HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k IV. Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 26. 19:38

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 17:41

Az is igaz, h előtte 15"-os CRT-m volt, de mit ne mondjak, megszolgálta az idejét (~8-9 év!).
Ez meg ráadásul 6ms-os (g2g), szal még annyira se kéne... :(

Van akit jobban, van akit kevésbé zavar. Még a leggyorsabb TFT monitoroknak is van utánhúzása CRT-hez képest. Sokáig tiltakoztam én is, de csak beadtam a derekam s most már én is TFT-t használok. 16ms-os S-IPS paneles DELL, s azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem zavar, nem is érdekel, hogy van-e utánhúzása vagy nincs. Használat közben észre se veszem, nekem bevált, tökéletes, s most már semmi pénzért nem váltanék vissza CRT-re. Hozzá kell szokni és kész.
42

#462 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 19:47

Idézet: BigBear - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 20:38

Van akit jobban, van akit kevésbé zavar. Még a leggyorsabb TFT monitoroknak is van utánhúzása CRT-hez képest. Sokáig tiltakoztam én is, de csak beadtam a derekam s most már én is TFT-t használok. 16ms-os S-IPS paneles DELL, s azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem zavar, nem is érdekel, hogy van-e utánhúzása vagy nincs. Használat közben észre se veszem, nekem bevált, tökéletes, s most már semmi pénzért nem váltanék vissza CRT-re. Hozzá kell szokni és kész.

Ez rendben van, ezzel teljes mértékban tisztában vagyok (és voltam a vásárlásnál is), de szerintem az nem normális egy ilyen monitornál (970P), h CoD-ban fordulok és olyan homályos lesz a kép, h majd kifolyik a szemem. :(
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#463 Felhasználó inaktív   Krajczi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 21:14

Én is 970P-t használok, és nálam sincs látványos utánhúzás. Olyan, mint Ritchienek, és unokatestvérem is ilyet használ, de nála sincs panasz.
Próbáld meg más vidkarival, más géppel.

#464 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 05:38

Más karival/géppel sajnos nincs lehetőségem kipróbálni. :(

Viszont van a MagicTune-ban két opció, ami nem műxik:
>első<
>második<
Ezek mit takarnak? :confused:

Továbbá csináltam egy képet PixPerAn-nal is: >PixPerAn<
Minden beállítást alapon hagytam a progiban, csak a MagicTune-ban vettem lejjebb a fényerőt, etc.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#465 Felhasználó inaktív   Credo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 27. 08:24

Hello,

Az utobbi 3-4 evben parszor mar elhataroztam, hogy veszek TFT monitort, de miutan itt es mas forumokban elolvastam parezer hozzaszolast (utanhuzas, szinte elkerulhetetlen pixelhibak satobbi), plusz mindenfele egy rakas tesztet, mindig elhalasztottam a lepest. Tesztben leginkabb a Tom's Hardware-re adok, ok sajat cuccokkal mernek egy csomo mindent (peldaul valaszidot), igy megbizhatobbnak tunnek, mint a gyartok szepitett kamu adatai. Ok a kozelmultig, novemberig ABSZOLUT minden TFT monitorrol azt a verdiktet mondtak ki, hogy: lassu, nagy az utanhuzasa, kicsi a latoszoge, jatekra es filmnezesre tokeletesen alkalmatlan. Egyetlen monitort dicsertek igazan, amit azota etalonnak tekintenek, a Viewsonic VP191B-t (vagy szurkeben VP191S-t), ami azokon a teszteken is 15ms alatt vegzett, amiken a papiron 4ms-esek 30ms feletti valaszidot produkaltak.

Az lenne tehat a kerdesem, hogy itt rendelkezik-e valaki ilyennel, mi a velemenye rola, valoban magasan ver-e mindent (beleertve a 17 colos mezonyt is) minden teren, erdemes-e ra befektetni? Visszakerestem, de nagyon futolag volt csak itt emlitve a cucc, velemeny nelkul, es magyar oldalakon (peldaul a HWSW-n) sem lattam rola tesztet. Igazsag szerint olyan nagy igenyeim nincsenek is (konzolon jatszom es TV-n nezek filmeket), igy biztos vagyok benne, hogy programozasra, szovegszerkesztesre, altalanos felhasznalasra, emulatorozasra, nemi filmvagasra es keves grafikai munkara (erre kulon jol hangzik az RGB888-as MVA panel) jobb lenne, mint a mostani, atmeneti, noname, 70Hz-nel tobbet nem biro, fejfajdito CRT-m, de azert szivesen olvasnek egy-ket szemelyes velemenyt es ajanlast is (esetleg, ha megsem ez a kiraly, akkor ajanlast helyette).

Thx.

#466 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 08:38

Idézet: Credo - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 8:24

Hello,

Az utobbi 3-4 evben parszor mar elhataroztam, hogy veszek TFT monitort, de miutan itt es mas forumokban elolvastam parezer hozzaszolast (utanhuzas, szinte elkerulhetetlen pixelhibak satobbi), plusz mindenfele egy rakas tesztet, mindig elhalasztottam a lepest. Tesztben leginkabb a Tom's Hardware-re adok, ok sajat cuccokkal mernek egy csomo mindent (peldaul valaszidot), igy megbizhatobbnak tunnek, mint a gyartok szepitett kamu adatai. Ok a kozelmultig, novemberig ABSZOLUT minden TFT monitorrol azt a verdiktet mondtak ki, hogy: lassu, nagy az utanhuzasa, kicsi a latoszoge, jatekra es filmnezesre tokeletesen alkalmatlan. Egyetlen monitort dicsertek igazan, amit azota etalonnak tekintenek, a Viewsonic VP191B-t (vagy szurkeben VP191S-t), ami azokon a teszteken is 15ms alatt vegzett, amiken a papiron 4ms-esek 30ms feletti valaszidot produkaltak.

Az lenne tehat a kerdesem, hogy itt rendelkezik-e valaki ilyennel, mi a velemenye rola, valoban magasan ver-e mindent (beleertve a 17 colos mezonyt is) minden teren, erdemes-e ra befektetni? Visszakerestem, de nagyon futolag volt csak itt emlitve a cucc, velemeny nelkul, es magyar oldalakon (peldaul a HWSW-n) sem lattam rola tesztet. Igazsag szerint olyan nagy igenyeim nincsenek is (konzolon jatszom es TV-n nezek filmeket), igy biztos vagyok benne, hogy programozasra, szovegszerkesztesre, altalanos felhasznalasra, emulatorozasra, nemi filmvagasra es keves grafikai munkara (erre kulon jol hangzik az RGB888-as MVA panel) jobb lenne, mint a mostani, atmeneti, noname, 70Hz-nel tobbet nem biro, fejfajdito CRT-m, de azert szivesen olvasnek egy-ket szemelyes velemenyt es ajanlast is (esetleg, ha megsem ez a kiraly, akkor ajanlast helyette).

Thx.

Ha nem vagy fanatikus fps rajongó, akkor miért is fontos ennyire, hogy milyen az utánhúzása a tft -nek?Szerintem az általad megjelölt felhasználásnál inkább jobb képminőségre kellene koncentrálni.
Nálam egy 970P dolgozik, 6ms, legelső tft -m, gyönyörű a képe ha mindennapi általános felhasználásra kell.Tom's Hardware pedig nem a legjobb ajánló.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#467 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 08:38

Idézet: Richie.@ - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 17:33

Érdekes, nekem is 970p-m van de szinte minimális az utánhúzása. egérnél mondhatni egyáltalán nincs, ablakok mozgatásánál is minimális, CS-ben az utánhúzás szintén alig észrevehető, mondhatni elhanyagolható. Én speciel teljesen meg vagyok vele elégedve.  :cool:  :up:

Én is ezt tudom elmondani, illetve inkább azt, hogy én első nap kivételével nem is látom ma már az utánhúzást (igaz csak World of Warcrafttal játszok), teljesen megszoktam.

#468 Felhasználó inaktív   Credo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 08:45

Idézet: Evil. - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 7:38

Ha nem vagy fanatikus fps rajongó, akkor miért is fontos ennyire, hogy milyen az utánhúzása a tft -nek? ... Tom's Hardware pedig nem a legjobb ajánló.

Hat, meg lehetek FPS-es, es azert a leheto legjobbat szeretnem elfogadhato aron (vegre mar nem kerulnek csillagaszati osszegbe a 19 colos 24 bitesek sem).

Tudsz valami jobb portalt, ahol sok monitort tesztelnek alaposan, es sajat kutyukkel, tehat nem csak a gyarto kamu adatait idezik, megfejelve nehany elso durva benyomassal?

#469 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 08:45

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 5:38

>első<
>második<

Minden beállítást alapon hagytam a progiban, csak a MagicTune-ban vettem lejjebb a fényerőt, etc.

1./ Azok nem is fognak működni, ha DVI-vel használod, mert nincs értelmük.
2./ Hogyan csináltad azt a képet a PixPerAn-al?  :confused:
Ha minden beállítást alapon hagysz, akkor mindig ezt a képet fogod kapni!  :rolleyes: (Még egy CRT-n is!)

#470 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 08:55

Viewsonic VP191B-t

Nekem 8 ms-es VP191b-m van, de ilyet már nem lehet kapni, a VP930B az "utód" (tomshw szerint dettó ua az egész monitor). Én elégedett vagyok vele, de nem tökéletes monitor. A feketéje nem teljesen fekete, a széleken picit világos és a Samu PVA paneleknél kicsit gyengébb a látószöge (gyorsabban "szürkül" oldalról nézve). Utánhúzásról annyit, hogy én Q3-azok, és nincs vele problémám.

A feketéje kb. ilyen

Kép

Szerkesztette: fLeSs 2006. 02. 27. 08:56 -kor

#471 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 09:01

Idézet: Credo - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 8:45

Hat, meg lehetek FPS-es, es azert a leheto legjobbat szeretnem elfogadhato aron (vegre mar nem kerulnek csillagaszati osszegbe a 19 colos 24 bitesek sem).

Tudsz valami jobb portalt, ahol sok monitort tesztelnek alaposan, es sajat kutyukkel, tehat nem csak a gyarto kamu adatait idezik, megfejelve nehany elso durva benyomassal?

Ha azt hiszed, hogy a "saját kütyü" mindenre garancia, akkor nagyot tévedsz!   :) 
Rengeteg oldal van ahol monitorokat tesztelnek, mindenféle komoly műszerekkel, furcsa módon mégsem egyforma eredménnyel.  :rolleyes:
Persze az ilyen tesztekben nem zárható ki teljesen a szubjektívitás, de azt gondolom, sokszor nem ez áll a háttérben az eltérő vélemények megjelenésében.  :rolleyes:

És akkor néhány oldal, a kívánságodra: X-bit labs, FiringSquad, Prad.de, BeHardware, stb...

Szerkesztette: Racecam 2006. 02. 27. 09:02 -kor

#472 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 09:45

Idézet: EmThor - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 21:16

közben utána néztem widescreen és a játékok történetének widescreen játék screenshotok

döntöttem egy acer 1916ws mellett, jókat mondtak róla (ph! fórum),  kösz a segítséget

Tapasztalatokat ne tartsd magadban! :cool:
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#473 Felhasználó inaktív   Credo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 11:53

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 8:01

És akkor néhány oldal, a kívánságodra: X-bit labs, FiringSquad, Prad.de, BeHardware, stb...

Kosz a tippeket es linkeket mindenkinek, akkor a Viewsonic VP191B vasarlast is stornoztam. Mint megtudtam, tobb tipusa is van, es nyilvan benne van a pakliban, hogy az online boltok lassabbat arulnak, plusz a tobbek altal ajanlott, olcsobb es sokkal ujabb Samsung 970P mar valamivel igeretesebbnek tunik, igaz az sem tunik optimalisnak (altalaban 20ms-es, a sotet tonusoknal 80ms-es valaszido az X-bit labs szerint), de a beszamolok alapjan egesz elfogadhato lehet mind sebessegben, mind szinhusegben.

#474 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 13:14

Idézet: Credo - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 11:53

........akkor a Viewsonic VP191B vasarlast is stornoztam. Mint megtudtam, tobb tipusa is van, es nyilvan benne van a pakliban, hogy az online boltok lassabbat arulnak,......

VP191-et csoda, ha még kapsz, de ha mégis, az szinte biztos, hogy az utolsó 8ms-os szériából való. (Már nem gyártják.)

Idézet: Credo - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 11:53

........Samsung 970P mar valamivel igeretesebbnek tunik, igaz az sem tunik optimalisnak (altalaban 20ms-es, a sotet tonusoknal 80ms-es valaszido az X-bit labs szerint), de a beszamolok alapjan egesz elfogadhato lehet mind sebessegben, mind szinhusegben.

A legsötétebb tónusoknál valóban nagyobb a válaszidő, de a többi, világosabb szürkeárnyalat váltásoknál teljesen elfogadható.

#475 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 15:48

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 9:40

Nekem az van, én megvagyok vele elégedve. Amennyiért én tavaly vettem, nagyon korrekt.

De mint mindig, mielőtt megvennéd nézd meg.

Kösz a segítséget neked is!

Ez is benne van a kalapban... Majd elndöntik... :)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#476 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 16:14

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 5:38

>első<
>második<

Ha egy másik topicban lennénk, akkor lehet, hogy azt írnák hogy ez a hiba:

"Mercury 400W" :Đ

1280-nál kisebb felbontásban mindig homályos lesz a kép (vagy homályosabb, ha jó a skálázója), bár gondolom 1280-ra értetted.

BF2-ben csak az új 1.2-es peccs után lehet pl. ezt a módot kiválasztani, legalábbis nekem az alap játékban csak 1024 volt a max... :(

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#477 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 16:19

Hello,

Thx.

1. Anno azt a monitort (illetve olyan panellel rendelkezőt) vettem meg, amit többek között TomsHW is jónak talált és szinte minden más oldal is. Ez volt Hydis panelos Hyundai Q17S, de ilyen panel van az Acer 1732-ben is asszem... Akkor a valós TomsHW tesztben is alig ment 20ms fölé (azért ment), amikor más gyártók 16ms-osai 30-at is elérték (sőt).

2. Sok olvasás és egyéb után emphyteutának (barátomnak, itt a fórumon is) ajánlottam a Vp191b2-t, ő meg van vele elégedve és nekem is nagyon tetszett a színe és a látószöge, amikorcsak láttam nála. De szerintem FlesS véleménye is erősíti ezt.

A FS P19-2 volt a márkatárs, ami hasonlóan jó, csak olcsóbb, itt is minden szaki ezt emlegette. Most úgy tudom (bár kb. 1 éve nem foglalkoztam annyira vele), hogy a Samsung 193P+ és hasonló alacsony válaszidős S-PVA féle panelek viszik a pálmát. (ha tévedek, javítsatok ki! :respect: )

Üdv!

#478 Felhasználó inaktív   EmThor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 17:34

Idézet: Vulpes - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 8:45

Tapasztalatokat ne tartsd magadban! :cool:

öö helyzet kicsit változott :) widescreen tft mellett kitartok, egy kis útikalauz:

ma voltam miklandban, megnéztem 72k-ért az acer delikvenst, bár 3 év a gari, de nem volt túl bíztató a dolog: "azt ami ki van állítva elviheted, 3-4 napja van kinn" ... kösz... vmi szétnyújtott national geographic kép volt rajta, az se töltötte ki a képet, gyászkeret körbe, legalább nem volt pixelhibás....

következett 1 metrómegállóval odébb a saturn a mammutban... hopp, fujitsu siemens w19-1 befigyel, linux megy alatta... de mintha a betűk nem stimmelnének... felbontás: 1024*768, szal csúnya volt, de csak a szöveg, a betűk, betűtípust cseréltem, 1 fokkal jobb helyzet, piszkáltam , de felbontást nem tudtam felküzdeni, szöveget néztem rajta, utánhúzást figyeltem, sokkal profibbnak tűnt már a menüje is mint az acer, de a metro-akcióval ellentétben az ára +10k, 85ezer HUF... 1 év gari, isten tudja hogy cserélik, pixelgariról se sok derült ki, bár van rajta DVI, de az üzletben is csak analógon futott a drága... kicsivel odébb, futott egy promó gép, LG joyok, repülős game, a monitor ismég a FJ volt... nosza, hogy néz ki a cucc élesben!... utánhúzás, csak ha keresem, amúgy jó volt, 8ms-ről beszélünk ugyebár! felbontás 1280*784, tehát kép nem volt nyújtott, a kijelző 3/4-t elfoglaló műszerfal szép volt, hiába nem a natív felbontás! a tájról már beszélhetnénk, mert jó szőrös volt a kép, nem volt AA, meg a grafika is ratyi volt :/ amúgy játszható volt semmi gond, jobb volt, mint amilyenre számítottam, sovány vigasz...

nyugati, westend, media markt, no komment... 0 ws tft

amit kihagytam :( mammut, extreme digital... shit

+ új versenyző
Viewsonic VA1912w
kép - 85k

Szerkesztette: EmThor 2006. 02. 27. 17:38 -kor

#479 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 21:08

ViewSonic-nak jó neve van! :respect:
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#480 Felhasználó inaktív   Szecsor 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 27. 22:00

Hello mki!

Segítsetek lécci a következő problémában:
Minap vettem egy Hyundai B70A TFT monitort. Nagyon jó, nagyon tetszik, de ...

Létezik az, hogy egy TFT monitor nem támogatja a szöveges video módot, csak a grafikust???
Az a helyzet ugynis, hogy amikor bekapcsolom a számítógépet, először ugyebár a rendszerinformációk jelennek meg. Ekkor még szöveges video mód működik. Na, ezalatt az idő alatt a monitor sötét, és csak annyit ír ki (a monitor), hogy "NOT SUPPORTED VIDEO MOD"
Aztán amikor elkezd bootolni a Windows, akkor vált át grafikus üzemmódra és akkor már tökéletesen működik a dolog.
Nem mintha nagyon szoktam volna bámulni a képernyőt az indításkor, de ha valamit kellene állítani a BIOS-ban, akkor nagy bajban lennék, mert jelenik meg a képernyőn.
Csak a teljesség kedvéért, ATI RADEON 9600 kártyám van, de szerintem ez most mellékes.

Nagyon várom a segítséget, előre is köszi!

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.