Idézet: netcobra - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 17:50
En azt mondtam, hogy amilobol is vannak korrekt gepek, a felsobb arkategoriaban. En meg nagyon ugy latom itt, hogy minden gepre, ami amilo ramondjatok, hogy szar, pedig meg a kozelebe sem kerult egyikotok sem, max hallottatok valamit. En konkretan errol a fusi subnotirol beszeltem, nem latatlanul, hanem kis ismerettseg alapjan. Szerintem az arahoz kepest korrekt.
Attól függ, mire kell. Naponta 1 órára internetezni senki nem ajánl Toughbookot.
Idézet
viszont gondoltam hogy egy 400k s gep csak nem esik szet egy ev utan. Nem is esett, 1honap hijan ket eves es meg az akksi wear levelje is csak 17%.
Ez egy pontstatisztika, nem mond semmit. Az ár nincs szoros összefüggésben a minőséggel, ugyanis a konzumer kategóriában, mint amilyen az Amilo, a teljesítményt fizettetik meg elsősorban.
Idézet
Azert irtam amilot es nem fusit, mert a fusi is gyart T szerias ibmel vetekedo minosegu gepet, sott.. Ugy hivjak lifebook. Ezert rohogok mindig amikor azt mondjatok szar fusi.
Ilyet hozzáértő ember nem mond, úgyhogy itt álljunk meg. Én biztosan nem, de nem vettem észre más részéről sem, aki rendszeresen szokott segíteni, mert nem megyünk el mellette szó nélkül.
Idézet
Csak ebbe belefer a made in china kommersz, meg a made in japan lifebook is.
Japánban nem azért készülnek a jobb minőségű gépek, mert a japánok hűde ügyesen mozgatják a csuklójukat, meg sok robotjuk van, hanem mert egyedül a felső-kategória termelése bírt még Japánban maradni a magas költségszínvonal ellenére is. Kínában is legyártanak neked akármit, ha megfizeted.
Idézet
En csak arra szerettem volna kilyukadni, hogy amikor tanacsot adunk, ugyan vegyuk mar figyelembe a user igenyeit, elvarasait es legfokeppen a penztarcajat. Es ne probaljunk rabeszelni egy 100-150 ezer forinttal dragabb gepet, mert lehet hogy sikerul, utana meg ehen hal a csalad (persze csak kepletesen) , vagy felvesz valami hitelt emiatt es utana nyogi a torleszteseket.
Szerintem úgy szoktuk. Nem próbál itt senki sem rábeszélni senkit semmire. Nem érdekem, és nem is nagyon érdekel. Azért viszont nemár a segítő fél legyen a hibás, mert némi felvilágosítást ad a valós helyzetről, amely nem egyezik az irreális elképzelésekkel. Nem tudom a szívemre tenni a kezem, és azt mondani valakinek, aki megkérdi egy konzumgéppel kapcsolatban (Aspire, Amilo, Inspiron, Satellite) hogy megbízható-e, hogy "igen, persze, nyugodtan vedd meg". A konzumer gépek per defitionem rosszabb meghibásodási statisztikákkal bírnak, mint az ületi sorozatok, aminek több oka van. Ha nem muszáj, most nem fejteném ki, de az egyik éppen a vevők többségének műveletlenségéből fakad. Azt tudom neki mondani, hogy vagy rárak még, ha teljesítményt és megbízhatóságot akar, vagy enged a teljesítményigényből, vagy elfogadja, hogy magasabb kockázatot vállal.
És mit szól a család, mikor beszarik a gép másfél év után, a garin túl, és közlik, hogy 150k a javítás?
PS: Még annyit hadd tegyek hozzá utólag, mielőtt valakiben felmerül, hogy valami gecigazdag geci vagyok: egy 2002-es Toshiba Portégé 2000-em van, használtan vettem 2 éve 225ezer forintért, most 100-et sem érhet. ULV Pentium III 750, 512 MB RAM, 20 GB, wifi. Közel 12 ezer óra üzemidő, most 100 óra utpime. Volt benne egy LCD-csere 90k-ért, még most is fáj leírni, valószínűleg a töltő cseszte szét az inverterrel együtt, de soha nem cserélném el egy Amilóra.
Szerkesztette: special 2006. 11. 16. 18:30 -kor