HWSW Informatikai Kerekasztal: Játékmagazinok + játékok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Játékmagazinok + játékok vélemények, jó viták

#741 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 23. 20:05

Gamestar... :omg: Az olvasóik 9%-a öltözik otthon a sötét szobában Mario-nak? May Payne meg MAy Payne nővére? Grat... :think:  :Đ

Hardcore FPS azt én sem tudom, mi lehet... Említett R6 Vegas 2 pl. softcore-nak nevezhető, amennyiben köze sincs a Rainbow Six-hez. Talán erre gondoltak. :think:

Szerkesztette: spidey 2008. 03. 23. 20:07 -kor

#742 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 20:08

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 11:48

Ubisoft idézet

Persze a konzol és az FPS játékok  :nevet:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#743 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 14:25

Érdekesség: a játékokban látott harci felszerelés (pl. GRAW 2) most már a valós életben is.  :)

#744 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 22:39

Deus Ex 3 topik még nincs? Nem találtam sehol. Pedig tréler már van...  :think:

Szerkesztette: spidey 2008. 04. 09. 22:40 -kor

#745 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 14:25

Benéztem a "Játékok jövője" topicba, de nagyon kevés hozzászólás van. Találtam egy érdekes cikket(ismét az EA):

Idézet

"Az járja Hollywoodban, melyet már több embertől is hallottam, hogy az emberek aggódnak, hogy az Iron Man filmet ki fogja nyírni a Grand Theft Auto játék" - nyilatkozta John Riccitiello, a világ legnagyobb játékkiadója, az Electronic Arts vezérigazgatója a Financial Timesnak. "Korábban még soha nem hallottam ilyet." A 48 éves vezető szerint a szerencse forgandósága sokkal inkább egy nagy változás kezdete, mint pillanatnyi felvillanás. "Sokkal fontosabb Hollywood számára, hogy filmeket csináljon a számítógépjátékokból, mint ágazatunk számára, hogy játékokat csináljunk a filmekből. Alapvető a változás."

Riccitiello tíz éven belül már másodszor van a kiadóvállalat élén: 1997-től 2004-ig már vezette a céget, majd három évet egy privát tőkealapnál töltött, mielőtt tavaly áprilisban ismét vezérigazgatóvá nevezték volna ki. Egy év elteltével is úgy érzi, hogy helyes döntést hozott, de az iparággal koránt sem ilyen elégedett. "Óriásit változott az ágazat, tíz éve a számítógépjáték a fogyasztók fejében még csak a gyerekjátékok között szerepelt, valahol a játékautók és a Barbie babák polcai között. Mára viszont a világon több, mint két milliárd ember játszik. Az elektronikus játékok olyan magától értetődőek lettek, mint a televízió, és nagyobbá váltak, mint a filmipar."

Nyilatkozata szerint a népszerűség motorjai az olyan eszközök elburjánzása, melyeken játszani lehet - kezdve a mobiltelefonoktól az mp3 lejátszókon át a kézi konzolokig -, a mikroprocesszorok fejlődése pedig az interaktívitást és a realizmust erősíti. "Úgy érzem magam, mint egy filmmogul az 1920-as években, a hangosfilmek megjelenésekor: mintha átléptünk volna egy másik időbe, ahol teljesen életszerű játékok vannak."

Véleménye szerint nem telik el hosszú idő, míg a mozifilmekhez hasonlóan a játékokra is művészi értékkel bíró dolgokként tekintenek. "Az iparág ahhoz a ponthoz érkezett, ahol a legjobb játékokat már majd mindenki megnézi, ugyanúgy, mint a Filmakadémia által választott legjobbat." Ha ez bekövetkezik, ő a Grand Theft Auto IV-et fogja nevezni, mint 2008, és vélhetőleg a mostani konzolgeneráció legsikeresebb játékát. A Take-Two április 29-én fogja kiadni a Rockstar Games által fejlesztett játékot, és elemzők szerint néhány hónap alatt 10 millió példány fog elkelni belőle.

Éppen ez, a GTA IV, és a Rockstar a fő indok Riccitiello 2 milliárd dolláros, a Take-Twonak februárban tett felvásárlási ajánlatára. Korrektnek tartja a részvényenkénti 26 dolláros, a jelenlegi árfolyamnál 60 centtel magasabb ajánlatukat, melyet azonban a Take-Two visszautasított, mondván alulértékelik a céget. Véleménye szerint a függetlenségét agresszíven védő Rockstar is kiválóan illeszkedne az EA szervezetébe, melyet saját maga "városállam stílusú függetlenségnek" nevezett. Ezt még korábbi cégénél, az Elevation Partnersnél tapasztaltak alapján alakította ki - tőkealapja a Pandemic és a BioWare felvásárolója volt. Utóbbi cégek iránt egyébként olyan elkötelezett, hogy tavaly októberben, már az EA vezetői székében ülve 860 millió dollárért ismét átvette felettük az uralmat.

"Három évet töltöttem az EA-n kivül, független fejlesztőket irányítva, mig az EA egy monolitikus studiószervezetet épített fel." Ezzel szemben irányítása alatt a nagy-britanniai Criterion, mely korábban át lett nevezve EA UK-vé, ismét felvehette eredeti nevét. "Azzal, hogy lehetővé tesszük az embereknek, hogy a nevüket a terméken láthatják, biztosítjuk számukra a tulajdonlás érzetét és javul az érzelmi kapcsolat is."

A vállalat ráadásul túl nagy lett, mivel tavaly júniusban négy részlegre bomlott, a sportjátékokra, a Sims részlegre, a hétköznapi játékok szegmensére és az EA Games-re, melybe minden egyéb tartozik. Riccitiello célja az EA felrázása: a cég nem kezelte megfelelően az újgenerációs konzolokat, csak lassan látták meg a Nintendo Wii-ben lévő lehetőségeket. A játékok minősége is romlott, ezért 2007-ben veszítettek piaci részesedésükből. A Take-Two felvásárlása frissítést jelentene a Rockstar és egy másik studió, a 2K Games által, de ez véleménye szerint nem fogja megoldani a problémákat.

"Az EA 2008-as termékvonala az eddigi legjobb, igazán látványos játékok, és biztos vagyok benne, hogy növelni fogja piaci részesedésünket" - nyilatkozta, olyan játékokat sorolva mint a Spore, a The Sims készítője, Will Wright újabb ötletelése, és a Boom Blox, mely Steven Spielberg filmrendező első játéka. Közlése szerint a Take-Two felvásárlása meg fogja erősíteni az EA vezető szerepét, mely különösen az Activision Blizzard egyesülés után nagyon fontos. Ennek ellenére nem tartja elsőrendű fontosságúnak a piacvezetést.

"Mindenek előtt azon vagyok, hogy visszahozzam a minőséget és az innovációt. Újabb üzleti modelleket is be akarok vezetni, legyen az előfizetéses vagy mikrotranzakciókon alapuló, vagy akár reklámokkal finanszírozott." - mondta. Persze ettől a 26 éves vállalatot még be akarja írni a történelemkönyvekbe. "Azt olvastam egy könyvben, hogy minden médium teremtett egy kiváló vállalatot: az animáció létrehozta a Disney-t, a rádió a CBS-t, a televízió az NBC-t. Az interaktív szórakozás is egy céget fog kijelölni, és hiszem, hogy ez az EA lesz. Visszatérésem egyik fő oka a következő szint elérése." Véleménye szerint videójátékok és technológia iránti elkötelezettsége nagyon fontos egy olyan iparágban, ahol a fogyasztói háttérrel rendelkezők gyakran elbuknak. "Már a legkorábbi Apple gépeket is megvettem, lézert és hologrammot készítettem a középiskolában. Játszottam az első Doommal és a Mortal Kombattal. A hobbi nagyon fontos a szórakoztató ágazatban."

(sg.hu)

Riccitiello úgy néz ki, mintha tényleg változást akarna, és üssetek meg, de még őszintének is tűnnek a mostani megnyilvánulásai.  :)
Ugyanakkor az EA folytatja az agresszív üzletpolitikáját, licitál a Take 2-ra, egyre inkább elmegy a konzolok irányába. Nekem úgy tűnik, mintha az ember birkózna a Board of Directorssal meg a részvényesekkel, csak nem jutna érvényre az akarata... Szerintetek?

Fontos lehet az egész játékiparban, hogy mit csinál az EA, merre mozdul. Ha jó irányba kezdenének menni, sokkal több önállóságot engedélyeznének a stúdióknak és nem reklámoznák a "gyárts vacakot, vásárolj fel mindenkit, így leszel nyereségesebb" üzenetet, jobb játékok készülhetnének más kiadóknál is...

Szerkesztette: spidey 2008. 04. 18. 14:26 -kor

#746 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 09:28

kijött az uj Turok, valaki cisnáljon neki topicot én lusta vagyok  :Đ
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#747 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 22:10

Idézet: spidey - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 15:25

Látom, tolonganak a vélemények...mindegy, pedig érdekes vita lenne.

#748 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 20:33

VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :nevet: :nevet:

#749 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 20:38

van ám folytatás is :D

http://www.youtube.c...feature=related
http://www.youtube.c...h?v=lnYzN6OnKGY

Szerkesztette: -Turbo- 2008. 04. 25. 20:39 -kor

JóSebesség

#750 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 21:42

tudom, láttam :nevet:
Veszélyes  :D

#751 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 22:09

:nevet2:
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#752 Felhasználó inaktív   Xenu 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 25. 23:44

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2008. ápr. 25., péntek - 20:38

Szupeercsigaaa.  :nevet2:
Arra riadtam fel, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja.

#753 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 16:33

inkább írná a leckéjét... :Đ

#754 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 17:40

semmi  :Đ

Szerkesztette: dani83 2008. 04. 27. 17:40 -kor

Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#755 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 13:35

Éljen! Jön a Burnout: Paradise PC-re, KATT! :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#756 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 13:40

ez meglepő.
JóSebesség

#757 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 13:47

Na ez igazán jó hír!

#758 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 16:32

Meg is érkezett 3 kép a PC-s Burnout-ból. :)

Csak linkelek: Első kép, második kép, és végül a harmadik kép!

Elnézve a képeket, remélem alacsonyan tudják tartani a gépigényt! :D Ami nagyon jól néz így ki a képen, az az aszfalt (első kép)!

Szerkesztette: Csokis 2008. 05. 09. 16:34 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#759 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 18:22

Már videók is vannak! :)

1920x600-as, illetve 960x300-as felbontásban.

Szerkesztette: Csokis 2008. 05. 09. 18:24 -kor

#760 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 19:26

bazze itt vagy 800-al mennek az autók :look: :D

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 05. 09. 19:26 -kor

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36