HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. Értékeld a témát: -----

#1201 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 14. 21:22

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 22:19

Na nekem ez a stílus szúrja a szemem pl. Kicsit olyan vagy, mint a bíró, aki feleslegesen szétfújja a meccset, aztán meg a nyilvánvaló kezezés ellenére továbbengedi a meccset 11-es helyett. Nem könnyű megtalálni az egyensúlyt a kirekesztés, sőt, hogy divatos legyek, gyűlöletbeszéd és a vélemény között. Jogos lenne pl. a zárás egy "suselinux100.112.15 help" témájú topic esetén, de a hwsw off "szigetén", egy egyébként köztudottan érzelmektől nem mentes téma esetén...  :think: És ezt nem a mai beidézett 2 hsz alapján írtam. Már jó ideje élni szerettem volna némi kritikával a moderációidat illetően, de csak most találtam meg a helyét, meg mostanra éreztem időszerűnek. (És mielőtt megkérdeznéd, hogy miért pont a te hsz-eidet pécéztem ki: mert te moderáltad a topicokat, amiket böngészgetek...)

A csipkelődésért meg bocsi.

A kritikát köszönöm. Meglátom, mit kell belőle beépíteni a tevékenykedésembe.

Viszont azt ne feledd, hogy nagyon sok igénynek kell megfelelni. Meg azt se, hogy én is emberből vagyok...

No problem.

Szerkesztette: Carmaged 2006. 08. 14. 21:22 -kor

#1202 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 21:33

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 21:56

...
Kijelenteni, hogy a "A szerbek nagy része valóban elég brutál." nem megkülönböztetés?...

Ezt én írtam, és köze nincs az előítéletekhez. Nem egy szerb veteránt ismerek. Ők is kb így jellemeznék magukat. Nem igazán érzem ebben a hátrányos megkülönböztetést, de kiszerkesztem, ha gondolod.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1203 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 21:37

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 22:33

Ezt én írtam, és köze nincs az előítéletekhez. Nem egy szerb veteránt ismerek. Ők is kb így jellemeznék magukat. Nem igazán érzem ebben a hátrányos megkülönböztetést, de kiszerkesztem, ha gondolod.

Mindegy, hogy hátrányos-e vagy sem, megkülönböztet, sommásan véleményt mond egy népről.

A legegyszerűbb lenne, ha lezárnánk úgy ezt a témát, hogy mindenki tanult az esetből.

#1204 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 14. 23:39

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 21:52

Abban a topicban elszaladt a ló kicsit. Zsidózás, szerbezés, mittudoménmizés. Nem kell ide. Közben hat szóban személyeskedni és vallási megkülönböztetést tenni, nem a legszerencsésebb. Az a post csak az utolsó csepp volt.

Idézet

Ezt meg úgy hívják, hogy álszent.....  :rolleyes: Ezért nem vagy jobb az ateistáknál...

Próbáld meg értelmezni ezt a két mondatot, Carmaged. A hozzászólás az égvilágon semmit nem mond sem az ateistákról, sem az istenhívőkről. Basicről tesz egy megállapítást, amelyet meg is indokol, feltehetően ezt sem a személyeskedés céljával, hanem egy korábbi – kimondott vagy kimondatlan – állítást (mellesleg előítéletes állítást) cáfolandó.

Vallási megkülönböztetésnek ez a hozzászólás semmiképpen sem értelmezhető (személyeskedőnek az "álszent" kitétel miatt igen, de valljuk be, láttunk már ennél csúnyábbat). Ha szigorúan nézzük, éppen egy vallási megkülönböztetést tartalmazó kategorikus állítást tagad ("nem igaz, hogy az ateisták rosszabbak, mint Basic").

Semmi baj, nem egyszerű feladat a tiéd, és ahogy te is említetted, emberből vagy. Próbálj a továbbiakban is odafigyelni a munkádra, amikor pedig valami miatt ez nem lehetséges, inkább ne moderálj. Így kisebb lesz a kár, kevesebb a sérelem. :up:

Szerkesztette: KovacsUr 2006. 08. 14. 23:40 -kor

#1205 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 07:32

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 0:39

Próbáld meg értelmezni ezt a két mondatot, Carmaged. A hozzászólás az égvilágon semmit nem mond sem az ateistákról, sem az istenhívőkről. Basicről tesz egy megállapítást, amelyet meg is indokol, feltehetően ezt sem a személyeskedés céljával, hanem egy korábbi – kimondott vagy kimondatlan – állítást (mellesleg előítéletes állítást) cáfolandó.

Vallási megkülönböztetésnek ez a hozzászólás semmiképpen sem értelmezhető (személyeskedőnek az "álszent" kitétel miatt igen, de valljuk be, láttunk már ennél csúnyábbat). Ha szigorúan nézzük, éppen egy vallási megkülönböztetést tartalmazó kategorikus állítást tagad ("nem igaz, hogy az ateisták rosszabbak, mint Basic").

Semmi baj, nem egyszerű feladat a tiéd, és ahogy te is említetted, emberből vagy. Próbálj a továbbiakban is odafigyelni a munkádra, amikor pedig valami miatt ez nem lehetséges, inkább ne moderálj. Így kisebb lesz a kár, kevesebb a sérelem. :up:

Ha szigorúan nézzük: értelmezni csak azt lehet, ami le van írva, csak úgy, ahogyan le van írva. Főleg ilyen előzmények után. Egy rövid ideig nem követtem a topicot, de az, akitől az idézet származott, nemigen tett hozzá érdemben.

Te is tudod, hogy ez az egyik legkényesebb téma nemcsak a fórumon, hanem a "való" életben is. Sokadik kérésem ellenére sem tudtak egyesek eltekinteni a jelzők egymásra aggatásától. Ráadásul kialakult egy kvázi lincshangulat, ami semmiképpen sem vált javára senkinek és semminek. Valahol ki kell mondani, hogy eddig és nem tovább.

Ne hidd azt, hogy csak azok vannak, akik túl szigorúnak érzik a ténykedésemet. Voltak, akik korábbi, drasztikusabb beavatkozást sürgettek. Nem lehet minden igénynek megfelelni. Mások szerint a kisebb kárt, sérelmet előbbi beavatkozással lehetett volna okozni. A moderálás éppen ezért nem egészen közakarat kérdése - az maga a káosz lenne, törvények is ezért vannak. Mondom ezt úgy, hogy pár hónapja még "mezei" fórumozó voltam (akkor is ezeket mondtam, ha figyeltél), emlékszem, hogyan is néznek ki ezek a dolgok kívülről.

A kép nem ilyen egyszerű. Sosem az a kérdés, hogy lehet-e moderálni: valamilyen módszer mindig van. A kérdés mindig az: kell-e? Na ez az, ahol az egyéni mérlegelés belép. Természetesen a véleményeket akceptálom, viszont nem tudok ennél sem keményebb, sem enyhébb fellépést megígérni - mindig a helyzettől függ, hogy mit kell tenni. Lehet, hogy ami az egyénnek fájdalmasabb, az kevésbé fájdalmas a közösségnek. A közösség, a fórum integritása az első, nem az azt megbontó egyén(ek) lelkibékéje.

#1206 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 08:34

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 7:32

Lehet, hogy ami az egyénnek fájdalmasabb, az kevésbé fájdalmas a közösségnek. A közösség, a fórum integritása az első, nem az azt megbontó egyén(ek) lelkibékéje.

Magasra tetted a mércét, nagyon, nagyon magasra. Annyira magasra, hogy ebbe szinte csak belebukni lehet. Eszmék "integritása" túl sok egyéni lelkibékét követelt már. Én úgy drukkolok neked, hogy szívem szerint visszahúználak.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1207 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 08:36

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 9:34

Én úgy drukkolok neked, hogy szívem szerint visszahúználak.

:up:  :)

#1208 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 10:01

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 9:34

Magasra tetted a mércét, nagyon, nagyon magasra. Annyira magasra, hogy ebbe szinte csak belebukni lehet. Eszmék "integritása" túl sok egyéni lelkibékét követelt már. Én úgy drukkolok neked, hogy szívem szerint visszahúználak.

A támogatást köszönöm. Csak a hirtelen kinyilatkoztatás oka nem világos - eddig is ugyanezek voltak a szempontok.

#1209 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 10:07

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 8:32

A kép nem ilyen egyszerű. Sosem az a kérdés, hogy lehet-e moderálni: valamilyen módszer mindig van. A kérdés mindig az: kell-e? Na ez az, ahol az egyéni mérlegelés belép. Természetesen a véleményeket akceptálom, viszont nem tudok ennél sem keményebb, sem enyhébb fellépést megígérni - mindig a helyzettől függ, hogy mit kell tenni. Lehet, hogy ami az egyénnek fájdalmasabb, az kevésbé fájdalmas a közösségnek. A közösség, a fórum integritása az első, nem az azt megbontó egyén(ek) lelkibékéje.

Viszont azzal, hogy megszüntetted a témát, pont az ott lévő közösséget bénítottad meg.
Ez olyan, mintha egy kávézót egy verekedés hatására bezárnának, ahelyett hogy a verekedőket tiltanák ki onnan.

Megmondom mi lett volna a megoldás: szóbeli figyelmeztetés, majd tempban azoknak, akik sértik a fórumszabályzatot a viselkedésükkel. Ha nagy nehézséget okoz ez a munka, szívesen átvállalom a moderációt arra a témára.
Wherever you go, go with all your heart.

#1210 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 10:16

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 20:07

Amúgy Zsul és a többiek direkt provokálnak. Légyszives őket is kezeld.

Idézet: Carmaged

Talán ha mindenkinek veled van konfliktusa, nem lehet, hogy nem a mindenkiben van a hiba?

Légyszíves számold össze, hogy én hányszor tettem szemellenzős kijelentéseket a saját vallásommal kapcsolatban... Esetleg lődd be a dátumát annak, amikortól az addig relatív normálisan működő topik színvonala elkezdett süllyedni.  :rolleyes:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1211 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 15. 10:25

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 10:16

Idézet: Carmaged

Talán ha mindenkinek veled van konfliktusa, nem lehet, hogy nem a mindenkiben van a hiba?

Légyszíves számold össze, hogy én hányszor tettem szemellenzős kijelentéseket a saját vallásommal kapcsolatban... Esetleg lődd be a dátumát annak, amikortól az addig relatív normálisan működő topik színvonala elkezdett süllyedni.  :rolleyes:

Nem süllyedt. Le volt süllyedve! A kettő nem ua. Amúgy meg szvsz.

#1212 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 10:59

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 11:07

Viszont azzal, hogy megszüntetted a témát, pont az ott lévő közösséget bénítottad meg.
Ez olyan, mintha egy kávézót egy verekedés hatására bezárnának, ahelyett hogy a verekedőket tiltanák ki onnan.

Megmondom mi lett volna a megoldás: szóbeli figyelmeztetés, majd tempban azoknak, akik sértik a fórumszabályzatot a viselkedésükkel. Ha nagy nehézséget okoz ez a munka, szívesen átvállalom a moderációt arra a témára.

Megértem a te szempontjaidat is.

Ha lenyugszanak a kedélyek, sokkal vaskosabb fenékenbillentések terhe mellett újra megnyitom.

Az ott lévő közösség is tehetne valamit saját magáért néha, nem feltétlenül kell a "fentről jövő" szóra várni. De ha már megjött, akkor meg lehetne fogadni, például a nem odaillő dolgok ignorálásával.

#1213 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 11:16

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 10:59

Az ott lévő közösség is tehetne valamit saját magáért néha, nem feltétlenül kell a "fentről jövő" szóra várni. De ha már megjött, akkor meg lehetne fogadni, például a nem odaillő dolgok ignorálásával.

Az ideológiai ámokfutók nem feltétlenül veszik észre ha nem figyelnek rájuk, néha még fel is bátorodnak ha nem reagál senki... "Tévedhetetlen magabiztosságuk" egy idő után elkezdi irritálni azokat, akik kíváncsiak a másik véleményére is és a vitákban az álláspontok közelítésével (elvont témákban toleranciával) megpróbálnak egy közös nevezőt kihozni...

#1214 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 11:19

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 12:16

Az ideológiai ámokfutók nem feltétlenül veszik észre ha nem figyelnek rájuk, néha még fel is bátorodnak ha nem reagál senki... "Tévedhetetlen magabiztosságuk" egy idő után elkezdi irritálni azokat, akik kíváncsiak a másik véleményére is és a vitákban az álláspontok közelítésével (elvont témákban toleranciával) megpróbálnak egy közös nevezőt kihozni...

A vásár mindig kettőn áll. Hogy milyen mértékben, az változik, de egy flémhez legalább két fórumozó kell.

Ha nem veszi észre, akkor is megunja előbb-utóbb.

#1215 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 14:39

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 11:19

Ha nem veszi észre, akkor is megunja előbb-utóbb.

De mikor már?  :D  :nevet:

#1216 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 14:53

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 15:39

De mikor már?  :D  :nevet:

:D

Ma találkoztam egy mormon sráccal a győri sétálóutcában. Tök jó fej volt, Arizonába valósi. Beszélgettünk vallásról, kosárlabdáról, az emberekről. Hétfőn megyünk kosarazni. :)

#1217 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 14:55

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 11:59

Megértem a te szempontjaidat is.

Ha lenyugszanak a kedélyek, sokkal vaskosabb fenékenbillentések terhe mellett újra megnyitom.

Köszi. :respect:

Majd megpróbálok kicsit jobban odafigyelni a kedélyekre.

#1218 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 15:47

A Multimédiában nyitott Socket egy HDTV-s szavazást zártan. Szerintem meg kellene nyitni a hoszzászólások lehetőségéhez is (bár persze van HDTV topik abban a témakörben), mert így néhány hét múlva le fog csúszni, eltűnik szem elöl. Vagy kiemelt topik legyen legalább egy ideig... :think:

#1219 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 18. 20:43

Lehetne intézkedni, hogy a Caps Lock-os cikknél legyen hivatkozás erre a fórumtémára:
https://forum.hwsw.h...howtopic=114812
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1220 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 19. 21:04

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 14:55

Köszi. :respect:

Majd megpróbálok kicsit jobban odafigyelni a kedélyekre.

Már ha lessz kire...

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.