Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III.
Elküldve: 2006. 08. 20. 21:26
Idézet: Omega - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 21:14
Nem azonnali intézkedést igényel, ráadásul talán nincs is értelme a topiknak ilyen formában, akkor meg a moderáció majd eldönti, hogy megtartja-e.
Elküldve: 2006. 08. 20. 21:29
Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 22:26
A topik címe becsapós, szóval Te inkább intézkedést kérsz, mint modokat bírálsz.
Elküldve: 2006. 08. 20. 21:39
Elküldve: 2006. 08. 20. 22:10
Idézet a fentebb linkelt topik nyitó hozzászólása:
Idézet
Elküldve: 2006. 08. 22. 10:56
Mert az augusztus 20-ával foglalkozó témában, két fórummoderátor véleménye áll szemben egy globális moderátor véleményével szemben.
Név szerint Fakejack és Carmaged úgy gondolja, hogy egy polgármester (itt konkrétan Demszky) nevét leírni politizálás, míg Drummaster úgy gondolja, hogy nem.
Megjegyzem, utóbbival értek egyet. Tartom magamat az ott leírt véleményhez, miszerint nem árt megnézni, és értelmezni az adott hozzászólást, mielőtt "Politizál!" felkiáltással, vehemensen rávetitek (akit illet) magatokat. Megmosolyogtatónak tartom, hogy azonnal ugrik a témára több moderátor is, gondolkodás nélkül.
Ez éppen olyan, mintha valakit kitiltanátok a fórumról "rasszista megjegyzéseket tett" indokkal, amiért az illető a Viccrovatba egy cigány-, zsidó-, vagy négerviccet közölt le, vagy akár távolkeleti emberekről szólót.
Attól, hogy valaki leírja, hogy "Demszky", esetleg bírálja is a tevékenységét mondjuk Budapest infrastrukúrális állapotát vizsgálva (hogy a példánál maradjak), esetleg úgy véli, Demszky-nek személyes felelőssége van mondjuk az augusztus 20-ai eseményekben, nem politizál.
Mert nem nevezte meg a pártot, amit az adott polgármester képvisel. Nem bírálta a pártot, amelyet az adott polgármester képvisel. Nem hozta fel pozitív ellenpéldaként más politikai párt működését. Egyáltalán... nem keverte bele a politikát.
Idézem a fórumszabályzatot ide vonatkozó részét:
Idézet
Jó lenne valóban ennek függvényében moderálni!
Természetesen dönthettek úgy közösen, hogy innentől kezdve egy politikus, egy polgármester, vagy bármilyen köztisztviselő nevének említése is tilos a fórumon.
S ezt én készséggel el is fogadom, ahogyan eddig is, még akkor is, ha nem értek egyet vele. (Mert mint írtam, megmosolyogtatónak tartom ezt a fajta "túlizgulását" a témának.)
De akkor a lényeg azon legyen, hogy mindegyikőtök kivétel nélkül ossza is ezt a nézetet!
Mert amíg egy adott témában a moderátorok egymással ellentétesen gondolkodnak erről, addig a moderátori figyelmeztetést nem lehet komolyan venni.
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2006. 08. 22. 10:56
Elküldve: 2006. 08. 22. 13:05
Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 11:56
Hiaba kavarsz, akkor sem fogod egymasnak ugrasztani a moderaturat.
En nem vagyok mod a Szigeten igy moderatorilag ott nem tudok allast foglalni, igy ha a velemenyemetnem tudod komolyan venni, hat nem fakadok sirva.
De egyebkent is olyan jo Piftukasan sikerult kicsavarni az egeszet es tok mast belemagyarazni, ugyhogy a tovabbiakban nincs tobb hozzaszolni valom az ugyhoz sem nyilvanosan, sem maganban. Pont.
Szerkesztette: FakeJack 2006. 08. 22. 13:07 -kor
Elküldve: 2006. 08. 22. 14:53
Ez a topic a moderatúra működésével kapcsolatos javaslatoknak van szentelve.
Volt egy javaslatom. Miszerint egyértelművé kell tenni, hogy a moderatúra egységes álláspontja szerint mi tartozik a fórumszabályzat - általam idézett - politikára vonatkozó pontjába, és mi nem.
Hogy a "fórumpolgár" tudja, mihet tartsa magát. Én ugyan leírtam a véleményemet (és pusztán a tényeket) ezzel kapcsolatban, de kiváncsi vagyok a fórum vezetésének véleményére ezügyben.
Én valami olyasmit várok itt az egyik globális moderátor az egész moderatúra képviseletében (miután közösen megvitattátok mindezt) közli az álláspontját, amelyet aztán mindenki tudomásul vehet.
Ha neked ebből az jött le, hogy a moderátorokat akarom egymásnak ugrasztani, akkor sürgősen vizsgáltasd meg magadat!
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2006. 08. 22. 15:24
Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 11:56
Szerintem meg téged.
Elküldve: 2006. 08. 22. 20:31
Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 15:53
Ez a topic a moderatúra működésével kapcsolatos javaslatoknak van szentelve.
Volt egy javaslatom. Miszerint egyértelművé kell tenni, hogy a moderatúra egységes álláspontja szerint mi tartozik a fórumszabályzat - általam idézett - politikára vonatkozó pontjába, és mi nem.
Hogy a "fórumpolgár" tudja, mihet tartsa magát. Én ugyan leírtam a véleményemet (és pusztán a tényeket) ezzel kapcsolatban, de kiváncsi vagyok a fórum vezetésének véleményére ezügyben.
Én valami olyasmit várok itt az egyik globális moderátor az egész moderatúra képviseletében (miután közösen megvitattátok mindezt) közli az álláspontját, amelyet aztán mindenki tudomásul vehet.
Ha neked ebből az jött le, hogy a moderátorokat akarom egymásnak ugrasztani, akkor sürgősen vizsgáltasd meg magadat!
Nem kell szurkálni feleslegesen.
Azt ne várd senkitől, hogy megmondja, hogy a "hülye xy"-t már nem lehet írni, de a "nem teljesen tisztességes xy"-t meg igen. Ilyet alkotni képtelenség (emlékezz csak az ízléses fotós nős topic körüli kálváriára).
Elküldve: 2006. 08. 22. 20:46
Elküldve: 2006. 08. 23. 18:05
Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 21:46
Hát pedig ez szerintem az, mégpedig a következők miatt:
Ad 1: A főpolgármesteri tisztség színtisztán politikai tisztség.
Ad 2: A főpolgármester felelőssége úgyszintén tisztán politikai. (Nehéz lenne a tüzijátékkal kapcsolatban mondjuk pl. büntetőjogi felelősségről beszélni a Demszky esetében, hiszen aligha férne bele bármelyik tényállásba az amit tett, vagy nem tett.)
DE: Az, hogy ez politika, még nem jelenti azt, hogy a hwsw megfelelő részébe ne férne bele. Mert hiába a név (hwsw), pl. egy NHH-val kapcsolatos cikk esetén sem lehet teljesen száműzni a politikát. Szóval szvsz irreális egy politikamentes fórum létrehozása, pontosabban sok, egyébként fontos dologról le kellene mondani hozzá.
Elküldve: 2006. 08. 23. 18:21
Idézet: desiderius - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 19:05
Ad 2: A főpolgármester felelőssége úgyszintén tisztán politikai.
Dehogy is... tévedsz.
Elküldve: 2006. 08. 23. 18:28
Szerkesztette: debaj 2006. 08. 23. 18:28 -kor
Elküldve: 2006. 08. 23. 18:36
A közélet, egy polgárvezető élete és a politika maga más. Mert ha nem lenne, akkor ilyen alapon közvetve bármiről beszélünk, minden visszavezethető a politikára. Mert a politika összefügg mindennel, a mindennapi életünkkel, akkor is, ha nem politizálunk. Szóval szerintem nincs igaza, és Drummaster nem politizált. Egy embert méltatott, politikai hovatartozásán kívül.
Elküldve: 2006. 08. 23. 18:38
Elküldve: 2006. 08. 23. 18:56
A kulcsszó a hivatali ténykedés. Pártállástól, hatalmi pozíciótól függetlenül.

Súgó
A téma zárva.