HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k IV. Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 24. 11:12

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 10:27

Mi van?  :confused:

A ViewSonic VE710 8 ms-os. Link!
Az egyik Acer 12ms-os (AL1716s) Link!, a másik 8 ms-os (AL1714ms) Link!

Miért is olyan különleges a Samsung pixelgaranciája?  :confused:
Ez úgy néz ki nálunk, hogy általában 3 napig visszaveszik, utána meg már csak a szokásos ISO 13406-2 Class II szabvány érvényesül.

(..OFF)
Úgy látszik el kerülte Racecam bácsi figyelmét a kicsivel feljebb lévő hsz-om, tessék elolvasni, reagálni :)
De végülis nem lényeges, mert elég sok cuccot össze tudtam szedni, meg megy az magamtól is, szóval nem fontos, csak ha könnyen megoldható.

Szerkesztette: T-lore 2006. 02. 24. 11:14 -kor

A szatyor nem táska.

#442 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 11:20

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 11:12

(..OFF)
Úgy látszik el kerülte Racecam bácsi figyelmét a kicsivel feljebb lévő hsz-om, tessék elolvasni, reagálni :)
De végülis nem lényeges, mert elég sok cuccot össze tudtam szedni, meg megy az magamtól is, szóval nem fontos, csak ha könnyen megoldható.

Jaj, bocsánat!  :respect:

Sajnos nekem sincs belőle offline verzió, így meg kell várnotok, amíg újra működik az oldal. (Ez előreláthatólag jövő hét elején lesz.)

#443 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 11:44

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 11:20

Jaj, bocsánat!  :respect:

Sajnos nekem sincs belőle offline verzió, így meg kell várnotok, amíg újra működik az oldal. (Ez előreláthatólag jövő hét elején lesz.)

Éni s kérdeztem picit előrébb... :D

#444 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 12:45

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 11:44

Éni s kérdeztem picit előrébb... :D

Uhh......!

DeltaE mérés: colorimeter hardver+szoftver (Spider 2, BlueEye 2 stb...).

#445 Felhasználó inaktív   Killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 13:45

Idézet: Vulpes - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 13:11

Szerintem elöbb a játékok setup-ját is át kellene nyálazni, hátha ott van valami olyasmi ami ilyet generál. Lehet hogy hülyeség, de a 24 helyett 16 bit, nem natív felbontás, stb. nem okozhat ilyet?

Ráhibáztál!
Lényeg hogy semmi baja a vasamnak.
A játék 800x600 ra tette a felbontást és ez okozta a csíkosodást.
Felvettem 1280x960 ra, mert ezt ajánlotta fel és voálá, eltüntek a csíkok.
;)

#446 Felhasználó inaktív   EmThor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 14:13

Vulpes, köszi a válaszodat, sokat segítettél!!

Igazából régi a vas, de amivel játszok az csak - játék, azt még viszi, de hát 19" tud 1024-et, szóval, az már jó számomra...

TFT-nél gondolom akkor értelmetlen hz-ekről beszélni, a szemkárosítást illetően... élettartam tekintetében hallottam csak, hogy 60hz jó/bb...

Kép

ez a drágaság eszméletlenül megteccett 75k körüli keretembe bele is férne de, Maximális felbontás 1440x900 -> akkor ezen hogy játszom? 1280*1024 elfelejtve? vagy csak 1024*768 és 2 fekete csík a kép szélein? ha meg széthúzza a képet  és ocsmány lesz, b@szhatom az egészet, hogy ilyet vettem?  :confused:

Thx előre is

#447 Felhasználó inaktív   EmThor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 20:16

közben utána néztem widescreen és a játékok történetének widescreen játék screenshotok

döntöttem egy acer 1916ws mellett, jókat mondtak róla (ph! fórum),  kösz a segítséget

#448 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 09:40

Idézet: Charles - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 14:13

No?

713N-es Samsung jó? :)

Üdv!

Nekem az van, én megvagyok vele elégedve. Amennyiért én tavaly vettem, nagyon korrekt.

De mint mindig, mielőtt megvennéd nézd meg.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#449 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 10:26

Idézet: Evil. - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 23:16

Moncsi jó, boltba visszavittem és működött rendesen dvi -ről a saját cuccaival, természetesen hazahozva nálam ugyanúgy nem megy.Kártyám még garis, megy vissza, gondolom ez biosban vagy esetleg a kártya más biosszal nem orvosolható probléma.

:think:
valoszinu, de az a bisztos ha visza kuldod :up:

Szerkesztette: saca3 2006. 02. 25. 10:54 -kor

P5W DH Deluxe  CPU:E6600 Core 2 duo,  3* 250.GB SATA hdd, GAINWARD  8800GTX vivo, 2*1024.RAM 800MHZ. TAGAN 480W-Tap, logitech mx5000 bill, eger mx1000,  samsung 940bf

#450 Felhasználó inaktív   Balageeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 14:38

Na halihó Mesterek!

Van egy nagy problémám, ami már elég rég óta ba**za a csőröm... Adott egy 12ms-es, 19"-os TFt, és egy X800XT vedejókártya. A gép pedig egy 3Ghz-es P4+1GB RAM.  A probléma a következő: Ha már valakinek van egy ilyen kártyája, azért már bátrabban elkezdhati feltolni az anialiasing, és az anizotróp szűrőket, amiket meg is tettem. (4XAA, és a 8X-os anizotróp) Ebben semmi extra nincs, egy X800XT-nél ez nem okozhatna nagyon nagy gondot. Mivel TFT-t használok ezért a vsync be van állítva, mert különben röcögne a  kép szinte bármely játékprogi alatt. Viszont, ha a vsync be van nyomva, akkor az már annyira terheli a masinát, hogy amiatt kezd el röcögni, hogy kevés a frame/sec érték.
Ebből az következik, hogy van egy idézőjelben erős kártyám, ami vsync-nélkül elég jól futtat minden féle progit, és van egy TFT-m, ami pedig csak vsync-kel lenne jó... de mivel ezek ütik egymást, ezért ha vsync-et használok azért szaggat, ha nem akkor meg azért. No, ha erre valaki, valami jó megoldást tud, akkor örülnék neki.  :confused:
Még annyit tennék hozzá, hogy a Vsync mellett bármilyen pici mértékű AA is "lehidaltatja" a kártyát. A lehidaltatás azért van idézőjelek között, mert annyira azért nem rossz a helyzet, mert játszhatóak azért a játékok, de igaziból egyik sem folyamatos. Pl. elég undorító az, amikor bármelyik autós játékban egy kanyarban a háttért röcög. Ha visszateszem a CRT-t, akkor no vsync mellett, 100Hz-en fasza az egész, de nem azért cseréltem le a CRT-t, hogy most meg visszarakjam.
Amúgy van egy másik jelenség is a Vsync+AA használatkor, ami nagyon zavaró... Ez pont az az eset amikor nem szaggat a játék, hanem olyan a móka, hogy folyamatosan működik a játék (Pl NFS M.W), és egy pillanatra belassul a progi, aztán mintha be kellen érnie magát, felgyorsul. Ez olyan lökésként érzékelhető.
No, ennyi tehát a problémám, remélem tud valaki segíteni.
Úgy is mindig  nekem van igazam! :)

#451 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 14:46

nekem is 12ms-os monitorom van, de ilyenről, amilyenről te beszélsz, még az életben nem hallottam. nmondjuk én nvidiás vagyok, de nekem nem is kell vsync ahhoz hogy normálisan menjenek a játékok. nem tudom neked mi a bajod, mert nem tudom milyen lehet a problémád. tán jön valaki okosabb és megmondja a frankót... :smoker:
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#452 Felhasználó inaktív   Balageeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 14:53

Idézet: monolith - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 13:46

nekem is 12ms-os monitorom van, de ilyenről, amilyenről te beszélsz, még az életben nem hallottam. nmondjuk én nvidiás vagyok, de nekem nem is kell vsync ahhoz hogy normálisan menjenek a játékok. nem tudom neked mi a bajod, mert nem tudom milyen lehet a problémád. tán jön valaki okosabb és megmondja a frankót... :smoker:

Ez nvidia-n is van... ott is láttam! Lehet, hogy csak én vagyok ilyen finnyás.. viszont azt nem hiszem lel, hogy a z NFS Most Wanted-nél, vagy egy Battlefield2-nél, kanyarodás közben, vagy forduláskor a háttér nem röcög, úgy, hogy nincs bekapcsolva vsync, nincs lebutítva a grafika a játékban, és a kártya beállításai nem performace-re vanank állítva.

#453 Felhasználó inaktív   NickBeat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 15:31

Sziasztok!

Samsung 173p-vel kapcsolatos kérdésem lenne. Adott a moncsin ugye egy digitális (DVI) és egy analóg (d-sub?) csatlakozó. Megoldható e az, hogy ezáltal két gépet tegyek a monitorra? A források közt a moncsi tud váltani az egyettlen "gombocskájával" (digit<->analóg). Két gépet rákötve nem lehet esetleg valami "maradandó baja"?

Köszönöm!
Desktop: DELL optiplex 755... és ami kell :)
----
PC helyett - Playstation 3 a játékhoz + LG 32LC51 LCD TV

#454 Felhasználó inaktív   Balageeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 19:25

Idézet: NickBeat - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 14:31

Sziasztok!

Samsung 173p-vel kapcsolatos kérdésem lenne. Adott a moncsin ugye egy digitális (DVI) és egy analóg (d-sub?) csatlakozó. Megoldható e az, hogy ezáltal két gépet tegyek a monitorra? A források közt a moncsi tud váltani az egyettlen "gombocskájával" (digit<->analóg). Két gépet rákötve nem lehet esetleg valami "maradandó baja"?

Köszönöm!

Nem!  :cool:  Semmi gondja nem lesz... már elég rég óta így használom, én oda dugom mindig a szervizelésre hozott PC-t...  :respect:
Halihó

#455 Felhasználó inaktív   NickBeat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 19:49

Idézet: Balageeee - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 19:25

Nem!  :cool:  Semmi gondja nem lesz... már elég rég óta így használom, én oda dugom mindig a szervizelésre hozott PC-t...  :respect:
Halihó

Huhh...  király! Ezzel elég sok pénz megspórotál nekem asszem  :respect:

Sajnos otthoni munkáról van szó, amihez külön gépet adtak és VPN-nel kell nyomulni, ami a saját otthoni gépemről nem menne (autentikáció miatt). Végső elkeseredésemben egy KVM switch-en gondolkodtam, de azok... hát...  :think:  Az, hogy nem kell két monitor teljesen elég nekem. A bill. meg az egér elfér duplán :)

KÖSZIIIIIIIIIII!  :cool:
Desktop: DELL optiplex 755... és ami kell :)
----
PC helyett - Playstation 3 a játékhoz + LG 32LC51 LCD TV

#456 Felhasználó inaktív   Balageeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 20:06

Idézet: NickBeat - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 18:49

Huhh...  király! Ezzel elég sok pénz megspórotál nekem asszem  :respect:

Sajnos otthoni munkáról van szó, amihez külön gépet adtak és VPN-nel kell nyomulni, ami a saját otthoni gépemről nem menne (autentikáció miatt). Végső elkeseredésemben egy KVM switch-en gondolkodtam, de azok... hát...  :think:  Az, hogy nem kell két monitor teljesen elég nekem. A bill. meg az egér elfér duplán :)

KÖSZIIIIIIIIIII!  :cool:

Maximum a gomb fog elkopni, amivel váltogatod a két csatornát, kontaktspray-t vegyél!  :p

#457 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 17:10

A tegnapi napon sikerült végre megkaparintanom hőn áhított TFT monitoromat - mely Samsung SyncMaster 970P névre hallgat. Kibontás, üzembehelyezés annak rendje és módja szerint zökkenőmentesen történt. Csorgó nyállal vártam, h betöltsön a win. Egy kis felbontás-állítgatás után meglepve tapasztalom, h baromi nagy utánhúzása van a moninak. :( Az egérkurzor közepes sebességgel történő vonszoláskor is iszonyatosan homályos lesz, ahogy az ablakok is. FPS (eleddig csak a CoD-ot próbáltam) közben ugyanez a helyzet. Minden CD-n lévő drivert felraktam, állítgattam, de eredménytelenül. :( A VGA (alárás) DVI kimenetére kötöttem. Kipróbáltam analóggal is, de ugyanaz. A boltban nem volt lehetőségem kipróbálni csak a "kistesóját", de az teljesen rendben volt. Az - ha jól tudom - csak kontrasztarányában és fényerejében különbözik ettől.
Esetleg valami programot kellene fölraknom (bár minden - a hozzá kapott - CD-n lévőt föltelepítettem), h javuljon a helyzet? Vagy irány vissza cserélni?  :confused: :confused: (a tesztekből, fórumos véleményekből és főleg a 770P képe után egyáltalán nem erre számítottam... :( :(, minden nagyon rendben van, gyönyörű a képe, csak ez a qrva nagy utánhúzás/homályosodás :()

Jah és persze a képfrissítési beállításokkal is próbálkoztam (nem mintha TFT-nél sokat számítana), de szintén eredménytelenül. :(

Szerkesztette: _DooM_ 2006. 02. 26. 17:23 -kor

<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#458 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 17:25

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 17:10

A tegnapi napon sikerült végre megkaparintanom hőn áhított TFT monitoromat - mely Samsung SyncMaster 970P névre hallgat. Kibontás, üzembehelyezés annak rendje és módja szerint zökkenőmentesen történt. Csorgó nyállal vártam, h betöltsön a win. Egy kis felbontás-állítgatás után meglepve tapasztalom, h baromi nagy utánhúzása van a moninak. :( Az egérkurzor közepes sebességgel történő vonszoláskor is iszonyatosan homályos lesz, ahogy az ablakok is. FPS (eleddig csak a CoD-ot próbáltam) közben ugyanez a helyzet. Minden CD-n lévő drivert felraktam, állítgattam, de eredménytelenül. :( A VGA (alárás) DVI kimenetére kötöttem. Kipróbáltam analóggal is, de ugyanaz. A boltban nem volt lehetőségem kipróbálni csak a "kistesóját", de az teljesen rendben volt. Az - ha jól tudom - csak kontrasztarányában és fényerejében különbözik ettől.
Esetleg valami programot kellene fölraknom (bár minden - a hozzá kapott - CD-n lévőt föltelepítettem), h javuljon a helyzet? Vagy irány vissza cserélni?  :confused: :confused: (a tesztekből, fórumos véleményekből és főleg a 770P képe után egyáltalán nem erre számítottam... :( :(, minden nagyon rendben van, gyönyörű a képe, csak ez a qrva nagy utánhúzás/homályosodás :()

Jah és persze a képfrissítési beállításokkal is próbálkoztam (nem mintha TFT-nél sokat számítana), de szintén eredménytelenül. :(

Az egérkurzor az enyémen is utánhúz (16ms), de én cs:source-ben nem veszem észre.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#459 Felhasználó inaktív   Richie.@ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 26. 17:33

Érdekes, nekem is 970p-m van de szinte minimális az utánhúzása. egérnél mondhatni egyáltalán nincs, ablakok mozgatásánál is minimális, CS-ben az utánhúzás szintén alig észrevehető, mondhatni elhanyagolható. Én speciel teljesen meg vagyok vele elégedve.  :cool:  :up:

Szerkesztette: Richie.@ 2006. 02. 26. 17:33 -kor

#460 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 17:41

Idézet: Peetie - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 18:25

Az egérkurzor az enyémen is utánhúz (16ms), de én cs:source-ben nem veszem észre.

Az is igaz, h előtte 15"-os CRT-m volt, de mit ne mondjak, megszolgálta az idejét (~8-9 év!).
Ez meg ráadásul 6ms-os (g2g), szal még annyira se kéne... :(
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.