HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. Értékeld a témát: -----

#1281 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 24. 12:35

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 9:21

Mert addig - már ne is haragudj -, de amit most írtál, úgy hangzik, hogy te, az általad felügyelt szekciókban nem a Fórumszabályzat idézett pontja szerint jársz el, hanem az általad felállított mérce alapján moderálsz.

Ezért mégegyszer javaslom, s egyben kérem, hogy "üljetek össze", hozzatok döntést ezzel kapcsolatban, mert amíg a Fórumszabályzat ebben a formában marad, s a házigazdák között akad akár egy olyan is, aki nem ért egyet azzal, hogy a kifejezett politikai állásfoglaláson kívül egyéb dolgok is "politizálásnak" számítanak a fórumon, addig nem vagyok hajlandó elfogadni sem szóbeli figyelmeztetést, sem egyéb szankciót egyetlen moderátortól sem azért, mert leírtam egy köztisztviselő nevét, vagy politikai állásfoglalástól függetlenül bíráltam egy város polgármesterének tevékenységét.

A szabályzat idézett pontja tágan fogalmaz. Eddig is észrevehető volt, de akkor most deklarálom: szigorúan fogok eljárni azzal szemben, aki csak az írmagját is elhinti a majdan politikai flame-nek. Azt viszont még mindig nem értem, hogy gondolod, hogy leírjam, mire is fogok így reagálni. Kulcsszavakat kérsz vagy mit?

Egy házigazda a saját szekcióiban is elsősorban mezei fórumozó. Az, hogy joga van bizonyos dolgokhoz, bizonyos tények együttállásának oka, de ettől még neki is lehet véleménye. Viszont a dolgot kiterjeszteni az egész moderatúrára azért, mert egy házigazda a saját szekcióján kívül olyan vitába keveredett, ami ott neki nem kompetenciája (moderálási szempontból), nem szerencsés. Ő ott kvázi mezei fórumozó azon kívül persze, hogy személyeskedésekbe stb. nem kell belemennie. Ja, ember is másodállásban. ;)

Szerk.: pár szó kimaradt, most veszem észre.

Szerkesztette: Carmaged 2006. 08. 24. 22:39 -kor

#1282 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 12:41

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 12:21

Őszintén sajnálom, hogy semmi problémát nem látsz abban, hogy egy adott témával kapcsolatban nem egyezik a fórum házigazdáinak álláspontja, s emiatt a témában eltérő moderálás történik.
Azt pedig végképp, hogy ennyit tudtál a dologhoz hozzáfűzni, s ilyen stílusban! Visszafogom magamat, s nem mondom meg, hogy ebben a stílusban kivel beszéljél. De velem ne! Nem szolgáltam rá.

Azt hiszem felnőtt emberek között elvárható, hogy ha normális stílusban előadom a problémámat, véleményt formálok valamiről, akkor hasonló stílusban érkezzen arra érdemi reagálás. (Nem pedig úgy, ahogyan az Fakejack ill. most te tetted.)

Azért írtam, amit, mert probléma volt ebből abban a bizonyos topicban, s ez pedig itt a fórum műkődésével kapcsolatos javaslatoknak szentelt téma, ha nem tévedek.

Semmilyen problémát nem látok azon kívül amit Te csinálsz belőle, felfújva az egészet a szokásos módon. Nem haragszom, nem is akartalak megbántani, de olyasmin nem fogunk rágódni, ami egész egyszerűen nem jelent veszélyt a fórumra, még akkor sem, ha vért izzadva próbálod ezt belemagyarázni. És leírhatod ezt hetven sorban is (azt hiszem ismersz annyira, hogy beláthatod, nem a hozzászólásod cizelláltságán múlik, hogy a tartalmát komolyan tudom-e venni), akkor sem látok semmilyen probémát. Nyilvánvalóan nehéz behatérolni, hogy mi a politika és mi nem - de fogalmazzunk másképp: nem az árnyalatokon kell lovagolni, hanem azt kell tudni megbecsülni egy moderátornak, házigazdának, hogy veszélyt jelent-e valami a fórum politikamentes jellegére, provokáció (akár félreérthető módon is), flame vagy sem.  Ez pedig olykor nem csupán egy adott hozzászólás direkt politikai tartalmán (mondjuk egy politikus vagy párt /ténykedésének/ véleményezésénl) múlik, mert ugye indirekt módon is lehet politikai vitát (flame-et) provokálni, hanem mindenkor hozzátartozik az aktuális topik közhangulata, valamint a vélt vagy valós provokációra érkező válaszok nyomán kialakult helyzet komolysága is - mert nem lehet egy generál képlettel elrendezni előre az egészet. Ha pedig egy ilyen helyzetben valakit - érzése szerint - diszkriminatív, igazságtalan moderátori intézkedés sújt, akkor annak felülvizsgálatára mindig is kaphatók leszünk. De felesleges bolhából elefántot csinálni, különösen azért, mert a kérdéses topik érzékeny témáját figyelembe véve - más fórumokkal összehasonlítva - inkább szakmai és emberi érvek ütköztek eddig, semmint politikai nézetek és ilyen alapú vádaskodások. Ami nem romlott el, azt ne próbáljuk már megjavítani.

#1283 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 16:36

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 12:36

Biztos a moderálásra gondoltál.

Nem. A karó-eb viszonyra.

#1284 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 17:26

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 17:36

Nem. A karó-eb viszonyra.

Te nyertél, ez nekem már túl magas...  :p

#1285 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 17:32

Tudod, a kötél. De nem hóhért akasztanak. :)

#1286 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 13:12

rezbanya: megnyitottam a topikodat.

#1287 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 05:54

Drummaster, légy szíves ilyenkor ne vágd be rögtön a durcit, inkább számolj el tízig, igyál egy sört aztán menj aludni  :Đ . A Nyílt levél elég forgalmas topik volt, szerintem sokan nem fognak örülni a hirtelen, és tökéletesen értelmetlen zárásnak.

#1288 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 06:57

Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 6:54

Drummaster, légy szíves ilyenkor ne vágd be rögtön a durcit, inkább számolj el tízig, igyál egy sört aztán menj aludni  :Đ . A Nyílt levél elég forgalmas topik volt, szerintem sokan nem fognak örülni a hirtelen, és tökéletesen értelmetlen zárásnak.

Megnyílt, fejvesztés terhe mellett.

#1289 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 07:25

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 7:57

Megnyílt, fejvesztés terhe mellett.

Nem értelek. :(
Magyarul van odairva, hogy nyílt levél bárkinek.
Érted? BÁRKINEK!!!!
Levelet annak ir az ember, akivel általában szóba is állna, csak most épp technikailag nem lehet.
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de én beszélek a macskámmal, és sztem van még rajtam kivül is egypár ilyen hülye. Volt már ott épp elég komolytalan beszólás, ez sem volt semennyivel több, vagy kevesebb.
A ciciusos levél meg szólhatott olyanoknak is, akik esetleg látták. (Az más kérdés, hogy végig a szekrényben kuksolt).
Kicsit túl lett lihegve a dolog, főleg, hogy amire jöttél büntetni, már rég abbamaradt az egész.
De egészségedre.
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#1290 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 07:27

Idézet: anyaanya - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 8:25

Nem értelek. :(
Magyarul van odairva, hogy nyílt levél bárkinek.
Érted? BÁRKINEK!!!!
Levelet annak ir az ember, akivel általában szóba is állna, csak most épp technikailag nem lehet.
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de én beszélek a macskámmal, és sztem van még rajtam kivül is egypár ilyen hülye. Volt már ott épp elég komolytalan beszólás, ez sem volt semennyivel több, vagy kevesebb.
A ciciusos levél meg szólhatott olyanoknak is, akik esetleg látták. (Az más kérdés, hogy végig a szekrényben kuksolt).
Kicsit túl lett lihegve a dolog, főleg, hogy amire jöttél büntetni, már rég abbamaradt az egész.
De egészségedre.

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=9...dpost&p=4308764
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=9...dpost&p=4322366
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=9...dpost&p=4322781

Nekem is van macskám, volt már, hogy 4 napra tűnt el. Tudom, milyen.

Viszont én nem értem a kirohanásodat. A macsekhoz szóló postokat bennhagytam. Azt, hogy milyen ízű a macskakaja, azt nem.

#1291 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 07:30

Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 6:54

Szó sincs durciról. Értelmetlen zárást pedig mindig akkor szoktak páran emlegetni, mikor egy rakás értelmetlen post miatt valaki bezárja a témát. No, de mint látható, Carmaged kolléga aludt egyet (sörről nincs információm).

#1292 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 07:44

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 8:27

Viszont én nem értem a kirohanásodat. A macsekhoz szóló postokat bennhagytam. Azt, hogy milyen ízű a macskakaja, azt nem.

Nem rohantam ki sehova, itt ülök a helyemen. Max. fogom a fejem.
Ja, hogy ezt azért a két mondatért?
Hát irigylem az idődet, hogy minden sort végig tudsz olvasni. Sajnos én annyira nem érek rá. Biztosan ezért kerülte el a figyelmemet a többszöri figyelmeztetés, amire hivatkoztál.
Hát akkor én kérek elnézést. :respect:

#1293 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 08:04

A nyilt leveles topichoz: jo hogy van, szeretem olvasgatni, ugyanakkor - szerintem - kar hogy nem lehet kommentalni, kerdest feltenni az egyes levelekkel kapcsolatban. Tudom, Drummaster - a topicnyito - kerese volt ez, es tiszteletben is tartom, de ez igy egy kicsit kevesebb, mint amit a temabol ki lehetne hozni.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1294 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 08:07

Idézet: anyaanya - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 8:44

Nem rohantam ki sehova, itt ülök a helyemen. Max. fogom a fejem.
Ja, hogy ezt azért a két mondatért?
Hát irigylem az idődet, hogy minden sort végig tudsz olvasni. Sajnos én annyira nem érek rá. Biztosan ezért kerülte el a figyelmemet a többszöri figyelmeztetés, amire hivatkoztál.
Hát akkor én kérek elnézést. :respect:

Irigyeld. Csak a gúnyra nincs szükség. Ha nem olvasnám rendesen, akkor meg az lenne valakinél a baj.

Egy topicba meg úgy szokás megérkezni, hogy legalább nagyjából átfutjuk... legalábbis nálam.

#1295 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 08:11

Idézet: Samott - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 9:04

A nyilt leveles topichoz: jo hogy van, szeretem olvasgatni, ugyanakkor - szerintem - kar hogy nem lehet kommentalni, kerdest feltenni az egyes levelekkel kapcsolatban. Tudom, Drummaster - a topicnyito - kerese volt ez, es tiszteletben is tartom, de ez igy egy kicsit kevesebb, mint amit a temabol ki lehetne hozni.

Samott

Akkor a topic arról szólna, hogy minden 50 postra jut talán 4-5 valódi nyílt levél. Lásd magamutogató topic.

Nem gondolom, hogy ebből a topicból plusz dolgokat kellene kihozni, hiszen nem olyan szándékkal indult. A maximális kihozható az lenne, ha nem feltétlenül sűrűn, de tartalmas postok születnének benne, poén e-mailek és hasonlók beillesztése nélkül. Chatelni ott vannak a chattopicok a Társalgóban.

A kérdést pedig nyugodtan fel lehet tenni privátban. ;)

#1296 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 08:24

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 9:07

Egy topicba meg úgy szokás megérkezni, hogy legalább nagyjából átfutjuk... legalábbis nálam.

A nagyjából átfutás megvolt. De az nálam ugy néz ki, hogy egyszer elolvasok pár hozzászólást, esetleg oldalt, tudom miről szól, és ha legközelebb van mondanivalóm, akkor tudom, hogy hova irjam bele.
Távol álljon tőlem, hogy bármiről meggyőzzelek, de nem hiszem hogy néha egy kis vicc olyan nagy hiba lenne. :think:
De ezentúl majd priviben poénkodom.

#1297 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 31. 10:13

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 9:11

Nem gondolom, hogy ebből a topicból plusz dolgokat kellene kihozni, hiszen nem olyan szándékkal indult. A maximális kihozható az lenne, ha nem feltétlenül sűrűn, de tartalmas postok születnének benne, poén e-mailek és hasonlók beillesztése nélkül. Chatelni ott vannak a chattopicok a Társalgóban.

Tökéletesen egyetértek veled!

Drummaster kérése az általa nyitott topic-al kapcsolatban teljesen egyértelmű:

Idézet

Sziasztok.

A téma címe szerintem egyértelmű, nem kell túl sok magyarázat hozzá, csak néhány szabály.

A levél szólhat bárkinek, a szomszédtól egy másik fórumozón át akár a miniszterelnökig.
A formátum legyen tényleg kultúrált hangvételű levél, a megszólításban természetesen - ha valaki nem akarja - nem kötelező felfedni, hogy név szerint kinek szól.
Valamint kérem, hogy mellőzzük a masszív politizálást, vagy más, szabályzatba ütköző dolgokat. További kérésem, hogy offolás és marháskodás se legyen, a nyílt levelek tartalmát egyáltalán ne vitassuk meg ebben a topicban, azaz csak levelek legyenek. Lehet, hogy sosem jut el a címzetthez, de lehet, hogy mégis.

Innentől kezdve elég szomorúnak tartom, hogy akad akár egy olyan fórumozó is, aki nem tudja mindezt tiszteletben tartani. Ráadásul ezen fórumozók zöme "huszon-harminc" éves felnőtt ember. És ez általánosságban is igaz.

Dear Samott!
Számomra elég egyértelmű párhuzam vonhato Drumm "Nyílt levél" topic-ja, s a különféle hírekkel foglalkozó televíziók ún. "Kommentár nélkül" híradásai között. Jellemzően komoly témákat feszegetnek, s szándékosság van a kommentárok mellőzése mögött.
Megtekinted, elolvasod, levonod a következtetéseket, elmélkedsz a látottakon/olvasottakon.
S bevallom őszintén, ebben a formában piszok jó ötlet volt a topic megvalósítása.

Beszélgetni akarsz a levelekről? Megteheted. Olvasva adott topic-ot, csupa olyan témát feszegetnek a levelek, amelyet a fórum (többek között a SZIGET) számos már létező témáiban ki lehet beszélni.
S szerintem senki nem gátol meg senkit abban, hogy egy-egy komoly levél kapcsán, akár új beszélgető téma nyisson a SZIGET-en, vagy a megfelelő helyen, ha még éppen nincs ilyen.
De Drumm adott topic-ja úgy jó, ahogy van. Jó lenne, ha mindenki tiszteletben tartaná a mindenkori topic-indító kérését!

Kedves anyaanya!

Nem érzem jogosnak a felháborodásodat, s nem értem, miért kell durcásan hozzáállni ehhez. Senki nem állította, hogy nem lehet viccelődni. Csak azt illendő lenne a megfelelő helyen megtenni! Ugyanis nem minden topic-ba való a viccelődés. A sorozatos off-topic megjegyzések pedig tulajdonképpen egy topic-ba sem valók. Ez nem az a fórum. Egy-egy off-topic megjegyzés természetesen bárhol elfér, de az a témaromboló off-topic csevely - ami sajnálatos módon már sok helyen felütötte a fejét - már nem!

Ahogyan Carmaged is mondta, a "Mutasd meg, ki vagy!" című témát is mára gyakorlatilag teljesen tönkretette pár ember, aki magasról tesz arra, amire a topic indítója, vagy a fórum moderátora kérte.
És nem az az egyetlen ilyen téma sajnálatos módon.

Be kellene látni, hogy mindez probléma!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1298 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 10:17

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 11:13

S bevallom őszintén, ebben a formában piszok jó ötlet volt a topic megvalósítása.

Szerintem meg nem, de ezen nem fogunk osszeveszni. A kerese egyertelmu es tiszteletben tartom... csak leirtam a sajat velemenyemet a dologrol.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1299 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 31. 10:25

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 11:13

Innentől kezdve elég szomorúnak tartom, hogy akad akár egy olyan fórumozó is, aki nem tudja mindezt tiszteletben tartani. Ráadásul ezen fórumozók zöme "huszon-harminc" éves felnőtt ember. És ez általánosságban is igaz.

Attol mert valaki huszoniksz azért nem kell olyan merevnek lennie mint neked

#1300 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 31. 10:47

Idézet: Samott - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 11:17

Szerintem meg nem, de ezen nem fogunk osszeveszni. A kerese egyertelmu es tiszteletben tartom... csak leirtam a sajat velemenyemet a dologrol.

Samott

Ahogyan én is. De ha nem tartod helyesnek, aannyit azért elárulnál, hogy mondjuk egy a "Szemetelőknek" címzett nyílt levelet ugyan miért is nem lehet kitárgyalni a "Védd és szeresd a természetet" című témában?  :think:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »