HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 31. 12:38

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 11:01

"k*rva anyádat Fakejack", [...](elnézést az érintettektől! csak a szemléltetés végett...), [...]

A Tiédet! :D Csak szemléltetés végett! :Đ

#562 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 14:07

Na, szerintem nem kellene Uraim...

#563 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 17:02

Na, kedves fórumtársak, erről beszéltem. Itt ilyen topik nem lesz, ahogy a megszoksz vagy megszöksz duma is beigazolódott.

Igaz, nekem nincs 100 ezer hozzászólásom, és nem vagyok túl régóta itt, de látom mi a helyzet.

Azért engem meglep, hogy egy ilyen volumenű fórumon, ilyen lesz@rós moderatúra van (tisztelet a kivételnek természetesen  :) ). Csak törölni, kitíltani, figyelmeztetni van erőtök, de foglalkozni a fórumozókkal, és elgondolkodni az igényeken, az már büdös. Pedig Ti vagytok őértük/miértünk, nem mi tiértetek, vagy mi a fene.

Kár volt ezen veszekedni egymással! ;)

Szerkesztette: Lauda 2006. 03. 31. 17:04 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#564 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 31. 17:17

Olvasgattam ezt a topikot és az jutott eszembe, hogy minimális hozzáértéssel, kb 1 órányi munkával lehet csinálni ingyen, egy ingyenes fórumot.

És tényleg lehet! :cool:

Úgyhogy ezennel, (hogy lezáródhasson ez a lefáradt vita) felajánlom az Offtopic Fórumot, az azt igénylőknek.

Amennyiben nincs rá szükség, :(  mert jobban esik a tiltott gyümölcs, azaz az itteni offolás, akkor törlöm.  :)

Szerk: természetesen a user/passokat is átadom, ha megtudom ki lesz a főfőfő üzemeltető.  :respect:

Szerkesztette: cyberde 2006. 03. 31. 17:22 -kor

#565 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 03. 31. 17:18

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 18:02

Na, kedves fórumtársak, erről beszéltem. Itt ilyen topik nem lesz, ahogy a megszoksz vagy megszöksz duma is beigazolódott.

Igaz, nekem nincs 100 ezer hozzászólásom, és nem vagyok túl régóta itt, de látom mi a helyzet.

Azért engem meglep, hogy egy ilyen volumenű fórumon, ilyen lesz@rós moderatúra van (tisztelet a kivételnek természetesen  :) ). Csak törölni, kitíltani, figyelmeztetni van erőtök, de foglalkozni a fórumozókkal, és elgondolkodni az igényeken, az már büdös. Pedig Ti vagytok őértük/miértünk, nem mi tiértetek, vagy mi a fene.

Kár volt ezen veszekedni egymással! ;)

Jólvan, haggyad már a pics@ba az egészet :nevet2:  :nevet: :)

Szerkesztette: sKeLeToR 2006. 03. 31. 17:48 -kor

Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D

#566 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 31. 17:47

Idézet: Necros - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 11:37

Piftuka, látom, hogy Te már több éve vagy itt, mint regisztrált tag. De azért hadd legyen nekem is véleményem. Elég sok időt töltöttem már a GW topikban, ahhoz, hogy kialakuljon róla a véleményem. Azzal egyetértek, hogy főleg a "nagy öregek" véleménye számít, de azért az újak véleményét sem kellene lenézni. :)

Nem néztem le a véleményedet! Ahogyan más ember normális stílusban írt véleményét sem.

Persze, lehet véleményed, mint bárkinek. Csak nem mindegy mivel kapcsolatban. Elég rég óta vagy a GW-ben ahhoz, hogy kijelenthesd, neked tetszik, ahogyan most van. De tekintettel arra, hogy itt mi többen arról beszéltünk, hogy üdvös lenne olyannak lennie, mint régen...
Abból a GW-ből semmit nem ismersz, így véleményed egy cseppet sem mérvadó annak megítélésében, hogy a renitens személyek ügyködése ártott-e annak a fórumrésznek/fórumnak, avagy sem. (Nincsen összehasonlítási alapod.)
Különös tekintettel arra, hogy -gyorsan bepillantva a GW-be- úgy látom, ha az említett személyek magatartását cseppet sem tartod elítélőnek, s masszívan részt veszel te magad is az OFF-olásban, ha úgy adódik.
Mégegyszer mondom, így a véleményed annak megítélésében, hogy a GW jó így, avagy nem semennyire sem mérvadó.

Mert ebben a kérdésben bizony csak azoknak számít a véleménye, akik tudják, miről van szó valójában. Megélték, részt vettek benne, s nem csak felületes szemlélői az eseményeknek.

Én is elkövettem ugyanezt a hibát, amikor frissen regisztrált tag voltam. (Mondjuk annyi különbség volt, hogy én már jóval regisztrációm előtt is olvastam a fórumot, de az nem számított a konkrét esetben.) Beleszóltam egy akkori összeszokott kis csapat, s egy akkori moderátor nézeteltérésébe. Nem kellett volna. Nagy hiba volt. De hát ilyen esetekből lehet mindig a legtöbbet tanulni.
Remélem nem támadásnak veszed hozzád intézett szavaimat (bár ezen hozzászólásod élből védekező hangvétele nem erről árulkodik), maximum -ha átlátod, miért írtam mindezt le- megköszönöd, hogy felhívtam erre a figyelmedet!
A döntés a tiéd.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#567 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 03. 31. 17:51

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 18:47

A döntés a tiéd.

Bizony Necrosz, a kék, vagy a piros kapszula, tudod! :D

Bocs, bocs, már itt sem vagyok :bunny:  :D
Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D

#568 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 18:54

Igazad van Piftuka.
Azért annyira masszívan nem offolok. ;) Az OFF Topikba beszálltam, az igaz, de azért nem számítok egy fő offolónak. :) Néha megejtek egy poént, de ki nem? :D
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#569 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 01. 00:00

Nagyszerű, komolyan mondom. Vajh miért van az, hogy egynéhány ember önjelölt módon kijelenti, hogy ez a fórum nem arra és nem abban a formában való, amire megalkotói és törzsgárdája (értsd úgy, azok, akik a legtöbbet adják hozzá) hozták létre, formálták? Az önző, idiotid megnyilvánulás helyett miért nem lehet néhány tökegyszerű szabály megtartásával más emberek és egy közösség érdekeit szolgálni, vagy legalább azokra tekintettel lenni?
Lauda, a te nagy tapasztalatoddal hogyan képzelnéd el a dolgot? Van róla fogalmad, hogy mit beszélsz? Nem tűnik fel, hogy amit te itt oly kellemes stílusban (őszintén, nehéz elhinni, hogy olyan sok emberhez kötődsz itt) előadsz, mint kritika, a vita alapjául szolgáló téma miatt sok fórumozót zavar? Nem veszed észre, hogy ez a sokadik kör miattuk és a végletekig próbára teszik a moderatúra rugalmasságát, aminek eredményeképpen joggal kaphatnak olyan kritikát, mely szerint nem elég határozott a fellépésük?
Cyberde azt hiszem, megtalálta a legjobb megoldást.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#570 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 09:38

Nem értem mit kell még ezen pörögni. :rolleyes:

Cyberde csinált egy fórumot nekik ott aztán offtopicolhatnak, a linket be lehet tenni aláírásba és senki nem fogja nyaggatni őket, hogy 3 oldalt telenyomnak s*ggrepuszilósszmájlival. Aki még úgy érzi kedve van az ilyenben résztvenni átmegy oda és ökörködik.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#571 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 11:30

Idézet: didyman - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 1:00

Lauda, a te nagy tapasztalatoddal hogyan képzelnéd el a dolgot? Van róla fogalmad, hogy mit beszélsz? Nem tűnik fel, hogy amit te itt oly kellemes stílusban (őszintén, nehéz elhinni, hogy olyan sok emberhez kötődsz itt) előadsz, mint kritika, a vita alapjául szolgáló téma miatt sok fórumozót zavar? Nem veszed észre, hogy ez a sokadik kör miattuk és a végletekig próbára teszik a moderatúra rugalmasságát, aminek eredményeképpen joggal kaphatnak olyan kritikát, mely szerint nem elég határozott a fellépésük?
Cyberde azt hiszem, megtalálta a legjobb megoldást.

Például úgy, hogy nem zárjátok be teljesen alaptalanul (mivel semmilyen szabályt nem sértett a megléte)a társalgóban nyitott topikomat, és ott szépen elvan egymással a banda.
Van fogalmam.
Milyen kötődésről beszélsz itt. Akit nem is ismerek, ahhoz mégis hogyan kötődhetnék?
Ha zavarja a topik, akkor ne olvassa.
Ezt inkább a vezetőségnek kéne észrevenni, ahelyett hogy a homokba dugják a fejüket.

Idézet

a moderatúra rugalmasságát

Ez miez, szerinted? Hol itt a rugalmasság?
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#572 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 12:30

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 11:30

Ez miez, szerinted? Hol itt a rugalmasság?

Ott, hogy a delikvens emberek a sokadik figyelmeztetés ellenére is itt vannak és alkotnak. Bár szerencsésebb ezt türelemnek nevezni, mert az nem jön ki olyan jól, ha azt írom, hogy a szabályzatban foglalt moderálási alapelvek szélén táncolnak...
Nem te írtad, hogy kötődsz az itt lévő társasághoz? "Inkább ez, mint elhagyjam ezt a közösséget"

Nem, sajnos nincs fogalmad arról a leírtak alapján, hogy mit jelent egy ekkora közösséget mederben tartani, ennyi hozzászólást karban tartani és mindezzel együtt képviselni egy szakmai irányt és színvonalat úgy, hogy közben az egyes egyedi és az ilyen kisebb közösségek igényeit is valahogy (de természetesen nem 100%-ig) figyelembe lehessen venni.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#573 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 13:34

Idézet: didyman - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 13:30

Ott, hogy a delikvens emberek a sokadik figyelmeztetés ellenére is itt vannak és alkotnak. Bár szerencsésebb ezt türelemnek nevezni, mert az nem jön ki olyan jól, ha azt írom, hogy a szabályzatban foglalt moderálási alapelvek szélén táncolnak...
Nem te írtad, hogy kötődsz az itt lévő társasághoz? "Inkább ez, mint elhagyjam ezt a közösséget"

Nem, sajnos nincs fogalmad arról a leírtak alapján, hogy mit jelent egy ekkora közösséget mederben tartani, ennyi hozzászólást karban tartani és mindezzel együtt képviselni egy szakmai irányt és színvonalat úgy, hogy közben az egyes egyedi és az ilyen kisebb közösségek igényeit is valahogy (de természetesen nem 100%-ig) figyelembe lehessen venni.

Alkotnak igen, de ők is ugyanúgy hozzátartoznak ehhez a közösséghez. És a közösségnek szüksége van rájuk is, különben unalmas lenne a fórum.

Kötödés - nemkötődés, hagyjuk, ez maradjon az én dolgom.

Tényleg fogalmam sincs róla, de nem is izgat. A vezetőség sem törődik a fórumozókkal, akkor én miért törődjek az ő dolgukkal?

Akkor légyszíves nyilatkozz, erről mi a véleményed? Jogosan lett bezárva? Ha igen miért? Ha nem, akkor miért?

Idézet

Például úgy, hogy nem zárjátok be teljesen alaptalanul (mivel semmilyen szabályt nem sértett a megléte)a társalgóban nyitott topikomat,

#574 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 13:44

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 13:34

Alkotnak igen, de ők is ugyanúgy hozzátartoznak ehhez a közösséghez. És a közösségnek szüksége van rájuk is, különben unalmas lenne a fórum.

Kötödés - nemkötődés, hagyjuk, ez maradjon az én dolgom.

Tényleg fogalmam sincs róla, de nem is izgat. A vezetőség sem törődik a fórumozókkal, akkor én miért törődjek az ő dolgukkal?

Akkor légyszíves nyilatkozz, erről mi a véleményed? Jogosan lett bezárva? Ha igen miért? Ha nem, akkor miért?

Hogy unalmas lenne nélkülük a fórum, azt erősen kétlem :lol: . A visszajelzések és az azonnali intézkedést igénylő téma lehet. Ha kifejted bővebben, hogy miért van rájuk szüksége a fórumnak és miért fontos az ő tevékenységük, lehet, hogy meg tudsz győzni.

Az előbb azt írtad, van fogalmad. Most meg, hogy fogalmad sincs :think: .

A bezárás okát nem tudom és nem is firtatom, mert nem én zártam be. Én nem ellenzem ezt a megoldást, túl azon, hogy nem hiszem, hogy ezzel megoldódik az ökörködések tartalmi vonatkozásával kapcsolatosan felmerült aggályok nagy része.

#575 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 13:51

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 14:34

erre?

Kép
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#576 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 13:57

Idézet: didyman - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 14:44

Hogy unalmas lenne nélkülük a fórum, azt erősen kétlem :lol: . A visszajelzések és az azonnali intézkedést igénylő téma lehet. Ha kifejted bővebben, hogy miért van rájuk szüksége a fórumnak és miért fontos az ő tevékenységük, lehet, hogy meg tudsz győzni.

Az előbb azt írtad, van fogalmad. Most meg, hogy fogalmad sincs :think: .

A bezárás okát nem tudom és nem is firtatom, mert nem én zártam be. Én nem ellenzem ezt a megoldást, túl azon, hogy nem hiszem, hogy ezzel megoldódik az ökörködések tartalmi vonatkozásával kapcsolatosan felmerült aggályok nagy része.

Jó lehet túloztam egy kicsit. :Đ  De teljesen nem leht kiírtani az ökörködést, mert akkor már tényleg az lenne. Nem akarlak meggyőzni semmiről.

Arra írtam, hogy tudom miről beszélek, nem arra, hogy milyen nehéz kézbentartani egy fórumot. Egyébként is, ha a fórumozók nem fognák vissza magukat, illetve nem figyelmeztetnék egymást, akkor úgysem bírnátok velük.

Arra válaszolj légyszíves, hogy szerinted jogosan lett-e bezárva az a topik!

#577 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 13:59

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 14:51

erre?

Kép

erre?

Idézet

Társalgó
  A téma címe A témát indította Válaszok Megtekintve Utolsó hozzászólás ideje
    baaabbab baaababa baabaabb baaaabab bbabbbbb bbaaa (Ugrás az oldalra: 1... 10 11 12)
Drummaster 352  2994 2006. ápr. 1. - 14:42
Utolsó hozzászólás: M_Stipee
***Dumaparty LXI. (Ugrás az oldalra: 1... 37 38 39)
Lulu64 1159  5387 2006. ápr. 1. - 14:42
Utolsó hozzászólás: EGOKA
    Nagykanizsa és környéke XVI. (Ugrás az oldalra: 1... 23 24 25)
Ergo offolás mindörökké! :D

Szakmai fórum, vagy nem?

#578 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 14:00

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 14:59

Szakmai fórum, vagy nem?

Idézet

Játékokról, játékkonzolokról.

vs.

Idézet

Eleged van a komoly témákból?

szóval?

Szerkesztette: qnadam 2006. 04. 01. 14:01 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#579 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 14:13

Jaj, fejezzétek már be. cyberde megcsinálta a dühöngőfórumot, oda lehet menni ökörködni, aki nem tud élni nélküle. Ami most itt folyik, az kb. arról szól, hogy a feladatukra alkalmatlan moderátorok, akiket nem vettek fel rendőrnek, úgyhogy rajtunk élik ki hatalmi törekvéseiket, rabigába hajtják a fórum népét. Én se vagyok itt régóta (még nincs egy éve, hogy regeltem, bár úgy egy-másfél éve olvasgatom a fórumot hébe-hóba), de ha ennyire súlyos lenne a helyzet, én is tapasztaltam volna a moderatúra alkalmatlanságát, nem beszélve a többiekről, akik már régóta, ha nem a kezdetektől fogva itt vannak. Tudom, csókosok meg pribékek vagyunk, meg minden, bár én inkább úgy fogalmaznék, hogy nem küzdünk mindenáron azért, hogy a személyes szabadságunk illúziójának fenntartása érdekében folyamatosan áthágjuk az írott és íratlan szabályokat. Ezekbe a szabályokba az is beletartozik, hogy nem nyitunk topicot "szar van a palacsintában" címmel, meg nem offolunk össze seggrepuszival, lámás fényképekkel meg egymás basztatásával ígéretesnek induló topicokat. Én is nagy élvezettel szoktam olvasni egy-egy új topicot, amit maxtreme vagy dani nyit egy-egy játéknak, mert tényleg, hihetetlen mennyiségű érdekes infót összegyűjtenek, képeket, videókat, pletykákat, "színfalak mögött"-infókat, és teszik mindezt jópofa, kellemes (igen, kellemeset mondtam!) humorral, ami el is várható egy "komolytalan" játéktopictól, hiszen nem száraz hardverinfókról, millió kapcsolós felhasználói programokról van szó, hanem játékokról, olyan programokról, amelyeknek a pihentetésen, kikapcsolódáson, szórakoztatáson kívül semmi céljuk nincs. Ha ebben a mederben folyna tovább a topic, akkor még videókártya-elmélet meg a 3d programozás fizikai alapjai nélkül is, roppant igényes, színvonalas és szórakoztató lenne a gameware. De aztán megjelenik a többi, és kezdődik a 'nyémáinnen, a :kma: meg a főleszhívazsót, és innentől az egész topic átcsap egy öncélú baromkodásba, meg úgy a 12-14 évesekre jellemző szellemi színvonalra.

Kérdés: Ha külön-külön tudnak normálisan viselkedni az érintettek, akkor együtt miért nem megy? Felejtsétek el Szalacsit, meg Szente Csabát meg az összes ökörséget, amik egyszer-kétszer megnézve viccesek, de utána hónapokig ismételgetve a videókban, hangfájlokban hallott marhaságokat, megkopnak, és röhögés helyett a legtöbb emberben már csak szánalmat meg fejcsapkodást gerjesztenek. Inkább folytassátok azzal a szellemes humorral, amivel a topicnyitó hozzászólások vannak telítve, és ti lesztek a fórum kedvencei. És akkor a moderatúrának se lesz veletek tele a töke, mert ahelyett, hogy napi x játéktopicot kell takarítaniuk meg milliószor kell fegyelmezniük olyan embereket, akikről biztosra veszik, hogy kb. öt percig meghúzzák magukat és utána kezdődik minden elölről, tudnak értelmesebb, hasznosabb dolgokkal foglalkozni. És véleményem szerint így a többi fórumozóval szemben is türelmesebbek lennének, nem lenne annyi "lulu bezárta a topicomat" meg "drum megint beszót, hogy ne használjak egy hozzászólásban kettőnél több basszameget" (ezek is csak példák :D) tartalmú panasz.

Uff, beszéltem. :)

#580 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 14:19

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 15:00

vs.

szóval?

Szóval mi? Én is a társalgóban nyitottam a topikot!

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.