Idézet: Kory - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 7:33
Értem, lehet, hogy én vagyok vak, de ezen a képen hol van az IDE vezérlő? (IDE csatornákat látok, de hol a vezérlő?)
A kérdőjeles eszközök micsodák? Látom valami régebbi SIS chipkészletű alaplapod van, annak elvileg XP alatt mindenféle chipset telepítés nélkül jónak kéne lennie. Cseréld ki a kábelt egy másik 80 eres IDE kábelre, úgy hogy a hosszabbik felét kötöd az alaplapra, a másik végét a master vinyóra, a közepét pedig a slave-re.
igen, egy régebbi abit sg71-es alaplapom van SiS chipkészlettel...
miután eszközkezelőben eltávolítottam a elsődleges és másodlagos IDe csatornát, újraindítás után jó volt, egy ideig ment UDMA 5 módban, de egy idő után visszaállt PIO-ba, nem tudom mitől, utorrent gyanús...
kicseréltem a kábelt, ahogy mondtad (persze csak azután olvastam az instrukcióid miután végigszenvedtem az összes lehetséges módot...de most jó...

:) ), tehát kábelcsere után megint azt irta ki hogy PIO-ban megy az egyik,majd ismét frissítettem a IDE csatornákat és most megint jó, UDMA 5 módban mennek,
most csak az lesz a kérdés hogy abban is maradnak-e... vagy megint visszaáll majd PIO-ba... :confused: :confused:
nagyon köszi az eddigi segítséget
most elutazom, de elvileg vasárnap kiderül hogy jó-e így...