HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k IV. Értékeld a témát: -----

#2081 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 25. 09:05

Hozzászolások:
fLeSs:én = 3:6  :D
Én voltam a türelmetlenebb.  :cool:

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2006. 08. 25. 09:12 -kor

az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2082 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 09:18

Idézet: feri22 - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 22:59

Panelek:

TN+Film: A legolcsóbb paneltípus, jellemzője az alacsony válaszidő 3~8ms, alacsony betekintési szögek 130°~150°, közepes kontraszt 350~700:1, nagy fényerő 300~500cd/m2. Színmegjelenítése csak alapszínenként 6 bit-es (18 bit) 262.144 valós szín + 2 bit FRC 16.2M szín. (FRC = Frame Rate Controll, köztes színárnyalatok létrehozása, az árnyalathoz legközelebb eső valós színek gyors cseréjével, villogtatásával.) Elsősorban játékra, irodai munkára, Internettre ajánlott. Grafikai munkákra, képfeldolgozásra és filmnézésre kevésbé alkalmas.

MVA/PVA: Drágább, de majdnem minden paraméterében jobb paneltípus, nagy kontraszt 1000~1500:1, kitűnő betekintési szögek 178°~178°, alapszínenként 8 bit-es (24 bit) színmegjelenítés 16.7M szín, jó fényerő 240~350cd/m2, és az újabb, "overdrive" technológiával felszerelt típusokat alacsony válaszidő 6~8ms (g2g) jellemzi. Kitűnő választás lehet általános otthoni használatra.

IPS: A legdrágább paneltípus. Nagyon jó színhűség, alapszínenként 8 bit (24 bit) 16.7M szín, kitűnő betekintési szögek 178°~178°, kitűnő fényerő 300~500cd/m2, elfogadható válaszidők 16~25ms, közepes kontraszt 350~500:1 a jellemző tulajdonságai. Elsősorban grafikai munkákra, képfeldolgozásra ajánlott.

Az IPS a legszebb de leglassúbb is  :o

Igen ám, de van még a másik helyen ilyen is (IPS):

"(Vigyázat! A technológia más jellegéből adódóan, minden váltás megközelítően egyenlő ideig tart, így itt a válaszidő, nem egyenértékű az MVA/PVA panelek válaszidejével, annál lényegesen jobb!) "

Egyébként pedig, ha majd újra működik az oldal, frissítve lesznek a fogalmak, az azóta eltelt időben megjelent újítások, fejlődés miatt.  ;)

mod: Köszi szabi, egyértelműsítettem, hogy arra.  :)

Szerkesztette: Racecam 2006. 08. 25. 09:33 -kor

#2083 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 09:25

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 10:18

"(Vigyázat! A technológia más jellegéből adódóan, minden váltás megközelítően egyenlő ideig tart, így itt a válaszidő, nem egyenértékű az MVA/PVA panelek válaszidejével, annál lényegesen jobb!) "

Ez az S-IPS panelra vonatkozik!?  :think:

Egyébként hogy lehet eltérés a Dell 2005FPW és a Philips 200W6CS paraméterei között, mikor ugyanaz a panel. Konkrétan a válaszidő és a kontraszt.

SZERK: Találtam még egy monitort ami érdekes lehet:
FSC S20-1W van róla teszt is.
Paraméterei megegyeznek a belinea és a viewsonic paramétereivel a panel is ugyanaz.
Egyébként az utóbbi kettőről is van teszt.
Érdekes, hogy három ugyanolyan panellel szerelt monitor a tesztelők szerin mégis van közöttük kis különbség.
A viewsonicnál emlitenek bevilágítást a másik kettőnél nem.
A belinea amiről jobb volt a véleményük, de a másik kettőt is dicsérték.
Igazából nem olvastam olyan tesztet ahol lehúztak valamit, szóval nem tudom ez mennyire hiteles.

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2006. 08. 25. 10:18 -kor

BF2 / Kép / BF3

#2084 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 13:02

Idézet: szabi - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 9:22

Tudjátok!  :cool:   :)

Üdv
szabi

ez LOL.
a hsz-t elküldtem, nem csinált semmit, bejött egy error, megnéztem, hogy itt van-e a hsz, és nem volt, ezért megírtam még1szer. :D

#2085 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 22:29

Idézet: carr - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 18:39

Ha Ti lennétek a helyemben, és szeretnétek min 20" Wide TFT-t
és ki is néztétek a két versenyzőt, akkor mi lenne az a szempont ami alapján eldöntenétek,h melyik moncsi
a jobb game/net/film szempntjából a másiknál!
A két sumakker pedig:
-Philips 200W6CS (cca 120Bruttó)
-Dell 2005FPW (cca 140(?) Bruttó)

Előre is köszi!

:respect:

Dell-nél van lehetőség erre:
https://forum.hwsw.h...ic=86227&st=360
Meggondoladó, hogy ennyiért megéri-e, hogy ügyelni kell arra, hogy hol van a startmenü!
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#2086 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 04:31

Idézet: szabi - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 22:14

Korábban ezt irta Racecam:

Idézet: Racecam

Az PVA panelek pedig jelenleg egyértelműen jobbak, mint az MVA-k. Igaz, drágábbak is.
A philips-ben és a dell-ben ugyanaz az LgPhilips S-IPS panel van, mig a 2025wm AUO P-MVA panelt használ. Egyébként a prados srácok a 2005fpw-t és a 2025wm monitorokat tesztelték. Nézted a teszteket? Esetleg segíthet a döntésben.  :)
Egyébknét az S-IPS panel jobb mint a PVA?
Mert akkor a fenti idézetet figyelembe véve a sorrend MVA - PVA - IPS.
Igy már érthető miért esett ki a viewsonic.  :think:  Vagy nem?  :confused:

SZERK: Valamint az újabb 2007-es dell-t nem vetted a listára, kontrasztban picit jobb?
Xero! Kérdésem lenne hozzád. A 2025wm magasságban állítható?

Üdv
szabi

Nah ezer bocsánat régen járam gép közelben gólyatábor időszak van most sem tudom hogy vagyok itthon.
Tehát: én maximálisan meg vagyok elégedve a cuccal. Használom párhuzamosan analóg és digit bemenetről is nekem tökéletes bár kicsit jobb azért a digit képe.
A magassága nem állítható bár nekem ez nem is szempont. Ha ágyból nézem ne adj isten kicsit megdöntöm és kész. Nincs az a para mint a TN-es cuccoknál hogy pont merőleges rálátás kell. Én bárkinek merem nyugodt szívvel ajánlani nekem nagyon bevált. Imádom. :)

#2087 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 04:37

Nah visszaolvasgattam pindúrkát még, hogy ki mire kiváncsi. A 4 sarokban a bevilágítás sötétben fekete képnél tényleg látszik de pl mozizás közben észrevehetetlen. Ami nagyon tetszett hogy pl Apple cinema display-en a photoshopban egy drop shadow szépen sávosodott ezen pedig gyönyör homogén. Nekem nagyon bevált tényleg csak ez a bevilágítás ami szemet szúrhat bárkinek. Ami még nagy pozitívum lehet hogy gyönyörű szép a megjelenése. Hátul 1 darab kábel nem látszik szép kis csatornában el lehet vezetni és rá lehet rakni 2 fedőt így olyan mintha a talba menne a kábel. Szerintem nagyon megéri az árát, de még mindig azt mondom meg kell nézni és ugy dönteni. Eddig mindenki aki látta elismerően nyilatkozott róla. Ha valakit nagyon érdekel és ne adj Isten miskolci annak szívesen megmutogatom. Ez azért nagy beruházás nem szabad vaktába belemenni. :)

#2088 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 09:08

Hmm eddig a neten nem találtam haszálhaó review-t az Eizo S1931-ről. Pedig nagyon érdekelne, elsősorban az hogy játékok alatt tapasztalható e utánhúzás ennél a típusnál. A prad.de-n már hetek óta ott van az upcoming reviews in august 2006 között az Eizo S1931 de csak nem akarják megirni a srácok. pedig már csak 5 nap van hátra augusztusból.  :rolleyes: Valaki nem vásárolt azóta ilyen monitort esetleg és tapasztalata vele? :)
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#2089 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 09:32

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 23:29

Dell-nél van lehetőség erre:
https://forum.hwsw.h...ic=86227&st=360
Meggondoladó, hogy ennyiért megéri-e, hogy ügyelni kell arra, hogy hol van a startmenü!
Ez most csak a dell-re vonatkozhat, vagy általában erre a paneltipusra!?  :think:
Kép
Kép

Nem tul bizalomgerjesztő.  :( 

Idézet: Xero

A magassága nem állítható bár nekem ez nem is szempont. Ha ágyból nézem ne adj isten kicsit megdöntöm és kész. Nincs az a para mint a TN-es cuccoknál hogy pont merőleges rálátás kell. Én bárkinek merem nyugodt szívvel ajánlani nekem nagyon bevált. Imádom. :)
A magasság állítás azért érdekel, mert az asztal sikjához képest a monitor 8-10 centivel magasabban lesz, ilyen a kialakítás, ha ehhez még hozzájön, hogy a monitor alapból magasan van ( a képeken igy tünik ) akkor szemmagasságba nem a monitor közepe jut, hanem valamivel a kép alsó széle alatt valahol. Remélem érthető voltam elég rosszul sikerült megfogalmazás, de nem tudom, hogy irjam le másképp.  :cool:
Egyébként dizájnra nagyon tetszik igy képen.  :)
Kép Kép

Azt meg tudod mondani, hogy az asztal sikjához képest, ahova a monitort tetted mennyivel magasabban kezdődik a képernyő alja?
Nekem olyan 10-12 centinek tünik.
Valamint még egy kérdés az állványa leszerelhető?
Előre is köszi.

Idézet: fLeSs

ez LOL.
Tegnap a fórummotor nem volt a helyzet magaslatán.  :cool:

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2090 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 10:05

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 10:08

Hmm eddig a neten nem találtam haszálhaó review-t az Eizo S1931-ről. Pedig nagyon érdekelne, elsősorban az hogy játékok alatt tapasztalható e utánhúzás ennél a típusnál. A prad.de-n már hetek óta ott van az upcoming reviews in august 2006 között az Eizo S1931 de csak nem akarják megirni a srácok. pedig már csak 5 nap van hátra augusztusból.  :rolleyes: Valaki nem vásárolt azóta ilyen monitort esetleg és tapasztalata vele? :)

Miről beszélsz, már legalább egy hete olvastam.
(Na jó, 22-én jött a mail.  ;) )

Vagy az a gond, hogy nem angol? Fordíttasd le a babelfish-el.... Link!

Egyébként azt, hogy hogyan teljesít pl. játékok alatt ami a fő kérdésed volt, nem olyan nehéz kisilabizálni az elején található táblázatból, de még a szövegből sem.

#2091 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 10:07

Idézet: szabi - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 8:32

Ez most csak a dell-re vonatkozhat, vagy általában erre a paneltipusra!?  :think:
Kép
Kép

Nem tul bizalomgerjesztő.  :( 
Tegnap a fórummotor nem volt a helyzet magaslatán.  :cool:

Üdv
szabi

Állítólag a Dell hibája, viszont nem kizárt, hogy a panel típus hibája. Lehet másaik készülékeknél megjelenik ugyan ez, csak nem ennyire népszerű a cucc, és a tulajok nem járnak össze isteníteni a kütyüjüket. Véleményem a panel hibát feltételezi, nem pedig a köré épült elektronikát, hiszen a beégés a panelon keletkezik. Mindenesetre érdemes nem bekapcsolva hagyni a cuccost, ha nem használod, mert csúnya lenne, játék alatt a startmenüt bámulni!  :Đ Ez szerintem rossz pont. Nálam néha 20 percekre van magára hagyva a monitor álló képpel. Biztosan kidobtam volna, ha csak egy beégés keletkezett volna rajta.
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#2092 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 10:12

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 11:07

Állítólag a Dell hibája, viszont nem kizárt, hogy a panel típus hibája. Lehet másaik készülékeknél megjelenik ugyan ez, csak nem ennyire népszerű a cucc, és a tulajok nem járnak össze isteníteni a kütyüjüket. Véleményem a panel hibát feltételezi, nem pedig a köré épült elektronikát, hiszen a beégés a panelon keletkezik. Mindenesetre érdemes nem bekapcsolva hagyni a cuccost, ha nem használod, mert csúnya lenne, játék alatt a startmenüt bámulni!  :Đ Ez szerintem rossz pont. Nálam néha 20 percekre van magára hagyva a monitor álló képpel. Biztosan kidobtam volna, ha csak egy beégés keletkezett volna rajta.

Vedd ki a képet pls, az idézetből!

A "beégés" minden TFT-n előfordulhat, de nem ilyen rövid idő alatt.
Ezért kell képernyőkímélőt, és energiatakarékos üzemmódot használni.
(írja is minden manual.)

#2093 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 10:21

Hy

Jó tudni, hogy visszatért a képernyőkimélők kora.  :)
A PH srácok most széles monitorokkal foglalkoznak, nem túl részletesen, remélem később teszt formájában is láthatjuk őket szerepelni.  :cool:

SZERK: Kiváncsi lennék honnan vették az árakat!?  :think:
A Philips 200W6C-hez nagyon jó árat irtak, figyelembe véve a dell monitorok árait és azt, hogy azonos panel.

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2006. 08. 26. 10:26 -kor

BF2 / Kép / BF3

#2094 Felhasználó inaktív   Gamerous 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 26. 10:41

Sziasztok!
Új monitort szeretnék venni,amit elsősorban játékra használnék!
A két versenyző:Samsung 730BF S.740BF
Mi a véleményetek a két moncsiról?
Megérik a pénzüket?kb.65000

#2095 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 11:21

Idézet: Gamerous - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 11:41

Sziasztok!
Új monitort szeretnék venni,amit elsősorban játékra használnék!
A két versenyző:Samsung 730BF S.740BF
Mi a véleményetek a két moncsiról?
Megérik a pénzüket?kb.65000

A Samsung 730BF  és 740BF egy kategória játékra mind a kettő megfelel.
Láttad már élőben őket?
Válassz a szerint melyik tetszik jobban, vagy a szerint melyiket tudod olcsóbban beszerezni.  ;)
Bármelyiket veszed elég gyorsak játékra.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2096 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 17:07

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 11:05

Miről beszélsz, már legalább egy hete olvastam.
(Na jó, 22-én jött a mail.  ;) )

Vagy az a gond, hogy nem angol? Fordíttasd le a babelfish-el.... Link!

Egyébként azt, hogy hogyan teljesít pl. játékok alatt ami a fő kérdésed volt, nem olyan nehéz kisilabizálni az elején található táblázatból, de még a szövegből sem.

Köszi! Mindig angolra váltok, mivel németül nem tudok. :D Na most jól bele vetem magam. :)
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#2097 Felhasználó inaktív   vadkan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 26. 20:05

Hi!

Szabi,racecam: Mostmár tele van a t.köm ezzel az egész lcd vásárlással foggalmam sincs melyikkel járnák a legjobban!
Te mit választanál a helyemben:  (vedd a fanatikus szép jóminőségű játékot és rengeteg filmnézést rengeteg netezéssel alapul)
Samsung 940bf, 931bf, 770p, esetleg 970p
Belinea 10 19 20
Viewsonic VP930b
ACER 19" AL1952 (ez már a határaim határán jár árban)
Lehetőleg egy legyen a választás! Ja és persze ha tudsz egy jobbat hasonló árkategóriában akkor annak is nagyon örülnék!  :think:
Soajnos nincs rá lehetőségem hogy megnézzem őket sehol sem sokat kell melóznom!
Ezer köszönet!

#2098 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 20:35

Idézet: vadkan - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 21:05

a fanatikus szép jóminőségű játékot és rengeteg filmnézést rengeteg netezéssel alapul)
Belinea 10 19 20
Viewsonic VP930b
ACER 19" AL1952

én a 940bf, 931bf és 770p-t kizárnám egyből.
paraméterei alapján az acer a legjobb, de amúgy nem ismerem és az árát sem tom.
ezután jön minőségben a 970p, aztán a belinea és a vp930b ugyanolyan paneles.
ha a pénz a fontos, akkor a belineát venném. ha a pénz nem annyira lényeges, akkor a samsungot vagy az acert (de ezt még nem láttam).

#2099 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 21:32

Idézet: vadkan - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 21:05

Hi!

Szabi,racecam: Mostmár tele van a t.köm ezzel az egész lcd vásárlással foggalmam sincs melyikkel járnák a legjobban!
Te mit választanál a helyemben:  (vedd a fanatikus szép jóminőségű játékot és rengeteg filmnézést rengeteg netezéssel alapul)
Belinea 10 19 20
Viewsonic VP930b
ACER 19" AL1952 (ez már a határaim határán jár árban)
Lehetőleg egy legyen a választás! Ja és persze ha tudsz egy jobbat hasonló árkategóriában akkor annak is nagyon örülnék!  :think:
Soajnos nincs rá lehetőségem hogy megnézzem őket sehol sem sokat kell melóznom!
Ezer köszönet!

Plusz egy szavazat a 970P-re.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#2100 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 22:07

Néhány kérdést hadd tegyek fel, TFT LCD-hez:

Kontrasztarány vs. válaszidő, melyik lenne a fontosabb? Gondolom felhasználási kör fontos a döntéshez, tehát: játékok, filmnézés, és szokásos dolgok (böngészés, word stb.).

Mennyit érzékel az ember a válaszidő csökkenéséből? 8ms vs. 4ms vs. 2ms. Mert adott esetben a kontrasztarány a felére esik, ha a negyedére akarom csökkenteni a válaszidőt.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.