Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Mostmár én is elszántam rá magam hogy lecseréljem itthoni crt monitoromat egy tft-re. Mindenképpen 19" -ban gondolkozom és tn+film paneles szóba sem jöhet, max 130 ezret szánnék rá. A másik kérdés az szokott lenni hogy mire kell. Legegyszerűbben úgy tudnám összefoglalni hogy mindenre! Szeretek játszani is ha rám jön éppen, ezért fontos az alacsony válasz idő, amatőr szinten fotózom is ezért fontos a megfelő színhűség, szép kontrasztos kép, photoshoppot használok elég sokat, illetve filmet is néznék rajta tehát fontos hogy ebben is jól teljesítsen. Azt hiszem az én igényeimnek leginkább egy PVA/MVA panelos jószág felelne meg, illetve grafikai munkákra, ha jól tudom az IPS panelos monitorok még mindig verhetetlenek de azoknál még mindig hátrány a viszonylag nagy válaszidő. A közeljövőben egyébként nem fognak széleskörben megjelenni alacsony válaszidejú IPS panelos monitorok?
A Samsung 970P típussal szemezgetek már egy ideje de engem baromira zavar hogy nincsenek rajta kezelő szervek, hanem mindent a magictube szoftverrel lehet bekalibrálni, ami, ráadásul tök instabilan fut, csoda ha elindul, legalábbis ezt sokan leírták. A Samsungnak fog majd megjelenni olyan monitora nálunk amelyik legalább olyan minőségű panellal van szerelve mint a 970P, de vannak rajta gombok és nem magictune-al kell állítani? A másik monitor amit nézegettem az a ViewSonic VP930 amiben mva panel van és 8ms a válaszidő, de majdnem 25 ezerrel olcsobb mint a samsung 970p. Ez most hülyén hangzik, de gyanusan olcsó ez a monitor

, ez miért van?
Milyen más típusokat tudnátok ajánlani, nem csak ebben fent emlitett két márkában? Minden tanácsot, javaslatot szívesen fogadnék a kérdéseimmel kapcsolatban.