Win Xp lassú kikapcsolás
Elküldve: 2003. 07. 30. 12:32
Elküldve: 2003. 07. 30. 12:36

Nekem is van néha ilyen. Én arra gyanakodom, hogy amikor sok program fut a háttérben, az bizony idő, míg mindet bezárja.
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2003. 07. 30. 12:50
Elküldve: 2003. 07. 30. 12:56
[url="http://"http://www.mellesleg.hu"]Mellesleg[/url] sok minden más hasznos dolgot is beállíthatsz vele!

[ 2003. július 30.: mucsó szerkesztette a hozzászólást ]
..........................
Ázusz ÁHÉTENNYOLCIKSZ Döluksz Kettőpontnulla }{ Atlon Ikszpé Kétezerkétszác Plusz }{ Infineon+Blitz Kettőötvenhat per háromharminchárom }{ Igló szájlentbríz }{ Éjtíáj rádioun hétezer-ötszáz hatvannégy mega }{ Szígét barrakúda Öt Hatvangé }{ Lájton huszonnégy-tíz-negyven CD-RW}{ Sirtec 360-212 }{ piszokdrága Merkjuri csicsaház }{ Ixpé prof hungari legál
Elküldve: 2003. 07. 30. 13:11
Elküldve: 2003. 07. 30. 13:14
Elküldve: 2003. 07. 30. 13:15
Elküldve: 2003. 07. 30. 13:21
idézet:
Ezt írta charlie, aki költözik:
Hy. A lassú leállás oka az, hogy leálláskor legyalulja és ujrarendezi a swap fájlt. Ezt lehet AntySpy-ban ki, illetve bekapcsolni (más programban is lehet)[/quote]
Habár nem sok köze van a dologhoz, de a májkroszoft kicsit okosabban is megoldhatta volna a ájlrendszerét. Hamár egyszer rendezgeti a swap fájlt, és ilyen okos, akkor mi a fenéért nem lehet pl mondjuk 1 helyre pakolni? 3 héttel ezelőtt telepítettem az XP-t. Akkor még mondjuk úgy, egyben volt a swap fájl (Norton Speeddiskkel nézem). Minden hétköznap bevan kapcsolva a gép. De úgy széjjelmigrált a swap, hogy csak na! Eredetileg középtájon volt, mostmár van az elején egy kicsi a végén egy kicsi, meg a közepén ami maradt, de az sem összefüggő.
Szóval gáz.
A régi Norton Utilities még 9x alapú windózon egybepakolta a swapot is. De hogy itt már miért nem tudja? Sokat lassít a gépen. Egyedüli megoldásnak tűnik a swap külön, saját partícióra helyezése.
Ázusz ÁHÉTENNYOLCIKSZ Döluksz Kettőpontnulla }{ Atlon Ikszpé Kétezerkétszác Plusz }{ Infineon+Blitz Kettőötvenhat per háromharminchárom }{ Igló szájlentbríz }{ Éjtíáj rádioun hétezer-ötszáz hatvannégy mega }{ Szígét barrakúda Öt Hatvangé }{ Lájton huszonnégy-tíz-negyven CD-RW}{ Sirtec 360-212 }{ piszokdrága Merkjuri csicsaház }{ Ixpé prof hungari legál
Elküldve: 2003. 07. 30. 13:30
idézet:
Ezt írta mucsó:
Habár nem sok köze van a dologhoz, de a májkroszoft kicsit okosabban is megoldhatta volna a ájlrendszerét. Hamár egyszer rendezgeti a swap fájlt, és ilyen okos, akkor mi a fenéért nem lehet pl mondjuk 1 helyre pakolni? 3 héttel ezelőtt telepítettem az XP-t. Akkor még mondjuk úgy, egyben volt a swap fájl (Norton Speeddiskkel nézem). Minden hétköznap bevan kapcsolva a gép. De úgy széjjelmigrált a swap, hogy csak na! Eredetileg középtájon volt, mostmár van az elején egy kicsi a végén egy kicsi, meg a közepén ami maradt, de az sem összefüggő.
Szóval gáz.
A régi Norton Utilities még 9x alapú windózon egybepakolta a swapot is. De hogy itt már miért nem tudja? Sokat lassít a gépen. Egyedüli megoldásnak tűnik a swap külön, saját partícióra helyezése.[/quote]
A microsoft is azt ajánjla, hogy külön partíción legyen. Meg fix méretű swap fájlt kell használni, és akkor nemvándorol.
Vándorlást csak a nem fix mretű swap fájlnál láttam.
Elküldve: 2003. 07. 30. 13:30
Elküldve: 2003. 07. 30. 13:31
idézet:
A microsoft is azt ajánjla, hogy külön partíción legyen. Meg fix méretű swap fájlt kell használni, és akkor nemvándorol.
Vándorlást csak a nem fix mretű swap fájlnál láttam.[/quote]
Akkor ezt kapd ki: nekem 512 megás fix
Lehet, hülyeséget mondok, de olvastam valahol, hogy egy kis szintű "ótomatikus" törezedettésg-mentesítés(?) van az NTFS-ben. Szóval miközben másolsz rá, pakolgatja a többi adatot is, hogy minél előnyösebb legyen a fájlok elhelyezkedése. Már nem az egész partíción, mint a rendes defrag pl, hogy elörerendez mindent, hanem ott helyben, csak "lokálisan".
[ 2003. július 30.: mucsó szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 30. 13:38
idézet:
Ezt írta Kecsöpp:
Hát az Xp-AntiSpy nem jött be. Átraktam a swap fájlt a másik vinyóra nem jött be. Most megpróbálom hogy kikapcsolom a swap-ot de attól félek hogy,...[/quote]
Hülyéskedsz? Ennyi memóriával meg lehetne hódítani Rómát! Hacsak nem valami kombájn programot futtatsz! Bárcsak nekem lenne annyi ramom![]()
Elküldve: 2003. 07. 30. 13:40

Köszi fiuk lányok KIRÁLYOK VAGYTOK
Elküldve: 2003. 07. 30. 13:42
idézet:
Ezt írta Kecsöpp:
Hát rányomtam az ujraindítás gombra miután kikapcsoltam a swap-et és 30mp el késöbb már itt voltam fent [/quote]
frankó![]()
Elküldve: 2003. 07. 30. 14:12

Elküldve: 2003. 07. 30. 14:20
idézet:
Ezt írta Kecsöpp:
huha annyira mégse jó a dologA Ghotic 2-nek kell a sz@ros swap tehát vissza kell kapcsolni. Valakinek valami más ötlete?[/quote]
Mondjuk egy 10 megabájtos swap?
Elküldve: 2003. 07. 30. 15:46
idézet:
Hy. A lassú leállás oka az, hogy leálláskor legyalulja és ujrarendezi a swap fájlt. Ezt lehet AntySpy-ban ki, illetve bekapcsolni (más programban is lehet)[/quote]
Pedig, alapértelmezés szerint nem gyalulja. Ha akarom, beállíthatom szándékosan:
[HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemory Management]
"ClearPageFileAtShutdown"=dword:00000001
Ekkor lassú lesz a leállás, közben a HDD LED folyamatosan világít, mivel adatbiztonsági okból törli a lapozófájl tartalmát, vagyis feltölti nullákkal. De még soha nem tapasztaltam, hogy magától így települt volna. A beállítás megtalálható itt is:
Run: gpedit.msc
Itt is látszik az alapértelmezés.
Elküldve: 2003. 07. 30. 15:56
chkdsk mikor volt utoljara futtatva? Es defrag?
Elküldve: 2003. 07. 30. 21:44
idézet:
Ezt írta Signal:
Pedig, alapértelmezés szerint nem gyalulja. Ha akarom, beállíthatom szándékosan:
[HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemory Management]
"ClearPageFileAtShutdown"=dword:00000001
Ekkor lassú lesz a leállás, közben a HDD LED folyamatosan világít, mivel adatbiztonsági okból törli a lapozófájl tartalmát, vagyis feltölti nullákkal. De még soha nem tapasztaltam, hogy magától így települt volna. A beállítás megtalálható itt is:
Run: gpedit.msc
Itt is látszik az alapértelmezés.[/quote]
Hát 40%-ba igazad volt. 5x újraindítottam a gépet miután átállítottam 0-ra az értéket a regisztrybe és 2x villámgyorsan kikapcsolt de 3x a szokásos lassúsággal. (1x=lassú 2x=gyors 3x=lassú 4x=gyors 5x=lassú tehát váltogatja). Chkdsk meg defrag lefutott rendesen úgy 2 napja de most is lefutattam.
Elküldve: 2003. 07. 30. 21:52