ami azert meglepo egy komon-nolidzs eseteben!!)
Idézet
senki nem azt mondja, hogy node generáció=node generáció, van mozgástér. megjegyezném, hogy mára az utolsó chipgyár az Intel, aki teljesen egyedül fejleszt processt. hogy ez előny lesz -e a jövőben (technikailag szerintem igen), vagy hátrány (gazdaságilag), azon el lehet vitázni.
nos mivel ez inkabb alapkutatas szintu dolog, itt nem nagyon mehetnek azok a furkalasok, mint a processzortervezesnel vagy olyan politikai kuzdelmek, amik gyarak kozott vannak. cserebe borzalmasan sok penzbe kerul a kifejlesztese. a keplet egyszeru: ha ki tudod egymagad fejleszteni: nosza, ha nem: szovetkezz.
Idézet
de, igen, azok, amelyeket felsoroltam, mind a gyártástechnológia paraméterei tranzisztor és interconnect szinten. hogy hiányos, bah. legközelebb egy egész könyvet ne másoljak be? példákat hoztam csak.
en arra utaltam, hogy a fogyasztas (onmagaban) nem gyartastechnologiai parameter, es nem ertettem, hogy miert hianyzik a felsorolasodbol a SOI vagy a feszitett szilicium, ha mar errol beszelunk. hozzaszolasod olyan olvasatot kapott, mintha a SOI NEM gyartastechnologiai parameter. tudod mit, megkerdezlek egyenesen: szerinted a SOI technologia gyartastechnologiai parameter?
Idézet
a forbes hír pedig rendkívül informatív.
az VOLT. remelem megnezted, hogy mi LETT a kovetkezmenye.
Idézet
hogy miből veszik hogy 2007 végéig nem tudják felvenni a küzdelmet az idei változások és az egy generációval fejlettebb process ellenére,
technologiai HATRANY szerepel az elemzesben. lehet vele vitazni, hogy az-e, de ha annak veszi, akkor a kovetkeztetes jogos. nem is ertem, mit nem ertesz ezen.
Idézet
abban viszont biztos vagyok, hogy ha hasonlóan keményen alátámasztott, viszont neked nem tetsző hírt hoztam volna, egyből megindulna a fejszével való csapkodás: honnantudnák, nemértenekhozzá, hülyeség, ilyet bárkimondhat.
annyi kulonbseg azonban van, hogy ez egy multbeli hir volt, es csatoltam melle a kovetkezmenyeit is. ezen igy mar nem sok alatamasztanivalo van.
Szerkesztette: bogdan 2006. 01. 08. 13:47 -kor