HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. Értékeld a témát: -----

#1261 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:14

Idézet: Omega - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 19:21

Dehogy is... tévedsz.

Aligha. A városvezetésben ugye vannak politikai vezetők (őket választjuk), meg vannak szakmai vezetők (pl. közighivatal vezetője, főépítész, stb.). Ez utóbbiak szakirányú végzettséggel, kinevezés, pályázat, stb. alapján nyerik el tisztségüket. Ők azok, akik megvalósítják azokat a célokat (hajtják végre a döntéseket), amelyeket a politikai vezetés (jelen esetben a főpolgármester) kitűz.

Főpolgármester bárki lehet, ha jelölik és megválasztják, még az írni-olvasni tudás sem lényeges. Miért? Mert politikus...  ;)

Kieg 1: szóval szvsz politikus hivatali tevékenységéről, felelősségéről beszélni politizálás. De csak attól, mert ez politika, még nem kellene üldözendőnek lennie.

Kieg 2: Kieg 1 a topiccímhez illeszkedő mondanivaló.

Szerkesztette: desiderius 2006. 08. 23. 19:18 -kor

#1262 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:22

Idézet: Omega - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 19:36

Mert ha nem lenne, akkor ilyen alapon közvetve bármiről beszélünk, minden visszavezethető a politikára. Mert a politika összefügg mindennel, a mindennapi életünkkel, akkor is, ha nem politizálunk.

Jól látod, csak a következtetés rossz annyiban, hogy te szeritem politikán az ún. "úri huncutságot" érted, aminek okai valahol a sokat emlegetett megkésett/felemás/periférikus magyar fejlődésben és társaiban keresendőek.

#1263 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:35

Idézet: debaj - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 19:56

...
A kulcsszó a hivatali ténykedés. Pártállástól, hatalmi pozíciótól függetlenül.

Pontosan.

#1264 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:38

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 20:14

Aligha. A városvezetésben ugye vannak politikai vezetők (őket választjuk), meg vannak szakmai vezetők (pl. közighivatal vezetője, főépítész, stb.). Ez utóbbiak szakirányú végzettséggel, kinevezés, pályázat, stb. alapján nyerik el tisztségüket. Ők azok, akik megvalósítják azokat a célokat (hajtják végre a döntéseket), amelyeket a politikai vezetés (jelen esetben a főpolgármester) kitűz.

Főpolgármester bárki lehet, ha jelölik és megválasztják, még az írni-olvasni tudás sem lényeges. Miért? Mert politikus...  ;)

Kieg 1: szóval szvsz politikus hivatali tevékenységéről, felelősségéről beszélni politizálás. De csak attól, mert ez politika, még nem kellene üldözendőnek lennie.

Kieg 2: Kieg 1 a topiccímhez illeszkedő mondanivaló.

Van köze a politikához, de amit írtál

Idézet

Ad 1: A főpolgármesteri tisztség színtisztán politikai tisztség.
Ad 2: A főpolgármester felelőssége úgyszintén tisztán politikai.

az továbbra sem igaz. A tisztség elnyerése összefügg azzal, melyik pártnak a jelöltje. Ezzel összefügg, hogy mi lett a 'kormányválasztás' eredménye. De aztán, a tevékenységet számonkérni nem feltétlen politikai utalás. Mint Drummaster esetében sem. Erről beszéltem. :)

#1265 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:41

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 20:22

Jól látod, csak a következtetés rossz annyiban, hogy te szeritem politikán az ún. "úri huncutságot" érted, aminek okai valahol a sokat emlegetett megkésett/felemás/periférikus magyar fejlődésben és társaiban keresendőek.

Értem, mire gondolsz, ezt látom én is jól, de spec most nem akartam utalni ilyesmire. Ez a dolog mindenhol így van, a politika kulcstényező és visszavezethető minden rá, pont ezért pörög ez a topik is ilyen értelmetlenség miatt. Valaki farkast kiáltott, pedig csak a nyájat terelő puli ugatott, ráadásul nem is a nyájat terelve, de nem büdöset. ;)

Szerintem ezt kár folytatni.

#1266 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 20:28

Megjegyezném, hogy nem csak a polgármester köztisztviselő, hanem rendőrtisztek, katonatisztek, tűzoltó és katasztrófavédemi tisztek, államigazgatási vezetők és helyettesek, sorolhatnám. Ugye az ő bírálatuk senki szerint sem politizálás? Pedig köztisztviselői minőségében semmi különbség a főpolgármester és mondjuk egy OEP osztályvezető között. Csak az ellátandó feladatban. Még egyszer (és utoljára) mondom, nem politizáltam egy szóval sem.

#1267 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 21:35

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 21:28

Megjegyezném, hogy nem csak a polgármester köztisztviselő, hanem rendőrtisztek, katonatisztek, tűzoltó és katasztrófavédemi tisztek, államigazgatási vezetők és helyettesek, sorolhatnám.

:offtopic:
Ez nem így van, mert vannak közalkalmazottak, köztisztviselők, "közszolgák", stb. Fogadd el bátran, hogy a polgármester (főleg a "fő"), külön "állatfaj"...  :D

Rossz premisszákból nehéz jó következtetést levonni. Ha főpolgármestert Budapest tekintetében nem tekinted politikusnak, akkor nem politizálás, de hogyan lehet nem politikusnak tekinteni a Demszkyt, amikor a felelősségéről beszélünk?

És még mielőtt leszúrnátok, hogy nem hagyom abba: szvsz ez a kis véleménykülönbség pontosan a moderatúra alapelveit érintő kérdés.

#1268 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 21:38

Idézet: Omega - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 20:41

Valaki farkast kiáltott, pedig csak a nyájat terelő puli ugatott, ráadásul nem is a nyájat terelve, de nem büdöset. ;)

Hidd el nekem, egy farkasnak jobban örülnél...  ;)

#1269 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 21:43

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 22:35

... de hogyan lehet nem politikusnak tekinteni a Demszkyt, amikor a felelősségéről beszélünk?...

Bár nem éngem kérdeztél, de azért én visszakérdezek: hogyan lehet politizáláskét kezelni azt, hogy valaki a polgármesterre mutat? Azaz miért kell feltétlen ilyet látni mögötte? Most ha ellenpéldát mondok, akkor politizálok? Elég az, hogy az én városomban a polgármester 'X' párt tagja, és a némely intézkedéssel ellentmondók és fikázók is 'X' párt tagjai? :) Továbbra sem érted, mi a különbség. Szerintem miattad, illetve az így gondolkozók miatt tiltott a poltika a HWSW-n. ;)
No offense.

#1270 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 23. 21:45

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 22:38

Hidd el nekem, egy farkasnak jobban örülnél...  ;)

:think: Maradok a pinásnál. :)

#1271 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 21:57

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 22:35

:offtopic:
Ez nem így van, mert vannak közalkalmazottak, köztisztviselők, "közszolgák", stb. Fogadd el bátran, hogy a polgármester (főleg a "fő"), külön "állatfaj"...  :D

Rossz premisszákból nehéz jó következtetést levonni. Ha főpolgármestert Budapest tekintetében nem tekinted politikusnak, akkor nem politizálás, de hogyan lehet nem politikusnak tekinteni a Demszkyt, amikor a felelősségéről beszélünk?

És még mielőtt leszúrnátok, hogy nem hagyom abba: szvsz ez a kis véleménykülönbség pontosan a moderatúra alapelveit érintő kérdés.

Mindenki, aki munkát végez, felelősséggel tartozik érte, nem csak a főpolgármester. Nem, nem külön állatfaj, hanem köztisztviselő. S épp azért utasítom vissza a politizálás vádját, mert egy lehelletnyit sem írtam a politikai hovatatrtozásáról. Nem is írhattam volna, mivel 1: Fogalmam sincs, hogy kikhez tartozik, 2: A (fő)polgármesteri jogok és kötelességek nem pártfüggőek, mint ahogy a rendőrkapitányé, vagy a tűzoltóparancsnoké sem. Tisztában vagyok amúgy a közalkalmazott és köztisztviselő közti különbséggel, csak azzal nem, hogy miért gondolod, hogy rajtad kívül mindenki hülye.

#1272 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 22:07

Idézet: Omega - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 20:41

Értem, mire gondolsz, ezt látom én is jól, de spec most nem akartam utalni ilyesmire. Ez a dolog mindenhol így van, a politika kulcstényező és visszavezethető minden rá, pont ezért pörög ez a topik is ilyen értelmetlenség miatt. Valaki farkast kiáltott, pedig csak a nyájat terelő puli ugatott, ráadásul nem is a nyájat terelve, de nem büdöset. ;)

Szerintem ezt kár folytatni.

Így van. Viszont a gond ott kezdődik, amikor valaki el is kezdi visszavezetni.

A politika részben azért tiltott a fórumon, mert olyan ellentéteket szít, amik kibékíthetetlenek, ezzel teljesen szétverhetik a közösséget. Másrészt ez egy nagy informatikai fórum, nem dühöngő.

Szerintem is kár folytatni. A poltikai állásfoglalást tartalmazó postok ezután is legalább olyan szigorú elbírálás alá fognak esni, mint eddig, legalábbis az általam felügyelt szekciókban (ahol ugye a legtöbb esélye van a politika felhozásának).

Szerkesztette: Carmaged 2006. 08. 23. 22:21 -kor

#1273 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 24. 07:58

Idézet: Omega - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 22:43

Bár nem éngem kérdeztél, de azért én visszakérdezek: hogyan lehet politizáláskét kezelni azt, hogy valaki a polgármesterre mutat? Azaz miért kell feltétlen ilyet látni mögötte? Most ha ellenpéldát mondok, akkor politizálok? Elég az, hogy az én városomban a polgármester 'X' párt tagja, és a némely intézkedéssel ellentmondók és fikázók is 'X' párt tagjai? :) Továbbra sem érted, mi a különbség. Szerintem miattad, illetve az így gondolkozók miatt tiltott a poltika a HWSW-n. ;)
No offense.

Erről van szó!

A politika a "vadhajtások" miatt lett nem kívánatos, és tiltott téma a fórumon. Bármennyire is békés beszélgetésnek indult egy politikai téma, a vége mindig a "hülye b*zi balos komcsi vs. mocskos jobbos náci" szintű anyázás lett. S gyakorlatilag a Fórumszabályzat is ezt, a politikai állásfoglalást tiltja. (Annyi különbséggel, hogy kultúrált formában is tilos egye pártok tevékenységét összevetni.)

S egyáltalán nem szimpatikus az a paranoia, amit itt egyesek ezzel kapcsolatban bemutatnak. Azt hiszem józan paraszti ésszel el lehet dönteni, hogy egy köztisztviselő neve (aki példánkban történetesen Budapest főpolgármestere) milyen összefüggésben jelent meg egy beszélgetésben.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1274 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 08:03

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 22:57

Tisztában vagyok amúgy a közalkalmazott és köztisztviselő közti különbséggel, csak azzal nem, hogy miért gondolod, hogy rajtad kívül mindenki hülye.

Tényleg felesleges ez a topic...  :think:

#1275 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 24. 08:21

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 23:07

Így van. Viszont a gond ott kezdődik, amikor valaki el is kezdi visszavezetni.

Azért vannak a házigazdák, moderátorok, hogy a Fórumszabályzat pontjai szerint járjanak el, s közbelépjenek, ha megtörtént a "visszavezetés". Akkor, s nem előbb.

Idézet

A politika részben azért tiltott a fórumon, mert olyan ellentéteket szít, amik kibékíthetetlenek, ezzel teljesen szétverhetik a közösséget. Másrészt ez egy nagy informatikai fórum, nem dühöngő.

Informatikai fórum, s valóban nem dühöngő, ám a Sziget tudatosan lett létrehozva a nem informatikai témák számára.
S a politikai téma nem részben, hanem egészben a potenciális "flame-forrás" volta miatt tiltott. (Ahogyan fentebb is írtam.)

Idézet

Szerintem is kár folytatni. A poltikai állásfoglalást tartalmazó postok ezután is legalább olyan szigorú elbírálás alá fognak esni, mint eddig, legalábbis az általam felügyelt szekciókban (ahol ugye a legtöbb esélye van a politika felhozásának).

Szerintem pedig nem kár folytatni, mert még mindig nem látom a Fórumszabályzat módosítását, amely arról szól, hogy a politikai állásfoglalás mellett tilos egyetlen olyan köztisztviselő, ill. bármely állampolgár nevét is megemlíteni a fórumon, aki valamilyen szinten értintett egy politikai párt tevékenységében; egyáltalán tilos bármilyen helyszín, esemény, személy, időpont, stb. említése  -bármilyen témában -, amelyik valamilyen szinten összefüggésben áll bármely politikai párttal.

Illetve nem látom Krinyo, PPeter vagy Drummaster közleményét, miszerint "Egyeztetve az összes házigazdával, arra a megállapításra jutottunk, hogy továbbra is csak a Fórumszabályzatban szereplő kitétel érvényes a politikával kapcsolatban. Ezért házigazdáink is csak ennek függvényében fognak intézkedni, ha szükséges."

vagy

"Egyeztetve az összes házigazdával, arra a megállapításra jutottunk, hogy a Fórumszabályzat módosítása alapján mostantól tilos egyetlen olyan köztisztviselő, ill. bármely állampolgár nevét is megemlíteni a fórumon, aki valamilyen szinten értintett egy politikai párt tevékenységében; egyáltalán tilos bármilyen helyszín, esemény, személy, időpont, stb. említése  -bármilyen témában -, amelyik valamilyen szinten összefüggésben áll bármely politikai párttal Házigazdáink ennek függvényében fognak intézkedni, ha szükséges."

Mert addig - már ne is haragudj -, de amit most írtál, úgy hangzik, hogy te, az általad felügyelt szekciókban nem a Fórumszabályzat idézett pontja szerint jársz el, hanem az általad felállított mérce alapján moderálsz.

Ezért mégegyszer javaslom, s egyben kérem, hogy "üljetek össze", hozzatok döntést ezzel kapcsolatban, mert amíg a Fórumszabályzat ebben a formában marad, s a házigazdák között akad akár egy olyan is, aki nem ért egyet azzal, hogy a kifejezett politikai állásfoglaláson kívül egyéb dolgok is "politizálásnak" számítanak a fórumon, addig nem vagyok hajlandó elfogadni sem szóbeli figyelmeztetést, sem egyéb szankciót egyetlen moderátortól sem azért, mert leírtam egy köztisztviselő nevét, vagy politikai állásfoglalástól függetlenül bíráltam egy város polgármesterének tevékenységét.

#1276 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 09:54

Semmiféle összeülést nem tartok szükségesnek (legalábbis ebben az ügyben), mert a hőzöngésen kívül problémát nem látok egy darabot sem. Ennyire nem unatkozhatsz.

#1277 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 10:53

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 9:03

Tényleg felesleges ez a topic...  :think:

Nem, nem a topic felesleges.

#1278 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 24. 11:21

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 10:54

Semmiféle összeülést nem tartok szükségesnek (legalábbis ebben az ügyben), mert a hőzöngésen kívül problémát nem látok egy darabot sem. Ennyire nem unatkozhatsz.

Őszintén sajnálom, hogy semmi problémát nem látsz abban, hogy egy adott témával kapcsolatban nem egyezik a fórum házigazdáinak álláspontja, s emiatt a témában eltérő moderálás történik.
Azt pedig végképp, hogy ennyit tudtál a dologhoz hozzáfűzni, s ilyen stílusban! Visszafogom magamat, s nem mondom meg, hogy ebben a stílusban kivel beszéljél. De velem ne! Nem szolgáltam rá.

Azt hiszem felnőtt emberek között elvárható, hogy ha normális stílusban előadom a problémámat, véleményt formálok valamiről, akkor hasonló stílusban érkezzen arra érdemi reagálás. (Nem pedig úgy, ahogyan az Fakejack ill. most te tetted.)

Azért írtam, amit, mert probléma volt ebből abban a bizonyos topicban, s ez pedig itt a fórum műkődésével kapcsolatos javaslatoknak szentelt téma, ha nem tévedek.

#1279 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 11:36

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 11:53

Nem, nem a topic felesleges.

Biztos a moderálásra gondoltál.

#1280 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 11:44

Piftuka: szerintem sincs semmi problema, PPeter meg normalis stilusban valaszolt. Szerintem is sokan unatkoznak mostanaban. Nincs eleg melojuk. Vagy varjak az iskolakezdest, nem tudom. bar itt mindig divat volt bolhabol elefantot csinalni.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »