HWSW Informatikai Kerekasztal: Kötetlenül, a VGA kártyákról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kötetlenül, a VGA kártyákról... mindennapi társunk, a VGA... Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 10. 13:58

Idézet: szabi - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 13:53

Most jött egy teszt a PH!-n van benne agp 1950pro.
Olyan eredményeket produkált, hogy csak néztem:cool:

Üdv
szabi

Az ne zavarjon hogy nem használtak adaptiv aa-t (ami eléggé eszi a kártyát), és ha nem 1gb rammal próbálnád maxon akkor nálad se swappelne annyira.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#442 Felhasználó inaktív   kukacwap 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 14:09

valaki VGA-ban járatosabb, kérem segítsen:
van egy 9550-as Ati radeon-om, és jelenleg van egy 1280*1024-es monitorom és egy 1024*768-asom rajta, tehát két kijelzősen használom. a kérdésem az volna, hogy ha az XGA-s monitort lecserélem, akkor tudok-e egy 1680*1050-es monitort rákötni? tehát hogy 1680*1050 + 1280*1024 lesz az össz asztalterület. a 9550-hez az össz adat az annyi, hogy 2560*1600 vagy mennyi a max felbontás amit támogat, tehát horizontálisan kevés lesz. ezt valaki meg tudja cáfolni/erősíteni? a haverom olyasmit mondott, hogy az atik a dual monitort úgy kezelik, mint egy közös asztal, csak fel van vágva ketté (tehát pont azt magyarázta, hogy emiatt kevés lenne)

#443 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 15:15

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 14:58

Az ne zavarjon hogy nem használtak adaptiv aa-t (ami eléggé eszi a kártyát), és ha nem 1gb rammal próbálnád maxon akkor nálad se swappelne annyira.

Ok rábeszéltél, nem zavar.  :rolleyes: :D
Azt azért furcsállanám, ha beraknák még egy giga ramot meg kikapcsolnám az adatptive AA és a stalker a jelenlegi 20-ról 60-ra ugrana.
Most jut eszembe az AA nem is számít, azt irták a topicjába, hogy nem használ hardveres AA-t.
Akkor marad az egy giga ram és 20-ról 60-ra gyorsulok!?  :rolleyes:

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#444 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 17:44

Idézet: szabi - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 16:15

Ok rábeszéltél, nem zavar.  :rolleyes:   :D
Azt azért furcsállanám, ha beraknák még egy giga ramot meg kikapcsolnám az adatptive AA és a stalker a jelenlegi 20-ról 60-ra ugrana.
Most jut eszembe az AA nem is számít, azt irták a topicjába, hogy nem használ hardveres AA-t.
Akkor marad az egy giga ram és 20-ról 60-ra gyorsulok!?  :rolleyes:

Üdv
szabi

Annyit érnél el hogy 2gb rammal max beállításokon tolhatnád. Igaz 1 gigával, de abból nem hiszem h játék lenne, legfeljebb szenvedés.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#445 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 19:25

Maximum beállítás mellett a STALKER 889MB memóriát eszik meg a 2GB-ból. Egy 256MB-os kártya mellett. Ergó ha neked nincs ennyid, hogy minden RAMba menjen, akkor swapbe kerül és annál nincs lassabb (kivéve, ha te végzed a számolást papaíron :D )

Szerkesztette: BoGab 2007. 04. 10. 19:26 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#446 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 13:08

azt mondja meg nekem valaki, hogy miért akadozik a görgetés akkor ha egy játékból ki alt+tabolok. eddig nvidián nem volt gond, most viszont x1950el ez van, mintha nem lenne driver installálva, pedig... és tényleg csak akkor ha egy játék fut a háttérben.

szerk:: hmm, most jó lett. érdekes.  :D

Szerkesztette: -Turbo- 2007. 04. 11. 13:11 -kor

JóSebesség

#447 Felhasználó inaktív   d3roe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 10:06

Idézet: Omega - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 7:17

DOOM3 Ultra Quality-t?  :confused:

Mikor 7900GTX-em volt, Doom 3 tényleg ment ultra-n, viszont a Quake4 (single) ultra-n időnként akadozott.

#448 Felhasználó inaktív   InfiniteReality 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 10:37

Idézet: kukacwap - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 15:09

valaki VGA-ban járatosabb, kérem segítsen:
van egy 9550-as Ati radeon-om, és jelenleg van egy 1280*1024-es monitorom és egy 1024*768-asom rajta, tehát két kijelzősen használom. a kérdésem az volna, hogy ha az XGA-s monitort lecserélem, akkor tudok-e egy 1680*1050-es monitort rákötni? tehát hogy 1680*1050 + 1280*1024 lesz az össz asztalterület. a 9550-hez az össz adat az annyi, hogy 2560*1600 vagy mennyi a max felbontás amit támogat, tehát horizontálisan kevés lesz. ezt valaki meg tudja cáfolni/erősíteni? a haverom olyasmit mondott, hogy az atik a dual monitort úgy kezelik, mint egy közös asztal, csak fel van vágva ketté (tehát pont azt magyarázta, hogy emiatt kevés lenne)

Szerintem kimenetenként tud akkora felbontást kezelni, de majd valaki megcáfolja vagy erősíti. Ha mégis az össz terület lehet akkora, akkor lehet nem engedi majd az extend desktopot, csak a clone-t.

#449 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 12:34

Találkoztam egy olyan jeleggű problémával az X1650XT men hogy:
Bármivel maivel idáig jácottam és fűtötte rendesen, nem produkált képhibát
Namármost ha a cc3-al jáccok és sok ez a por+átszűrődő fény meg mittom én milyen levegő beli efekt akor kép mozgatásakor pici vízszintes vonalak jelennek meg(kb 2-3 vagy kevesebb vagy több de ez az átlag, olyan 1-2 cm hosszúak)
A vidkártyához adott asus smart doctoban a ventillátor sebessége smart fan ra van állítva azaz megadtam neki az értékeket hogy mikor milyen sebesség proflt használjon. Ez a GPU hőfokához van állítva egyébként.
Alapórajelen megy, mondjuk a ram mindig lassabban hűl le mint aGPU és általában melegebb is kilépés után megnézve egy egy játék ból, meg ha kint elindítok egy teszt progit azt figyeltem meg hogy a memóriák hamarabb melegszenek fel azaz gyorsabban.

Namármost a kérsdés az hogy. Szar a kártya és azé csinálja ezt és vigyem vissza(de ezt nem hinném mert akkor más játékban is kellene csinálnia) Vagy egyszerűen az a baj hogy a ramok nincsennek rendesen hűtve?

#450 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 09:25

Radeon HD 2400

A Fudzillára felkerült egy kép az ATI legkisebb királyfiáról, hogy a mesék analógiájánál maradjunk. Az már eddig is köztudott volt, hogy a HD 2400 az ATI gyengébb lapkájára, az RV610-re épül, ahogy a kiszivárgott adatokból azt is tudni véljük, hogy 64 bites a memóriasín, és azt is, hogy fajától függően 525- és 700 MHz közötti órajelet várhatunk a grafikus magnál.

A kártya várható ára 99 dollárra tehető, bemutatkozását pedig a néhány hét múlva megrendezésre kerülő Computexre várhatjuk, ha csak el nem tolják megint. Mármint nem a kártyát, hanem a bemutatót.

Kép

Visszatérve a képhez nem tudhatjuk, hogy hiteles-e, hiszen megerősítve nem lett hivatalos helyről, de gondoljuk azt, hogy ez az igazi kártya, és lássuk, hogy az ilyetén nyákspórolás eddig csak az igazán alsókategóriás kártyákra volt jellemző. Szépnek biztos nem szép, érdekesnek viszont érdekes.
info by hardwareoc.hu

------------------------------------

Hát hoooogy néz már ki?  :omg:
Ha ilyen designe-al fog forgalomba kerülni, akkor nc.

#451 Felhasználó inaktív   InfiniteReality 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 09:27

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 13:34

Találkoztam egy olyan jeleggű problémával az X1650XT men hogy:
Bármivel maivel idáig jácottam és fűtötte rendesen, nem produkált képhibát
Namármost ha a cc3-al jáccok és sok ez a por+átszűrődő fény meg mittom én milyen levegő beli efekt akor kép mozgatásakor pici vízszintes vonalak jelennek meg(kb 2-3 vagy kevesebb vagy több de ez az átlag, olyan 1-2 cm hosszúak)
A vidkártyához adott asus smart doctoban a ventillátor sebessége smart fan ra van állítva azaz megadtam neki az értékeket hogy mikor milyen sebesség proflt használjon. Ez a GPU hőfokához van állítva egyébként.
Alapórajelen megy, mondjuk a ram mindig lassabban hűl le mint aGPU és általában melegebb is kilépés után megnézve egy egy játék ból, meg ha kint elindítok egy teszt progit azt figyeltem meg hogy a memóriák hamarabb melegszenek fel azaz gyorsabban.

Namármost a kérsdés az hogy. Szar a kártya és azé csinálja ezt és vigyem vissza(de ezt nem hinném mert akkor más játékban is kellene csinálnia) Vagy egyszerűen az a baj hogy a ramok nincsennek rendesen hűtve?

Szerintem bug a játékban / a driverben.

#452 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 19:46

Srácok lenne 1 költői kérdésem :)
A TSAA-t minden 3D-s alkalmazás támogatja? (opengl, d3d)
Ugyanis tegnap este kicsit szórakoztam az nhancerrel, és azzal próbálgattam 1-2 game alatt ezt az "áttetsző vonalsimítás" nevű featuret.
Oszt feltettem magamnak a kérdést hogy mi a túróért nem használtam én ezt eddig a 4xAA mellé, mikor semmit nem csökken tőle a performance, viszont sokkal szebb látványvilágot kölcsönöz  :D

#453 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 08:26

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 20:46

Ugyanis tegnap este kicsit szórakoztam az nhancerrel, és azzal próbálgattam 1-2 game alatt ezt az "áttetsző vonalsimítás" nevű featuret.
Oszt feltettem magamnak a kérdést hogy mi a túróért nem használtam én ezt eddig a 4xAA mellé, mikor semmit nem csökken tőle a performance, viszont sokkal szebb látványvilágot kölcsönöz  :D

Szerintem nem a játéknak kell támogatnia, hanem a kártyának :) És ahol átlátszó textúra van, ott használja játéktól függetlenül.
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#454 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 08:28

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 20:46

Erre már tegnap válaszoltam, de ezek szerint eltűnt, most meg nincs kedvem még1szer leírni. :respect:  :Đ
- Where are we going?
- Let's go find out.

#455 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 19:10

thx Gai  :up:

Neked is Piet, igazán sokat segítettél  :respect:  :omg:  :D

#456 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 14:08

Tim Sweeny interjú:

Idézet

PCGH: Is there a possibility to make deferred shading and edge-smoothing work at the same time on DX9 graphics cards?
Epic: Unreal Engine 3 uses deferred shading to speed up the calculation of
dynamical lighting and shadows. Integrating this feature together with
multi-sampling requires control of the edge-smoothing at a much deeper level than the DX9 interface can provide. So, on the PC, multi-sampling will only be
supported under DX10.

PCGH: How do the general hardware requirements look like?
Epic: Since optimization work is still ongoing, these details may change every
day. Generally speaking, the game runs quite smooth with DX9 hardware released by NVidia and Ati since 2006. On high-end cards, including the DX10 models, UT3 runs incredibly smooth already. Additionally, we also support shader 2.0 graphics hardware, with only a few technical limitations.

PCGH: Will SLI and Crossfire provide significant advantages?
Epic: We're testing SLI configurations on a regular basis. Their positive
influence can be felt significantly, especially at higher resolutions. So, if one
wants to have full details at very high resolutions, a SLI-system would be the
ideal way to secure optimal performance. We had no opportunity to test crossfire systems yet, but we are expecting similar results.

PCGH: How exacly are you utilizing the functions of Direct X 10?
Epic: Unreal Tournament 3 will ship with full DX10 support, with multi-sampling
being the biggest visible benefit of the new graphics interface. Additionally,
with DX10 under Vista we have the possibility to use the video memory more
efficently, to be able to display textures with a higher grade of detail as it
would be possible with the DX9 path of Vista. Most effects of UT3 are more bound to the fillrate than to basic features like geometry processing. That's why DX10 has a great impact on performance, while we mostly forgo the integration of new features.

PCGH: Will UT3 players be able to benefit from a 64 Bit environment and is there a 64 Bit version anyway?
Epic: To assure compatibility, we tested UT3 with Vista x64 as well. Nonetheless, we're planning to wait and see first, until the OS and its applications will have ripened, before we'll be taking further steps in the 64 Bit direction. With UT2004 we were one of the first developers who ported a title for Windows XP x64. We would've liked to do this with UT3 and Vista x64 as well as shifting all the PCs we're currently developing on to the 64 Bit version of Vista. Unfortunately, full software and driver compatibility isn't there. The basic OS runs stable and it's fun to work with it isolated. But as soon as you want to print something or want to run Maya or 3DSMax together with some third-party plugins you'll get massive problems. But I am sure those can be fixed via service packs and software updates, so PCs with 4 to 8 gigs of ram can establish themselves during the next 12 months.

PCGH: What is the maximun number of threads that can be calculated separately? Will there be a performance-boost if a quad-core system will be used?
Epic: We're able to scale the thread-structure pretty well. There is a primary
thread for the gameplay and a second one for rendering. On systems with more than 2 cores we run additional threads to speed up various calculation-tasks, including physics and data-decompression. So the overall performance benefits greatly from a quad-core processor. Although we haven't looked into the matter yet, I expect an even further performance increase through CPUs with more than 4 cores in future UE-based games.

Ajjaj. :)
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#457 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 14:33

A kiemelt rész most végülis mit jelent emberi nyelven? :Đ
- Where are we going?
- Let's go find out.

#458 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 15:03

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 15:33

A kiemelt rész most végülis mit jelent emberi nyelven? :Đ

Nem árt ha tud megfelelő sebességel textúrázni a kártya. ;)

Szerkesztette: Frosty 2007. 05. 31. 15:03 -kor

Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#459 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 15:07

Idézet: Frosty - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 16:03

Nem árt ha tud megfelelő sebességel textúrázni a kártya. ;)

Akkor ez most azt jelenti?... :)
.... Hogy nem csak a shaderek fognak dominálni? -> Nem jött be az, hogy a textúrázás háttérbe szorul -> nv lassabb lesz? :)

Szerkesztette: Pietrosz 2007. 05. 31. 15:10 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#460 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 15:22

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 16:07

Akkor ez most azt jelenti?... :)
.... Hogy nem csak a shaderek fognak dominálni? -> Nem jött be az, hogy a textúrázás háttérbe szorul -> nv lassabb lesz? :)

Majd kiderül.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.