HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k IV. Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   EmThor 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 27. 22:21

Idézet: Vulpes - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 20:08

ViewSonic-nak jó neve van! :respect:

ha minden igaz, akkor a viewsonic 1 pixelre is kicseréli...

Idézet:
3 év teljeskörű szervíz-garancia és 3 év teljes pixelhiba-garancia (azaz mindig fehéren világító, vagy mindig fekete pixel esetén garanciális csere)

-> ha natív felbontásnál kisebben használod a cuccot, akkor az nvidia driverekben van vmi ami 1:1 arányra visszarakja a pixel kirajzolást :) gondolom nem tökéletes, de a semminél több.. majd kiderül

2 dologra kell odafigyelni, sok sok oldal átolvasása után: <nekem ez jött le, aki tudja tudja, aki szintén most akar venni, annak jótanács!>

1. ugye a pixelhibák... és a viewsonic 0 pixelgaranciája verhetetlen, ha mindent jól értettem. ott a progi amit nemrég linkeltem, a 3 fő színben a teljes képernyőn meg kell nézni az össze pixelt, hogy világít-e!!!

2. backlight leak nevű jelenség, azaz mikor a háttérvilágítás, főleg a széleken beszűrődik... ezért akarok bemenni vhova megnézni a cuccot!

viewsonic va1912wb <neten leltem>

far cry?

Kép

Kép

Kép

#482 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 23:06

Idézet: Szecsor - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 22:00

Létezik az, hogy egy TFT monitor nem támogatja a szöveges video módot, csak a grafikust???
Az a helyzet ugynis, hogy amikor bekapcsolom a számítógépet, először ugyebár a rendszerinformációk jelennek meg. Ekkor még szöveges video mód működik. Na, ezalatt az idő alatt a monitor sötét, és csak annyit ír ki (a monitor), hogy "NOT SUPPORTED VIDEO MOD"
Aztán amikor elkezd bootolni a Windows, akkor vált át grafikus üzemmódra és akkor már tökéletesen működik a dolog.

Van tunerkártya a gépedben?  :confused:
Mert akkor húzd le a kábelt és jó lesz.
Esetleg még az is előfordulhat, hogy VIVO-ra TV van kötve, akkor azt húzd le.

#483 Felhasználó inaktív   köpet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 11:33

Hali!

Gondban vagyok TFT vásárlás kapcsán: kis városomban kinéztem egy monitort magamnak, ami papíron jól fest (LG 1950B, 19”, impozáns adatok), és az ára is jó (~70k), viszont a boltban (m*str*l) nem lehet kipróbálni, és csak a ISO vagy milyen szabvány szerinti garanciát vállalják rá, mondjuk azt 3 évig.
Mivel nem vagyok jó szerencsejátékos az lenne a kérdésem, hogy bele merjek-e vágni a vásárlásba, vagy nézzek más után.
Most az utóbbi felé hajlok, mert semmiképpen sem akarok hibás cuccot venni (két rózsaszín pötty engem eléggé zavarna, ha nem lenne elég a cseréhez), viszont ennyiért még hasonlót se lehet kapni (máshol 75k felett indul egy 16ms DVI nélküli cucc).

Hm?
Ha felkel a nap, kezdődnek a gondok...

#484 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 16:53

Idézet: köpet - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 12:33

Hali!

Gondban vagyok TFT vásárlás kapcsán: kis városomban kinéztem egy monitort magamnak, ami papíron jól fest (LG 1950B, 19”, impozáns adatok), és az ára is jó (~70k), viszont a boltban (m*str*l) nem lehet kipróbálni, és csak a ISO vagy milyen szabvány szerinti garanciát vállalják rá, mondjuk azt 3 évig.
Mivel nem vagyok jó szerencsejátékos az lenne a kérdésem, hogy bele merjek-e vágni a vásárlásba, vagy nézzek más után.
Most az utóbbi felé hajlok, mert semmiképpen sem akarok hibás cuccot venni (két rózsaszín pötty engem eléggé zavarna, ha nem lenne elég a cseréhez), viszont ennyiért még hasonlót se lehet kapni (máshol 75k felett indul egy 16ms DVI nélküli cucc).

Hm?

Szerintem nyugodtan vágj bele a vásárlásba, mert ha hibás és 72 órán belül visszaviszed, akkor jogosult vagy a cserére.
Ezt még a tescoban is betartják.(csak viszonyításképpen) ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#485 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 18:01

Idézet: carcass - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 17:53

Szerintem nyugodtan vágj bele a vásárlásba, mert ha hibás és 72 órán belül visszaviszed, akkor jogosult vagy a cserére.

Azzal a bolttal én vigyáznék...!
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#486 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 20:30

Idézet: carcass - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 16:53

Tudtommal a 72 óra már nem kötelező és a "hiba" fogalma is eltérő lehet a vásárlónak és az eladónak :respect: , szvsz TFT-t ott kell venni ahol meg lehet nézni előtte.
COD4 szerver HC: 83.216.63.108:28995
webradio

#487 Felhasználó inaktív   köpet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 21:01

Idézet: carcass - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 15:53

Rákérdeztem a dolgokra, és csak utána bizonytalanodtam el; a helyi mustár garancia szempontjából nem volt olyan rossz hírű, mint a fővárosi társai, de azért inkább nem lennék berepülő pilóta ebben a kérdésben.
A következőket mondta az eladó:
- Akkor hozzák le a cuccot, ha előleget fizetek (10%); ha nem veszem át az árut, elbukom az előleget.
- Csak akkor bontják ki és esetleg biztosítják a kipróbálás lehetőségét, ha kifizettem.
- A garanciális feltételek írásban rögzitve vannak, amit megkapok a termék mellé, ott le van írva, hogy milyen tipusú és mennyiségű képponthiba kell a garanciális cseréhez (millió képpontra vetítve tipus/darab, gondolom ez az iso akárhányas szabály).
Más kérdéseket hirtelen nem tudtam feltenni; szerintem elmegyek abba a boltba, ahol ismerem az eladót, ő úgyis felajánlotta, hogy MIELŐTT megvennék valamit, ott megnézhetem. Csak az a gond, hogy náluk egy hasonló paraméterekkel rendelkező monitor kb. 20 rugóval drágább.
Most dönthetek, hogy vállalom a rizikót, vagy "beérem" drágábban egy kevesebbet tudó darabbal.

#488 Felhasználó inaktív   köpet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 21:07

Idézet: Vagany - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 19:30

Tudtommal a 72 óra már nem kötelező és a "hiba" fogalma is eltérő lehet a vásárlónak és az eladónak :respect: , szvsz TFT-t ott kell venni ahol meg lehet nézni előtte.

Kérdés, hogy hol biztosítják ezt a lehetőséget, ill. ott mennyiért kapható a cucc...

#489 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 21:08

Idézet: köpet - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 21:01

Rákérdeztem a dolgokra, és csak utána bizonytalanodtam el; a helyi mustár garancia szempontjából nem volt olyan rossz hírű, mint a fővárosi társai, de azért inkább nem lennék berepülő pilóta ebben a kérdésben.
- Akkor hozzák le a cuccot, ha előleget fizetek (10%); ha nem veszem át az árut, elbukom az előleget.
- Csak akkor bontják ki és esetleg biztosítják a kipróbálás lehetőségét, ha kifizettem.
- A garanciális feltételek írásban rögzitve vannak, amit megkapok a termék mellé, ott le van írva, hogy milyen tipusú és mennyiségű képponthiba kell a garanciális cseréhez (millió képpontra vetítve tipus/darab, gondolom ez az iso akárhányas szabály).
Más kérdéseket hirtelen nem tudtam feltenni; szerintem elmegyek abba a boltba, ahol ismerem az eladót, ő úgyis felajánlotta, hogy MIELŐTT megvennék valamit, ott megnézhetem. Csak az a gond, hogy náluk egy hasonló paraméterekkel rendelkező monitor kb. 20 rugóval drágább.
Most dönthetek, hogy vállalom a rizikót, vagy "beérem" drágábban egy kevesebbet tudó darabbal.

Ez így elég sz@r ügy, ne vágjál bele!
Hol laksz? Nem érné meg inkább Pestre jönni és megvenni ott, ahol megnézheted, kipróbálhatod a monitort?  :confused:

#490 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 21:15

Idézet: EmThor - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 18:34

+ új versenyző
Viewsonic VA1912w

Nagyon frankó kis monitor, van 1 itt a közelemben, bár nem profi kategória eddig mindenki csak ámult aki látta. El tudtam volna képzelni hangszórók nélkül is, de hát ez van. :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#491 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 21:17

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 9:45

1./ Azok nem is fognak működni, ha DVI-vel használod, mert nincs értelmük.
2./ Hogyan csináltad azt a képet a PixPerAn-al?  :confused:
Ha minden beállítást alapon hagysz, akkor mindig ezt a képet fogod kapni!  :rolleyes: (Még egy CRT-n is!)

Utána Én is rájöttem. :D
Érdekes. Akkor, h lehet összehasonlítani vele monitorokat? Mondjuk a PH!-s teszthez képest sokkal mosottabb lett a kép... :think:

Még utoljára egy hülye kérdés: >Ez< normális? :confused: :confused:
Már kez ráállni a szemem, de azért még mindig egy kicsit fura (főleg az FPS-ek, autós gammákban, filmeknél észre sem vettem, pedig direkt azt kerestem :D )
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#492 Felhasználó inaktív   bibe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 21:43

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 22:17

...Mondjuk a PH!-s teszthez képest sokkal mosottabb lett a kép...

Biztos, hogy nativ felbontasban (1280x1024) hasznalod a monitort???? Jatekokban is!!!
El nem birom kepzelni, hogy egy 970P ennyire szar legyen....
Vagy lehet, hogy mar ezt is hamisitjak.....

Szerkesztette: bibe 2006. 02. 28. 21:44 -kor

"Nincs izom, nincs izomláz!" (Garfield)

#493 Felhasználó inaktív   köpet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 21:45

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 20:08

Ez így elég sz@r ügy, ne vágjál bele!
Hol laksz? Nem érné meg inkább Pestre jönni és megvenni ott, ahol megnézheted, kipróbálhatod a monitort?  :confused:

Gondoltam erre is, megyek is fel lassan, csak ott meg nem ismerem már a boltokat igazán; most néztem a depo-n az árakat, összevetve a helyiekkel elég jelentős a különbség (több, mint a vonatjegy).
Hova lenne érdemes elnézni? Mondjuk ami szombaton is nyitva van...

#494 Felhasználó inaktív   EmThor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 21:57

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 20:15

Nagyon frankó kis monitor, van 1 itt a közelemben, bár nem profi kategória eddig mindenki csak ámult aki látta. El tudtam volna képzelni hangszórók nélkül is, de hát ez van. :)

köszi...

nekem is ilyen bajom van, hogy a kiszemelt áldozatot csak rendelni tudom, és elég zsákbamacska, bár a kiszállító futárban bízok :D

#495 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 21:58

Idézet: köpet - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 21:01

Szvsz kerüld el messzire ezt az opciót, keress másik boltot vagy irány a főváros!
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#496 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 22:10

Idézet: bibe - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 22:43

Biztos, hogy nativ felbontasban (1280x1024) hasznalod a monitort???? Jatekokban is!!!
El nem birom kepzelni, hogy egy 970P ennyire szar legyen....
Vagy lehet, hogy mar ezt is hamisitjak.....

Persze. 100%. Csak abban.
De mindenben TÖKÉLETES (a színek élénkek; a betűk sem vékonyak, pont olyanok, mint az ősrégi CRT-men voltak; a fekete az fekete; baromi jó rajta filmet nézni), csak eleinte - még most is, de egyre inkább szokja a szemem - zavart - a szerintem - a gyanúsan nagy utánhúzása. Bár lehet, h tényleg csak át kell szokni.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#497 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 22:38

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 21:17

Utána Én is rájöttem. :D
Érdekes. Akkor, h lehet összehasonlítani vele monitorokat? Mondjuk a PH!-s teszthez képest sokkal mosottabb lett a kép... :think:

Ez a "teszt" úgy működik, hogy a r. time (rise time = kigyújtási idő) és a f. time (fall time = kioltási idő) értékét addig csökkented, amig az elmentett kép a legjobban hasonlít arra, amit a mozgó kisautó nézése közben látsz. Ekkor a két értéket összeadod, és voliá megvan a válaszidő!
Ezzel csak két probléma van. Az egyik az, hogy legfeljebb csak 4 ms-ig lehet az értékeket csökkenteni. A másik pedig, hogy azért ez így elég szubjektív ahhoz, hogy komoly tesztnek lehessen nevezni.

u.i.: Mivel a PixPerAn legfeljebb 8 ms-os válaszidőt enged beállítani a kisautós tesztben (ráadásul ez is egy hülyeség, mert a kioltási idő általában sokkal kevesebb, mint a kigyújtási idő), ezért hogy a mentett kép tényleg hasonlítson arra amit lát, sokan a sebességgel szoktak még játszani, de így aztán végképp nem lehet megbecsülni a tényleges válaszidőt, legfeljebb nagyvonalakban.

#498 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 22:41

Idézet: köpet - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 21:45

Gondoltam erre is, megyek is fel lassan, csak ott meg nem ismerem már a boltokat igazán; most néztem a depo-n az árakat, összevetve a helyiekkel elég jelentős a különbség (több, mint a vonatjegy).
Hova lenne érdemes elnézni? Mondjuk ami szombaton is nyitva van...

Ahol biztosan ki lehet próbálni a monitorokat: Extremdigital, Briver, Mikland, Users.
Ha valaki tud még ilyen boltokat, ne tartsa magában, írja ide mindenki örömére és okulására.  ;)

#499 Felhasználó inaktív   EmThor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 22:51

miklandot inkább... háát. nem mondok semmit inkább, délibe beérsz, északkelet fele át a parkon neki a főútnak merőlegesen, balra sréhen már fog is látszódni a kis üzlet...

holnap mammutban megcsekkolom e.digitalt + visszafele erzsébet körúton is!

#500 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 23:22

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 23:38

Ez a "teszt" úgy működik, hogy a r. time (rise time = kigyújtási idő) és a f. time (fall time = kioltási idő) értékét addig csökkented, amig az elmentett kép a legjobban hasonlít arra, amit a mozgó kisautó nézése közben látsz. Ekkor a két értéket összeadod, és voliá megvan a válaszidő!
Ezzel csak két probléma van. Az egyik az, hogy legfeljebb csak 4 ms-ig lehet az értékeket csökkenteni. A másik pedig, hogy azért ez így elég szubjektív ahhoz, hogy komoly tesztnek lehessen nevezni.

u.i.: Mivel a PixPerAn legfeljebb 8 ms-os válaszidőt enged beállítani a kisautós tesztben (ráadásul ez is egy hülyeség, mert a kioltási idő általában sokkal kevesebb, mint a kigyújtási idő), ezért hogy a mentett kép tényleg hasonlítson arra amit lát, sokan a sebességgel szoktak még játszani, de így aztán végképp nem lehet megbecsülni a tényleges válaszidőt, legfeljebb nagyvonalakban.

Így már minden teljesen tiszta. THX ezt a kimerítő "ismertetőt" :respect: :up: :)

És az előbb linkelt kép-pel mi a helyzet? :confused:

Csak ezért kérdezek ennyi hülyeséget, mert a vélemények, tesztek, és a 770P előben látott képe után nem voltam - de egyre inkább vagyok! - megelégedve a sajátoméval (mármint a monitorral :Đ) és ha esetleg valami gebasz van, még vissza tudom vinni. De szvsz erre nem fog sor kerülni. :)

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.