HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k IV. Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 22. 10:32

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 22:10

Felhasználási terület, árkategória?

haat,
igazabol jatszani kellene, filmezni,
nem tudom,hogy mihez kell meg jo monitor, de abban bisztos vagyok, hogy erre kell valami jobb mert a mostani moncsim 25ms-t tud es fps jatekoknal ha gyorsan mozgok nem latom az ellenfeleket,
pl: cod2 katasztrofa nem latok semmit ha gyorsan mozgok, csak mar a kill cam mutassa ,hogy mi is tortent ennek szeretnek veget vetni :D
es koszonom mindenkinek a segitseget :up:  :D

ja en 100k korul gondoltam
kb enyit szanok ra ;)

Szerkesztette: saca3 2006. 04. 22. 10:47 -kor

P5W DH Deluxe  CPU:E6600 Core 2 duo,  3* 250.GB SATA hdd, GAINWARD  8800GTX vivo, 2*1024.RAM 800MHZ. TAGAN 480W-Tap, logitech mx5000 bill, eger mx1000,  samsung 940bf

#902 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 12:15

TN+Film Kép 6 bites
MVA/PVA Kép 8 bites

szinátmenetek a TN+Film sem annyira durva hisz "...valós színek gyors cseréjével, villogtatásával..."

Én kb ezért cseréltem samsung p970-re. Igaz ez csak(?) 6ms a 4ms után de + érte :D

Szerkesztette: feri22 2006. 04. 22. 12:16 -kor

#903 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 14:22

Idézet: saca3 - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 11:32

haat,
igazabol jatszani kellene, filmezni,
nem tudom,hogy mihez kell meg jo monitor, de abban bisztos vagyok, hogy erre kell valami jobb mert a mostani moncsim 25ms-t tud es fps jatekoknal ha gyorsan mozgok nem latom az ellenfeleket,
pl: cod2 katasztrofa nem latok semmit ha gyorsan mozgok, csak mar a kill cam mutassa ,hogy mi is tortent ennek szeretnek veget vetni :D
es koszonom mindenkinek a segitseget :up:  :D

ja en 100k korul gondoltam
kb enyit szanok ra ;)

Ezt javallom: FP93GX (tech infó)
2ms Gray To Gray (G2G)
Colours 16.2 million
3 év a garancia
Bruttóban 100e alatt van (a BENQ nagyon szeretne elterjedni ...  :D )

Szerkesztette: feri22 2006. 04. 22. 14:24 -kor

#904 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 13:35

Sziasztok!

Belátható időn belül (Június környékén akarom meglepni magam szülinapra! :D) szeretnék vásárolni 19"-os TFT-t. Konkrét kiszemeltem lenne kettő is, de ebből valószínüleg csak az 1ikre fogja futni. :( A 2 konkrét monitor:Ebből természetesen a VX912-es lenne a jobb, de az már jóval drágább is. Tehát valószínüleg a VE910-est venném meg. Próbálta valaki? Esetleg van is valakinek? Vélemények?  :confused:  :think:

Előre is köszönöm!  :respect:

Szerk.: Közben megtudtam, hogy a VX912-es kifutó típus és nem is nagyon hoznak! Tehát marad a VE910! :)

Szerkesztette: Csokis 2006. 04. 24. 13:57 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#905 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 15:33

730BF
Ez hogy tud így elforogni? Elég fixnek látszik az a rögzítés  :think:
Pedig az oldal azt írja képes...
Magic Rotation (Auto Pivot)
Ez az, nem? :confused:
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#906 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 16:43

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 16:33

730BF
Ez hogy tud így elforogni? Elég fixnek látszik az a rögzítés  :think:
Pedig az oldal azt írja képes...
Magic Rotation (Auto Pivot)
Ez az, nem? :confused:

Nézd meg szaküzletben a monitort (Aliennek lehet hogy van) vagy kuksolj bele a használati utasításba(8 MB úgyhogy én nem nézem meg inkább  :p )

#907 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 24. 17:31

Most bejött a képbe 1 másik versenyző is:
Nagyon szemezek az Acer-rel, csak fenntartásaim vannak a márkával kapcsolatban!  :rolleyes: Esetleg használja valaki pont ezt a típust? Csak a DVI hiánya "zavar" a ViewSonic-kal kapcsolatban, ami az Acer-en ott lenne. Nem tudom melyiket válasszam.  :confused:  :think:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#908 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 22:44

Idézet: feri22 - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 15:22

Ezt javallom: FP93GX (tech infó)
2ms Gray To Gray (G2G)
Colours 16.2 million
3 év a garancia
Bruttóban 100e alatt van (a BENQ nagyon szeretne elterjedni ...  :D )

hat nem tudom mostmar

nem tudok donteni, ez igazabol nem tudja a 2ms-t
ez csak a szurkere vonatkozik,
szoval ha szurkerol szurkere valt,  hmmm
de a tobbirol nem irnak semmit,
az lehet akar 25 ms-is,
na en olyan moncsit szeretnek ami valoban tudja azt a 4ms-t,
ha tudsz ilyet akkor meg tudod irni a pontos tipusat, vagy ha valaki mas tud ilyet,
szivesen veszem a javaslatokat ;)
elore is kocce
P5W DH Deluxe  CPU:E6600 Core 2 duo,  3* 250.GB SATA hdd, GAINWARD  8800GTX vivo, 2*1024.RAM 800MHZ. TAGAN 480W-Tap, logitech mx5000 bill, eger mx1000,  samsung 940bf

#909 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 07:36

Pár napja alaplapot cseréltem és azóta nagyon nehezen kapcsol be a monitorom. Majd még megnézegetem jobban, de a kettő dolognak ugye nem lehet köze 1máshoz? (970p)

Szerkesztette: Orgi 2006. 04. 25. 07:37 -kor

#910 Felhasználó inaktív   AnarchoiD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 15:19

nezegettem ezt a forumot, enis "lapos" moncsiban gondolkodom, jatekra szigoruan ... ;)

ehez mitszoltok ? http://www.samsung.com/hu/products/monitor...ducts/940mw.asp

(talan tvtuner tulzas ;)

ill samsung/viewsonic  =bol mit ajanltok game-re , 7/24 igenybevetelre ? :) (100-200k korul)
(\__/)
(o'.'o)
(")_(") This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him gain world domination.

#911 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 15:42

Idézet: AnarchoiD - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 16:19

nezegettem ezt a forumot, enis "lapos" moncsiban gondolkodom, jatekra szigoruan ... ;)

ehez mitszoltok ? http://www.samsung.com/hu/products/monitor...ducts/940mw.asp

(talan tvtuner tulzas ;)

ill samsung/viewsonic  =bol mit ajanltok game-re , 7/24 igenybevetelre ? :) (100-200k korul)

Response Time(ms)(typ.) 8
csodák nincsenek...  :)

ez viszont olvasandó: NYERŐ monitorok

Szerkesztette: feri22 2006. 04. 25. 15:55 -kor

#912 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 15:47

Idézet: AnarchoiD - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 16:19

Ebbol melyik az igaz:
-160˚/160˚ (CR>5)
-16.7 Mil.
:think:
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#913 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 20:15

Idézet: saca3 - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 22:44

nem tudok donteni, ez igazabol nem tudja a 2ms-t
ez csak a szurkere vonatkozik,
szoval ha szurkerol szurkere valt,  hmmm
de a tobbirol nem irnak semmit,
az lehet akar 25 ms-is,
na en olyan moncsit szeretnek ami valoban tudja azt a 4ms-t,
ha tudsz ilyet akkor meg tudod irni a pontos tipusat, vagy ha valaki mas tud ilyet,
szivesen veszem a javaslatokat ;)
elore is kocce

Te elolvastad a Neked írt hozzászolásomat?  :confused:
Felsoroltam egy halom monitort, nem igaz, hogy nem tudsz választani!
A szürkéből szürkébe váltás jelentését, talán pont ebben a topikban magyaráztam el már egyszer.
Rosszul gondolod!!!

Mivel már nem emlékszem pontosan, hogy ide írtam-e (rákeresni meg lusta vagyok), ezért beteszem mégegyszer!

"Na akkor fussunk neki.  :p
Megpróbálom leírni érthetően, egyszer már sikerült, de azt most nem találom.  :U

Nézzük talán először, hogy mit is jelent a szürkeárnyalat-váltás.

A TFT LCD monitorok, egy képpontját (pixel) három, úgynevezett alképpont (szubpixel) alkotja. Ezekben az alképpontokban a folyadékkristály - típustól függően -, 64 illetve 256 féle erősségben képes átengedni a háttérvilágítás fehér fényét. Ezek az úgynevezett szürkeárnyalatok. A pixelek a végleges színüket a szubpixelek előtt elhelyezkedő, piros-zöld-kék (RGB) színszűrő segítségével nyerik el. Tehát elmondhatjuk, hogy a teljesen fekete, és a teljesen fehér színek kivételével, minden színátmenet, egy bizonyos szürkeárnyalat-váltásnak felel meg.

A válaszidők.

Az első, kezdeti időkben a monitor, illetve panelgyártók az akkor legrövidebb feketéből feketébe való átmenetet adták meg a válaszidő tipikus értékének. Ez azért is volt előnyös a számukra, mert - ahogy az általad is idézett írásban is olvasható - a különböző szürkeárnyalat-váltások ennél jóval hosszabb időt igényeltek. Ez minden paneltípusra igaz, de különösen drámai volt a különbség az úgynevezett xVA (PVA, MVA) panelek esetén. Itt bizonyos szürkeárnyalat-váltások elérték a 85-110 ms-ot is. Ennek a kiküszöbölésére született meg az "overdrive" technológia, amelynek segítségével pontosan ezeknek a leggyakrabban előforduló váltásoknak az idejét sikerült jelentősen csökkenteni. Igen ám, de most már a feketéből feketébe való (tipikus) átmenet bizonyult a leglassabbnak, és így ennek megadásával már nem lehetett kifejezni a monitor (panel) valódi gyorsaságát. (Egy ideig, sőt néhány helyen még ma is együtt szerepelt a két érték, valahogy így: 20 ms typ. (8 ms g2g). Ma már azonban előszeretettel adják meg csak a szürkeárnyalat-váltások sebességét.
Azonban ezzel is van egy kis probléma. Általában a szürkeárnyalt-váltások sem egyforma sebességgel történnek, és ezt a gyártók, megadott értéknél nem veszik figyelembe. Igyekeznek - marketing szempontok alapján - a legkisebb értéket megadni. Így jöhetnek létre mára már Az "overdrive" technológiát használó TN+Film paneles monitoroknál a 4, 3, 2, sőt nem sokára talán az 1 ms-os válaszidő értékek a szürkeárnyalat-váltásoknál.
Sokkal becsületesebb, és nem utolsó sorban összehasonlíthatóbb lenne, ha mondjuk egy szabványban egységesen meghatározott, 50-100 előre definiált szürkeárnyalat-váltás idejét átlagolva, kellene megadni a válaszidő nagyságát.

u.i.: Ebben a "rövid" hozzászólásban, szándékosan nem tértem ki a folyadékkristályok vezérlésével, és az "overdrive" technológiával kapcsolatos, részletes technikai ismertetésre."

Szerkesztette: Racecam 2006. 04. 25. 20:28 -kor

#914 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 22:30

Senkinek nincs Acer AL1916Asd monitorja? :( Nagyon úgy tűnik, hogy ez jó választás lenne nekem, csak a hibás pixelektől félek!  :confused:  :rolleyes:

#915 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 22:57

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 21:15

Te elolvastad a Neked írt hozzászolásomat?  :confused:
Felsoroltam egy halom monitort, nem igaz, hogy nem tudsz választani!
A szürkéből szürkébe váltás jelentését, talán pont ebben a topikban magyaráztam el már egyszer.
Rosszul gondolod!!!

Mivel már nem emlékszem pontosan, hogy ide írtam-e (rákeresni meg lusta vagyok), ezért beteszem mégegyszer!

"Na akkor fussunk neki.  :p
Megpróbálom leírni érthetően, egyszer már sikerült, de azt most nem találom.  :U

Nézzük talán először, hogy mit is jelent a szürkeárnyalat-váltás.

A TFT LCD monitorok, egy képpontját (pixel) három, úgynevezett alképpont (szubpixel) alkotja. Ezekben az alképpontokban a folyadékkristály - típustól függően -, 64 illetve 256 féle erősségben képes átengedni a háttérvilágítás fehér fényét. Ezek az úgynevezett szürkeárnyalatok. A pixelek a végleges színüket a szubpixelek előtt elhelyezkedő, piros-zöld-kék (RGB) színszűrő segítségével nyerik el. Tehát elmondhatjuk, hogy a teljesen fekete, és a teljesen fehér színek kivételével, minden színátmenet, egy bizonyos szürkeárnyalat-váltásnak felel meg.

A válaszidők.

Az első, kezdeti időkben a monitor, illetve panelgyártók az akkor legrövidebb feketéből feketébe való átmenetet adták meg a válaszidő tipikus értékének. Ez azért is volt előnyös a számukra, mert - ahogy az általad is idézett írásban is olvasható - a különböző szürkeárnyalat-váltások ennél jóval hosszabb időt igényeltek. Ez minden paneltípusra igaz, de különösen drámai volt a különbség az úgynevezett xVA (PVA, MVA) panelek esetén. Itt bizonyos szürkeárnyalat-váltások elérték a 85-110 ms-ot is. Ennek a kiküszöbölésére született meg az "overdrive" technológia, amelynek segítségével pontosan ezeknek a leggyakrabban előforduló váltásoknak az idejét sikerült jelentősen csökkenteni. Igen ám, de most már a feketéből feketébe való (tipikus) átmenet bizonyult a leglassabbnak, és így ennek megadásával már nem lehetett kifejezni a monitor (panel) valódi gyorsaságát. (Egy ideig, sőt néhány helyen még ma is együtt szerepelt a két érték, valahogy így: 20 ms typ. (8 ms g2g). Ma már azonban előszeretettel adják meg csak a szürkeárnyalat-váltások sebességét.
Azonban ezzel is van egy kis probléma. Általában a szürkeárnyalt-váltások sem egyforma sebességgel történnek, és ezt a gyártók, megadott értéknél nem veszik figyelembe. Igyekeznek - marketing szempontok alapján - a legkisebb értéket megadni. Így jöhetnek létre mára már Az "overdrive" technológiát használó TN+Film paneles monitoroknál a 4, 3, 2, sőt nem sokára talán az 1 ms-os válaszidő értékek a szürkeárnyalat-váltásoknál.
Sokkal becsületesebb, és nem utolsó sorban összehasonlíthatóbb lenne, ha mondjuk egy szabványban egységesen meghatározott, 50-100 előre definiált szürkeárnyalat-váltás idejét átlagolva, kellene megadni a válaszidő nagyságát.

u.i.: Ebben a "rövid" hozzászólásban, szándékosan nem tértem ki a folyadékkristályok vezérlésével, és az "overdrive" technológiával kapcsolatos, részletes technikai ismertetésre."

koszi szepen, ez nagyon klassz volt ugyanis nem minden volt vilagos szamomra, de most mar kapizsgalom ;)
de igazabol pont errol beszeltem en is, hogy honnan a fenebol tudom hogy igazabol le adja e azt a teljesitmenyt amit irnak, mert en igazabol nem bizom a gyartokban, aki annyi mindent vasarolt mar mint en , vagy legalabb is surun vesz dolgokat az tudja mirol beszelek, ugyanis sokszor nem azt kapja a vasarlo amit olvasott elotte es utanna jonek a kifogasok mikor reklamalsz,"hogy ez nem arra vonatkozot mi teljesen masra irtuk ezeket az ertekeket "  bla bla bla.
ezert szeretnek tobb emberketol hallani javaslatot, nem csak 1 embertol, ne sertodj meg nagyon hasznos tanacsot adtal  es az altalad fel sorolt monitorok nagyon jok csak szeretnek meg tobb velemenyt hallani, es nagyon szepen koszonom a valaszod :up:  ;)
udv:
saca

#916 Felhasználó inaktív   AnarchoiD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 09:00

Idézet: feri22 - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 16:42

Response Time(ms)(typ.) 8
csodák nincsenek...  :)

ez viszont olvasandó: NYERŐ monitorok

koszi a tippet, meg 1 kerdes ,  ez a samsung jonak tunik, esetleg ennyire jok a

204B (20")

214T vendornal (21") samsung oldalan (24") erdekes kulonbseg ;)

monitorok is ? ugyertem tudnak annyit es olyan jol mint a fentemlitett 19-es ? Csak nagyobbak ? :)
(\__/)
(o'.'o)
(")_(") This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him gain world domination.

#917 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 09:45

Idézet: AnarchoiD - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 9:00

koszi a tippet, meg 1 kerdes ,  ez a samsung jonak tunik, esetleg ennyire jok a  

204B (20")

214T vendornal (21") samsung oldalan (24") erdekes kulonbseg ;)

monitorok is ? ugyertem tudnak annyit es olyan jol mint a fentemlitett 19-es ? Csak nagyobbak ? :)

Ezt, egy kicsit összefésülnéd?  :confused:

Szerkesztette: Racecam 2006. 04. 26. 09:46 -kor

#918 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 10:00

Gondolom mindenkinek vannak feltételei... Az enyémek a következőek voltak: legyen legalább 19'-s, legyen true color (16millio szin 3x8bit /nem 262ezer 3x6bit/), ne villogjon, ne legyen sávos. Legyen gyors. Ergo a TN+Film paneles monitorok kiestek, a maradék paneltipus közül a megfizethető és a gyorsabb a volt számomra befutó.
(((kompromisszum: ...inkább legyen szép mint gyors...)))  :p

#919 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 10:25

most oszinten gyerekek a regi CRT  moncsik sokkal jobbak voltak ott nincsenek ilyen hulye valaszidok,
es a kepuk is szebb, szinuk,stb..
csak hat marha nagyok ;)

#920 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 10:47

Idézet: saca3 - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 10:25

most oszinten gyerekek a regi CRT  moncsik sokkal jobbak voltak ott nincsenek ilyen hulye valaszidok,
es a kepuk is szebb, szinuk,stb..
csak hat marha nagyok ;)

Meg geometriai hibák voltak rajtuk, meg konvergencia hiba, meg nem volt ilyen éles (bár azt tudta minden felbontásban), meg nem volt ilyen fényereje, meg nem tudtad elforgatni (tudtad, csak körülményes volt).  :rolleyes:
Mindegy, ez nem az a topik, ahol ezt a beszélgetést le kell folytatni!  ;)

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.