Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 23:07
Így van. Viszont a gond ott kezdődik, amikor valaki el is kezdi visszavezetni.
Azért vannak a házigazdák, moderátorok, hogy a Fórumszabályzat pontjai szerint járjanak el, s közbelépjenek, ha megtörtént a "visszavezetés". Akkor, s nem előbb.
Idézet
A politika részben azért tiltott a fórumon, mert olyan ellentéteket szít, amik kibékíthetetlenek, ezzel teljesen szétverhetik a közösséget. Másrészt ez egy nagy informatikai fórum, nem dühöngő.
Informatikai fórum, s valóban nem dühöngő, ám a Sziget tudatosan lett létrehozva a nem informatikai témák számára.
S a politikai téma nem részben, hanem egészben a potenciális "flame-forrás" volta miatt tiltott. (Ahogyan fentebb is írtam.)
Idézet
Szerintem is kár folytatni. A poltikai állásfoglalást tartalmazó postok ezután is legalább olyan szigorú elbírálás alá fognak esni, mint eddig, legalábbis az általam felügyelt szekciókban (ahol ugye a legtöbb esélye van a politika felhozásának).
Szerintem pedig nem kár folytatni, mert még mindig nem látom a Fórumszabályzat módosítását, amely arról szól, hogy a politikai állásfoglalás mellett tilos egyetlen olyan köztisztviselő, ill. bármely állampolgár nevét is megemlíteni a fórumon, aki valamilyen szinten értintett egy politikai párt tevékenységében; egyáltalán tilos bármilyen helyszín, esemény, személy, időpont, stb. említése -bármilyen témában -, amelyik valamilyen szinten összefüggésben áll bármely politikai párttal.
Illetve nem látom Krinyo, PPeter vagy Drummaster közleményét, miszerint "Egyeztetve az összes házigazdával, arra a megállapításra jutottunk, hogy továbbra is csak a Fórumszabályzatban szereplő kitétel érvényes a politikával kapcsolatban. Ezért házigazdáink is csak ennek függvényében fognak intézkedni, ha szükséges."
vagy
"Egyeztetve az összes házigazdával, arra a megállapításra jutottunk, hogy a Fórumszabályzat módosítása alapján mostantól tilos egyetlen olyan köztisztviselő, ill. bármely állampolgár nevét is megemlíteni a fórumon, aki valamilyen szinten értintett egy politikai párt tevékenységében; egyáltalán tilos bármilyen helyszín, esemény, személy, időpont, stb. említése -bármilyen témában -, amelyik valamilyen szinten összefüggésben áll bármely politikai párttal Házigazdáink ennek függvényében fognak intézkedni, ha szükséges."
Mert addig - már ne is haragudj -, de amit most írtál, úgy hangzik, hogy te, az általad felügyelt szekciókban nem a Fórumszabályzat idézett pontja szerint jársz el, hanem az általad felállított mérce alapján moderálsz.
Ezért mégegyszer javaslom, s egyben kérem, hogy "üljetek össze", hozzatok döntést ezzel kapcsolatban, mert amíg a Fórumszabályzat ebben a formában marad, s a házigazdák között akad akár egy olyan is, aki nem ért egyet azzal, hogy a kifejezett politikai állásfoglaláson kívül egyéb dolgok is "politizálásnak" számítanak a fórumon, addig nem vagyok hajlandó elfogadni sem szóbeli figyelmeztetést, sem egyéb szankciót egyetlen moderátortól sem azért, mert leírtam egy köztisztviselő nevét, vagy politikai állásfoglalástól függetlenül bíráltam egy város polgármesterének tevékenységét.