Idézet: monolith - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 16:05
haggyad má ezt a dolgot. ugyanannyi delláért ma az atinál sokkal jobb grafikát kapok. én ha veszek kártyát, nem azt nézem hogy kik konkurensek generáció tekintetében, hanemhogy a zsebemben lévő zsének mely kártyák felelnek meg. ki a halál fa**át érdekli hogy hanyadik generációs az a kártya, hogyha nekem az kell. ennyi. de nyugodtan fényezzed az ati-t.

Technikailag hasonlítottunk össze két kártyát. Technikailag két eltérő generációs kártyát összehasonlítani kreténség. Az árról szó sem volt. Nyilván az ember úgy vásárol kártyát, hogy mire van pénze.
A vita arról szólt, melyiknek van szebb képe, ATI vagy nvidia, és nem arról melyik mennyibe kerül.
És a végeredmény az lett, legalábbis számomra, hogy az x1950 képe szebb mint az NV7 sorozaté. Viszont az NV8 sorozat képe szebb vagy ugyanolyan jó minőségű mint az x1950-é, de ez magától értetődik, hiszen az NV8 egy újabb generációs kártya. Sem technikailag, sem képminőségileg, sem sebességileg nem szabad összehasonlítani, mert "nincsenek egy súlycsoportban".
Ár tekintetében egyértelműen jobb választás az NV8, mert többet kapunk a pénzünkért (nagyobb teljesítményt, szebb képet, fejlettebb architektúrát stb).
Egyébként azt is elismerem, hogy az NV kártyát képe is mindig szebb és szebb lett az egyes újabb generációkban (kivéve talán a méltán feledhető FX sorozatot), de szerintem az ATI mindig egy kicsit előtte járt a Radeonnal (képminőség terén - persze azonos generációkat figyelembevéve).
Az NV8-cal az R600-at hasonlítanám össze (ha kijönne már végre). Vagy május 14 vagy lelőtték a projektet.