Idézet: Yany - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 0:07
Amit írsz, az hardware réteg. Annak nem sok köze van egy motor architektúrájához, hogy a fizaka alrendszert éppen cpu, gpu, vagy ppu számol. Ettől még nem keveredik össze a render motorral a fizika. Más okok lehetnek, de ez nem olyan.
Nem, nem hw-ról írok, hanem alapvetően sw-ről.
Arról beszélek, hogy ha van 1. állapotod és a 2. állapothoz fizikai számítás kell, akkor a játék motorod (vagy egy része, mondjuk a fizikai számítások - a lényeg, hogy egy időzített folyamat és nem a relatíve szabadjára engedett megjelenítő szál!!) fognak futni és nem a render réteg fog neked számolgatni köztes 3d állapotot.
(Az már más kérdés, hogy hw szinten is keveredni fog, ami szintén lehet szopás, hisz egymástól elvben független rétegek (ugyanazon hw-t érintve) fognak egymásra hatni.)
Idézet: Yany - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 0:14
Ezt a 25 fps-t hagyjuk már békén. *rva régi tévhit az egész.
Nem én jöttem ezzel elő. Én épp azt mondom, hogy MB meg minden ellenre mgé egy mozifilm sem folyamatos, ha jól megnézed magadnak mondjuk 3 másodpercig.
Idézet: sutyi^ - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 0:22
Mindig a leglassabb elemhez van igazítva az egész.
VGA-tól vonatkoztassunk már el banyeg. Amit Abu próbált elmagyarázni az az hogy ha a motor egy 25fps-es minimumhoz, tehát 40ms-os intevallumokra van ütemezve.
Ez alatt az idő alatt a motor kitalálja neked hogy mire lőttél, ha lőttél, az AI melyik ajtófélfában akadt el, milyen hangokat kell megszólaltatni, közben ütemezi az egészet a menetközben renderelt kékkockákhoz. De az animációs rendszer, meg a hang, meg a fizika is mind saját ütemben ketyeg, remélhetőleg gyorsabban mint a sceneidő. Az egész szarnak a sebességét pedig a leglomhább alkotó elem határozza meg.
Abu meg annyit akart mondani hogy játék mechanikai szempontból hót mindegy hogy 25fps-el, vagy 62fps-el játszol, mert ugyanakkorát ugrik, a láda/sörösüveg ugyanúgy gurul, stb.
Máskérdés hogy a szemednek ez közelsem nyújt elegendő látványt. Ugyanakkor ott vannak a hatszázéve foltozott Q3 motoron alapuló CoD-ok amikben ez felborul ha retkes sok az fps mivel ahoz van időzítve elég sok minden, mászhatsz falat, ugorhatsz magasabbra, salalala.
De szerinted én nem fogtam fel és nem ezt mondom?
Csak azt lássuk már be, amit te is írsz, hogyha van lassabb időzítésű folyamat, akkor kirakhatok 1000 framet másodpercenként, kurvára ugyanaz lesz mind. Tényleg ugyanúgy gurul a láda, stb. Magyarul szart sem ér az egész.
A játékokban meg azé' mintha nem ez lenne. 25 helyett 80 fps és minnyá...
1. folyamatosabb a kép
2. jobb az irányítás
3. felmászol a falra
Szóval akkor hol az a kurvára fixen leszabályzott 25fps limit akármelyik részére motornak?
Sehol. És ezzel indítottam az egész hozzászólásom Abu felé... 25fps bámulni is kevés (Lásd Yani írását is), interakcióra meg pláne.
(a vga-tól és más egyébtől meg épp azért nem lehet elvonatkoztatni, mert ezek egybefolynak, ahogy írtam. valahogy soha nem sikerült még teljesen fps független játékot gyártani. elég világos, hogy miért.)
Szerkesztette: vipisrac 2009. 01. 29. 00:37 -kor