HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k IV. Értékeld a témát: -----

#2121 Felhasználó inaktív   Major_S 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 27. 19:56

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 14:31

Sziasztok!

Már írtam egyszer a témában kérdést, akkor sikeresen megvilágosodtam. Most újabb kis világosodás szükséges.

Barátnőmnek megmutattam a szóba jöhető monitorokat, név szerint a Belinea 10 19 20, a Samsung 970P, a ViewSonic VP930 és az esetleges EIZO L768. Az utóbbi gyakorlatilag már felülről súrolja fájdalomhatárt sajnos.

Még hátravan egy próba a Belineával, egy kedves fórumtárs már felajánlotta, hogy kipróbálhatom az övét. Erre sort is kerítek hamarosan. Egy baj van a típussal: barátnőmnek inkább a Samsung 970P tetszik. Nekem mondjuk nem, mert szerintem felesleges programmal bonyolítani azt, amire ott lehetne a gomb. Ezenkívül olvastam egy oldalon, hogy állítólag a 970P nem is 8-bites csatornánként, hanem csak 6.

Samsung 970P dither probléma

Ez azért érintene érzékenyen, mert elsődlegesen képeket dolgoznék fel a monitoron, lévén amatőr fotós vagyok. Ezért is csurgatom a nyálam az EIZO után...

Első kérdés: ditherel-e vagy nem-e a 970P?

Utána egy újabb kérdés. Van egy olyan monitor, hogy Samsung 971P (120e bruttó HUF). Erre egészen fantasztikus 1500-as értéket vakítanak a kontraszt mezőben. Gyanús, hogy ilyen kerek érték lett a kontraszt, de ez mindenképpen nagyobb szám, mint az ezer, tehát jobbnak tűnik. De mi az igazság? Tényleg ilyen jó értéke van a monitornak? Ez fotós munkához jobban ajánlott? Úgy emlékszem, hogy az IPS-panelek tudnak ilyen értéket.

Köszönöm a türelmet és az infót!
Üdv!

:respect:

hát igen az eizo monitorokban én még sohasem csalódtam (negatívan >) viszont túlságossan is drágák  :(
én a Viewsonic melett döntenék ha számít a pénz nagyon jó minőség megfizethető áron
"I hear voices in my head... They council me... They understand... THEY TALK TO ME."
http://MarineCorpS.try.hu

#2122 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 21:02

Idézet: Major_S - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 20:56

hát igen az eizo monitorokban én még sohasem csalódtam (negatívan >) viszont túlságossan is drágák  :(
én a Viewsonic melett döntenék ha számít a pénz nagyon jó minőség megfizethető áron

Esetleg ViewSonic VP930 monitorod van?

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2123 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 21:13

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 14:31

barátnőmnek inkább a Samsung 970P tetszik. Nekem mondjuk nem, mert szerintem felesleges programmal bonyolítani azt, amire ott lehetne a gomb. Ezenkívül olvastam egy oldalon, hogy állítólag a 970P nem is 8-bites csatornánként, hanem csak 6.
[...]
Első kérdés: ditherel-e vagy nem-e a 970P?

Jó az ízlése:D
A gombtalanság teljesen szubjektív. Engem pl. nem zavar.
8 bites az, emiatt ne aggódj, ennek ellenére létezik a "pepita-effektus".

Szerkesztette: Teaway 2006. 08. 27. 21:14 -kor

<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#2124 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 21:25

Teaway!
Mikor megvetted a samsung-ot volt lehetőséged összehasonlítani a fentebb említett VP930-es monitorral?
Vagy nem foglalkoztál vele, kifejezettem a samsung és semmi más!?

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2125 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 21:32

Idézet: szabi - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 22:25

Teaway!
Mikor megvetted a samsung-ot volt lehetőséged összehasonlítani a fentebb említett VP930-es monitorral?
Vagy nem foglalkoztál vele, kifejezettem a samsung és semmi más!?

Üdv
szabi

Nem foglalkoztam vele, mert mindenképp Samsung-ot szerettem volna.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#2126 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 21:38

Ok. Köszi.  :)

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2127 Felhasználó inaktív   Major_S 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 21:46

Idézet: szabi - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 22:02

Esetleg ViewSonic VP930 monitorod van?

Üdv
szabi

nem de megnéztem pár viewsonicet és köztük volt ez is...  tetszett  ;)
amúgy "csak" vx724 esem van itthon  :omg:  de miért szerinted nem jó? :p
"I hear voices in my head... They council me... They understand... THEY TALK TO ME."
http://MarineCorpS.try.hu

#2128 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 22:19

Idézet: szabi - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 9:06

Hello

Kicsit minden szentnek magafelé hajlik...  :)
Azért nyomozgatok ezen monitorok után, mert engem is ezek érdekelnek.
Eleinte sima 19" amit akartam, de elkezdtem kacsintgatni  ;)  a széles 20" felé.
Az én listám
Belinea 102035W        AUO, P-MVA, 16/08ms, 1680 x 1050, 300 cd/qm, 800:1, 178°/178°, 16,70 Mio.
Dell 2007WFP    LG Philips, S-IPS, 16/-- ms, 1680 x 1050, 300 cd/qm, 800:1, 178°/178°, 16,70 Mio.
(ez egy picit drága, nem szivesen nyújtozkodnék idáig)
Dell 2005FPW    LG Philips, S-IPS, 16/12ms, 1680 x 1050, 300 cd/qm, 600:1, 176°/176°. 16,70 Mio.
LG L204WT-SF   (ez azt hiszem TN paneles, de amig nem tudom biztosan addig fenn van a listán)
Philips 200W6CS LG Philips, S-IPS, 16/08ms, 1680 x 1050, 300 cd/qm, 800:1, 176°/176°, 16,70 Mio.
Philips 200WP7ES ( a prad-on nincs infó, a philips oldalán meg ellentmondásosak az infók, de jónak tünik)
ViewSonic VX2025wm  AUO, P-MVA, 16/08ms, 1680 x 1050, 300 cd/qm, 800:1, 176°/176°, 16,70 Mio.

A listán eredetileg szerepeltek TN paneles monitorok, de később kizártam őket, ezek voltak:
Acer AL2051Ws
LG L203WT
NEC LCD2070WNX
Samsung 205BW

Xero! Mikor erre jársz beszámolhatnál a 2025wm-ről, főképp - mint korábban kérdeztem - ami a magasságbeli állítási lehetőséget illeti.  :)

Üdv
szabi

UI: Mi a faxért ilyen lassú a fórum, már tiz perce nem megy el a hozzászolás.  :(

Szabi!

Nagyon szorgos voltál! Én meg elég vizes a 7végén(Rafting Rulz)...  :Đ
Elég jó kis lista!
Holnap ha már eléggé kiauldtam magam át is rágom ezeken...
de most tente, mert leesik a fejem... 32km evezés, az 32km evezés... :Đ
(valaki sajnáljon már!! ) :D

béke all! :respect:

#2129 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 22:39

Idézet: fejesl - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 18:38

zomgwtf!
Ha te tájékozottabbnak érzed magad Racecam-nél, akkor miért kérdezel bármit is tőle? EZ a nonszensz!

A gyorsabb válaszidejű monitor nem drágább, mint a lassabb?
A nagyobb kontrasztarányú monitor nem drágább, mint az alacsonyabb?
(márkáktól most tekintsünk el, általánosan nézzétek a kérdéseket, továbbá mindkét kérdésre úgy válaszoljatok, hogy minden más paramétert azonosnak veszünk)

Ha akármelyik kérdésre nem a válasz, akkor elnézést, valóban nem volt igazam.

Tájékozottabb miben?
Monitorokban? Abban biztos tájékozottabb, csakhogy a félreértés nem itt van, én legalábbis így érzem.
Fórumhasználatban? Ez már megkérdőjelezendő.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2130 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 22:51

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 23:39

A gyorsabb válaszidejű monitor nem drágább, mint a lassabb?

A gyorsabb TN panel 6 bites azaz max 0..63 variáció
A lassúbb 8 bites 0..255 variáció

A variáció persze a három alapszinenként értendő (RGB)

A TN-nek kevesebb árnyalatot kell tudni..  :( 
Ami többet tud drágább. Nincs ezzel semmi gond.  :p

Szerkesztette: feri22 2006. 08. 27. 23:21 -kor

#2131 Felhasználó inaktív   Screin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 28. 07:44

Üdv mindenkinek! A segítségetekre lenne szükségem, szeretnék egy 24" es ws monitort, leginkább játékra, eddig ezt a kettőt néztem ki magamnak:
Samsung 24" 242MP
Dell 2405 FPW

Van valakinek tapasztalata a samsungal? A dellrol mar sok jot olvastam. De ha esetleg egy 3.-at vagy 4.-et ajanlanatok, szivesen vennem. Koszi!
NOBODY expects the Spanish Inquisition!Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again.

#2132 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 08:36

Idézet: Screin - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 8:44

Üdv mindenkinek! A segítségetekre lenne szükségem, szeretnék egy 24" es ws monitort, leginkább játékra, eddig ezt a kettőt néztem ki magamnak:
Samsung 24" 242MP
Dell 2405 FPW

Van valakinek tapasztalata a samsungal? A dellrol mar sok jot olvastam. De ha esetleg egy 3.-at vagy 4.-et ajanlanatok, szivesen vennem. Koszi!

Miért pont a 242MP?
Ez inkább TV, mint monitor. Vagy szükséged van a tunerre, és a hangszórókra?
Ráadásul 16 ms-os, ami játékra már egy kicsit sok lehet.
A Samsungból inkább a 244T-t nézegesd. Link!

A DELL 2405FPW-vel voltak gondok az első, (REV A00) példányokkal. Link!

Szerkesztette: Racecam 2006. 08. 28. 08:49 -kor

#2133 Felhasználó inaktív   Screin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 08:52

azert irtam 2405ost mert azzal ugy hallottam nem voltak, csak a 2407esekkel. Azert gondolkoztam azon a samsungon, mert igazabol tevezni is jo lenne :)  Es ugy talaltam hogy a 244T is 16 ms-es. De ha tudnal ajanlani mast, akkor megnezegetnem azt is :) A Dellel csak az a bajom hogy kuldfoldon 100kval olcsobb. Rendelni meg nem merek, mert mi van ha vissza kell vinni pixel hiba miatt :)
NOBODY expects the Spanish Inquisition!Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again.

#2134 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 09:00

Idézet: Screin - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 9:52

azert irtam 2405ost mert azzal ugy hallottam nem voltak, csak a 2407esekkel. Azert gondolkoztam azon a samsungon, mert igazabol tevezni is jo lenne :)  Es ugy talaltam hogy a 244T is 16 ms-es. De ha tudnal ajanlani mast, akkor megnezegetnem azt is :) A Dellel csak az a bajom hogy kuldfoldon 100kval olcsobb. Rendelni meg nem merek, mert mi van ha vissza kell vinni pixel hiba miatt :)

Lehet, hogy a 2405FPW-vel tényleg nem volt gond, bár én arról is olvastam, igaz régebben, hogy sávosodásra panaszkodtak. (Lehet, hogy rosszul emlékszem.  :rolleyes:  )

A 244T viszont 6 ms-os (g2g). Ha fontos a játék, akkor inkább ezt.

A rendelés tényleg nagyon rizikós, az általad is elmondottak miatt, és persze az esetleges egyéb garanciális problémák miatt.

#2135 Felhasználó inaktív   Screin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 09:18

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 10:00

A 244T viszont 6 ms-os (g2g). Ha fontos a játék, akkor inkább ezt.

6msec? En mindenkhol azt lattam hogy 16... Lehet csak azert mert nem ertek ehhez es nem tudom mi az a g2g :) Igy mar sokkal inkabb hajlok erre a megoldasra :) Koszonom az infot! Kar hogy nincs belole fekete itthon....

Szerkesztette: Screin 2006. 08. 28. 09:19 -kor

#2136 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 09:36

Idézet: Major_S - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 22:46

nem de megnéztem pár viewsonicet és köztük volt ez is...  tetszett  ;)
amúgy "csak" vx724 esem van itthon  :omg:  de miért szerinted nem jó? :p

Fentebb válaszoltam egy kérdésre ott az említett tipusok közül elég könnyű volt leszükiteni a kört két monitorra.
Viszont most olyan ember véleményére lennék kiváncsi aki már használt-használ ilyen monitort, esetleg volt alkalma összehasonlítani a samsung 970-el.
Szerény véleményem, hogy nagyon jó monitor lehet.  :cool:
A kiváncsiságom pedig azért ilyen nagy, mert a VP930-as jelenleg 15e forinttal olcsóbb mint a 970P
A prad-os srácok már tesztelték a viewsonic-ot, nagyon jó minősítést kapott, de játékra csak fenntartásokkal ajánlották.
"FPS játékokban a monitor mutatott egy kis "szellemképesedést"; azonban ez sehol nem ért el aggasztó mértéket. Mozgó objektumok esetén sehol nem láttak korona effektust". Tapasztaltak "moiton blur"-t, de ez a monitor technológia velejárója.
Játék megbizhatósága jó minősítést kapott, a többi játékra szánt monitorral összehasonlítva a középmezőnyben foglal helyet.

Azonban felhivják rá a figyelmet, hogy ez a dolog elég szubjektiv, kinek mi a zavaró és mi nem.
Hardcore gémereknek - akiknek minden egyes milisec. számít - nem igazán ajánlják.
Ezért érdekelne olyan ember véleménye aki használ ilyet.

Idézet: carr

Szabi!

Nagyon szorgos voltál! Én meg elég vizes a 7végén(Rafting Rulz)...  
Elég jó kis lista!
Köszönöm, cserébe kicsit sajnállak a fárasztó evezés miatt.  :D
Egyébként ehhez később találtam még egy megtekintésre érdemes monitort: FSC S20-1W amiről teszt is van.
A panel megegyezik a  Belinea 102035W és a ViewSonic VX2025wm-ban található panellel
A prad-on mindhárom monirottól van teszt, érdemes átnézni.

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2006. 08. 28. 09:41 -kor

BF2 / Kép / BF3

#2137 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 09:38

Idézet: Screin - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 10:18

6msec? En mindenkhol azt lattam hogy 16... Lehet csak azert mert nem ertek ehhez es nem tudom mi az a g2g :)

Koszonom az infot! Kar hogy nincs belole fekete itthon....

Az általam linkelt Samsung oldalon is ott van, hogy 6 ms (g2g)
Azt, hogy mit is jelent a szürkéből szürkébe váltás, már megbeszéltük itt egy párszor.
De akkor, újra leírom.

"Nézzük talán először, hogy mit is jelent a szürkeárnyalat-váltás.

A TFT LCD monitorok, egy képpontját (pixel) három, úgynevezett al-képpont (szubpixel) alkotja. Ezekben az al-képpontokban a folyadékkristály - típustól függően -, 64 illetve 256 féle erősségben képes átengedni a háttérvilágítás fehér fényét. Ezek az úgynevezett szürkeárnyalatok. A pixelek a végleges színüket a szubpixelek előtt elhelyezkedő, piros-zöld-kék (RGB) színszűrő segítségével nyerik el. Tehát elmondhatjuk, hogy a teljesen fekete, és a teljesen fehér színek kivételével, minden színátmenet, egy bizonyos szürkeárnyalat-váltásnak felel meg.

A válaszidők.

Az első, kezdeti időkben a monitor, illetve panelgyártók az akkor legrövidebb feketéből feketébe való átmenetet (tipikus, rise+fall, balck-to-black, b2b, stb.) adták meg a válaszidő tipikus értékének. Ez azért volt előnyös a számukra, mert a különböző szürkeárnyalat-váltások ennél jóval hosszabb időt igényeltek. Ez minden paneltípusra igaz, de különösen drámai volt a különbség az úgynevezett xVA (PVA, MVA) panelek esetén. Itt bizonyos szürkeárnyalat-váltások (grey-to-grey, g2g, stb.) elérték a 85-110 ms-ot is. Ennek a kiküszöbölésére született meg az "overdrive" technológia, amelynek segítségével pontosan ezeknek a leggyakrabban előforduló váltásoknak az idejét sikerült jelentősen csökkenteni. Igen ám, de most már a feketéből feketébe való (tipikus) átmenet bizonyult a leglassabbnak, és így ennek megadásával már nem lehetett kifejezni a monitor (panel) valódi gyorsaságát. (Egy ideig, sőt néhány helyen még ma is együtt szerepelt a két érték, valahogy így: 20 ms typ. (8 ms g2g). Ma már előszeretettel adják meg, csak a szürkeárnyalat-váltások sebességét.
Azonban ezzel is van egy kis probléma. A különböző szürkeárnyalat-váltások nem egyforma sebességgel történnek, és ezt a gyártók a megadott értéknél nem veszik figyelembe. Igyekeznek - marketing szempontok alapján – általában a legkisebb értéket megadni. Így jöhetnek létre, az "overdrive" technológiát használó TN+Film paneles monitoroknál a 4, 3, 2, sőt, nem sokára talán az 1 ms-os válaszidő értékek a szürkeárnyalat-váltásoknál.
Sokkal becsületesebb, és nem utolsó sorban összehasonlíthatóbb lenne, ha mondjuk egy szabványban egységesen meghatározott, 50-100 előre definiált szürkeárnyalat-váltás idejét átlagolva, kellene megadni a válaszidő nagyságát."

Állítólag már van, legalább is, a 214T-ről ezt hallottam.
Fel kellene hívni a Samsung Magyarországot.

#2138 Felhasználó inaktív   Screin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 10:02

:respect:

Koszonom szepen a segitseget, mar irtam is nekik levelet :)

#2139 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 10:09

Racecam!
Csak egy javaslat, rajtad áll, hogy megcsinálod, vagy nem.
A tápkérdés topicban didyman-t sokan kérdezgették a tápokról, mivel voltak kérdések amik időről időre újra felmerültek, kitalált egy megoldást.
Nézd meg az aláírását.
Belinkelte azt a hozzászólását ahol összeszedett mindent amit tápvásárlás előtt érdemes tudni.
Ezt a hozzászolását rendszeresen frissíti.
Egyszer kellene összeállítanod egy ilyen nagy hozzászólást, amit naprakészen tartanál, és akkor nem szerte-szét lenne, 72 oldalon plusz a már bezárt TFT topicokban.  ;)

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2140 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 10:21

igen, én is akartam javasolni valamelyik nap, csak elfelejtettem :D
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.