HWSW Informatikai Kerekasztal: µTorrent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

µTorrent A legkisebbik torrent kliens Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#1221 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 09. 12:13

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 11:56

Aki egyszer kipróbálta a HD-t, annak már nem kell többet DivX. Ég és föld a két minőség. Nekem a PC-m HDMI-HDMI kábellel van összekötve a tévével, szinte másra nem is használom mostanában a gépet mint filmnézésre, és ha tehetem csak HD-s filmeket töltök le.

Ez jogos, de ha van lóvé nagyonsűrűlapostévére, akkor legyen néha egy-egy lemezre is. Vagy még egy vonalra. :D

#1222 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 12:20

Asszem, ilyenkor szokott kezdődni a nekedisbiztoseredetiavindózod meg a teisbiztosmegveszeszmindentamiveljátszasz, meg a takarodjorigócímlapotnézegetni móka.

#1223 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 12:37

Idézet: debaj - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 13:20

Asszem, ilyenkor szokott kezdődni a nekedisbiztoseredetiavindózod meg a teisbiztosmegveszeszmindentamiveljátszasz, meg a takarodjorigócímlapotnézegetni móka.

Most miért? Nem volt itt demagógia, pedig lehetett volna, csak a különleges igényeket meg kell fizetni. Nem zavar különösebben, ha letölt 300GB filmet, de ha nem engednek neki többet, akkor vegye meg, egyéb.

Egyébként meg igen.

#1224 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 12:49

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 13:37

Most miért?

Én nem tudom, de az esetek 99%-ában törvényszerűen elindul a másikra mutogatás. :)

#1225 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 12:53

Idézet: debaj - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 13:49

Én nem tudom, de az esetek 99%-ában törvényszerűen elindul a másikra mutogatás. :)

Nem érzem, hogy olyan stílusban tettem volna a megjegyzést, hogy odáig fajuljanak a dolgok, legalábbis nem volt célom, szmájlit is rajzoltam. :D

#1226 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 14:54

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 11:56

Aki egyszer kipróbálta a HD-t, annak már nem kell többet DivX. Ég és föld a két minőség. Nekem a PC-m HDMI-HDMI kábellel van összekötve a tévével, szinte másra nem is használom mostanában a gépet mint filmnézésre, és ha tehetem csak HD-s filmeket töltök le.

Nem akarok vitatkozni, de a h264 is nagyon szép full HD-ben, ha nem tömörítik xarrá. 80"-os LCD tv-n nem mondod meg a különbséget, HDMI-HDMI kapcsolattal se. Méretben meg eltörpül az eredetihez képest. Így ráadásul ugyanannyi letöltésbe sokkal több film fér bele. Én egyedül a zenén (flac, ape, ritkán audiodvd) és a képeken (ha fent van veszteségmentesben) nem szoktam spórolni, mert azok úgyse nagyok. De zenéből is csak mp3-ban szedem azt, amiről nem tudom, hogy tetszeni fog-e.

Az viszont nem jó, hogy a feltöltést beleszámolják. Ez sok helyen nincs. Bár óriási feltöltésnél, meg 300GB fölött úgy általában bármelyik szolgáltató szól. Átlag felhasználók havi 100GB alatt szoktak lenni.

Meg azért megnézném azt, hogy ki-hol oszt meg alanatúr Blu-ray filmeket. Sokszor még annak is lehet örülni, ha egy film HD-ben van fent, nem csak HDTV/DVD-ripben, meg lowres.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1227 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 18:00

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 14:54

Nem akarok vitatkozni, de a h264 is nagyon szép full HD-ben, ha nem tömörítik xarrá. 80"-os LCD tv-n nem mondod meg a különbséget, HDMI-HDMI kapcsolattal se. Méretben meg eltörpül az eredetihez képest. Így ráadásul ugyanannyi letöltésbe sokkal több film fér bele. Én egyedül a zenén (flac, ape, ritkán audiodvd) és a képeken (ha fent van veszteségmentesben) nem szoktam spórolni, mert azok úgyse nagyok. De zenéből is csak mp3-ban szedem azt, amiről nem tudom, hogy tetszeni fog-e.

Persze, hogy szép a h264 is. Én általában 720p-s filmeket töltök le, a tévém se tud többet, nem is erről van szó. Egy 720p-s film is 4.5-9GB közt van, ezekkel is max. kb. 15 film fér bele a 300GB-ba (120 nettóba). Itt arról van szó, hogy az upc-nek is ideje lenne belátnia, hogy nőnek az igények. Pár éve még a DivX-es filmeknek is örültünk, jó volt az az 56cm-es crt tévéken, de ma már mások az igények. Nehogy azt hidd, hogy az upc-nek gondot okozna a korlátozás eltörlése a szolgáltatásban. Dehogyis, csak akkor kevesebb lenne a profitjuk, mert nyilván nekik is fizetniük kell az adatforgalom után. A digi vajon mért nem korlátoz? Neki csak egy 30G-s kábele van, szemben az UPC 2 db 20G-sával... Nehogy azzal jöjjön most valaki, hogy "de az upc-nek sokkal több előfizetője van, majd ha a diginek is annyi lesz akkor az is korlátozni fog". Nem, nem fog korlátozni, hanem beköt még egy 30G-s kábelt vagy amennyi kell neki.

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 14:54

Az viszont nem jó, hogy a feltöltést beleszámolják. Ez sok helyen nincs. Bár óriási feltöltésnél, meg 300GB fölött úgy általában bármelyik szolgáltató szól. Átlag felhasználók havi 100GB alatt szoktak lenni.

Meg azért megnézném azt, hogy ki-hol oszt meg alanatúr Blu-ray filmeket. Sokszor még annak is lehet örülni, ha egy film HD-ben van fent, nem csak HDTV/DVD-ripben, meg lowres.

Amelyik szolgáltató nem köti ki az ászf-ben, az nem is szól érte. Mondjuk kevés ilyen van, a digi meg a t-home ilyen, úgy tudom. Nálam amikor be van kapcsolva a gép, megy a feltöltés (nekem 30/20-as digim van), havi 2.5-3TB-ot feltöltök szemben a 300GB körüli letöltéssel. Sok film megy ám a kukába, mert pl. nem tetszik és végig sem nézem. Jön a következő.

Eredeti blue-ray filmet én sem sokat tudok mondani, én még egyet nem töltöttem le. Talán ha párat láttam nC-n. Szerintem a srác is csak durvulni akart, hogy majd ő bebizonyítja, hogy csak 6 filmet akar letölteni és már túl is lépte a korlátot...

#1228 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 18:35

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 19:00

Amelyik szolgáltató nem köti ki az ászf-ben, az nem is szól érte. Mondjuk kevés ilyen van, a digi meg a t-home ilyen, úgy tudom.

Tvnetwork se köti ki pl. Ha azonban túlzásba esik az user, akkor először szólnak neki, majd másodszorra felmondják a szerződést. Mert igaz, hogy az ÁSZF nem állapít meg korlátot, de azt se zárja ki, hogy kivágják a kedves usert. T-akármi is csinált már ilyen userjegelést, volt már róla topik.

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 19:00

havi 2.5-3TB-ot feltöltök

Az igen.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1229 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 19:20

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 18:35

Az igen.

Van pár packom, sorozatok, nem sok, kb 200GB, és hónapok óta viszik őket, mint a cukrot, általában 1.5-2MB/s a feltöltésem és szinte mindig megy a gépem, éjjel néha ki szoktam kapcsolni, amikor "csak" 4-500kB/s a feltöltés :)

Szerk: kb. egy hónapja töröltem a windows-t, azóta ezt produkálta:

Kép

Szerkesztette: zka67 2009. 06. 09. 19:25 -kor

#1230 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 19:42

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 20:20

[Feltöltött kép]

Szép  :respect:  Csak nehogy bajod legyen belőle a szolgáltatódnál. Legalább valaki megoszt tisztességesen  :up:  Sajnos torrentnél is mentalitás lett (nem csak magyaroknál), hogy ahogy letölti az embertől a delikvens, már lép is ki, baxik visszaosztani. Vagy visszaoszt, de max. 1KB/mp-el  :omg:

#1231 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 20:06

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 19:42

Szép  :respect:  Csak nehogy bajod legyen belőle a szolgáltatódnál. Legalább valaki megoszt tisztességesen  :up:  Sajnos torrentnél is mentalitás lett (nem csak magyaroknál), hogy ahogy letölti az embertől a delikvens, már lép is ki, baxik visszaosztani. Vagy visszaoszt, de max. 1KB/mp-el  :omg:

Mondom, hogy digis netem van :) Nem foglalkoznak a forgalommal, mielőtt megkötöttem a szerződést többször, több ügyintézőtől is megkérdeztem, és már fél éve így megy. A másik, hogy emil címem sincs náluk, amin "értesíthetnének", mint upc-nél, ahol kötelezően van egy cím, ahová elküldik a felszólításokat, még ha nincs is aktíválva! :)

Egyébként én sem osztok vissza mindent, ahol van több száz seeder és ráadásul szar is a film, azokat törlöm.

#1232 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 20:48

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 21:06

... mielőtt megkötöttem a szerződést többször, több ügyintézőtől is megkérdeztem, és már fél éve így megy ...

... és mint tudjuk, az utolsó előtti, pult mögött ülő ügyintézők döntenek ilyen kérdésekben.  :rolleyes:
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1233 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 10. 19:09

UPC-s nettem van. Egy ideje (kb. egy hét?) ha elindítom a uTorrentet, akkor nem megy mellette a sima net, amíg újra nem indítom a gépet vagy a modemet. 1.9.x-et használok maximális protokol rejtéssel, random port használattal. Van valakinek ötlete mitől lehet ez?  :think:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#1234 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 19:56

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 19:09

UPC-s nettem van. Egy ideje (kb. egy hét?) ha elindítom a uTorrentet, akkor nem megy mellette a sima net, amíg újra nem indítom a gépet vagy a modemet. 1.9.x-et használok maximális protokol rejtéssel, random port használattal. Van valakinek ötlete mitől lehet ez?  :think:

A feltöltési sebességedet korlátozd a feltöltési sávszélességed kb. 80%-ra. Ha pl. 15/2mbit-es neted van, akkor ~200kByte/s-re állítsd.

#1235 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 13. 15:16

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 20:56

A feltöltési sebességedet korlátozd a feltöltési sávszélességed kb. 80%-ra. Ha pl. 15/2mbit-es neted van, akkor ~200kByte/s-re állítsd.

Köszi a segítséget, valószinüleg elállítodótt valami amikor az utolsó build felkerült. Jelenleg működik.  :respect:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#1236 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 15:20

1.8.3 released.

do the UTP settings hold from 1.9
i noticed the default was set at 13 in this (1.8.3) version...???

How to enable and disable it:
Preferences > Advanced, change bt.transp_disposition. This is now a bitfield, so you can add up the following numbers to get your desired setting.
1 - incoming TCP
2 - incoming uTP
4 - outgoing TCP
8 - outgoing uTP
Specific combinations:
255 - both TCP and uTP, incoming + outgoing (future-proof setting, always will mean this)
15 - both TCP and uTP, incoming + outgoing (default)

for using TCP+uTP use- options->pref->advanced->bt.transp_disposition=15
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#1237 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 07:33

apro, am kisse zavaro erdekesseget vettem eszre.
utorrent 1.8.2 (build: 14458). idonkent inditaskor ugy viselkedik, mintha frissen lenne telepitve (port megadas, stb...stb..), majd utana se a mar letoltott es seedelodo dolgokat, se az aktualis letolteseket nem latja. a torrent ujboli hozzaadasa majd egy force recheck az esetek 80%-ban megoldja a problemat, de vannak/voltak torrentek ahol nem.
ez mitol lehet ugy vajon?

#1238 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 08:31

Idézet: waces - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 7:33

apro, am kisse zavaro erdekesseget vettem eszre.
utorrent 1.8.2 (build: 14458). idonkent inditaskor ugy viselkedik, mintha frissen lenne telepitve (port megadas, stb...stb..), majd utana se a mar letoltott es seedelodo dolgokat, se az aktualis letolteseket nem latja. a torrent ujboli hozzaadasa majd egy force recheck az esetek 80%-ban megoldja a problemat, de vannak/voltak torrentek ahol nem.
ez mitol lehet ugy vajon?

Szerintem ez nem a uTorrent hibája, inkább a rendszered vagy a vinyód döglődhet.

#1239 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 12:08

van egy 120/80Mb-es UPC-s bérelt vonalam, amin torrentezek.

már a titkosítást is bekapcsoltam, felfelé mégsem tudok tölteni elfogadható sebességgel. max 40-50k jön össze.

milyen beállításokat kellene átnéznem? (a host egy windows 2003 server)
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#1240 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 13:02

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 13:08

van egy 120/80Mb-es UPC-s bérelt vonalam, amin torrentezek.

már a titkosítást is bekapcsoltam, felfelé mégsem tudok tölteni elfogadható sebességgel. max 40-50k jön össze.

milyen beállításokat kellene átnéznem? (a host egy windows 2003 server)

Szerintem nem a beállításokat kellene átnézni, hanem az ÁSZF-et  :D
Az upc ezt a "vastag" vonalat is korlátozza? Akkor mi az apjukf@***ra verik a mellüket a gyorsaságukra, ha ezt sem hagyják használni? Nem elég nekik a 300gb?  :(
Mibe kerül egyébként ez a vonal?

Szerkesztette: mexel 2009. 06. 16. 13:02 -kor

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »