HWSW Informatikai Kerekasztal: Kötetlenül, a VGA kártyákról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kötetlenül, a VGA kártyákról... mindennapi társunk, a VGA... Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   InfiniteReality 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 05. 10:52

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 11:04

ööö, ébresztő, már rég nem  a g70 a király.

http://xbitlabs.com/articles/video/display...quantity_3.html

esetleg nézd meg ezt:

http://xbitlabs.com/.../gf8800_14.html

:rolleyes:

Pont abban amit belinkeltél:

Easy to see, the ATI High Quality AF algorithm is beyond competition here. It provides the best anisotropic filtering available today, which you can’t have on an Nvidia GeForce 7-series card.

#362 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 10:54

Idézet: InfiniteReality - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 11:52

Pont abban amit belinkeltél:

Easy to see, the ATI High Quality AF algorithm is beyond competition here. It provides the best anisotropic filtering available today, which you can’t have on an Nvidia GeForce 7-series card.

:omg:  :omg:  :omg:  :omg:  :D

Szerkesztette: -Turbo- 2007. 04. 05. 10:54 -kor

JóSebesség

#363 Felhasználó inaktív   InfiniteReality 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 11:12

Azért néhány dolgot hozzátennék:

Az x1950-et a 8800-al összehasonlítani abból a szempontból kreténség, hogy nem egy generációsak! Az x1950-et egy NV7-el, a 8800-as meg egy R600-al kellene összehasonlítani.

Az általatok belinkelt cikkekben is mindegyikben azt írják, hogy az ATI-nak jobb a képminősége (mint az NV7-es sorozatnak).

Az NV8-as kártyák anisotropic filteringje JOBB MINŐSÉGŰ mint az x1950-eseké (de nem egy generációban vannak, tehát az összehasonlítás felesleges).

A cikk is elkövet egy hibát. Egy single kártyát (x1950xtx) mér össze egy SLI kártyával (7950GX2). Nyilván az SLI cucc gyorsabb lesz (bár azt is odaírják hogy az ATI képminősége és kompatibilitása jobb)

http://xbitlabs.com/...lay/gf8800.html

"While the Radeon 1950 XTX was worse than the GeForce 7950 GX2 in terms of pure performance, it was considerably better in terms of image quality and compatibility."

Csak egy dologban tévedtem, de ezt el is ismerem. Az NV8 sorozat képminősége azonos vagy jobb mint az X1k sorozatú ATI kártyáké.

#364 Felhasználó inaktív   InfiniteReality 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 11:13

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 11:54

:omg:  :omg:  :omg:  :omg:  :D

Bocs... de Te TUDSZ angolul?

#365 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 12:23

Jajj ugyan már...
Nem jobb egyiknek sem a képminősége a másiknál.Az, hogy az Atinak szebb a képe, szerintem baromság, mert a 6000es GeForceoknak is ugyanúgy tűéles képük van. Azok az elenyésző, hangyafingnyi különbségek meg csakis a driveroptimalizáláson múlik. Az AFről is ugyanez a véleményem...annyira felesleges ez a vita. ;)

#366 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 12:27

Idézet: InfiniteReality - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 12:13

Te meg tudsz olvasni?
Tudjuk, hogy a GF7-nek gyengébb az AF-je mint az ati 1950-nek. Ezt nem kell bizonygatni. De mivel 70k-ért már kapsz 8800-at, ami meg az 1950-nél csinál szebbet, megint nincs miről beszélni. Nincs itt az R600? Ez talán az nv hibája? Elkéstek, magukra vessenek.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#367 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 12:31

Idézet: InfiniteReality - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 12:13

bocs, de TE TUDSZ szöveget értelmezni?

Nem G70 vs R580  a téma, hanem ATI vs NV. És jelenleg az NV gyorsabb, szebb.
Az, hogy a kedves ATi már lassan egy éve nem bírja kiadni a G80 ellenfelét, NEM az NV hibája. Ráadásul az X1950XT egy árban van a 8800GTS-el, miért ne hasonlítgassuk?
JóSebesség

#368 Felhasználó inaktív   InfiniteReality 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 12:44

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 13:31

bocs, de TE TUDSZ szöveget értelmezni?

Nem G70 vs R580  a téma, hanem ATI vs NV. És jelenleg az NV gyorsabb, szebb.
Az, hogy a kedves ATi már lassan egy éve nem bírja kiadni a G80 ellenfelét, NEM az NV hibája. Ráadásul az X1950XT egy árban van a 8800GTS-el, miért ne hasonlítgassuk?

Igaz igaz igaz.

Az x1950-et meg azért nem hasonlítanám össze, mert nem egy generáció. Az ár mivel egy erősen fiktív dolog, nem mérvadó (csak azonos kategóriák / generációk között).

#369 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 12:49

Akkor ott vagyunk, ahol elindultunk :Đ
Te is láthatod, hogy a GF7 is csinál neked olyan képet, mint amit te az 1950-el kaptál, csak a driver beállítással kell variálni. És itt jön be az a dolog, hogy valóban szebb-e így a játék? Nameg azt sem tudhatod, hogy a TDU fejlesztők szerint hogy kell a játéknak kinéznie. :think:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#370 Felhasználó inaktív   InfiniteReality 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 13:17

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 13:49

Akkor ott vagyunk, ahol elindultunk :Đ
Te is láthatod, hogy a GF7 is csinál neked olyan képet, mint amit te az 1950-el kaptál, csak a driver beállítással kell variálni. És itt jön be az a dolog, hogy valóban szebb-e így a játék? Nameg azt sem tudhatod, hogy a TDU fejlesztők szerint hogy kell a játéknak kinéznie. :think:

Gondolom a részletgazdagság nem egyenlő a pixelhalommal. Legalábbis szerintem. Ezért nem variálok a LOD-dal. Ha az ATI kártyámon állítok a LOD-on, akkor tényleg szemcsés fos lesz a kép. ATIn mindenféle LOD variálás nélkül is élesebbek a textúrák. NV7-esen nem (8-ason már igen).

#371 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 13:24

Idézet: InfiniteReality - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 14:17

Gondolom a részletgazdagság nem egyenlő a pixelhalommal. Legalábbis szerintem. Ezért nem variálok a LOD-dal. Ha az ATI kártyámon állítok a LOD-on, akkor tényleg szemcsés fos lesz a kép. ATIn mindenféle LOD variálás nélkül is élesebbek a textúrák. NV7-esen nem (8-ason már igen).

Legyen igazad. Atinak jobb a képe.
(hátam mögött keresztbe tett ujjakkal :Đ )
- Where are we going?
- Let's go find out.

#372 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 15:05

Idézet: InfiniteReality - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 13:44

Az x1950-et meg azért nem hasonlítanám össze...

haggyad má ezt a dolgot. ugyanannyi delláért ma az atinál sokkal jobb grafikát kapok. én ha veszek kártyát, nem azt nézem hogy kik konkurensek generáció tekintetében, hanemhogy a zsebemben lévő zsének mely kártyák felelnek meg. ki a halál fa**át érdekli hogy hanyadik generációs az a kártya, hogyha nekem az kell. ennyi. de nyugodtan fényezzed az ati-t.  :cool:
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#373 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 15:06

Pietrosz kolléga úgy vannak még az ujjaid? :)

#374 Felhasználó inaktív   InfiniteReality 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 16:31

Idézet: monolith - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 16:05

haggyad má ezt a dolgot. ugyanannyi delláért ma az atinál sokkal jobb grafikát kapok. én ha veszek kártyát, nem azt nézem hogy kik konkurensek generáció tekintetében, hanemhogy a zsebemben lévő zsének mely kártyák felelnek meg. ki a halál fa**át érdekli hogy hanyadik generációs az a kártya, hogyha nekem az kell. ennyi. de nyugodtan fényezzed az ati-t.  :cool:

Technikailag hasonlítottunk össze két kártyát. Technikailag két eltérő generációs kártyát összehasonlítani kreténség. Az árról szó sem volt. Nyilván az ember úgy vásárol kártyát, hogy mire van pénze.

A vita arról szólt, melyiknek van szebb képe, ATI vagy nvidia, és nem arról melyik mennyibe kerül.

És a végeredmény az lett, legalábbis számomra, hogy az x1950 képe szebb mint az NV7 sorozaté. Viszont az NV8 sorozat képe szebb vagy ugyanolyan jó minőségű mint az x1950-é, de ez magától értetődik, hiszen az NV8 egy újabb generációs kártya. Sem technikailag, sem képminőségileg, sem sebességileg nem szabad összehasonlítani, mert "nincsenek egy súlycsoportban".

Ár tekintetében egyértelműen jobb választás az NV8, mert többet kapunk a pénzünkért (nagyobb teljesítményt, szebb képet, fejlettebb architektúrát stb).

Egyébként azt is elismerem, hogy az NV kártyát képe is mindig szebb és szebb lett az egyes újabb generációkban (kivéve talán a méltán feledhető FX sorozatot), de szerintem az ATI mindig egy kicsit előtte járt a Radeonnal (képminőség terén - persze azonos generációkat figyelembevéve).

Az NV8-cal az R600-at hasonlítanám össze (ha kijönne már végre). Vagy május 14 vagy lelőtték a projektet.

#375 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 17:00

Idézet: monolith - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 15:06

Pietrosz kolléga úgy vannak még az ujjaid? :)

Azóta tekert rajtuk még egyet :D

Egyébként a lényeg már elhangzott felesleges csavargatni. Még szépe, hogy egy fél éve kijött vas képe szebb, mint egy olyan architektúráé, ami 2 évvel ezelőtt kellett volna, hogy debütáljon :D

NV a G80nal fél év lépéselőnyben van, ennyi.

Minden esetre nagyon kiváncsi vagyok az r600 vs g80 quality testre.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#376 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 05. 17:54

De azt magyarázzuk már ezer éve, hogy az én képem is 8800-al csak azért olyan, mint az 1950-el készült kép, mert a LOD-hoz hozzányúltam. Anélkül ugyanazt a képet kapom, mint amit a 7900GTX-es képen látunk. -> Ha egy 7900-on is negatív lodot állítunk be, akkor ugyanolyan képet kapunk.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#377 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 18:45

szerintem már elhaltak az ujjaid... de lehet. én meg annyira nvidiás voltam, hogy még az FX-korszakban amikor bármelyik radeon elverte az egész FX-családot, akkor is FX-en nyomtam. na de ez már a múlt.

#378 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 19:43

Futjuk a köröket, nekem is lennének érveim, de asszem totál felesleges. Szegény Pietrosz ujjai már kifehéredtek és totál összecsavarodtak :Đ

Mindenkinek másak az igényei.

-"Mekkora csöcsöket szeretsz? Nagyot vagy a hatalmasat?" :Đ

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#379 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 19:43

Jöhetnek az érvek nyugodtan. Mi van az ujjaimmal? :Đ
- Where are we going?
- Let's go find out.

#380 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 19:48

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 19:43

Jöhetnek az érvek nyugodtan. Mi van az ujjaimmal? :Đ

Kussolok, mert ha ATiék elk*rják a középkategóriát megint nvidiám lesz a f*sznak van kedve olvasgatni az idézett hszaimat, hogy így f*s az nv meg úgy és a büdös életbe többet nem veszek :Đ

Kérdés, ha tényleg képesek nem ilyen távolságban mosakodás van képek előállítására a kártyák, miért nem lehet simán a driverben állítgatni (finomhangolni). Mert ha jól láttam ti nem az nvdrivert használtátok a műveletre.

Szerkesztette: BoGab 2007. 04. 05. 19:52 -kor

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.