Elküldve: 2006. 02. 25. 14:38
Na halihó Mesterek!
Van egy nagy problémám, ami már elég rég óta ba**za a csőröm... Adott egy 12ms-es, 19"-os TFt, és egy X800XT vedejókártya. A gép pedig egy 3Ghz-es P4+1GB RAM. A probléma a következő: Ha már valakinek van egy ilyen kártyája, azért már bátrabban elkezdhati feltolni az anialiasing, és az anizotróp szűrőket, amiket meg is tettem. (4XAA, és a 8X-os anizotróp) Ebben semmi extra nincs, egy X800XT-nél ez nem okozhatna nagyon nagy gondot. Mivel TFT-t használok ezért a vsync be van állítva, mert különben röcögne a kép szinte bármely játékprogi alatt. Viszont, ha a vsync be van nyomva, akkor az már annyira terheli a masinát, hogy amiatt kezd el röcögni, hogy kevés a frame/sec érték.
Ebből az következik, hogy van egy idézőjelben erős kártyám, ami vsync-nélkül elég jól futtat minden féle progit, és van egy TFT-m, ami pedig csak vsync-kel lenne jó... de mivel ezek ütik egymást, ezért ha vsync-et használok azért szaggat, ha nem akkor meg azért. No, ha erre valaki, valami jó megoldást tud, akkor örülnék neki. :confused:
Még annyit tennék hozzá, hogy a Vsync mellett bármilyen pici mértékű AA is "lehidaltatja" a kártyát. A lehidaltatás azért van idézőjelek között, mert annyira azért nem rossz a helyzet, mert játszhatóak azért a játékok, de igaziból egyik sem folyamatos. Pl. elég undorító az, amikor bármelyik autós játékban egy kanyarban a háttért röcög. Ha visszateszem a CRT-t, akkor no vsync mellett, 100Hz-en fasza az egész, de nem azért cseréltem le a CRT-t, hogy most meg visszarakjam.
Amúgy van egy másik jelenség is a Vsync+AA használatkor, ami nagyon zavaró... Ez pont az az eset amikor nem szaggat a játék, hanem olyan a móka, hogy folyamatosan működik a játék (Pl NFS M.W), és egy pillanatra belassul a progi, aztán mintha be kellen érnie magát, felgyorsul. Ez olyan lökésként érzékelhető.
No, ennyi tehát a problémám, remélem tud valaki segíteni.
Úgy is mindig nekem van igazam! :)