HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k IV. Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 07. 17:25

Idézet: Aewyn - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 15:08

Folynak a találgatások, h ezt az overdrive okozza-e, vagy egyszerűen csak lassú a monitor, mint a dög.
Még egy link:
http://www.hardforum.com/showthread.php?p=...#post1028035239

Szóval nincs olyan extra fícsör az overdriveos monitorokban, h az egér késleltetéssel reagál?
(mer' nem mindegy, most úgy tűnik ;)

De az érdekesebb a sípolós kérdés, mert morc lennék, ha este nem tudnék dolgozni a géppel a sípolás vagy magas fényerő miatt (a gépem egyébként tökéletesen csendben dolgozik, tehát legyen a monitor is kussban, ha kérhetném ;)

Bár nem 20"-os, de OverDrive-os monim van. (970P). Régi CRT-m és a mostani monim is teljesen egyszerre mozgatta az ablakokat (igaz a CRT csak 1024*768-as felbontást tud, így a TFT nem natívban ment; TFT DVI-ról, CRT analógról ment ofkorsz ;) ), amikor első ízben néztem, mind Clone, mind Span módban. Ha lenne digicamom le is kapnám. ;)
Sípolást meg nem hallok, igaz zúg a gép, mint egy traktor. :Đ
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#602 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 07. 18:07

sziasztok!!

A közeljövőben szeretnék egy 20-21"-os monitort venni. MElyiket ajánlanátok, mint jó ár/érték arány? Én speciel egy Fujitsu P20-2 moncsit néztem ki, mi a véleményetek róla? Többnyire böngészés, szövegszerkesztés, grafikai munka, multimédia és (többnyire) oldies játékok megjelenítésére használnám. (Ebben a gyakorisági sorrendben)
Lenne esetleg jobb tippetek, vagy bármi idegesítő ami ezen kijelző ellen szólna?

Köszönöm szépen,
Sanyi.

#603 Felhasználó inaktív   xlacix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 18:20

Idézet: Pszihopapa - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 17:07

sziasztok!!

A közeljövőben szeretnék egy 20-21"-os monitort venni. MElyiket ajánlanátok, mint jó ár/érték arány? Én speciel egy Fujitsu P20-2 moncsit néztem ki, mi a véleményetek róla? Többnyire böngészés, szövegszerkesztés, grafikai munka, multimédia és (többnyire) oldies játékok megjelenítésére használnám. (Ebben a gyakorisági sorrendben)
Lenne esetleg jobb tippetek, vagy bármi idegesítő ami ezen kijelző ellen szólna?

Köszönöm szépen,
Sanyi.

Van valami ár limit?

Én tudom ajánlani a 21"-es Samsung paneles monitorokat. (Samsung 214T, Viewsonic VP2130b, Eizo S2100 )
Legalábbis nekem a Samsung 214T nagyon bejött.

(Fujitsu sem rosssz, de arról nincs tapasztalatom. A Samsungnak nagyon egyenletes a háttérvilágítása, a Fujitsu esetleg itt lehet hátrányban.)

Szerkesztette: xlacix 2006. 03. 07. 18:20 -kor

#604 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 19:13

Van ár limit igen....sőt, most döbbenek, hogy Fujim is kiesik biza a keretből...valamit elnéztem :p

Hát olyan 120-130 nél többet nemigen tudok rá áldozni. 140 az már nagyon top keret...
:(

:s

#605 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 19:27

Idézet: Aewyn - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 14:08

Folynak a találgatások, h ezt az overdrive okozza-e, vagy egyszerűen csak lassú a monitor, mint a dög.

Még annak idején láttam ezeket a bejegyzéseket a HardForum-ban, de ha esetleg nem tűnt volna fel, ezek több mint fél évesek, a Samsung 243T-t már rég nem is gyártják (244T van helyette).
Szerintem fake gyanús az egész!!!

u.i.: És azt hogyan gondolod egyébként, hogy "lassú a monitor, mint a dög"?
Aki CRT-n kezdi el nézni pl. az Üvegtigris című filmet, az hamarabb végez, mint az aki LCD-n?  :rolleyes:

Szerkesztette: Racecam 2006. 03. 07. 19:36 -kor

#606 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 19:44

Mi a gyakorlat a szélesvásznú (16:10) es képarányú monitorokról? Jó, átláthatóbb, vagy felesleges vele törődni, könnyebb és jobb a régit használni?

Pontosabban egy Asus (Asus 19'' Wide PW191 LCD) monitorrol volna szó....
??

tnx

#607 Felhasználó inaktív   Aewyn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 20:07

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 18:27

u.i.: És azt hogyan gondolod egyébként, hogy "lassú a monitor, mint a dög"?
Aki CRT-n kezdi el nézni pl. az Üvegtigris című filmet, az hamarabb végez, mint az aki LCD-n?  :rolleyes:

Tudomén... Pixel bemegy, manók háromszor körbehordozzák a nagy Panelmező Fenséges Tranzisztora előtt, az megszenteli, utána elültetik, locsolják és kapálgatják, a végén meg betakarítják az 1600x1200-at.

Azért olvasgatva, elég sok fórumban panaszkodnak a késleltetés miatt, de állítólag megszokható.

De mondom: csak _kérdezem_ ;)

#608 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 20:31

Idézet: Aewyn - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 20:07

Pixel bemegy, manók háromszor körbehordozzák a nagy Panelmező Fenséges Tranzisztora előtt, az megszenteli, utána elültetik, locsolják és kapálgatják, a végén meg betakarítják az 1600x1200-at.

Pontosan ez történik, látszik, hogy Te is láttál már panelt belülről!  ;) :D

#609 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 08. 12:15

:nevet:

#610 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 12:38

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 20:27

Nem az nem. De aki amerikában kezdi el nézni NTSC-n a gyűrűk ura 3-at, az 10 percel ül kevesebbet mint aki valahol máshol és PAL rendszeren :Đ

Egyébként srácok szeretném jelezni hogy a topik hangulata kezd hasonlítani a Guga féle topikra, ami nem áll tőlem távolt, csak szólok hogy ne csodálkozzatok ha összerakják a kettőt  :p

Hogy má' legyek ON is:
Még mindíg nem mondta meg senki hogy mi a rákkal kell pucolnom a Samu 913N típusú TFT-met, mostmár lassan ellepi a por....  :reklamacio:  :think:
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#611 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 13:27

Idézet: ReeChee - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 12:38

Hogy má' legyek ON is:
Még mindíg nem mondta meg senki hogy mi a rákkal kell pucolnom a Samu 913N típusú TFT-met, mostmár lassan ellepi a por....  :reklamacio:  :think:

Na most, a portörlésre, elég régen feltalálták portörlő rongyot. Szerintem Neked sem fog problémát okozni a használata.  :rolleyes:
Leköpés és egyéb, még ennél is durvább dolgokra :boa: , LCD monitor-tisztító folyadékot javasolnék, amelynek egyik típusáról értekeztük is, a most éppen nem működő oldalunkon!  :rolleyes:

Remélem sokat segítettem!  :D 

Szerkesztette: Racecam 2006. 03. 08. 13:37 -kor

#612 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 14:10

Samsung 970 tulajok felé lenne egy kérdésem:
Teljesen elégedett használója vagyok egy ilyen tft-nek, egy idegesítő dolog lenne csak. Ha fekete a háttér, akkor mintha erőteljesen vibrálna a kép. Igazából felhasználás közben nem tűnik fel, de ha mondjuk elérek egy film végére és kimerevedik a fekete kép, akkor eléggé látható a dolog (főleg ha nem teljesen szemből nézem). Ez másnál is így van?

#613 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 14:18

Sziasztok mi is monitor vásárlás elött állunk 19" méretben és max 110-120e ft-ban gondolkodunk. Leginkább irodai munkára kép szerkesztéshez kellene ezért nem a minnél kisebb válaszidő hanem a nagy betekintési szög, telített színek, jó kontraszt lenne a fontos. Illetve a monitor dönthetősége/ forathatósága is fontos szempont mivel előfordulhat hogy többen nézik egyszerre. Ezek alapján a samsung 970p igencsak esélyes. Érvek pro/kontra? Más típus a fenti követlemények alapján?

A topicot olvasgatva láttam hogy _DooM_ forumtársnak is lyenje van. Tudnál mesélni róla? Jó vétel volt-e,  mi az ami tetszik mi az ami esetleg nem tetszik benne... 

Thx mindenkinek a segítséget.

#614 Felhasználó inaktív   Aewyn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 14:24

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 19:31

Pontosan ez történik, látszik, hogy Te is láttál már panelt belülről!  ;)   :D

:)

No, akkor mesélek a P20-2-ről:

Fő parák voltak:
- késleltetés
- zúgás alacsony fényerő mellett
- kék led

Ezzel szemben:
- késleltés: észrevehető, viszonylag nagy
- zúgás: zúg, mint állat (szúnyog)
- kék led: nempara

Részletesebben:

Késleltetés:

Érezhető, minden mintha egy pillanattal később reagálna, mintha a pixelek egy gumiszalagra lennének kötve, és inkább csak követik az eseményeket. Még gépelés közben is látni, ahogy a betűk késleltetéssel rajzolódnak ki. A próba kedvéért rákötöttem a gépre egy másik régebbi TN-es TFT-t, és pont, mint a videón, a TN-es TFT-n hamarabb indult el az ablak, amikor megmozdítottam, az állománykezelőben majd egy egész sornyit volt lemaradva, amikor lépkedtem.

Szóval nem fake. Ellenben nem zavaró. Az ember látja, h van, de hamar hozzá lehet szokni. Viszont egy erős FPS-nél vagy ajtóversenyben bizony zavaró lehet, h tekerem a kormány, az mégis később fordul csak, szóval ezt érdemes mindenkinek letesztelni, h képes-e vele élni.

Egyébként kb nulla perc alatt megszokható.

Zúgás:

85-ös érték alá tekerve a fényerőt beindul a szúnyoghadsereg: zzzzzzzzzzzzzzz. Viszont nem kell 85 alá tekerni, mert alapból nem vakító a fényerő (nem úgy, mint egy ismerős vadiúj acer TN-es monitorán, ami nullára állítva is vakít). Még teljes sötétben sem kell lejjebb tekerni a fényerőt. Aki azonban szeretné még lejjebb tekerni, az leveheti az egyes színek erősségét, így nagyjából hasonló hatást lehet elérni, mint a fényerő csökkentésével (ekkor persze a kontrasztot lehet, h utána kell állítani).

Szóval a gép így teljes kussban dolgozik (de a zzzzzzzz egyébként zavaró lenne).

Kék led:

Nem az a vakító fajta, nagyon diszkrét, szexi, pörfekt :)

---
Az utánhúzás teljesen rendben van, nagyjából olyan, mint egy 12 ms TN-en, azaz nincs. A színek brilliánsak, a háttérvilágítás sötétben fekete kép mellett látszik, de elfogadható. Sokkal zavaróbb viszont, h ez egészen sötét szürke árnyalatoknál igen feltűnő: a kép közepén még szinte fekete a szín, az szélen meg már szürke. Erősebb árnyalatoknál viszont egyáltalán nem látszik.

Szóval nagyon vagány gép, Rececammal régebben beszéltünk róla, köszönet a segítségért :)

(és nem fekete, nem gagyiezüst, hanem tisztességes tojáshéjszínű, ááááááááááá :))

#615 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 14:46

Idézet: Orgi - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 15:10

Samsung 970 tulajok felé lenne egy kérdésem:
Teljesen elégedett használója vagyok egy ilyen tft-nek, egy idegesítő dolog lenne csak. Ha fekete a háttér, akkor mintha erőteljesen vibrálna a kép. Igazából felhasználás közben nem tűnik fel, de ha mondjuk elérek egy film végére és kimerevedik a fekete kép, akkor eléggé látható a dolog (főleg ha nem teljesen szemből nézem). Ez másnál is így van?

Én ilyet nem tapasztaltam eddig.

Idézet: alonso123 - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 15:18

Sziasztok mi is monitor vásárlás elött állunk 19" méretben és max 110-120e ft-ban gondolkodunk. Leginkább irodai munkára kép szerkesztéshez kellene ezért nem a minnél kisebb válaszidő hanem a nagy betekintési szög, telített színek, jó kontraszt lenne a fontos. Illetve a monitor dönthetősége/ forathatósága is fontos szempont mivel előfordulhat hogy többen nézik egyszerre. Ezek alapján a samsung 970p igencsak esélyes. Érvek pro/kontra? Más típus a fenti követlemények alapján?

A topicot olvasgatva láttam hogy _DooM_ forumtársnak is lyenje van. Tudnál mesélni róla? Jó vétel volt-e,  mi az ami tetszik mi az ami esetleg nem tetszik benne... 

Thx mindenkinek a segítséget.

Én nagyon meg vagyok vele elégedve (mostmár).
pro:
A színek megfelelően élénkek, a fekete az fekete, nincs bevilágítás. A kép még egészen oldalról nézve is kivehető, bár a színek szürkülnek. Első ránézésre talán picit instabilnak tűnhet az állvány (főleg teljesen előredöntve és kihúzva), de betonstabil! Az apro gumitappancsik remekül kapaszkodnak, nem csúszkál. Kb 10 centit lehet emelni a monitoron. Teljesen kihúzott állvánnyal kb 230 fokban dönthető (kicsivel a függőleges alá/elé, és jóval a vízszintes felé/mögé - egy kicsit zavaros :D). Bazi fényerő. :D
Jah és: kiváló anyagok, jó a tapintásuk is. Az egyetlen gomb izléses, egyáltalán nem zavaró(an még sötétben sem), kék színben világít mely az talpazaton van. A doboz is ízléses, a kábelek hossza és anyaga (nem olyan gagyi bevonat, ami ha összetekersz úgy marad. :D) szintén hibátlan.

kontra: számomra eleinte zavaró utánhúzás (mivel ez nálad nem szempont nem is érdekes, de engem eleinte kicsit zavart ~10 év CRT bámulás után. :) ) -> de mostmár tökéletes!! A gyárilag hozzá adott 3.6-os MagicTune kb 2 perc alatt csontra fagyasztotta a gépet. Ezt egy újabb (elvileg ezt a monitort nem támogató) verzióval sikerült áthidalni, de akkor is. :reklamacio: A MagicRotation semmilyen verziója nem akar nálam működni. :( Minden telepítés után azt írja, h rossz, tegyen újra, megteszem, erre ugyanez. :( :( Ha esetleg van valami ötlete erre valakinek ne habozzon megosztani. Az összes fellelhető MR és AR verziót is kipróbáltam. Nem marad más, mint driverben elforgatni a képet, majd a monit...
Nagyjából ennyi.

Egyedül a progival (MR, AR) nem vagyok megelégedve.

Szerkesztette: _DooM_ 2006. 03. 08. 14:55 -kor

<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#616 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 16:50

Tapasztalataimat megosztom veletek a nemrégiben beújított Xerox XA7-19i kapcsán.
A monitor "auto" gombja, ami elvileg önműködően beállítja a kép elhelyezését és több mindent, egyszerűen hibásan működik, a kép el lesz csúszva, egy része lemarad.. Nem csak az én asztalomon lévő csinálja ezt, hanem egy elektronikai áruház pultjára kirakott modell is. kb ugyanígy viselkedett!! A Xerox Magyarország ügyfélszolgálata nagyon gáz, először ígértek visszahívást, persze nem tették meg. Aztán én telefonáltam, adtak egy mobilszámot, de azon sem tudtak segíteni, csak átirányítottak a szervíz telefonszámára. Ott is kifejtettem a jelenséget, de semmi okosat nem tudott hozzászólni, csak erősködött, hogy vigyem be a szervízbe és értsem meg, hogy telefonon nem tud segíteni. Ezt még meg is érteném, ha reprodukálhatatlan hibáról lenne szó, de hogy véletlenül egy kiválasztott mintadarab is pont ezt produkálja..... . Az már csak hab a tortán, hogy egyik számon sem tudtak semmit segíteni a DVI-I - DVI-D mizériát illetően. Úgy kell nekem, hogy Xeroxot vettem, hisz ezt nyilván nem is ők gyártják (nem is, proview, mondjuk ezt tudtam vásárlás előtt is), ami nem is lenne baj, ha adnának hozzá kultúrált ügyfélkezelést Xeroxék, de erről szó sincs. Szóval senkinek nem tudom ajánlani jó szívvel, még akkor sem, ha a monitor képe nagyon szép, az üvegbevonat is csúcsszuper.
(szerk: helyesírás)

Szerkesztette: NAron 2006. 03. 08. 16:51 -kor

#617 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 18:42

Idézet: ReeChee - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 13:38

Nem az nem. De aki amerikában kezdi el nézni NTSC-n a gyűrűk ura 3-at, az 10 percel ül kevesebbet mint aki valahol máshol és PAL rendszeren :Đ

Egyébként srácok szeretném jelezni hogy a topik hangulata kezd hasonlítani a Guga féle topikra, ami nem áll tőlem távolt, csak szólok hogy ne csodálkozzatok ha összerakják a kettőt  :p

Hogy má' legyek ON is:

Lehet kapni ilyen "speciális" monitortisztító kendőt. (meg van hozzá habképző spray, és valami permetezős monitortisztító lötty is - egy egész készlet. :D) Nekem valami Stanger márkájú van. Nem nagy cucc, sima alkoholos törlőkendő (ezer félét lehet kapni nedves törlőkendő néven). Ezzel egyszer átdúrom és kész. Esetleg puha kendővel teljesen szárazra lehet törölni. Nem csíkosodik, nagyon fasza.

Én amikor kikapcsolom (pontosabban magától kikapcsol a géppel együtt) mindig teli van apró kis fehér szöszökkel. Ez vonza a szöszt és a port. :reklamacio: :D

#618 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 18:43

Hogy má' legyek ON is:

Lehet kapni ilyen "speciális" monitortisztító kendőt. (meg van hozzá habképző spray, és valami permetezős monitortisztító lötty is - egy egész készlet. :D) Nekem valami Stanger márkájú van. Nem nagy cucc, sima alkoholos törlőkendő (ezer félét lehet kapni nedves törlőkendő néven). Ezzel egyszer átdúrom és kész. Esetleg puha kendővel teljesen szárazra lehet törölni. Nem csíkosodik, nagyon fasza.

Én amikor kikapcsolom (pontosabban magától kikapcsol a géppel együtt) mindig teli van apró kis fehér szöszökkel. Ez vonza a szöszt és a port. :reklamacio: :D

#619 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 18:44

Hogy má' legyek ON is:

#620 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 20:01

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 19:44

:respect:
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.