Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III.
Elküldve: 2006. 11. 13. 08:35
Elküldve: 2006. 11. 13. 09:28
Nem kell csodálkozni, ha a fenti stílus után egyesek kevésbé fognak adni a szavatokra.
Én minden helyzetben próbálok az emberekkel tisztelettel viselkedi, nem felvenni a nekem nem tetsző stílusukat, nem semmibevenni őket amiatt mert olyant állítanak ami nekem nem tetszik, vagy mert olyan stílusban beszélnek amit én nem használnék velük szemben.
Azokhoz az elvekhez illene következetesen alkalmazkodni, amit ti elvártok másoktól.
Nem támadás, kritika a fentiekben leírt pár sor.
Hivatásos topicsüllyesztő...
Elküldve: 2006. 11. 13. 09:58
Hádédész..
Elküldve: 2006. 11. 13. 10:11
Idézet: negyvenketto - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 9:28
Nem kell csodálkozni, ha a fenti stílus után egyesek kevésbé fognak adni a szavatokra.
Én minden helyzetben próbálok az emberekkel tisztelettel viselkedi, nem felvenni a nekem nem tetsző stílusukat, nem semmibevenni őket amiatt mert olyant állítanak ami nekem nem tetszik, vagy mert olyan stílusban beszélnek amit én nem használnék velük szemben.
Azokhoz az elvekhez illene következetesen alkalmazkodni, amit ti elvártok másoktól.
Nem támadás, kritika a fentiekben leírt pár sor.
Még el is gondolkodnék az írásodon, ha nem lenne tendencia, hogy a fórumozók egy kisebb, ámde annál hangosabb része olyasmiket vár el a házigazdáktól/moderátoroktól, amikre ők maguk nem hajlandók/képesek.
Elküldve: 2006. 11. 13. 12:15
Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 11:11
Én úgy gondolom, hogy tőletek mindenki (beleértve a tulajdonostól, az átlag fórumozón át, a hangos kisebbségig) azt várja el, hogy higgadtak legyetek. Mint egy játékvzető egy focimeccsen, ahol mások ordítanak, meg köpködnek, meg mezt ráncigálnak, meg szabálytalankodnak, de ő kívülálló marad, mert az a dolga és nem az, hogy ha valaki flegmán rálegyint, akkor a sárgalap adása mellett visszaflegmáskodjon.
szvsz
Elküldve: 2006. 11. 13. 12:26
Idézet: negyvenketto - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 12:15
szvsz
Erről már voltak viták. Most is azt mondom, hogy ha a hg-k/modok nem szabadidejükben, társadalmi munkában ingyér' tennék a dolgukat, akkor talán valóban lehetne ilyen követelményeket támasztani, számonkérhetően. Így azonban engedjük meg, hogy fórumozók is legyenek.
Másrészt meg ha a játékvezetőhöz hasonlóan a hg pl. reklamálásért adna sárgát, akkor meg jönne a szokásos elnyomó-terror-diktatórikus szöveg.
Jó lenne ha eldöntenétek, hogy mit is akartok, mert a focimeccses-játékvezetős példád egy vaskezű, ellentmondást nem tűrő és kemény moderatúrát feltételez, holott amikor itt-ott keményebb intézkedések voltak, pont az ellen volt zengzetes a Visszabeszélő, és csak úgy repkedtek a Sztálinok, meg a diktatúrák, meg az elnyomottak.
Elküldve: 2006. 11. 13. 12:49
Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 13:26
Másrészt meg ha a játékvezetőhöz hasonlóan a hg pl. reklamálásért adna sárgát, akkor meg jönne a szokásos elnyomó-terror-diktatórikus szöveg.
Jó lenne ha eldöntenétek, hogy mit is akartok, mert a focimeccses-játékvezetős példád egy vaskezű, ellentmondást nem tűrő és kemény moderatúrát feltételez, holott amikor itt-ott keményebb intézkedések voltak, pont az ellen volt zengzetes a Visszabeszélő, és csak úgy repkedtek a Sztálinok, meg a diktatúrák, meg az elnyomottak.
Nekem mondjuk sosem volt személyes bajom egyik moddal sem, de nem szokott lenni egyébként se senkivel.
Nem beszélek mások nevében, csak a sajátomban. [hogy egyesek mit akarnak az következtethető: mindenki monnyon le meg tiltsátok ki magatokat 1000 napra és legyen káosz
Azt is mondhatnám, ha én lennék ilyen szerencsétlen helyzetben, hogy itt kell terelgetni a népet, akkor én úgy próbálnám meg ahogy leírtam
Ez nem "pénzét csinálom-nem pénzért csinálom" kérdés.
De igaz, más megközelítésben már eljutottunk egyszer közel ide.
A Javaslatom megtettem már fentebb, az hogy elgondolkoztok-e rajta vagy nem már a ti dolgotok. Ez javaslatos topic, nem demármostmindenképpeneztcsináljátok topic.
42
szerk:1értelműsítés
Szerkesztette: negyvenketto 2006. 11. 13. 12:51 -kor
Elküldve: 2006. 11. 13. 12:59
Idézet: negyvenketto - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 12:49
Gondolom ez annak (is) köszönhető, ahogyan te magad állsz a dolgokhoz.
A hozzászolásod többi részét köszönjük, megfontoljuk.
Elküldve: 2006. 11. 13. 13:16
Mi tarthat olyan sokáig azon, hogy kivizsgálják, hogy duplareg-e valami, vagy sem? IP-t meg kell nézni összehasonlítgatni, ha ugyanaz akkor csáó, ha nem akkor meg kár pattogni.
Elküldve: 2006. 11. 13. 13:48
Idézet: Warton - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 13:16
Mi tarthat olyan sokáig azon, hogy kivizsgálják, hogy duplareg-e valami, vagy sem? IP-t meg kell nézni összehasonlítgatni, ha ugyanaz akkor csáó, ha nem akkor meg kár pattogni.
Elhiszem, hogy szívesen lennél moderátor ingyen, de ne bízz abban, hogy bárki alkalmasnak talál erre, ha esetleg jelentkeznél. Ha pedig nem jelentkezel, akkor vagy van önkritikád, vagy szájhős vagy, aki a fűtött szobából mondja meg, hol és hogyan kéne havat lapátolni.
Az is érdekes, hogy minden oldalon felbukkan valaki, aki osztja az észt, hogy mit hogyan kellene, közben pedig ő maga nem tesz hozzá semmit a közösség épüléséhez. Másoktól persze elvárja, mert az kényelmes.
Épp ezért valóban kár pattogni. Engedd meg, hogy a többszörös regisztráció-gyanús eseteket az általunk meghatározott és orrodra nem kötött módszerek szerint ellenőrizzük abban az ütemben, ahogy időnk engedi. Köszönjük.
Elküldve: 2006. 11. 13. 17:20
Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 13:48
Az is érdekes, hogy minden oldalon felbukkan valaki, aki osztja az észt, hogy mit hogyan kellene, közben pedig ő maga nem tesz hozzá semmit a közösség épüléséhez. Másoktól persze elvárja, mert az kényelmes.
Épp ezért valóban kár pattogni. Engedd meg, hogy a többszörös regisztráció-gyanús eseteket az általunk meghatározott és orrodra nem kötött módszerek szerint ellenőrizzük abban az ütemben, ahogy időnk engedi. Köszönjük.
Vegyél vissza ebből a pökhendi stílusodból!
"Szájtépni"?? Mit képzelsz magadról? Nem a beosztottaiddal társalogsz, hapsikám!
Core2 Duo E6600@3600; Asus P5W64 WS Pro; Team Xtreem 2x1GB 667@800MHz 3-3-3-8; MSI 7900GTO; Creative X-Fi; WD Raptor 150GB; WD 5000YS; NEC 4551A; Plextor PlexWriter Premium; FSP-460-60PFN; Antec P180; DELL 2405FPW 24"; Ilyama AS4314UTB 17"; Klipsch Promedia 5.1; diNovo Media Desktop Laser; Hauppauge WinTV USB2.
Elküldve: 2006. 11. 13. 20:00
Idézet: Examinator - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 17:20
"Szájtépni"?? Mit képzelsz magadról? Nem a beosztottaiddal társalogsz, hapsikám!
Nocsak.
Először is: nem neked szólt az általad idézett post.
Másodszor: Akinek szólt a válaszpost, sem épp szerényen szólított meg engem.
Harmadszor: Úgy vélem, hogy Warton meg tudja magát védeni, majd szólunk, ha szükségünk lesz önjelölt védőügyvédre.
És negyedszer: Talán olvass vissza, hogy milyen pokhendi stílust engedtél meg magadnak eddig (a cimboráiddal együtt), csupán ebben a topicban. Mit képzelsz magadról? Nem a haverjaiddal társalogsz, "hapsikám"!
Ezt bírom, hogy feszíti a húrt, feszíti a húrt, nem bír magával, aztán mikor valaki - pl én - besokall, akkor meg fel van háborodva, ha ugyanazt a "stílust" kapja, mint amilyennel eddig ő operált.
Bár negyvenketto kollegának végülis van igazsága, sajnos nem vagyok hajlandó puszit adni annak, aki leköp. C'est la vie.
Szerk: Ja és ismét, nyomatékosítva:
Idézet
Elküldve: 2006. 11. 13. 21:27
Elküldve: 2006. 11. 13. 22:50
Minek támadsz?
Idézet
Úgy látom, nincs neked már türelmed ahhoz, hogy érdemben foglalkozz egy neked nem tetsző véleménnyel. Rég váltottunk szót, de mintha egy teljesen más emberrel társalognék...( fikanick rulez? :Đ ).
Óhatatlanul is felmerül bennem egy elméleti kérdés: sok egyéb szempont mellett mennyi az az idő, amíg valaki korrektül meg tud felelni modbéli funkcióinak, mennyi idő alatt ég ki, válik immunissá az észérvek iránt és reagál reflexből, gyötri meg az élet vagy csak unja a feladatát és ezért lesz láthatóan alkalmatlan?
Végül hadd jegyezzek meg valamit: amíg a topikban "ON" vagyok, van kedvem írni és a mondandómat szalonképesen adom elő, addig Te ne próbálj engem fenyegetéssel elhallgattatni.
Szerkesztette: Examinator 2006. 11. 13. 22:58 -kor
Core2 Duo E6600@3600; Asus P5W64 WS Pro; Team Xtreem 2x1GB 667@800MHz 3-3-3-8; MSI 7900GTO; Creative X-Fi; WD Raptor 150GB; WD 5000YS; NEC 4551A; Plextor PlexWriter Premium; FSP-460-60PFN; Antec P180; DELL 2405FPW 24"; Ilyama AS4314UTB 17"; Klipsch Promedia 5.1; diNovo Media Desktop Laser; Hauppauge WinTV USB2.
Elküldve: 2006. 11. 13. 22:57
Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 8:26
Most akkor kidobsz, bizonyítasz, vagy elnézést kérsz?
Keresgélhetsz, mikor személyeskedtem bárkivel is. Keresgélhetsz, ha valami gondom volt, akkor bár keményen megmondtam, de azthiszem a téma keményebb volt. Úgyérzem megérdemelte, aki kapta a kritikát, s úgyérzem, nem volt bennem rossz szándék. És volt példa rá, hogy tévedtem, s elnézést tudtam kérni.
Visszakereshetsz, mikor volt, mikor megkértelek, hogy a cigányozás kerüljön ki a Fórumból, eleget téve a Fórumszabályzatnak. (hamár másnak nem is...) Visszakereshetsz, mikor kértem szóvivő alkalmazását, mert nem tudjátok elmondani, amit el szeretnétek mondani. És kértem, zárjátok e topikot, mert úgy érzi pár mod, hogy ez a topik arra van, hogy beszólogasson, annak, aki mindegy, milyen szándékkal, de javasol, vagy bírál modot.
Sajnálom, saját magad hoztad ilyen helyzetbe. És tudhattad, hogy nem jó velem szórakozni.
Kidobhatsz, nemfogok sírni, nemfogok visszaregelni. Kidobhatod az összes hozzászólásom. Megteheted. Nézz fel, nézd meg a topik címét, s gondolkozz kicsit. Legalább írd oda alcímnek, hogy a modok fenntartják a fikázás jogát itt. És tényleg olyan Fórumon óhajtasz moderátor lenni, ahol a kritikára gondolkodás nélküli leugatás jár? Szaftos személyes sértegetéssel, majd utána, ha valaki ezt szóváteszi, még megengeditek magatoknak, hogy ő személyeskedett? Olvass vissza, már ahhoz is lusták voltatok, hogy új sértéseket találjatok ki.
Szerinted úgy jó a Fórum, ahogy azt pár mod jónak tartja, vagy úgy, hogy párezer fórumtag elmondja a véleményét, úgy, hogy nem kell félnie attól, hogy bárki leugatja, sértegeti?
És ha megengedsz annyi személyeskedést, akkor mindezt csak azért írom, mert úgy gondolom, hogy még van visszút. Talán "ismerlek" annyira. Ha úgy gondoltam volna, hogy ne légy mod, akkor azt írom. De nem gondolom, azt gondolom, amit olvashatsz. Szerintem gondolkozz el a válaszon. Nem kettőnk miatt, a Fórum miatt.
Lehellet megszegik
Elküldve: 2006. 11. 14. 00:52
Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 12:26
Erre próbáltam utalni. Tisztában vagyok vele, hogy amig nem én fizetem a fórum alatti servert, amig nem én tartom fent a weblapot azt csinálnak velem a modok amit akarnak - és ez így jó. Ami nem jó az az, hogy ugyan azok a modok hoztak egy szabályzatot, ami reális és betartható (a többség számára), azonban amikor ezt egyesek nem tartják be és lesarkítva másokat vonnak felelősségre AZ nem normális. Semmi lázadás vagy személyeskedés, csupán ez a véleményem. Úgy vélem szalonképes.
Egyébként tök mindegy, abszolút nincs súlya a dolognak, egy a sok apróság közül. Tényleg felesleges ennyit lázongani rajta. Ami cinkesebb az a duplareges meggyanúsítás Examinatorral, ennek pedig kíváncsian várjuk a fejleményeit (mindegyen. :Đ).
Elküldve: 2006. 11. 14. 05:55
Idézet: Examinator - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 22:50
Minek támadsz?
No, itt a pont, ahol befejezek bárminemű kommunikációt veled, mert értelme semmi. A postod többi része gusztustalan csúsztatás és személyeskedés, annyit reagálok rá, hogy az én moderátori tevékenységemmel kapcsolatban is lehet panasszal élni ám, hajrá. Krinyo, PPeter és Enolagay urak várják megkeresésed.
Ja. Az ON miatt még sosem halgattattam el senkit, személyeskedés miatt már több esetben. Te sem leszel kivétel, bármennyire is próbálod már jóelőre mártírnak beállítani magad.
Téma befejezve részemről, ha bármi újság van, "hivatalos" értesítést fogsz kapni.
Elküldve: 2006. 11. 14. 06:40
Idézet: L - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 22:57
Keresgélhetsz, mikor személyeskedtem bárkivel is. Keresgélhetsz, ha valami gondom volt, akkor bár keményen megmondtam, de azthiszem a téma keményebb volt. Úgyérzem megérdemelte, aki kapta a kritikát, s úgyérzem, nem volt bennem rossz szándék. És volt példa rá, hogy tévedtem, s elnézést tudtam kérni.
Visszakereshetsz, mikor volt, mikor megkértelek, hogy a cigányozás kerüljön ki a Fórumból, eleget téve a Fórumszabályzatnak. (hamár másnak nem is...) Visszakereshetsz, mikor kértem szóvivő alkalmazását, mert nem tudjátok elmondani, amit el szeretnétek mondani. És kértem, zárjátok e topikot, mert úgy érzi pár mod, hogy ez a topik arra van, hogy beszólogasson, annak, aki mindegy, milyen szándékkal, de javasol, vagy bírál modot.
Sajnálom, saját magad hoztad ilyen helyzetbe. És tudhattad, hogy nem jó velem szórakozni.
Kidobhatsz, nemfogok sírni, nemfogok visszaregelni. Kidobhatod az összes hozzászólásom. Megteheted. Nézz fel, nézd meg a topik címét, s gondolkozz kicsit. Legalább írd oda alcímnek, hogy a modok fenntartják a fikázás jogát itt. És tényleg olyan Fórumon óhajtasz moderátor lenni, ahol a kritikára gondolkodás nélküli leugatás jár? Szaftos személyes sértegetéssel, majd utána, ha valaki ezt szóváteszi, még megengeditek magatoknak, hogy ő személyeskedett? Olvass vissza, már ahhoz is lusták voltatok, hogy új sértéseket találjatok ki.
Szerinted úgy jó a Fórum, ahogy azt pár mod jónak tartja, vagy úgy, hogy párezer fórumtag elmondja a véleményét, úgy, hogy nem kell félnie attól, hogy bárki leugatja, sértegeti?
És ha megengedsz annyi személyeskedést, akkor mindezt csak azért írom, mert úgy gondolom, hogy még van visszút. Talán "ismerlek" annyira. Ha úgy gondoltam volna, hogy ne légy mod, akkor azt írom. De nem gondolom, azt gondolom, amit olvashatsz. Szerintem gondolkozz el a válaszon. Nem kettőnk miatt, a Fórum miatt.
Végiggondoltam alaposan a hozzászólásodat. Elég sok dolgot összemosol, összekeversz, egybegyúrsz, de azért megpróbálok érdemben válaszolni lehetőleg témakörönként, az átláthatóság kedvéért.
Nem doblak ki, nem bizonyítok, és nem kérek elnézést. Aki nagyon kiváncsi, lekérdezheti a hozzászólásaid és eldöntheti, mit gondol. Én úgy vélem, hogy egy jóideje neked semmi/senki sem jó és ahol teheted ennek hangot is adsz. Hol visszafogottabban, hol bicskanyitogatóbban, gondolom nálad is ugyanúgy pillanatnyi hangulattól függ, mint bárki másnál. Nem fogok keresgélni, mert a default mod dolgaimat is koppanásra tudom csak elvégezni időhiány miatt. Épp ezért készséggel elhiszem amit mondasz, viszont arról, hogy mennyire volt jogos és arányos a kritikád keménysége és módja/stílusa, nos ezt azoktól kéne megkérdezni, akik kapták. Nem biztos, hogy hasonlóképp vélekednek. Nem tudom.
A cigányozás nem tudom, hogy jön ide, de arra emlékszem, hogy valaki (lehet, hogy pont te) a Viccrovatból is száműzni akarta a cigány vicceket. Erre most is az a válaszom, mint akkor, hogy lehet, de akkor a rendőr, postás, szőke, tűzoltó, Móricka, Pistike, politikus, stb vicceket is tiltani kell, azaz lakat a Viccrovatra. Ha egyéb cigányozás felüti a fejét, mindig intézkedünk.
Szóvivő? Minek? A fórumozóknak sincs (csak 1-2 önjelölt, de ők több kárt okoznak, mint hasznot).
Ebben a topicban pedig emlékeim szerint a moderátorok senkinek sem szóltak be, akik a mondanivalójukat el tudták normálisan, építő jelleggel mondani. Ugyanis az építő jellegű kritika az egyik legjobb indikátora egy rendszer jobbá tétele iránti szándéknak.
Kicsit túlbecsülsz engem (köszönöm), mert azt gondolod, hogy van időm és energiám, no meg kedvem veled szórakozni. Elárulom: jobb dolgom is lenne, mint itt írni a postokat. Azonban magadat is túlbecsülöd, annyira nem vagy kemény "ellenfél". Az utolsó szót macskakörömbe tettem, mert nekem ugyan nem vagy ellenfél, bármikor szívesen csevegek veled is egy korsó ser mellett.
A modok éppannyira tartják fenn a fikázás jogát, mint a fórumozók, mivel - ha tetszik ha nem - a modok is fórumozók, azaz a fórumbeli tevékenységük nem szorítkozik a moderálásra, hanem ugyanúgy "zizegnek", mint a többiek.
Olyan fórumon óhajtok moderátor lenni, ahol minden problémát le lehet rendezni normálisan, kultúráltan és hatékonyan. Ahol a fórumozó nem kap idegrohamot a moderátor puszta létének tényétől. Olyan fórumon, ahol a frissen regisztráltak nem csak megszokásból kattintanak a szabályzatot elfogadó gombra, hanem megértik, hogy azok a szabályok a közösséget védik, nem az egyént elsősorban. És olyan fórumon, ahol a moderátorok többsége aktív, mert jelenleg csak pár modra marad az egész fórum.
Végezetül pedig ismétlem magam: senki nem lett még leugatva (pláne sértegetve), ha a véleményét, kritikáját normális hangnemben tudta előadni. Ezt ezután is garantálni tudom.

Súgó
A téma zárva.