HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. Értékeld a témát: -----

#1881 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 21. 10:07

Idézet: Etele - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 9:38

Nézd, többen írtak már indoklást, érvelést (persze sokan nem, de nem is rájuk gondoltam), én igazán nem tehetek róla, hogy azokat nem tekinted annak. :think:
Még egyszer nem írnám le azt, amit már egyszer leírtak itt.

Csak egy dolgot tennék hozzá, amolyan párhuzam-félét : ez a "Mit játszottál végig legutóbb" topik körülbelül olan funkciót töltött be, mint a Szigeten a Filmajánló. A Filmajánló mellett is remekül elfér a Filmes topik, ahol mélyebben lehet elemezgetni a mozgóképeket (mondjuk azt, hog a Filmes topik kb. olyan, mint egy-egy játék saját topikja).
Remélem ezzel picit sikerült érzékeltetnem, hogy miért tartjuk sokan életképesnek a lakatolt topikot.
Ezzel én befejeztem ezt a témát. :) A többi úgis rajtatok múlik, ha kinyitjátok, jó, ha nem, az nem jó, de szuverén jogotok. :)

Etele, én értem, hogy mi a logikád és hidd el, hogy minden hozzászólást átgondoltam, amelyek normális hangnemben, építő jelleggel születtek. Ja, hogy kevés ilyen volt? Hát, az nem az én hibám. A párhuzamod a Szigetes-filmes dologgal csak annyiból hibás picinyt, hogy a Szigeten nincs minden filmnek külön topicja (nem is lehetne, hisz akkor MovieWare lenne a szekció neve). Ha lenne minden filmnek külön témája, ott sem mehetne a Filmajánló és a Filmes topic.

#1882 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 10:09

Idézet: Kory - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 10:07

Ez miért nekem írtad? Annyit írtam, hogy jó volt végigolvasni a topicot, sok játékról egy-egy negyed oldalnyi leírást átnézni.

Nekem jó volt, hát most be van zárva, nekem végülis tényleg mindegy, de több is veszett már Mohácsnál.
-----
Ezt nem véletlenül tettem ----- alá.

Csak az első 2 mondat szólt személy szerint neked, a többi már to all. Sorry, nem akartam összemosni a dolgokat, így jött össze. :)

#1883 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 10:36

Akkor most a durva hangvételű hsz-ek miatt marad zárva a dolog? Szuper. :(
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#1884 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 11:13

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 10:07

Etele, én értem, hogy mi a logikád és hidd el, hogy minden hozzászólást átgondoltam, amelyek normális hangnemben, építő jelleggel születtek. Ja, hogy kevés ilyen volt? Hát, az nem az én hibám.

Kevés ilyen volt, mert minek lett volna több? Világosan kinyilatkoztattad, hogy a topik zárva marad, nekem meg nincs kedvem az ördög ügyvédjét játszani egy eleve vesztett helyzetben. Az előző hozzászólásommal kifejeztem nemtetszésemet, ennél többet nem kívánok az üggyel foglalkozni.

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 10:00

Végezetül ismételten közlöm, hogy a moderátori tevékenységemmel kapcsolatos - tehát személyes jellegű - panaszokkal van hová fordulni, tegyétek meg.

Ne légy durci, mert a kritika nem a személyednek szól, és nem is lázongás a rendszer ellen, csupán egy olyan döntést kérdőjelez meg, aminek én nem látom a jogosságát (ettől még persze lehet, végül is egy moderátor jobban átlátja az összefüggéseket).

#1885 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 11:24

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 11:13

Ne légy durci, mert a kritika nem a személyednek szól, és nem is lázongás a rendszer ellen, csupán egy olyan döntést kérdőjelez meg, aminek én nem látom a jogosságát (ettől még persze lehet, végül is egy moderátor jobban átlátja az összefüggéseket).

Nem vagyok durci, abból már kinőttem vagy 20 éve. Ha hibás döntés született, azt én hoztam meg, tehát én felelek érte. Mivel én nem látom helytelennek a döntésemet és egyelőre nem tudott senki meggyőzni, nyilvánvaló, hogy a panasz a döntésemmel, ezáltal a személyemmel kapcsolatos. És ez így van jól, semmi gond vele, bár nem kaptam jelzést még sem PPetertől, sem Krinyotól, hogy a döntésem panasz miatt felülvizsgálat alatt állna.

Amúgy bírom a személyes kritikát is ám, csak a bunkóságot meg a gizdázást nem. Ezzel gondolom nem vagyok egyedül.

#1886 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 21. 11:53

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 18:20

Miért kellett kiemelni? Minden rádióban fél óránként bemondták 3 napig. Mindenhonnan ez folyt. Érdekes módon amíg élt le sem szarta senki, olyan álszentség ez az egész. Ok legyen egy téma róla, nade kiemelni? Milyen közhasznú információt hordoz magában, amiért mindig szem előtt kell lennie?

Egy dologban egyetértek veled. Nem szükséges kiemelni egy halálhírrel kapcsolatos témát. Amíg friss a hír, addig úgyis sokan leróják kegyeletüket (legalább ilyen formában), s mindig az első oldal tetején lesz.
Aztán egy idő után lesüllyed, feledésbe merül. De csak a topic!

Elég szomorú is lenne, ha egy ember halálának megdöbbentő, fájó volta azon múlna, hogy az első oldal tetején, vagy a harmadik oldal alján található a halálával kapcsolatos hírnek szentelt téma. Nem ezen múlik.

Ettől függetlenül lehet, s kell is emlékezni halottainkra.

De hogy álszentség volna ez a megemlékezés? Ebben nem értek veled egyet.
Igen, bizonyára vannak olyanok is, akiket csak a szenzáció vonz egy-egy ilyen szomorú hírhez. De bízom benne, hogy ez nem általános. Ráadásul Puskás Ferenc halálhírének topic-jában sok olyan személyt láttam feltűnni (ha szabad, magamat is beleértem), aki a labdarúgással foglalkozó topicban bizony igen gyakran foglalkozott Öcsi bácsival, s a többi nagy magyar játékossal. S ez ezután is így lesz. Szóval az "addig le sem sz*rták" kijelentés teljesen felesleges, és bántó sokaknak.

(Személy szerint a fórumon egyetlen halálhírrel foglalkozó topic-ot kifogásoltam eddig, de ez társadalomkritika, nem a fórum házigazdáival szemben megfogalmazott kritika. Miszerint Pege Aladár halálhírére csak pár ember kapta fel a fejét, pedig a zene világában ő éppen olyan géniusz, éppen olyan világhírű volt, mint a foci világában Puskás Ferenc, és éppen olyan büszke lehet rá minden egyes magyar ember, hogy ő is kis hazánk szülötte volt.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1887 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 13:55

Idézet: MarKinG - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 23:18

közutálatnak számit hogy néhány szerencsétlen lelkisértült csetes nem birja a pofámat?
nem igazán...azokon a fórumokon amikért ez a fórum egyáltalán van messze nincs szó erről....
de rám is húzhatod a sablont,nem érzem magam ettől rosszabbul. :think:

Jáááj! TE nem is tudom minek hívjalak.... :D
iN...

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.

#1888 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 14:11

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 10:00

Az itt asztalt verők ..., ha rá kell szállni valakire.

Úgy gondolom, h a kipontozott rész nem igazán "public" kategória.

Egyébként: moderátor nem látja értelmét, bezárja. Ha utána normális érvek hangzanak el amellett, h miért van létjogosultsága egy ilyen topiknak, akkor érdemes megfontolni az úrjanyitást.

Nem azért kell megnyitni, mert sokan vernyogtak érte, de ne is azért maradjon zárva, mert - bár lenne értelme újranyitni, de - túl nagy vihar volt a biliben.

Ne azt nézd/nézzétek, h kik protestálnak, hanem - jobban átgondolva - van-e létjogosultságsa a topiknak.

udv fram
Ciciman is on borda

#1889 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 14:24

Idézet: fram - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 14:11

Úgy gondolom, h a kipontozott rész nem igazán "public" kategória.

Csak annyira, mint amennyire public az a kép ott a lap tetején.

A hozzászólásod többi részével egyetértek.

#1890 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 14:37

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 14:24

Csak annyira, mint amennyire public az a kép ott a lap tetején.

Azért, mert más lop, még nem érzem magam feljogosítva arra, h én is megtegyem.
Ciciman is on borda

#1891 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 14:56

Idézet: fram - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 14:37

Azért, mert más lop, még nem érzem magam feljogosítva arra, h én is megtegyem.

Én sem.

#1892 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 22:46

Idézet: didyman - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 9:19

Nem mindegy. Nagyon nem az.

szerk.: semmi,bocs :D

Szerkesztette: nord^ 2006. 11. 21. 22:47 -kor

#1893 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 19:56

Ma jutott eszembe egy dolog, a regisztrációval kapcsolatban. Mégpedig az, ami már egy csomó oldalon/fórumon működik, hogy csak meghívóval lehetne regisztrálni a fórumra. Így valamilyen szinten a meghívó is felelne a meghívottjáért. A részleteken még nem gondolkodtam és ez a már bent lévők hülyeségszintjén nem változtatna, de szerintem meggondolandó a dolog. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1894 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 20:20

Ez elvenné egy csomó ember lehetőségét arra, hogy ha felmerült egy problémája, akkor regisztrálhasson, és feltehesse a kérdését, vagy hogy megoszthassa a tapasztalatait, elmondhassa a véleményét egy témával kapcsolatban.

#1895 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 20:35

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 21:20

Ez elvenné egy csomó ember lehetőségét arra, hogy ha felmerült egy problémája, akkor regisztrálhasson, és feltehesse a kérdését, vagy hogy megoszthassa a tapasztalatait, elmondhassa a véleményét egy témával kapcsolatban.

Ez így van.És a meghívó felelősségre vonása vagy felelőssége is erősen megkérdőjelezhető.Miért lenne bárki is felelős azért, hogy az általa meghívott személy mikor hogyan nyilvánul meg az egyes topicokban?

Szerkesztette: carcass 2006. 11. 23. 20:37 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1896 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 11. 23. 20:39

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 20:56

Ma jutott eszembe egy dolog, a regisztrációval kapcsolatban. Mégpedig az, ami már egy csomó oldalon/fórumon működik, hogy csak meghívóval lehetne regisztrálni a fórumra.
...

Ennek csak akkor van értelme, ha az a cél, hogy tényleg csak egy nagyon szűkkörű, "mindenki-személyesen-is-ismer-mindenkit" alapú tagság legyen, egyébként nincs.
Lásd pl iWiW, csak annak nincs meghívója, aki nem akar egyet - legrosszabb esetben vesz az ember a vatera.hu lapon...

Üdv: scaurus
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1897 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 23:24

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 19:56

Ma jutott eszembe egy dolog, a regisztrációval kapcsolatban. Mégpedig az, ami már egy csomó oldalon/fórumon működik, hogy csak meghívóval lehetne regisztrálni a fórumra. Így valamilyen szinten a meghívó is felelne a meghívottjáért. A részleteken még nem gondolkodtam és ez a már bent lévők hülyeségszintjén nem változtatna, de szerintem meggondolandó a dolog. :)

Nem rossz, nem rossz, dögöljek meg, ha az utóbbi öt évben nem olvastam erről legalább tizenöt hivatkozást, de inkább akkor legyen egy "SZAKMAI" rész, ahova csak meghívottak irhatnak, meg egy "ÁLTALÁNOS" rész, mint a mostani.

Hogy ez miért jó?

Frász se tudja, de legalább megy az IWIW féle baromság és hajrá. Vak okítja a szerencsétlent, aki pórul jérvén a kereső keresztüzében nyit egy új témát, oszt az Öregek majd helyrevagdossák a csoportházirend keretein belül.

Amúgy ezután minden balf* kenendő Lauda-ra, mert bizonyít"CSA" be, hogy nem Ő hívott ide. :think:

:cool:

#1898 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 23:30

Idézet: carcass - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 20:35

Ez így van.És a meghívó felelősségre vonása vagy felelőssége is erősen megkérdőjelezhető.Miért lenne bárki is felelős azért, hogy az általa meghívott személy mikor hogyan nyilvánul meg az egyes topicokban?

Huhh, sőt. Amikor házigazda voltam, egyik haverommal beszélgettem a gépekről és megemlítettem a fórumot. Egy szép napon 'csirkeb*szó' avatarral, valami förmedvény 'kisbetüvel irok mindent vessző nélkül aránylag jól de azért összességében nagyon zavaró meg fikázok is az irásban' szöveggel kínálta meg a fórumot, engem meg trágár privivel. Ebből adódtak félreértések.  :Đ
Szóval nem igazán jó ötlet ez a meghívásos dolog.

#1899 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 23:39

Idézet: carcass - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 20:35

Mondjuk ez erősen redukálná a hozzászólásszámot, a felelősségrevonás erőteljes bevezetése után  :Đ

#1900 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 23:46

Idézet: mefi - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 23:24

Nem rossz, nem rossz, dögöljek meg, ha az utóbbi öt évben nem olvastam erről legalább tizenöt hivatkozást, de inkább akkor legyen egy "SZAKMAI" rész, ahova csak meghívottak irhatnak, meg egy "ÁLTALÁNOS" rész, mint a mostani.

Hogy ez miért jó?

Frász se tudja, de legalább megy az IWIW féle baromság és hajrá. Vak okítja a szerencsétlent, aki pórul jérvén a kereső keresztüzében nyit egy új témát, oszt az Öregek majd helyrevagdossák a csoportházirend keretein belül.

Ezt takarna a "senior tag" jogosultsagi szint.
Eredeti koncepcio szerint a senioroknak kulon altemai lettek volna minden fobb teman belul, ahova csak a seniorok irhatnak, itt lehetett volna tartani az altalanos leirasokat az adott temakorben gyakran felmerult kerdesekkel kapcsolatban, anelkul, hogy az altalanos felhasznalok szetoffolnak az ezredik, "most miert nincs kep a TV kimeneten" kerdessel, amire mar 100x le volt irva a valasz, csak olvasni kellett volna.
Seniorok dolga lett volna ezen FAQok aktualizalasa/frissitese. (amiatt lenne nekik korlatlan hozzaszolas+topikcim szerkesztesi lehetoseguk.)

Volt is rola szep hosszu vita az IPB tesztforum idejen, hogyan lehetne ertelmesen megvalositani, de aztan a sok megvalaszol(hat)atlan kerdes miatt bizonytalan idore el lett napolva a "kasztrendszer" bevezetese az IPBre atallaskor.
Aztan veglegesen letettek rola Krinyoek.

Amiken elbukott az otlet:
a) milyen szempontok szerint lehessen valaki "senior tag"?
-szakmaisag? (ki dontse el, hogy az adott illeto nagyon vagja a temat, vagy csak "mukedvelo" kontar?
Masreszt lehet, hogy keni-vagja a processzorok muszaki adatait, de sikhulye a VGAkhoz, viszont a "senior" csoporttagsag nem kotheto temakorokhoz, mint mondjuk a "hazigazda".
Tehat ha valaki egyszer bekerult, akkor utana "garazdalkodhat" mas temakorokben is, nem csak amihez ert, nem lehet egy emberhez tobb csoporttagsagot rendelni...)
-hozzaszolasszam? (csettopikok a Tarsalgoban...)
-forumon regisztralas ota eltelt ido?
b) ki jelolhessen valakit seniornak/donthessen a bekerulesrol?
-moderatorok?
-tobbi senior?
c) mennyi idore szol a tagsag?
-korlatlan?
-korlatozott?
d) ha korlatozott, akkor mi alapjan korlatozhato/vonhato vissza?
e) ki donthessen, ki kerul ki?
-moderatorok?
-tobbi senior?

Igy hirtelen ennyi jutott eszembe 2.5 ev tavlatabol.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 11. 24. 00:13 -kor

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.