HWSW Informatikai Kerekasztal: Win Xp lassú kikapcsolás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Win Xp lassú kikapcsolás

#1 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 30. 12:32

Telepítve van 1 Win Xp Prof HUN és miután rányomok a kikapcsolásra állati gyorsan el is tünik az asztal kiirogatja hogy a beállítások mentése majd hogy a windows leáll. Ez eddig még jó is és gyorsan is megy, de miután eltünik az ablak hogy a windows leáll jönnek a problémák Kb. 30mp-et gondolkozik a gép (semmi ablak, üzenet, háttérkép...) míg kikapcsolja magát. Ami különösen zavaró hogy, a vinyónál hallani hogy kikapcsolja a gép és csak utána áll le a teljes rendszer. Lementettem az egész ketyerét Nortotn Ghost-tal és újra feltettem az Xp-t és nini 0,0001mp volt míg leállt minden. Aztán visszatettem az xp-m a Ghost image-ből és újra a lassú leállás fogadott.Mitől lehet ez?
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#2 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 12:36

Őszintén ? Tudja a durranós fene ! :p

Nekem is van néha ilyen. Én arra gyanakodom, hogy amikor sok program fut a háttérben, az bizony idő, míg mindet bezárja.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#3 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 12:50

de a régi fele ekkora gépemen is pont ugyanezek voltak telepítve és soha nem csinálta ezt

#4 Felhasználó inaktív   mucsó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 12:56

[url="http://"http://www.xp-AntiSpy.org"]XP AntiSpy[/url] a lelke. Van amikor nem segít, próbáld ki!
[url="http://"http://www.mellesleg.hu"]Mellesleg[/url] sok minden más hasznos dolgot is beállíthatsz vele!

Kép

[ 2003. július 30.: mucsó szerkesztette a hozzászólást ]
"Soha ne vegyél feleségül nagy kezű nőt! -- Kicsinek fog látszani a cerkád."
..........................
Ázusz ÁHÉTENNYOLCIKSZ Döluksz Kettőpontnulla }{ Atlon Ikszpé Kétezerkétszác Plusz }{ Infineon+Blitz Kettőötvenhat per háromharminchárom }{ Igló szájlentbríz }{ Éjtíáj rádioun hétezer-ötszáz hatvannégy mega }{ Szígét barrakúda Öt Hatvangé }{ Lájton huszonnégy-tíz-negyven CD-RW}{ Sirtec 360-212 }{ piszokdrága Merkjuri csicsaház }{ Ixpé prof hungari legál

#5 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 13:11

basszus igazad lehet ezt elfelejtettem feltenni!! (régen mindig fent volt)

#6 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 13:14

Szolgáltatások leállítása miatt várakozhat, nekem a nyomtató telepítése után van ilyen jelenség, de megoldottam.

#7 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 13:15

Hy. A lassú leállás oka az, hogy leálláskor legyalulja és ujrarendezi a swap fájlt. Ezt lehet AntySpy-ban ki, illetve bekapcsolni (más programban is lehet)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#8 Felhasználó inaktív   mucsó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 13:21

idézet:
Ezt írta charlie, aki költözik:
Hy. A lassú leállás oka az, hogy leálláskor legyalulja és ujrarendezi a swap fájlt. Ezt lehet AntySpy-ban ki, illetve bekapcsolni (más programban is lehet)[/quote]

Habár nem sok köze van a dologhoz, de a májkroszoft kicsit okosabban is megoldhatta volna a ájlrendszerét. Hamár egyszer rendezgeti a swap fájlt, és ilyen okos, akkor mi a fenéért nem lehet pl mondjuk 1 helyre pakolni? 3 héttel ezelőtt telepítettem az XP-t. Akkor még mondjuk úgy, egyben volt a swap fájl (Norton Speeddiskkel nézem). Minden hétköznap bevan kapcsolva a gép. De úgy széjjelmigrált a swap, hogy csak na! Eredetileg középtájon volt, mostmár van az elején egy kicsi a végén egy kicsi, meg a közepén ami maradt, de az sem összefüggő.
Szóval gáz.
A régi Norton Utilities még 9x alapú windózon egybepakolta a swapot is. De hogy itt már miért nem tudja? Sokat lassít a gépen. Egyedüli megoldásnak tűnik a swap külön, saját partícióra helyezése.
Ázusz ÁHÉTENNYOLCIKSZ Döluksz Kettőpontnulla }{ Atlon Ikszpé Kétezerkétszác Plusz }{ Infineon+Blitz Kettőötvenhat per háromharminchárom }{ Igló szájlentbríz }{ Éjtíáj rádioun hétezer-ötszáz hatvannégy mega }{ Szígét barrakúda Öt Hatvangé }{ Lájton huszonnégy-tíz-negyven CD-RW}{ Sirtec 360-212 }{ piszokdrága Merkjuri csicsaház }{ Ixpé prof hungari legál

#9 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 13:30

idézet:
Ezt írta mucsó:

Habár nem sok köze van a dologhoz, de a májkroszoft kicsit okosabban is megoldhatta volna a ájlrendszerét. Hamár egyszer rendezgeti a swap fájlt, és ilyen okos, akkor mi a fenéért nem lehet pl mondjuk 1 helyre pakolni? 3 héttel ezelőtt telepítettem az XP-t. Akkor még mondjuk úgy, egyben volt a swap fájl (Norton Speeddiskkel nézem). Minden hétköznap bevan kapcsolva a gép. De úgy széjjelmigrált a swap, hogy csak na! Eredetileg középtájon volt, mostmár van az elején egy kicsi a végén egy kicsi, meg a közepén ami maradt, de az sem összefüggő.
Szóval gáz.
A régi Norton Utilities még 9x alapú windózon egybepakolta a swapot is. De hogy itt már miért nem tudja? Sokat lassít a gépen. Egyedüli megoldásnak tűnik a swap külön, saját partícióra helyezése.
[/quote]

A microsoft is azt ajánjla, hogy külön partíción legyen. Meg fix méretű swap fájlt kell használni, és akkor nemvándorol.
Vándorlást csak a nem fix mretű swap fájlnál láttam.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#10 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 13:30

Hát az Xp-AntiSpy nem jött be. Átraktam a swap fájlt a másik vinyóra nem jött be. Most megpróbálom hogy kikapcsolom a swap-ot de attól félek hogy,...

#11 Felhasználó inaktív   mucsó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 13:31

idézet:

A microsoft is azt ajánjla, hogy külön partíción legyen. Meg fix méretű swap fájlt kell használni, és akkor nemvándorol.
Vándorlást csak a nem fix mretű swap fájlnál láttam.
[/quote]

Akkor ezt kapd ki: nekem 512 megás fix :)
Lehet, hülyeséget mondok, de olvastam valahol, hogy egy kis szintű "ótomatikus" törezedettésg-mentesítés(?) van az NTFS-ben. Szóval miközben másolsz rá, pakolgatja a többi adatot is, hogy minél előnyösebb legyen a fájlok elhelyezkedése. Már nem az egész partíción, mint a rendes defrag pl, hogy elörerendez mindent, hanem ott helyben, csak "lokálisan".

[ 2003. július 30.: mucsó szerkesztette a hozzászólást ]

#12 Felhasználó inaktív   mucsó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 13:38

idézet:
Ezt írta Kecsöpp:
Hát az Xp-AntiSpy nem jött be. Átraktam a swap fájlt a másik vinyóra nem jött be. Most megpróbálom hogy kikapcsolom a swap-ot de attól félek hogy,...[/quote]

Hülyéskedsz? Ennyi memóriával meg lehetne hódítani Rómát! Hacsak nem valami kombájn programot futtatsz! Bárcsak nekem lenne annyi ramom ;)

#13 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 13:40

Hát rányomtam az ujraindítás gombra miután kikapcsoltam a swap-et és 30mp el késöbb már itt voltam fent YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHh :D :D :D ez mégiscsak bejött
Köszi fiuk lányok KIRÁLYOK VAGYTOK

#14 Felhasználó inaktív   mucsó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 13:42

idézet:
Ezt írta Kecsöpp:
Hát rányomtam az ujraindítás gombra miután kikapcsoltam a swap-et és 30mp el késöbb már itt voltam fent [/quote]

frankó :)

#15 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 14:12

huha annyira mégse jó a dolog :( A Ghotic 2-nek kell a sz@ros swap tehát vissza kell kapcsolni. Valakinek valami más ötlete?

#16 Felhasználó inaktív   mucsó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 14:20

idézet:
Ezt írta Kecsöpp:
huha annyira mégse jó a dolog :( A Ghotic 2-nek kell a sz@ros swap tehát vissza kell kapcsolni. Valakinek valami más ötlete?[/quote]

Mondjuk egy 10 megabájtos swap?

#17 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 15:46

idézet:
Hy. A lassú leállás oka az, hogy leálláskor legyalulja és ujrarendezi a swap fájlt. Ezt lehet AntySpy-ban ki, illetve bekapcsolni (más programban is lehet)[/quote]
Pedig, alapértelmezés szerint nem gyalulja. Ha akarom, beállíthatom szándékosan:

[HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemory Management]
"ClearPageFileAtShutdown"=dword:00000001

Ekkor lassú lesz a leállás, közben a HDD LED folyamatosan világít, mivel adatbiztonsági okból törli a lapozófájl tartalmát, vagyis feltölti nullákkal. De még soha nem tapasztaltam, hogy magától így települt volna. A beállítás megtalálható itt is:

Run: gpedit.msc

Itt is látszik az alapértelmezés.

#18 Felhasználó inaktív   bibe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 15:56

[url="http://"http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;308029"]http://support.micro...kb;en-us;308029[/url]

chkdsk mikor volt utoljara futtatva? Es defrag?
"Nincs izom, nincs izomláz!" (Garfield)

#19 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 21:44

idézet:
Ezt írta Signal:

Pedig, alapértelmezés szerint nem gyalulja. Ha akarom, beállíthatom szándékosan:

[HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemory Management]
"ClearPageFileAtShutdown"=dword:00000001

Ekkor lassú lesz a leállás, közben a HDD LED folyamatosan világít, mivel adatbiztonsági okból törli a lapozófájl tartalmát, vagyis feltölti nullákkal. De még soha nem tapasztaltam, hogy magától így települt volna. A beállítás megtalálható itt is:

Run: gpedit.msc

Itt is látszik az alapértelmezés.
[/quote]

Hát 40%-ba igazad volt. 5x újraindítottam a gépet miután átállítottam 0-ra az értéket a regisztrybe és 2x villámgyorsan kikapcsolt de 3x a szokásos lassúsággal. (1x=lassú 2x=gyors 3x=lassú 4x=gyors 5x=lassú tehát váltogatja). Chkdsk meg defrag lefutott rendesen úgy 2 napja de most is lefutattam.

#20 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 21:52

Run: gpedit.msc itt hol is pontosan mert van anny minden hogy ihaj?

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó