HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core és a V//V termékvonal - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core és a V//V termékvonal legacy centrinos ugyek is ide Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 06. 11:04

nem szokasom (itt a forumon :D ) ertelmetlenul kotozkodni. ha azt irom, hogy nem ertem, akkor tenyleg nem ertem. lehet, hogy mas erti, de szamomra ezek valoban felreerthetoek. (mint elozoleg irod, hogy az Intel nem teszi kozze a processzoruzletag eredmenyet, de ezt altalanosan fogalmazod, mikozben a mostani negyedevre vonatkozik, amit irsz..) bocs, ha zavaro, de mit tegyek, ha nem ertem vagy felreertem?

csak az en kedvemert ne tedd, tedd azert, hogy mas is ertse (mert egyaltalan nem biztos, hogy mas ertette!), es tedd a sajat kedvedert, hogy ne kelljen velem olyanokon vitazni, amirol nincs is vita.. :D
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#422 Felhasználó inaktív   -Vitya- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 12:58

http://www.sg.hu/cikkek/43139/az_intel_eli...amd_ternyereset

egy pillanatra elhagyom a read only mode-ot...

#423 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 06. 14:05

Az AMD-hatás: öt éve nem látott figyelmeztetést tett közzé az Intel

https://www.hwsw.hu/...30899&count14=1

#424 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 14:06

Idézet: -Vitya- - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 12:58

Ehh, ez így nagyon nem igaz. Igen, elismerte, de nem itt és most. Egy szóval sem említi a figyelmeztetés az AMD-t, csak piacvesztésről beszél.

#425 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 15:38

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 14:06

Ehh, ez így nagyon nem igaz. Igen, elismerte, de nem itt és most. Egy szóval sem említi a figyelmeztetés az AMD-t, csak piacvesztésről beszél.

Ezt én kötözködésnek érzem. Az AMD-t úgy említi, mint kifejtését a "rivális" szónak. Szerintem semmi inkorrekt vagy téves nincs a cikkben. Azt meg nem értem, hogy milyen elismerésről beszélsz, amit nem most tett meg.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#426 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 15:58

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 15:38

Ezt én kötözködésnek érzem. Az AMD-t úgy említi, mint kifejtését a "rivális" szónak. Szerintem semmi inkorrekt vagy téves nincs a cikkben. Azt meg nem értem, hogy milyen elismerésről beszélsz, amit nem most tett meg.

A címe félrevezető. Az Intel egy szóval nem említ sem AMD-t, sem riválist, szó szerint piacvesztésről beszél. Erről eddig is volt már szó a részéről, sőt az AMD-ről is beszéltek már inteles vezetők. De nem most, pláne nem elsőként.

#427 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 16:03

Ja, hogy a címéről beszélsz!? Azt el sem olvastam. Minimálisan félrevezető, de igazából nem az. Egyrészt valóban nem beszél riválisokról, de fogalmam sincs hogyan lehetne máshogy részesedést veszíteni, ha nem a riválisok ellen. Riválisa meg egy van, mert gondolom a VIA-t nem igazán számolhatjuk annak. Abban van igazad, hogy sugallja, hogy ez az első eset, de ezt egyrészt nem mondja ki, másrészt meg nem akkora durranás. Mondjuk szerintem kurvára mindegy, nem az SG.hu a világ közepe. :D
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#428 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 15:04

Na, holnap kiderül mit tud az Intel üdvöskéje.

reméljük azt hogy sikerült neki összehozni vmi ütősét. és akkor kb jövő ilyenkor már revG monsterek dübörögnek... :D

Szerkesztette: Asker 2006. 03. 07. 15:08 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#429 Felhasználó inaktív   Darwin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 20:16

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 16:04

Na, holnap kiderül mit tud az Intel üdvöskéje.

reméljük azt hogy sikerült neki összehozni vmi ütősét. és akkor kb jövő ilyenkor már revG monsterek dübörögnek... :D

Nem tudom miért kell holnapig várni ?
Spring IDF 2006: Introducing Intel's new Core processors

Spring IDF 2006: Gelsinger Benchmarks Conroe

Szerkesztette: Darwin 2006. 03. 07. 20:21 -kor

#430 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 23:38

Anyám borogass! Nem is tudom melyik durvább, a Conroe teszt vagy a cikk elején szereplő szép "Aktfotók" a Kentsfield, Conroe,  négymagos Pentium (4?) procikról.  :Đ
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#431 Felhasználó inaktív   Darwin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 23:52

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 0:38

Anyám borogass! Nem is tudom melyik durvább, a Conroe teszt vagy a cikk elején szereplő szép "Aktfotók" a Kentsfield, Conroe,  négymagos Pentium (4?) procikról.  :Đ

Gondolom erre  a képre gondolsz :
link

Ami legalul van az egy dual-core Pentium-D

Szerkesztette: Darwin 2006. 03. 07. 23:54 -kor

#432 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 07:36

Idézet: Darwin - Dátum: 2006. Mar. 7., Tuesday - 20:16

http://www.anandtech...doc.aspx?i=2713

Nah, legalább lesz rendes verseny.  ;)

Egyébként érdemes megnézni a bios képet, model unknown és 2003. Ezek után nemhiszem hogy ennyivel jobb lenne. de hogy jobb az kétségen kívül van.

Legalább minél hamarabb kijön a K8L.  :D

Szerkesztette: Asker 2006. 03. 08. 07:37 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#433 Felhasználó inaktív   Balala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 07:56

Hello,

Az IDF cikkbol:

Idézet

a multimédiás feladatok gyorsításában nagy szerepet játszó 128 bites SSE utasítások mindegyikének (!) egy órajelciklus alatti végrehajtása.

Itt a throughputrol van szo, nem a latency-rol, ugye?

Udv,
Balala
Szerk:
Anandek mar javitottak is...

Szerkesztette: Balala 2006. 03. 08. 08:01 -kor

#434 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 09:56

Idézet

It looks like Intel will be back for late 2006 and early 2007, AMD for the following 12 months, and then the comes Neahlem vs Rev H battle. How that turns out is anyone's guess, but it sure will be fun to watch. Now that you know both sides, place your bets.

:D

Szerkesztette: Asker 2006. 03. 08. 09:57 -kor

#435 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 10:07

engem a Hammer ota zavar, hogy alig vannak 64 bites tesztek.. a p4 64 bitesedese ota mar mindket szereplot ezen (is) kene tesztelni.. az NGMA az elso, 64 bitesre kielezett architektura (az x86 szegmensben ovkorz), es megis 32 bites eredmenyeket latunk.. no mindegy, bizonyara csak en vagyok telhetetlen. :)

(ami szamomra furcsa volt, az a Quake smp verzioja: en azt hittem, hogy a kozos cache hatarozottan jobb, mint az AMD jelenlegi megoldasa. furcsa.)

a hwsw cikk vegen a "Az utazást, a helyszíni tudósítást a Ramiris Rubin Rt. által forgalmazott ASUS notebook támogatja." megfogalmazas eleg vicces. talan megsem egy notebook, hanem a ceg tamogatta, nem? ;)
a forum ma:

#436 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 10:13

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 10:07

engem a Hammer ota zavar, hogy alig vannak 64 bites tesztek.. a p4 64 bitesedese ota mar mindket szereplot ezen (is) kene tesztelni.. az NGMA az elso, 64 bitesre kielezett architektura (az x86 szegmensben ovkorz), es megis 32 bites eredmenyeket latunk.. no mindegy, bizonyara csak en vagyok telhetetlen. :)

(ami szamomra furcsa volt, az a Quake smp verzioja: en azt hittem, hogy a kozos cache hatarozottan jobb, mint az AMD jelenlegi megoldasa. furcsa.)

a hwsw cikk vegen a "Az utazást, a helyszíni tudósítást a Ramiris Rubin Rt. által forgalmazott ASUS notebook támogatja." megfogalmazas eleg vicces. talan megsem egy notebook, hanem a ceg tamogatta, nem? ;)

mivel conroe-ról van szó, ezért akkor meg a 64 bites teszten ment volna a picsogás, hogy hát ezek milyen programok, meg ki használ ilyet. annak a rétegnek, amelyiknekszól, ilyen benchmarkok kellenek.

smp-verzió és skálázódás: most is sokkal jobb, csak a single threades teljesítmény a teljes 4 MB cache miatt relatíve erősebb, mint egy szeparált cache-es proci esetében. szóval a helyes logika nem úgy néz ki, hogy osztott cache-sel rosszabbul skálázódik, hanem hogy osztott cache-sel a single thread által produkált viszonyítási alap magasabb.

#437 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 10:15

Nagyon impresszív a Conroe. Már ideje volt az Intelnek, hogy visszavágjon.

Van viszont egy érdekes dolog a cikkben. A Quake4 SMP és non-SMP verziója közti teljesítménykülönbség a Conroe esetén 29%, míg az AMD esetén 44%. Érdekes, hogy az X2 jobban profitál a duakl-core-ból mint a Conroe. Bár ez szerintem inkább a Quake4 hibája, mint a Conroe-é.

Upd.: látom másnak is feltűnt. :) Számomra special magyarázata kicsit furcsa. Elvileg lehet, hogy a 4 mega L2 cache a 2 mega helyett 12%-os teljesítménynövekedést jelent, de azért nem tűnik túl valószínűleg. Különöosen, hogy még ennél is többet kellene, hogy jelentsen, mivel a Conroe-nak nagyobb a sávszélessége, így jobban kellene skálázódnia.

Szerkesztette: hvuk 2006. 03. 08. 10:18 -kor

#438 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 10:20

special: igen, persze, teljesen igazad van a desktop es a 64 bit kapcsolataval (persze mikor is jon ki a Vista..?) irtam en, hogy tulzottan magasak az igenyeim. :D ettol meg igenyek!

az smp-t meg ertem, amit irsz (bar 3x kellett nekifutnom a mondatodnak, ambar ez inkabb az en hibam..) de komolyan azt gondolod, hogy a Quake profital a 4M cache-bol a 2 elleneben? azert az nagyon sok lenne egy jateknak, hogy ennyit "igenyeljen".

updateverseny (:D): azzal a savszelesseggel vigyazzunk! szegeny Conronak joval nagyobb latencyaju ramjai voltak, raadasul FSB architektura.. mindketto befolyasolja a savszelesseget!

Szerkesztette: bogdan 2006. 03. 08. 10:22 -kor

a forum ma:

#439 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 10:26

Kép

khm

#440 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 10:27

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 10:15

Nagyon impresszív a Conroe. Már ideje volt az Intelnek, hogy visszavágjon.

Van viszont egy érdekes dolog a cikkben. A Quake4 SMP és non-SMP verziója közti teljesítménykülönbség a Conroe esetén 29%, míg az AMD esetén 44%. Érdekes, hogy az X2 jobban profitál a duakl-core-ból mint a Conroe. Bár ez szerintem inkább a Quake4 hibája, mint a Conroe-é.

Upd.: látom másnak is feltűnt. :) Számomra special magyarázata kicsit furcsa. Elvileg lehet, hogy a 4 mega L2 cache a 2 mega helyett 12%-os teljesítménynövekedést jelent, de azért nem tűnik túl valószínűleg. Különöosen, hogy még ennél is többet kellene, hogy jelentsen, mivel a Conroe-nak nagyobb a sávszélessége, így jobban kellene skálázódnia.

Torvalds szerint már csak a játékok természete miatt sem lehet következtetéseket levonni általánossában a skálázódásra. Kézenfekvő módon a GFX kártya hatását hozza be: mivel a Conroe magasabb bázisokon mozog, ezért ésszerű az egyre romló skálázódást feltételezni, ahogyan a kártya (kártyák) kezd kifulladni.

ja igen, 4 MB vs. 2 MB. de, amenyire tapasztaltam, a játékoknál a cache nagyon sokat számít, nagy az adattömeged és nem igazán tudod streamesíteni, viszont a prefetch működik.

Szerkesztette: special 2006. 03. 08. 10:35 -kor

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.