HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k IV. Értékeld a témát: -----

#1781 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 02. 13:23

Idézet: Xero - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 22:51

Hirtelen van ismeretségi körömben 4-5 Tft és biza a TN-est kapásból kiszúrom már. Én mondjuk sokat ülök gép előtt kézen fekvő volt hogy amit bámulok 3-4 évig is akár arra költök. Kirohad egy monitor alól 3 gép is mire lecserélik. Ezen szerintem nem jó spórolni.

Ez pont olyan, mint a fényezés az autóknál. Ügye fényező úgy elrejti a szemed elől a színkülönbséget, hogy észre sem veszed. Kevés ember van, aki megtudja állapítani azt, hogy újra van-e fújva a kocsi. Szerintem Te sem vennéd észre a színe alapján. Az ember szeme sem képes színek közt nagy mértékben különbséget tenni, és a szem a legjobban átverhető dolog. Felesleges azzal jönni, hogy így látsz, meg úgy látsz. Amíg nincsen 2 dolog egymás mellett nem tudsz viszonyítani. Spk ember pedig már alapból úgy áll hozzá, hogy "szar, mert ez nem olyan amit én használok." Több ismimet tréfáltam meg azzal, hogy mutattam 2 képet, egymás után, és kérdeztem, hogy melyik a jobb minőségű. Sokan mindig azt mondták hogy az első kép volt a jobb(3.2-es géppel készült) és a második a vackabb (4megással). Nem tudsz viszonyítani, mert a tudatod átformálja a dolgokat. Egymás mellé téve persze látszott a különbség...
Szerintem a többség a gyártók által szajkózott dolgokat mondogatják. Anno amikor még a ms-ok számítottak, akkor mindenki a 16 ms-os ACER-t dicsőítette, és a 20-25-ösöket lefikázták, hogy szellemképes...
Aztá kiderült, hogy nem 16.7 millió színt ad le... na akkor a nagy dicsőítésekből lett nagy fikázás. Pedig sokan voltak akik addig észre sem vették, amíg nem szóltak nekik...
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#1782 Felhasználó inaktív   bucsher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 13:29

Komolyan azt hiszed, hogy egy 4megás kép mindenképpen jobb, mint egy 3.2es?
A TN panelnek a színei is szarok, de nem ez a legnagyobb gondja. Ha nem teszel mellé semmit, akkor is könnyedén ki lehet szúrni. Téged nem kényszerít senki, azt veszel, amit akarsz, ne aggódj...
ALWAYS COCA COLE

#1783 Felhasználó inaktív   Frederico 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 02. 17:11

Tegnap elmentem és végül megvettem a Samsung 970P-t. Nem csalódtam benne, gyönyörű a képe. Egyedül az nem tetszett a dologba, hogy a Samsung úgy csomagolta be hozzá a CD-t, hogy eldeformálódott úgy h használhatatlan legyen... nah mindegy, a léyneg h a monitor nagyon zsír:)
Üdv.: Fr3d3r!c0

#1784 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 17:33

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 14:23

Ez pont olyan, mint a fényezés az autóknál. Ügye fényező úgy elrejti a szemed .........

Nehéz úgy vitatkozni, ha nincsenek érveid az álláspontod alátámasztására..... :rolleyes:

Amit eddig leírtál ugyanis, az személyes meggyőződésen kívül, semmilyen konkrétumot nem tartalmaz.
A különböző monitorpanelek paraméterei azonban, egészem mást bizonyítanak.

A betekintési szögek:
A technológiából adódóan a TN+Film paneleknek a betekintési szögei (ahonnan nézve a megjelenített kép "színhelyesen" látható), igen korlátozott, különösen függőlegesen. Ez sajnos már akkor is problémát okoz, ha igyekszünk a lehető legkevesebbet mozogni a monitor előtt, mert még ilyenkor is. a képernyő tetején, és alján, a megjelenített kép színei eltérhetnek a képernyő közepén a megjelenő kép színeitől.

A kontraszt arány:
Szintén a technológiából adódóan a TN+Film paneles monitorok fekete szín visszaadása, nem tudja elérni az xVA panelek fekete színvisszaadását. Ebből kifolyólag a megjelenített kép kontrasztja, nem képes megközelíteni az xVA panelek kontrasztját.

Bevilágítás:
A panelek szélein, és a sarkokban a TFT LCD monitorok háttérvilágításához használt hidegkatód fénycső, sokszor, különböző mértékben "átvilágít" a panelen. Ez jóval nagyobb mértékben fordul elő a TN+Film paneleknél, sőt, itt valamilyen formában, szinte minden esetben tetten érhető.

Színmegjelenítés:
A TN+Film panelek - természetesen, szintén a technológiából adódóan -, szubpixelenként 6 bit = 64 valós szürkeárnyalatot képesek megjeleníteni (64 féle erősséggel átengedni a háttérvilágítás fényét), és a többi hiányzó szürkeárnyalatot egy más módszerrel, az ún. FRC-vel (Frame Rate Controll) tudják csak a meglévő valós szürkeárnyalatokból "kikeverni", kihasználva az emberi szem fizikai határait.
Az xVA paneles monitorok ezzel ellentétben képesek a szubpixelenkénti 8 bit = 256 valós szürkeárnyalat megjelenítésére.

Ezek bizony tények. És mint tudjuk, a tények makacs dolgok.

Szeretném hangsúlyozni, mindenki számára nyilvánvalóvá tenni: A TN+Film paneles is monitorok természetesen alkalmas megjelenítők, szinte minden feladatra, nem arról van szó, hogy használhatatlanok lennének. Egyszerűen csak arról, hogy bizony van náluk jó néhány feladatra jobb (vigyázat, nem olcsóbb!) választás.

Ettől Te még lehetsz lelkes rajongója a TN+Film paneles monitoroknak - hiszen például mellettük szól a jóval alacsonyabb ár, ami lehet fontos szempont -, csak arra kérlek, legalább valótlant ne állíts, különösen ne egy nyílt fórumon, mert ezzel könnyen félrevezethetsz másokat.

Racecam

Szerkesztette: Racecam 2006. 08. 02. 17:37 -kor

#1785 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 17:58

Idézet: Frederico - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 18:11

Tegnap elmentem és végül megvettem a Samsung 970P-t. Nem csalódtam benne, gyönyörű a képe. Egyedül az nem tetszett a dologba, hogy a Samsung úgy csomagolta be hozzá a CD-t, hogy eldeformálódott úgy h használhatatlan legyen... nah mindegy, a léyneg h a monitor nagyon zsír:)

Kérj másolatot a driver  lemezről.  :p

"Használat közben

Ilyen jó minőségű kijelzővel dolgozni mindig öröm. A szövegek élesek voltak, s ergonómia is egy nagy jópontot érdemel. Az egyetlen probléma a stabilitással van. A fotóretusálás során tündököl igazán a monitor - minden állítgatás nélkül. A kontraszt és a fekete ereje elég a PhotoShop-hoz is; a színek részletességi foka sötét színek esetén is jó volt.

Konklúzió

Ha egy prfesszionális fotósoknak szánt kijelzőre vágyunk, akkor ne is habozzunk tovább. Használhatjuk játékra és videózásra is, de ne támasszunk túl nagy igényeket. Ezzel szemben viszont a dizájn és az ergonómia elsőosztályú." toms hardware guide: http://www.tomshardware.hu/display/06q1/06...lection-27.html

Szerkesztette: feri22 2006. 08. 02. 17:59 -kor

#1786 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 22:26

Hi!

Akinek 730BF-e van, mondjon már valami Brightness / Contrast beállítást, mert ismerősnek túl erős a
17 / 66 is...  :Đ  Vagy csak nagyon kéne szokni? Előtte 17" MAG CRT-je volt, én hiába győzködöm hogy szokni kell.  :smoker: Amúgy nagyon elégedett.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1787 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 22:29

Idézet: Charles - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 23:26

Hi!

Akinek 730BF-e van, mondjon már valami Brightness / Contrast beállítást, mert ismerősnek túl erős a
17 / 66 is...  :Đ  Vagy csak nagyon kéne szokni? Előtte 17" MAG CRT-je volt, én hiába győzködöm hogy szokni kell.  :smoker: Amúgy nagyon elégedett.

Üdv!

parancsolj, itt vaok! :)

ha Geforce ha ATi videókarija van, akkor kb. 92%-ra vissza kell venni a videókari fényerejét.

legalábbis nekem így tökéletes. :up:

Szerkesztette: Blackdeath 2006. 08. 02. 22:29 -kor

gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#1788 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 10:58

Valakinek van tapasztalata a BENQ FP73G típussal (17' 6ms, 700:1 300 cd/m2)?

Az öcsémnek lesz ajándékba, és ár/érték arányban egész jónak tűnt.

Valaki tudja azt, hogy a DVI kábelt mellékelik hozzá?

Cégnél van kettő BENQ 19-es, DVI-os (FP91G), és jók, mennek, bár az ACER-emhez képest tompábbak a színei.
Talán nem lesz rossz választás.

Szerkesztette: Kory 2006. 08. 03. 10:59 -kor

#1789 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 11:31

Idézet: Kory - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 11:58

Valakinek van tapasztalata a BENQ FP73G típussal (17' 6ms, 700:1 300 cd/m2)?

Az öcsémnek lesz ajándékba, és ár/érték arányban egész jónak tűnt.

Valaki tudja azt, hogy a DVI kábelt mellékelik hozzá?

Cégnél van kettő BENQ 19-es, DVI-os (FP91G), és jók, mennek, bár az ACER-emhez képest tompábbak a színei.
Talán nem lesz rossz választás.

Nem ismerem az öcsédet, de feltételezem, hogy játszani szeretne leginkább ezzel a jószággal, arra meg tökéletesen megfelel.
Milyen Acer-ed van, CrystralBrite-os?  :confused:

Szerkesztette: Racecam 2006. 08. 03. 11:32 -kor

#1790 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 11:41

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 12:31

Nem ismerem az öcsédet, de feltételezem, hogy játszani szeretne leginkább ezzel a jószággal, arra meg tökéletesen megfelel.
Milyen Acer-ed van, CrystralBrite-os?  :confused:

Igen, játék, internet. Gondolom a panel miatt kérdezted.

Ja nem, régi Acerem van, AL 1721-es DVI.

Arról nincs infód, hogy ezen árkategóriás BENQ-ban benne-e a DVI kábel? A céges 19-esekben volt.

Szerkesztette: Kory 2006. 08. 03. 11:42 -kor

#1791 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 12:06

Idézet: Kory - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 12:41

Igen, játék, internet. Gondolom a panel miatt kérdezted.

Ja nem, régi Acerem van, AL 1721-es DVI.

Arról nincs infód, hogy ezen árkategóriás BENQ-ban benne-e a DVI kábel? A céges 19-esekben volt.

Ja, amiatt kérdeztem. Jó lesz az Neki szerintem.
A színek viszont, talán leginkább a beállításon múlnak.

Nem tudom, hogy adnak-e hozzá DVI kábelt, a ritka kivételektől eltekintve, szoktak.

#1792 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 17:33

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 13:06

Ja, amiatt kérdeztem. Jó lesz az Neki szerintem.
A színek viszont, talán leginkább a beállításon múlnak.

Nem tudom, hogy adnak-e hozzá DVI kábelt, a ritka kivételektől eltekintve, szoktak.

Na, itt van előttem a monitor.  Most próbaképpen összekötöttem. (próba az ajándékozás előtt :D )

Kissé fényesnek tűnik (talán túlságosan is az Acer után), a színekkel is szerintem kell kicsit babrálni, vagy csak nekem furcsa vagy más a másik után + a cégnél meg Samsung 710N van - na annál jobb. :)

DVI-on kötöttem be, és beigazolódott a sejtésem, nem adtak hozzá DVI-D kábelt...  :(
A kezelési útmutató "opcionális"-ként írja.

#1793 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 17:35

Idézet: Kory - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 18:33

DVI-on kötöttem be, és beigazolódott a sejtésem, nem adtak hozzá DVI-D kábelt...  :(

Sajnos ezt megszoktuk.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1794 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 20:36

Idézet: Kory - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 18:33

Kissé fényesnek tűnik (talán túlságosan is az Acer után), a színekkel is szerintem kell kicsit babrálni, vagy csak nekem furcsa vagy más a másik után + a cégnél meg Samsung 710N van - na annál jobb. :)

Ez bizony szomorú.  :(
Szerencsére nem egy nagy összeg, könnyű beszerezni, minden esetre bosszantó, hogy ilyesmin spórolnak.

#1795 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 21:12

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 16:33

Nehéz úgy vitatkozni, ha nincsenek érveid az álláspontod alátámasztására..... :rolleyes:

Amit eddig leírtál ugyanis, az személyes meggyőződésen kívül, semmilyen konkrétumot nem tartalmaz.
A különböző monitorpanelek paraméterei azonban, egészem mást bizonyítanak.

A betekintési szögek:
A technológiából adódóan a TN+Film paneleknek a betekintési szögei (ahonnan nézve a megjelenített kép "színhelyesen" látható), igen korlátozott, különösen függőlegesen. Ez sajnos már akkor is problémát okoz, ha igyekszünk a lehető legkevesebbet mozogni a monitor előtt, mert még ilyenkor is. a képernyő tetején, és alján, a megjelenített kép színei eltérhetnek a képernyő közepén a megjelenő kép színeitől.

A kontraszt arány:
Szintén a technológiából adódóan a TN+Film paneles monitorok fekete szín visszaadása, nem tudja elérni az xVA panelek fekete színvisszaadását. Ebből kifolyólag a megjelenített kép kontrasztja, nem képes megközelíteni az xVA panelek kontrasztját.

Bevilágítás:
A panelek szélein, és a sarkokban a TFT LCD monitorok háttérvilágításához használt hidegkatód fénycső, sokszor, különböző mértékben "átvilágít" a panelen. Ez jóval nagyobb mértékben fordul elő a TN+Film paneleknél, sőt, itt valamilyen formában, szinte minden esetben tetten érhető.

Színmegjelenítés:
A TN+Film panelek - természetesen, szintén a technológiából adódóan -, szubpixelenként 6 bit = 64 valós szürkeárnyalatot képesek megjeleníteni (64 féle erősséggel átengedni a háttérvilágítás fényét), és a többi hiányzó szürkeárnyalatot egy más módszerrel, az ún. FRC-vel (Frame Rate Controll) tudják csak a meglévő valós szürkeárnyalatokból "kikeverni", kihasználva az emberi szem fizikai határait.
Az xVA paneles monitorok ezzel ellentétben képesek a szubpixelenkénti 8 bit = 256 valós szürkeárnyalat megjelenítésére.

Ezek bizony tények. És mint tudjuk, a tények makacs dolgok.

Szeretném hangsúlyozni, mindenki számára nyilvánvalóvá tenni: A TN+Film paneles is monitorok természetesen alkalmas megjelenítők, szinte minden feladatra, nem arról van szó, hogy használhatatlanok lennének. Egyszerűen csak arról, hogy bizony van náluk jó néhány feladatra jobb (vigyázat, nem olcsóbb!) választás.

Ettől Te még lehetsz lelkes rajongója a TN+Film paneles monitoroknak - hiszen például mellettük szól a jóval alacsonyabb ár, ami lehet fontos szempont -, csak arra kérlek, legalább valótlant ne állíts, különösen ne egy nyílt fórumon, mert ezzel könnyen félrevezethetsz másokat.

Racecam

Én csupán annyit mertem megjegyezni, hogy egy átlag user kívánalmainak simán megfelel egy Tn paneles moncsi... a szemed nem megy tönkre attól, hogy nem valódi 24 bites képet ad. Semmi értelme fikázni, hogy szarabb, csupán neked nem felel meg. Ez is tény! Ettől még nem kell úgy előadni, hogy semmire sem való, mert nem tud olyan kritériumoknak megfeleni, ami neked számít. Nem másokat tévesztek meg ezzel, csupán felhívom a figyelmet, hogy ne mások véleményét vegyék figyelembe, hanem nézzék meg először. Szerintem rengeteg ember marha jól ellenne velük, és örömmel cserélné le a katódos moitorát ilyenre, csak az állandó szapulás miatt nem meri, és más típusúra meg nincsen pénze. Bocsánat, hogy egyeseket ezzel megbántottam...
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#1796 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 21:25

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 22:12

Én csupán annyit mertem megjegyezni, hogy egy átlag user kívánalmainak simán megfelel egy Tn paneles moncsi... a szemed nem megy tönkre attól, hogy nem valódi 24 bites képet ad. Semmi értelme fikázni, hogy szarabb, csupán neked nem felel meg. Ez is tény! Ettől még nem kell úgy előadni, hogy semmire sem való, mert nem tud olyan kritériumoknak megfeleni, ami neked számít. Nem másokat tévesztek meg ezzel, csupán felhívom a figyelmet, hogy ne mások véleményét vegyék figyelembe, hanem nézzék meg először. Szerintem rengeteg ember marha jól ellenne velük, és örömmel cserélné le a katódos moitorát ilyenre, csak az állandó szapulás miatt nem meri, és más típusúra meg nincsen pénze. Bocsánat, hogy egyeseket ezzel megbántottam...

"Szeretném hangsúlyozni, mindenki számára nyilvánvalóvá tenni: A TN+Film paneles is monitorok természetesen alkalmas megjelenítők, szinte minden feladatra, nem arról van szó, hogy használhatatlanok lennének. Egyszerűen csak arról, hogy bizony van náluk jó néhány feladatra jobb (vigyázat, nem olcsóbb!) választás."  ;)

Ezt írtam én is.

"Ha előtte ülsz észre sem veszed a különbséget. Direktbe kellene keresned azt, hogy rosszabb. Egyébként sokszor a TN paneles jobb, mint a nem TN-es... "

Ezt meg Te. Előtte. Na, erre válaszoltam, kicsit hosszabban.

#1797 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 04. 14:05

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 22:12

Ha átlag usernek kisgizikét tekintjük akinek csorog a nyála egy lapos képernyő láttán és nem azt a böhöm nagy crt-t kell bámulnia, és ettől az élménytől szinte orgazmusa van akkor talán igazad van. De egy kicsit több elektronikai igénynel és kúltúrával megáldott ember talán már elgondolkozik azon hogy miért van egyes monitorok között árban akkora különbség, lehet hogy nem csak a "márkát kell megfizetni" hozzáállás dől belőle hanem utána jár a dolgoknak és egymás emllé rak egy tn+film meg agy xva panelos monitort és hidd el hogy rá fog eszmélni hogy neki bizony az xva-s kell. Én munkahelyemen -sajnos- be kell érjem egy tn panelos 17" Lg monitorral (most meg nem mondom a pontos tipusát de nincs egy éves, és 12 ms válaszidejű, többet most nem tudok rola mondani mer nem dolgozom épp) ami office munkákra jó de gyakorlatilag semmi másra, próbáltam játszan is vele és filmet nézni, hát elég nagy kompromisszumokat kellene hogy kössek magammal ha ilyet kéne használnom otthon is. Inkább 2 hónappal tovább spórolok és veszek egy xva panelosat vagy ha majd bejönnek a méggyorsabb isp panelos monitorok akkor inkább olyat. Ez is csak egy vélemény, de ha ilyenekről van szó, sosem értettem azzal egyet hogy lekell ragadni a legolcsóbbnál az ilyenre érdemes áldozni és igenis a jobbat venni, mert tény hogy a tn technológia minden szempontbol rosszabb mint az xva.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1798 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 04. 16:55

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. aug. 4., péntek - 13:05

Ha átlag usernek kisgizikét tekintjük akinek csorog a nyála egy lapos képernyő láttán és nem azt a böhöm nagy crt-t kell bámulnia, és ettől az élménytől szinte orgazmusa van akkor talán igazad van. De egy kicsit több elektronikai igénynel és kúltúrával megáldott ember talán már elgondolkozik azon hogy miért van egyes monitorok között árban akkora különbség, lehet hogy nem csak a "márkát kell megfizetni" hozzáállás dől belőle hanem utána jár a dolgoknak és egymás emllé rak egy tn+film meg agy xva panelos monitort és hidd el hogy rá fog eszmélni hogy neki bizony az xva-s kell. Én munkahelyemen -sajnos- be kell érjem egy tn panelos 17" Lg monitorral (most meg nem mondom a pontos tipusát de nincs egy éves, és 12 ms válaszidejű, többet most nem tudok rola mondani mer nem dolgozom épp) ami office munkákra jó de gyakorlatilag semmi másra, próbáltam játszan is vele és filmet nézni, hát elég nagy kompromisszumokat kellene hogy kössek magammal ha ilyet kéne használnom otthon is. Inkább 2 hónappal tovább spórolok és veszek egy xva panelosat vagy ha majd bejönnek a méggyorsabb isp panelos monitorok akkor inkább olyat. Ez is csak egy vélemény, de ha ilyenekről van szó, sosem értettem azzal egyet hogy lekell ragadni a legolcsóbbnál az ilyenre érdemes áldozni és igenis a jobbat venni, mert tény hogy a tn technológia minden szempontbol rosszabb mint az xva.

:offtopic:

Szeritem a kúltúrát nem kellene belekeverni! Nem egy csóró diplomás orovos rohangál Suzikival, és nem azért, mert nincsen igénye jobbra. Attól még, hogy van pénzed arra, hogy extra igényeid legyenek, nem vagy kúltúráltabb.
Spórolni szép dolog. Ugyan akkor már 2-300 ft-ot biztosan nem dobnék ki megjelenítőre, akármilyen szép a képe. eyi haszom van azon, hogy 2-300-ért megvásárolom, majd pár év múlva eladom 50-ért? A lélektani határ szerintem 100ezer ft.

#1799 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 04. 17:21

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. aug. 4., péntek - 17:55

:offtopic:

Szeritem a kúltúrát nem kellene belekeverni! Nem egy csóró diplomás orovos rohangál Suzikival, és nem azért, mert nincsen igénye jobbra. Attól még, hogy van pénzed arra, hogy extra igényeid legyenek, nem vagy kúltúráltabb.
Spórolni szép dolog. Ugyan akkor már 2-300 ft-ot biztosan nem dobnék ki megjelenítőre, akármilyen szép a képe. eyi haszom van azon, hogy 2-300-ért megvásárolom, majd pár év múlva eladom 50-ért? A lélektani határ szerintem 100ezer ft.

Mindenkinek más a lélektani határ. :) Én például nem adom el soha, tehát nem vesztek rajta. Egyébként 100-ért már szép 17-est lehet venni.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1800 Felhasználó inaktív   bucsher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 04. 17:30

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. aug. 4., péntek - 17:55

Nem egy csóró diplomás orovos rohangál Suzikival, és nem azért, mert nincsen igénye jobbra.

De azért. Tudod mi mindent lehet venni 2 millából? Pláne 3-ból?
ALWAYS COCA COLE

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.