HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#251 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 14:06

Idézet: Sensation - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 13:28

Nemtudom hogy 17-es vagy 15,4-es (1280x800 WXGA) notebookot vegyek.. "Szabad" 17-est venni? Nagyobb súly, úgy is közelebbről kell nézni mint egy asztali monitort, és nem kényelmes.. nemtudom.. nagy batár(?).. viszont talán CAD-hez, játékhoz jobb. (ha nagyobb felbontást bír.) :think:

Beszéljetek rá, vagy le róla:)

Ilyen kérdést...
Fogod sokat cipelni? Akksiról használni stb? Kocsival viszed?
Ha főleg asztalon áll (DTR-ként) és szükséged van a nagyobb felbontásra +nem akarod erőletni a szemed, akkor jó a 17"-os is.

#252 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 14:23

Idézet: qwqwqw - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 13:26

Ezek közül, ha nem számít, hogy nincs hozzá OS, akkor az MSI.

#253 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 16:58

Idézet: Sensation - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 12:28

Nemtudom hogy 17-es vagy 15,4-es (1280x800 WXGA) notebookot vegyek.. "Szabad" 17-est venni? Nagyobb súly, úgy is közelebbről kell nézni mint egy asztali monitort, és nem kényelmes.. nemtudom.. nagy batár(?).. viszont talán CAD-hez, játékhoz jobb. (ha nagyobb felbontást bír.) :think:

Mint láthatod, mindenki azt ajánlja elsősorban amit ő is használ. Tekintve, hogy az összes eladott notebook, talán 5%-a lehet 17"-os, ennél több szavazatra ne számítsál. Ettől függetlenül annak az 5%-nak valószínű pont erre van szüksége, a kérdés inkább az, hogy te közéjük tartozol-e?

Szerintem két kérdéskört gondolj végig.
1. Kizáró okok, ha ebből valamelyik az igénysor elején van, akkor ne vegyél 17"-ost:
- Jóval nagyobb tömeg és méret. Itt ne arra gondolj, hogy plusz 1-2 kilo nem olyan sok, hanem arra, hogy másfélszer, vagy esetleg kétszer akkora tömeget kell cipelned. A 17-esnek a táskája is nagyobb, nehezebb, ráadásul kisebb a választék is ebből a méretből. Volt, hogy külföldi útra olyan anyagokat kellett magammal vinnem, ami miatt nem a táblapc-vel utaztam, hanem egy 17"-ossal. Naívan elővettem a repülőn, de a noti széle, már rálógott a szomszéd térdére - szóval ahhoz is több hely kell, hogy dolgozzál vele.
- Rövidebb akkus üzemidő. Az egyik legnagyobb fogyasztó az LCD panel, ennek mérete megkerülhetetlenül hatással van a fogyasztásra, viszont ezekben a gépekben ritkán van nagyobb kapacitású akku, mint egyéb más notebookban. Az akkus üzemidőnél ne feledd, hogy egy év múlva a kezdeti érték 30-50%-al kevesebb lesz.

2. Páratlan előnyök, amit csak a 17"-os kategória tud nyújtani neked (persze nem mindre jellemző):
- Numerikus billentyűzet a gépben. Aki sokat dolgozik excel táblával, naponta mond hálát érte.
- Akár 1920 képpontnyi széles kép. Hihetetlen mennyiségű információt láthatsz egyszerre a kijelzőn görgetés nélkül.
- Akár két winchester is beépíthető nagyobb kapacitásért, vagy nagyobb biztonságért.
- A 43 cm-es képátló egy kisebb TV-vel vetekszik.
- Elméletileg több hely a jobb hűtésnek, és a jobb hangnak, de ezt csak kevés gyártó használja ki.
- Illetve olyan spec. kialakítás, mint például, hogy Qosmio összecsukva akár a napaliban is megálja a helyét, mint házimozi komponens (MCE).

Egyébként a nézési távolság ne aggasszon. Mindkét méretet kényelmesen lehet használni. A 17-es nem csak száltében, hanem keresztben is nagyobb, értelemszerűen meszebb lesz tőled, illetve a 15,4-es elé is úgy ül le az ember, hogy kényelmesen betöltse a látóterét a kép.

Mégvalami - a 17-es nem az átlagos igényekre van kitalálva, így eladáskor is kevesebb érdeklődővel kell számolnod, mint a szokásos méretek esetében.

#254 Felhasználó inaktív   Sensation 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 17:10

Köszi szépen mindenkinek. Mostmár azért valamivel könnyebb a helyzetem.
Thanx.
ASUS EeePC 1000H Black, 1GB, 80GB HDD
Nokia N73 Silver-Plum, 2GB miniSD
Videoton RA 6363 S, RT6303 S, DC 2050 E, Akai CS-F21

MSI K8N Neo Platinum (nForce3 250)
AMD Athlon64 3200+ (s754 NewCastle 2.2GHz)
Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3 AGP8x
1.5 GB DDR400 Samsung (CL2.5, 1T CR)
CHIEFTEC 450W

#255 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 17:42

Nekem volt, és van 17-es monitorral notim.
A lényeg : aki inkább otthon használja asztalon, és nem utazik, valamint szeretne élvezetesen játszani, az inkább 17-est vegyen. CAD-ra, grafikára, programozásra mindenképpen.
Aki nem nagyon játszik, maximum havonta 1-2 órát, annak 14-15.4 coll között található ideális megoldás.(Esetleg még a sonynak van 13.3-as gépe is hasonló tulajdonságokkal)

Aki sosem játszik, és azért vesz notebookot, hogy egész nap azzal rohangáljon, annak természetesen 12 coll. Az én magánvéleményem az, hogy már nagyon szemromboló.
Tegnap ünnepeltem a 7. notebookom megvételét az elmúlt öt év alatt.
Ennek az öt évnek a tapasztalata a fenti sorokban olvasható.

Mindig próbáltam megbarátkozni a sub-notikkal, hogy milyen kicsi, könnyü, stb., de aztán jöttek a negatívumok : ez nincs benne, az nincs benne, régen külsö cd/dvd, most grafika, lassú vinyó, semmi grafika,kicsi felbontás....... Szóval aki minden nap viszi, annak biztos bejön.

Jelenleg van egy 17 collos, amit egy asztali felváltására vettem, és egy 15.4-es vaio, amit meg arra hogy ágyban, utazás közben, nyaralásra, stb. elvigyem.
Mindegyikben kategóriájában aránylag jó vga van (17 coll x700, 15.4 coll gef. go 6400)
A nagyban még webkamera, tv-tuner, ami szintén rettenetesen jó dolog (A rokonság nagy része külföldön van, és nincs jobb egy kis netezés közbeni videobeszélgetésnél)

#256 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 17:59

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 16:58

Mint láthatod, mindenki azt ajánlja elsősorban amit ő is használ. Tekintve, hogy az összes eladott notebook, talán 5%-a lehet 17"-os, ennél több szavazatra ne számítsál. Ettől függetlenül annak az 5%-nak valószínű pont erre van szüksége, a kérdés inkább az, hogy te közéjük tartozol-e?

Szerintem két kérdéskört gondolj végig.
1. Kizáró okok, ha ebből valamelyik az igénysor elején van, akkor ne vegyél 17"-ost:
- Jóval nagyobb tömeg és méret. Itt ne arra gondolj, hogy plusz 1-2 kilo nem olyan sok, hanem arra, hogy másfélszer, vagy esetleg kétszer akkora tömeget kell cipelned. A 17-esnek a táskája is nagyobb, nehezebb, ráadásul kisebb a választék is ebből a méretből. Volt, hogy külföldi útra olyan anyagokat kellett magammal vinnem, ami miatt nem a táblapc-vel utaztam, hanem egy 17"-ossal. Naívan elővettem a repülőn, de a noti széle, már rálógott a szomszéd térdére - szóval ahhoz is több hely kell, hogy dolgozzál vele.
- Rövidebb akkus üzemidő. Az egyik legnagyobb fogyasztó az LCD panel, ennek mérete megkerülhetetlenül hatással van a fogyasztásra, viszont ezekben a gépekben ritkán van nagyobb kapacitású akku, mint egyéb más notebookban. Az akkus üzemidőnél ne feledd, hogy egy év múlva a kezdeti érték 30-50%-al kevesebb lesz.

2. Páratlan előnyök, amit csak a 17"-os kategória tud nyújtani neked (persze nem mindre jellemző):
- Numerikus billentyűzet a gépben. Aki sokat dolgozik excel táblával, naponta mond hálát érte.
- Akár 1920 képpontnyi széles kép. Hihetetlen mennyiségű információt láthatsz egyszerre a kijelzőn görgetés nélkül.
- Akár két winchester is beépíthető nagyobb kapacitásért, vagy nagyobb biztonságért.
- A 43 cm-es képátló egy kisebb TV-vel vetekszik.
- Elméletileg több hely a jobb hűtésnek, és a jobb hangnak, de ezt csak kevés gyártó használja ki.
- Illetve olyan spec. kialakítás, mint például, hogy Qosmio összecsukva akár a napaliban is megálja a helyét, mint házimozi komponens (MCE).

Egyébként a nézési távolság ne aggasszon. Mindkét méretet kényelmesen lehet használni. A 17-es nem csak száltében, hanem keresztben is nagyobb, értelemszerűen meszebb lesz tőled, illetve a 15,4-es elé is úgy ül le az ember, hogy kényelmesen betöltse a látóterét a kép.

Mégvalami - a 17-es nem az átlagos igényekre van kitalálva, így eladáskor is kevesebb érdeklődővel kell számolnod, mint a szokásos méretek esetében.

Szerintem ez nem igaz, a 17 collos toshibámat 3 nap alatt adtam el.
:-)

Ráadásul szerintem sok ember, aki az asztali gépétöl válik meg, ami mostanában trendszerü, inkább 17-est vesz, mert nem viszi sokat.

Szerkesztette: krisz123 2006. 02. 05. 18:07 -kor

#257 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 18:17

Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 17:59

Szerintem ez nem igaz, a 17 collos toshibámat 3 nap alatt adtam el.
:-)

Ráadásul szerintem sok ember, aki az asztali gépétöl válik meg, ami mostanában trendszerü, inkább 17-est vesz, mert nem viszi sokat.

Azon az áron vadiúj gépet - nem csodálom.  :)
Add el a kétéves Clevo M470V-met Mobil Pentium HT-s procival, mikor már itt van a DualCore! Amennyit adnának érte, inkább kirakunk mégegy PC-t a cégből, és megkapja az egyik kolléga, mikor meglesz az új 17"-osom.

#258 Felhasználó inaktív   nazgul 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 18:21

Idézet: qwqwqw - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 14:26

Egyértelmű,hogy a FUJITSU SIEMENS Amilo Pi 1536-ot válaszd jobb az alaplapja a procija és a memória is kiváló, ráadásul két év múlva is jó konfig lesz.

És még olcsóbb is.

Szerkesztette: nazgul 2006. 02. 05. 18:25 -kor

#259 Felhasználó inaktív   nazgul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 18:32

Idézet: Sensation - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 13:28

Nekem 17"-os gépem van és neked is ezt ajánlom. :up:

#260 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 19:05

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 18:17

Azon az áron vadiúj gépet - nem csodálom.  :)
Add el a kétéves Clevo M470V-met Mobil Pentium HT-s procival, mikor már itt van a DualCore! Amennyit adnának érte, inkább kirakunk mégegy PC-t a cégből, és megkapja az egyik kolléga, mikor meglesz az új 17"-osom.

CLEVO D430V-m volt, HT, ati 9600 proval 1GB rammal 180-ért az is elment 1 héten belül.
(Kétévesen)

#261 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 19:08

Üdv!
15" vagy 15,4" ??
Melyiket a hasznáhatóbb? Photoshop, DVD-nézés, sok irodai alkalmazás, pici játék.

#262 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 19:09

Amúgy e kettő között van a dilemma:
Asus A6KM-Q001 vagy Asus A3VC-5003

#263 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 19:19

Idézet: psg5 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 19:08

Üdv!
15" vagy 15,4" ??
Melyiket a hasznáhatóbb? Photoshop, DVD-nézés, sok irodai alkalmazás, pici játék.

minden méretben a wide a preferált, ritkán lehet kivétel. jobban illeszkedik a látóterünkhöz, és nagyobb is munkaterület.

#264 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 19:41

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 20:19

minden méretben a wide a preferált, ritkán lehet kivétel. jobban illeszkedik a látóterünkhöz, és nagyobb is munkaterület.

akkor 15,4"-es lsz köszi
Még annyi hogy hallottam hogy nem mindegy hogy milyen OP rendszer van ezeken a notikon?
Erre milyen kell? mert úgy tudom gyárilag nincs rajta:
Asus A6KM-Q001 (mert hágy ugye ez lesz)

#265 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 20:03

Idézet: psg5 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 19:41

akkor 15,4"-es lsz köszi
Még annyi hogy hallottam hogy nem mindegy hogy milyen OP rendszer van ezeken a notikon?
Erre milyen kell? mert úgy tudom gyárilag nincs rajta:
Asus A6KM-Q001 (mert hágy ugye ez lesz)

nem tudom mire gondolsz, de windows vagy linux ízlés szerint. :) a windows home és professional között van néhány képességben  különbség, de jellemzően nem lényeges.

#266 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 20:04

Mindenhol olyan notit árulank, ahol rajta van a windows driverestül, mindenestül.
Egyedük kis hazánkban (pedig az unióban vagyunk) drágábbak a notik kb. 10%-al, mint kint, és még a windows-t is lefelejtik róla.
Mivel jelenleg  az áfa ua. mint pl. ausztriában, nem egészen értem az árkülönbség okát.
Az egyetlen negatívum a német windows ill. billentyüzet.
A windowsra megoldás a gyári recovery cd/dvd köcsönkérése (Nem illegális, mivel sorozatszám kérése nélkül felszalad, és a gyártók mennyiségre licenszelnek, nem nyelveket.)
A német billentyüzet a magyarnál rosszabb, az angolnál jobb. Gyakorlatilag minden betüt (kivéve hosszú ö ill. ü) lehet vele német kiosztással produkálni, ui. van egy veszzö gomb, ami a magánhangzókat átalakítja.Ill. magyar kiosztásra állítva  ugyanott vannak a betük, mint a magyar billentyün, aki meg nem tudja fejböl, az rámatricázza, a legdrágább pedig a bill. csere, ami kb. 10-15000Ft.

Szerkesztette: krisz123 2006. 02. 05. 20:08 -kor

#267 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 20:06

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:03

nem tudom mire gondolsz, de windows vagy linux ízlés szerint. :) a windows home és professional között van néhány képességben  különbség, de jellemzően nem lényeges.

nos arra gondoltam hogy valahol (nem tudom hol) olvastam, hogy valami miatt(nem tudom pontosan mi miatt:)) egy két asus gépbe elengedhetetlen a prof. verziójú xp.
Vagy ez nem egészen igaz? (szreintem is tök mindegy hiszen valóban csak tudásban van különbség, hardver és egyéb kezelésben nem létezik)

#268 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 20:09

Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 19:05

CLEVO D430V-m volt, HT, ati 9600 proval 1GB rammal 180-ért az is elment 1 héten belül.
(Kétévesen)

Idefigyelj krisz123, tudjuk, hogy D430V volt, ami egyrészt nem 17"-os, másrészt ezt írtad róla, miután eladtad:

Idézet

Most adtam el a clevo notimat még fél év garanciával, sok hirdetés, próbálkozás után az új ár harmadáért.
Szóval nem két éves, hanem másfél, nem 17", hanem 15", és az új ár harmadáért sikerült "sok hirdetés és próbálkozás" után. A Toshibádat meg saját állításod szerint a magyarországi új ár 60%-áért tudtad csak eladni 1 hetesen.

Ezek után jössz, és azt állítod, hogy jó áron és gyorsan el lehet adni a használt 17"-os noteszt.  :(

#269 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 20:18

Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 20:04

Mindenhol olyan notit árulank, ahol rajta van a windows driverestül, mindenestül.
Egyedük kis hazánkban (pedig az unióban vagyunk) drágábbak a notik kb. 10%-al, mint kint, és még a windows-t is lefelejtik róla.
Mivel jelenleg  az áfa ua. mint pl. ausztriában, nem egészen értem az árkülönbség okát.
A windowsra megoldás a gyári recovery cd/dvd köcsönkérése (Nem illegális, mivel sorozatszám kérése nélkül felszalad, és a gyártók mennyiségre licenszelnek, nem nyelveket.)
A német billentyüzet a magyarnál rosszabb, az angolnál jobb. Gyakorlatilag minden betüt (kivéve hosszú ö ill. ü) lehet vele német kiosztással produkálni, ui. van egy veszzö gomb, ami a magánhangzókat átalakítja.

Sorry, de nem kevés tévedés van ebben a postodban.

Nem lefelejtik a Windowst a gépekről, hanem nem vettek rá licenct, hogy olcsóbb legyen, olyan 30-50 ezer forinttal, attól függ melyiket vesszük. Ez főként az olcsóbb gépeken hatalmas különbség, és nem mindenkinek van szüksége oprendszerre. Vagy van saját licence, vagy Linuxot akar rá, vagy megoldja okosban. Ha úgy vesszük, ez akár előny is lehet, mivel kérni kérhetsz rá OEM változatot, fordítva viszont nem működik, nem kérheted, hogy szedjék le, és nem akarod kifizetni.

Mára nem igaz már általános igazságként, hogy drágábbak a notik. Számtalan ellenpélda van. Modellről modellre változik a felállás.

Szerintem az angol billentyűzet jobb, mint a német, ugyanis minden ékezetnek van helye, az í-nek is, nem kell altgr+j és altgr+i kombinációkat kergetni. Mondjuk részrehajló vagyok, most is UK billentyűzetet püfölök. Ha a kódkiosztásra gondolsz, az bármilyen windowson állítható. Angol != amerikai. (UK vs. US)

Nem igaz, hogy nem illegális, mert nem kér sorozatszámot, vagy mert a gyártók mennyiséget licencelnek. Ráadásul egy-egy OEM Windows adott géphez kötődik, tehát ha megveszel egy windowsos gépet, és esetleg leváltod, másik gépre akkor sem rakhatod azt a Windowst, akkor sem, ha letörölted a másikról. A lincenc arra szól, hogy azon a gépen használd.

#270 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 20:19

Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:04

A német billentyüzet a magyarnál rosszabb, az angolnál jobb. Gyakorlatilag minden betüt (kivéve hosszú ö ill. ü) lehet vele német kiosztással produkálni, ui. van egy veszzö gomb, ami a magánhangzókat átalakítja.Ill. magyar kiosztásra állítva  ugyanott vannak a betük, mint a magyar billentyün, aki meg nem tudja fejböl, az rámatricázza, a legdrágább pedig a bill. csere, ami kb. 10-15000Ft.

recovery xp ?
az mit takar? ha van egy dobozosan, jogtisztán vásárolt xp akkor azt két gépre nem lehet felrakni csak ha belepiszkáltam? Vagy fel lehet de nem frissíthető?

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.