HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core és a V//V termékvonal - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core és a V//V termékvonal legacy centrinos ugyek is ide Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 03. 18:56

Idézet: Darwin - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 16:01

Conroe majd E6XXX lesz.

Egyébként az INQ megint pletykált.

Ezek a SPEC értékek jók ?

Hogy érted, hogy jók? Hogy pontosak? Senki nem tudja néhány száz emberen kívül.

A 2800 pont egyébként kb. 25 %-kal magasabb, mint amennyire én tippelem a nyáron érkező F-revízió eredményét, 3 GHz-es órajelet feltételezve. A  2500 pont kb. egálban van, plusz minusz 5%.

#402 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 03. 19:10

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 18:06

Tényleg elég meredek, de ezzel némileg egybecseng:

http://www.businessweek.com/ap/financialne...tech_up&chan=tc

Hű ba**meg, ez tényleg nagyon durva. Hát erre azt hiszem senki sem számított.  :eek:

A 2%-os esés kb. azt jelenti, hogy az előzőleg jósolt átlagról (9.4b) leesik 9.15-re. Ez kb. azt jelenti, hogy az előre vártnál 2-3%-al alacsonyabb a forgalom a piacon. Nagyon kíváncsi vagyok a negyedéves jelentésekre és a részesedés alakulására!

Idézet

Intel Corp., the world's largest semiconductor maker, lowered its first-quarter revenue forecast Friday, citing weaker-than-expected demand and a "slight" market share loss to rivals such as Advanced Micro Devices Inc. Its shares dropped 2 percent.

Intel said it expects to post sales of between $8.7 billion and $9.1 billion, down from its previous -- and scaled back -- estimate of between $9.1 billion and $9.7 billion. Analysts were expecting it to report sales of $9.42 billion, according to a survey by Thomson Financial.

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#403 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 19:15

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 18:56

Hogy érted, hogy jók? Hogy pontosak? Senki nem tudja néhány száz emberen kívül.

A 2800 pont egyébként kb. 25 %-kal magasabb, mint amennyire én tippelem a nyáron érkező F-revízió eredményét, 3 GHz-es órajelet feltételezve. A  2500 pont kb. egálban van, plusz minusz 5%.

Épp most elemeztem némi SPECint-et egy hozzászólás miatt. A Xeonok esetében a fél mega L2-hez tett 1 mega L3 cache +16%-os teljesítménynövekedést jelentett (nem pontszámban, hanem időben). Kérdéés persze, hogy az Opteron bő 1 mega cache-e mennyire elég a SPECint-hez, mindesetre egy 4 megabyte-os osztott "exclusive" L3 cache összességében kb. ennyit jelentene neki. Ez azt jelenti, hogy a K8L legalább ennyit fog dobni a teljesítményen clock-to-clock alapon (SPECint2000-ben).

A számításaiddal különben kb. egyetértek. Annyi a kiegészítésem, hogy én a 2.8-as Opteront várom 2500 FP körülre. Resultban mindenképp, de akár base-ben is (mondjuk 2400/2600 körül lesz).

Szerkesztette: hvuk 2006. 03. 03. 19:16 -kor

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#404 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 20:12

ómájga'd   :omg:  :D
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#405 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 20:24

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 19:06

Tényleg elég meredek, de ezzel némileg egybecseng:

http://www.businessweek.com/ap/financialne...tech_up&chan=tc

a hirben igazabol az a durva, hogy ugy 3-4 honapja beszeltem arrol, hogy bekovetkezett a "crossover" a ket vallalat papirjanak az arfolyamaban (gy.k.: az intel annyit esett mikozben az amd annyit nott, hogy pont ugyanannyit ertek, sot az amd kicsit beelozott). akkor special csunyan ramszolt (meg csak azt sem mondom, hogy nem jogosan!), hogy egy ilyen osszehasonlitas erdektelen.

ma meg a duplajat eri az amd.. fel even belul!!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#406 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 20:44

Nem akarlak elszomorítani, de egy ilyen összehasonlítás valóban érdektelen. :D A tendencia viszont nem, az Intel árfolyama az utóbbi időben 20-30%-ot csökkent összességében, míg az AMD-é 100-150%-ot emelkedett. Na, ez nagyon nem mindegy.

Az is érdekes, hogy a Radió Café reggeli pénzügyi műsorában megemlítették az AMD nevét, mint az egyik legerősebb IT papírét. Ez az amiről beszélek már régebb óta, az elmúlt 2-3 évben (amit az az előtti 3-4 év alapozott meg) az AMD-ról alkotott kép jelentősen megváltozott. Sokkal többen hallottak róla, sokkal komolyabban veszik, egy komoly cég imázsát vette fel, az emberek már így gondolnak rá. Ezzel párhuzamosan az Intel nagymértékben elvesztette a technológia iránymutató szerepét, ma már nem gondolják azt az emberek, hogy az Intel az orákulum, aki mutatja az utat a jövőbe. E kettőnek együttesen sokkal nagyobb hatása van az iparágra és az AMD jövőjére, mint az AMD által szerzett részesedésnek.

Egy kis példa: a SUN-t is mindenki komolyan veszi, odafigyelnek rá,  annak ellenére, hogy szánalmas pénzügyi adatokat produkál. Hasonló igaz az SGI-re is. Ezek a cégek bekerültek egy "brancsba", a pixisbe, egy olyan klubba, ahol a komoly cégek vannak és ahonnan nagyon nehéz kikerülni. Ezzel szemben az AMD még 6-7 évvel ezelőttig, sőt még 2-3 évvel ezelőttig is akármit csinált, csak enyhén mosolyogtak rajta. És kaján mosollyal várták, hogy mikor megy már végre tönkre. Az utóbbi időben ez megváltozott, az AMD is bekerült a pixisbe.

Szerkesztette: hvuk 2006. 03. 03. 20:51 -kor

#407 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 20:45

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 20:12

Ez tipikus Intel...Akkora reklámhadjáratokat képes vezetni ,hogy a végén Ő maga is elhiszi amit terjeszt...

#408 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 20:49

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. Mar. 3., Friday - 20:44

Nem akarlak elszomorítani, de egy ilyen összehasonlítás valóban érdektelen. :D A tendencia viszont nem, az Intel árfolyama az utóbbi időben 20-30%-ot csökkent összességében, míg az AMD-é 100-150%-ot emelkedett. Na, ez nagyon nem mindegy.

Kérdés kitart-e az AMD FP monsterjéig. ;)
mivel ngma hacsak egy félévre is de belekavarhat...
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#409 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 20:54

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 20:49

Kérdés kitart-e az AMD FP monsterjéig. ;)
mivel ngma hacsak egy félévre is de belekavarhat...

Az AMD FP monster K8-a nem lesz ehhez elég, mivel az integer szempontból nem lesz igazi előrelépés. Márpedig a Woodcrest ellen az is kellene. De nem baj, szerintem lesz integer monster verziója is. :D Na jó, akkora előrelépés ott nem várható, de összességében a szerver alkalmazások terén én a mostani Opteronhoz képest 1.5-2 év alatt kb. 25-30%-os IPC javulást várok.

#410 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 21:24

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 19:15

Épp most elemeztem némi SPECint-et egy hozzászólás miatt. A Xeonok esetében a fél mega L2-hez tett 1 mega L3 cache +16%-os teljesítménynövekedést jelentett (nem pontszámban, hanem időben). Kérdéés persze, hogy az Opteron bő 1 mega cache-e mennyire elég a SPECint-hez, mindesetre egy 4 megabyte-os osztott "exclusive" L3 cache összességében kb. ennyit jelentene neki. Ez azt jelenti, hogy a K8L legalább ennyit fog dobni a teljesítményen clock-to-clock alapon (SPECint2000-ben).

A számításaiddal különben kb. egyetértek. Annyi a kiegészítésem, hogy én a 2.8-as Opteront várom 2500 FP körülre. Resultban mindenképp, de akár base-ben is (mondjuk 2400/2600 körül lesz).

Ha igaz ,hogy a Rev. F clock-to-clock tud hozni pár százalékot akkor nem ennyire dúrva a lemaradás...
Másrészt azért azt se feledjük,hogy azt sem tudjuk meddig fog skálázódni a K8 65 nanon...Lehet ,hogy még órajelben is be tudják hozni ezt...Annyira szerintem nem nagy durranás ez elővetítve ,hogy 3 éve gyúr az Intel arra ,hogy most jól megalázza  az AMD-t...Főképp ha azt nézzük ,hogy a rev G miket tartogat 2007-ben már...

Azt sem feledjük uraim ,hogy az AMD egy 90 nanos chipjével úgy néz ki,hogy majdnem  partyban van az Intel 65 nanos legújabb fejlesztésével...

#411 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 22:42

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. Mar. 3., Friday - 20:54

Az AMD FP monster K8-a nem lesz ehhez elég, mivel az integer szempontból nem lesz igazi előrelépés. Márpedig a Woodcrest ellen az is kellene. De nem baj, szerintem lesz integer monster verziója is. :D Na jó, akkora előrelépés ott nem várható, de összességében a szerver alkalmazások terén én a mostani Opteronhoz képest 1.5-2 év alatt kb. 25-30%-os IPC javulást várok.

attól függetlenül a FP monster kitűnő propaganda lehet pl a kvékonon, vagy a TGFen. :D

#412 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 11:28

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 19:10

A 2%-os esés kb. azt jelenti, hogy az előzőleg jósolt átlagról (9.4b) leesik 9.15-re. Ez kb. azt jelenti, hogy az előre vártnál 2-3%-al alacsonyabb a forgalom a piacon. Nagyon kíváncsi vagyok a negyedéves jelentésekre és a részesedés alakulására!

Utánanéztem, az Intel tavalyi első negyedéves bevétele 9.4 milliárd volt, azaz ha az új előrejelzés szerinti középértéket hozza, akkor 5.5%-al fog esni a bevétele tavalyhoz képest. A kérdés már csak az, hogy vajon az egész piac hogyan fog mozogni: felfelé vagy lefelé? Figyelembe véve, hogy az AMD 550-600 millióval nagyobb bervételre számít, mint tavaly, ez pont kiegyenlíti az Intel hiányát. Persze ez meglehetősen pontatlan becslés, mivel mindkét oldalon nem csak X86 termékek vannak benne az adatokban, de azért talán nem túl pontatlan.

Olyanra nem is emlékszek, hogy az Intel bevétele csökkent volna miközben a piac nem csökkent. Ha volt egyáltalán valaha ilyen, az utoljára talán 2000 környékén lehetett. Érdekes, hogy Charlie azt írta, hogy a chipset hiány az első negyedévben csökkenni fog, de ugyanakkor ennek semmi nyoma, sőt még durvább talán a szituáció mint a 4. negyedévben. Persze nyilván nem csak a chipset hiány az oka ennek az egésznek, sőt, egyre kevésbé valószínű, hogy ez a döntő ok.

Szerkesztette: hvuk 2006. 03. 04. 11:29 -kor

#413 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 12:34

occam borotvája:
a) telített a piac
b) az emberek mamár inkább notebookot vesznek szivesen.

(b) lehet az oka, hogy az AMD inkább a midrange és entry level szerverekre koncentrál mamár - és pont itt nőtt hatalmasat.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#414 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 12:38

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 12:28

Utánanéztem, az Intel tavalyi első negyedéves bevétele 9.4 milliárd volt, azaz ha az új előrejelzés szerinti középértéket hozza, akkor 5.5%-al fog esni a bevétele tavalyhoz képest. A kérdés már csak az, hogy vajon az egész piac hogyan fog mozogni: felfelé vagy lefelé?

mivel az AMD es az Intel 1:4 - 1:5 aranyban van bevetelet tekintve, igy a piac (mar ha a PC piacra utalsz) sokkal valoszinubb, hogy lefele mozduljon, mert ekkora Intel csokkenest kb 20-25% AMD novekedes kene, hogy kiegyensulyozzon a tuloldalon. es bar az AMD valoban szarnyal, ez azert kisse tulzas.

majd 1-2 ev mulva amikor mar 1:3 aranyban lesznek.. ;)
a forum ma:

#415 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 18:10

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 12:34

occam borotvája:
a) telített a piac
b) az emberek mamár inkább notebookot vesznek szivesen.

(b) lehet az oka, hogy az AMD inkább a midrange és entry level szerverekre koncentrál mamár - és pont itt nőtt hatalmasat.

Ezt nem értem. Ha laptopot vesznek szívesen, akkor sem kellene az Intel bevételeinek esniük. Sőt, akkor nem kellene igazán.

Mellesleg az AMD nem csak a szerverek, hanem a mobil és a desktop piacon is nagyot nőtt. Kicsivel nagyobbat nőtt a szervereken, de nem fogható csak arra.

Szerkesztette: hvuk 2006. 03. 04. 18:11 -kor

#416 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 18:15

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 12:38

mivel az AMD es az Intel 1:4 - 1:5 aranyban van bevetelet tekintve, igy a piac (mar ha a PC piacra utalsz) sokkal valoszinubb, hogy lefele mozduljon, mert ekkora Intel csokkenest kb 20-25% AMD novekedes kene, hogy kiegyensulyozzon a tuloldalon. es bar az AMD valoban szarnyal, ez azert kisse tulzas.

majd 1-2 ev mulva amikor mar 1:3 aranyban lesznek.. ;)

Épp az a lényeg, hogy nem 20-25%-os AMD növekedés várható, hanem minimum 70%. Tavaly 750 milliós volt a processzor üzletág forgalma, most az AMD 1.3 milliárd körülire várta, de lehet, hogy túlteljesítik a tervet. Épp az a lényeg, hogy a tavalyi első negyedévhez képest az AMD akkorát nőtt, hogy ha a piac stagnál, akkor az Intelnek ekkorát (kb. 5%-ot) kell esnie. Viszont én nem hiszem, hogy a piac stagnálna, így csak az lehet a magyarázat, hgoy az AMD nem 1.3 milliárdot, hanem inkáébb 1.5 körülit fog teljesíteni. Az mondjuk még QtoQ is 10% növekedésnek felel meg, ami persze nagyon impozáns.

Azt viszont nem értem, hogy miért nem olvasol tovább, mivel ezt már leírtam az előző hozzászólásomban is. Ja igen, a növekedést mindig YtoY alapon nézik, soha nem QtoQ, lehet, hogy ez zavart meg.

Szerkesztette: hvuk 2006. 03. 04. 18:17 -kor

#417 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 18:22

nem vilagos, mire vonatkozik a "tovabbolvasni" intelmed!

az viszont biztos, hogy eloszor az Intel OSSZ bevetelerol irsz es visszaeseserol (en erre reagaltam), utana meg egyedul a processzoruzletagat nezed.. kicsit osszeb kene huzni a sorokat.. :D (keresztkerdes: az AMD ossz bevetele +70%-ot nott, mikozben folyton baj van a flash uzletagaval? naugye..)
a forum ma:

#418 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 18:25

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 18:22

nem vilagos, mire vonatkozik a "tovabbolvasni" intelmed!

az viszont biztos, hogy eloszor az Intel OSSZ bevetelerol irsz es visszaeseserol (en erre reagaltam), utana meg egyedul a processzoruzletagat nezed.. kicsit osszeb kene huzni a sorokat.. :D (keresztkerdes: az AMD ossz bevetele +70%-ot nott, mikozben folyton baj van a flash uzletagaval? naugye..)

Dehogynem világos. Arra a hozzászólásra, amire válaszoltál.

Mivel az Intel nem teszi közzé külön a processzorüzletágra vonatkozó üzleti eredményét, így nála muszáj voltam azzal számolni. De mivel az Intel bevételeinek döntő többségét (szerintem legalább 70-75%-ot) az X86 üzletág termeli ki, így a csökkenés is vélhetőleg ennek gyengeségére utal (meg ugye más gyengeségről a hírek sem szólnak). AMD külön közzéteszi a processzor üzletág adatait, így a növekedés csak arra vonatkozik.

#419 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 10:25

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 19:25

Mivel az Intel nem teszi közzé külön a processzorüzletágra vonatkozó üzleti eredményét, így nála muszáj voltam azzal számolni.

??  :think:
http://download.inte...rts/AR_2004.pdf

71. es 31. oldal. 2004 ossz bevetel: 34mlrd, cpu bevetel 24 mlrd. (ami amugy valoban 70%, ugyhogy jo volt a tipped.)

ettol meg keverted a kortet az almaval, mert sehol sem jelezted mi mire vonatkozik! ;)
a forum ma:

#420 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 10:31

Kösz a linket, de ez csak éves szintű, ehhez meg negyedéves szintű kellene.

Szerintem mindenki értette, hogy mire gondolok. Komolyan nem értem, hgoy miért kell minden egyes szóba belekötni. Elég rendszeresen csinálod és meglehetősen zavaró. Vagy tényleg nem szoktad ilyenkor érteni, hogy miről van szó? Mert akkor mostantól extra precíz leszek, csak a kedvedért.

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.