Idézet: bucsher - Dátum: 2006. aug. 4., péntek - 18:38
Nekem nem kell reklámoznod, ilyenem van

sziasztok!
van egy nagyobb CRT monitorom, ami mostanság elkezdett haldokolni. vagy "sima" kontakthiba vagy pedig az IIyama monitorokat fenyegető végzet ütött be, ami a nagyfeszültségű transzformátor halálával jön el. ha az előbbi, akkor még nincs nagy baj, ha az utóbbi, akkor nemsokára kell egy új monitor sajnos.
mivel amatőr fotós vagyok, ezért szoktam "masszírozni" képeket a gépen, ezért jó lenne egy grafikai munkára felhasználható monitor. játszani nem igazán szoktam, csak néhány régi szimulátorral, fps nem igazán megy (mindig lelőnek, ami hamar unalmas lesz).
néztem az EIZO monitorokat, amiből egy jó panellel szerelt 17"-os is minimum 120e HUF körül van. egy jól használható 19"-os pedig simán 150e HUF, ami jó sok pénz. mivel leginkább a panel maga számít nekem, a káva és a körítés annyira nem, ezért nagyon megörültem a Belinea 10 19 20 típusnak. kérdés következik:
- milyen a képminősége?
- milyen a fekete?
- milyen a szürkék átmenete?
- mennyire "jó" a színe?
- alkalmas vajon fényképek szerkesztésére?
sajnos a 17"-os megoldások annyira nem jók, mert barátnőm nem bírja elolvasni a kicsi betűket, nem annyira jó a szeme. tehát mindenképpen kell a legalább 19"-os panel.
olvastam a PH tesztet és ott dícsérték a monitort, de nem kifejezetten ajánlották grafikai munkára. nos, nekem leginkább amatőr szintre kell, ilyesmi képek feldolgozásához, mint amit mutatok.
tehát mindenféle amatőr képről van szó, de jó lenne, ha az esetleges előhívásnál nem lenne nagy meglepődés, hogy minden szín teljesen más a papíron, mint a monitoron volt. de nem stúdiót akarok építeni, tehát ezért is kellene valami megfizethető megoldás.
javasoljátok vagy inkább szkippeljem?
köszönöm a türelmet és a segítséget!
üdv!
.
.
.