Idézet: donphobos - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 14:31
Már írtam egyszer a témában kérdést, akkor sikeresen megvilágosodtam. Most újabb kis világosodás szükséges.
Barátnőmnek megmutattam a szóba jöhető monitorokat, név szerint a Belinea 10 19 20, a Samsung 970P, a ViewSonic VP930 és az esetleges EIZO L768. Az utóbbi gyakorlatilag már felülről súrolja fájdalomhatárt sajnos.
Még hátravan egy próba a Belineával, egy kedves fórumtárs már felajánlotta, hogy kipróbálhatom az övét. Erre sort is kerítek hamarosan. Egy baj van a típussal: barátnőmnek inkább a Samsung 970P tetszik. Nekem mondjuk nem, mert szerintem felesleges programmal bonyolítani azt, amire ott lehetne a gomb. Ezenkívül olvastam egy oldalon, hogy állítólag a 970P nem is 8-bites csatornánként, hanem csak 6.
Samsung 970P dither probléma
Ez azért érintene érzékenyen, mert elsődlegesen képeket dolgoznék fel a monitoron, lévén amatőr fotós vagyok. Ezért is csurgatom a nyálam az EIZO után...
Első kérdés: ditherel-e vagy nem-e a 970P?
Utána egy újabb kérdés. Van egy olyan monitor, hogy Samsung 971P (120e bruttó HUF). Erre egészen fantasztikus 1500-as értéket vakítanak a kontraszt mezőben. Gyanús, hogy ilyen kerek érték lett a kontraszt, de ez mindenképpen nagyobb szám, mint az ezer, tehát jobbnak tűnik. De mi az igazság? Tényleg ilyen jó értéke van a monitornak? Ez fotós munkához jobban ajánlott? Úgy emlékszem, hogy az IPS-panelek tudnak ilyen értéket.
Köszönöm a türelmet és az infót!
Üdv!

hát igen az eizo monitorokban én még sohasem csalódtam (negatívan >) viszont túlságossan is drágák

én a Viewsonic melett döntenék ha számít a pénz nagyon jó minőség megfizethető áron