Idézet: attttis - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 23:23
Azt mondták, hogy az akksit vegyem ki és ugy használjam. Lemerülten vagy feltöltve tároljam?Ezt is meg kell formázni,mint a telefonét?Mire vigyázak?Mirevan szükség?
Köszi a választ!
Attila
Az egész napos üzem, ha nem szükséges, mert csak megy, akkor felesleges, nyugodtan mehet aludni (standby). Vannak, akik szerint a ki-be kapcsolgatás rosszabb, mint a folyamatos üzem, de ez egyenáramot alkalmaz belül, és kis feszültségekkel, szóval nem értek vele egyet, ha csak standby-ba megy, met a fejlődő hő és az elektronok folyamatos áramlása károsabb (szerintem, elektronikai mérnök az nem vagyok).
Azt tudom tanácsolni, hogy hálózatra dugva is be legyen kapcsolva a dinamikus energiagazdálkodás, az automatikus órajelállítás, vagyis vegyen vissz a proci az órajeléből, ezzel kisebb a fogyasztása, kisebb hő termelődik, kevésbé veszik igénybe a tápvonalakon található kondikat, fesszabokat, az invertert stb. Egy értelmes gyártónál ez alapértelmezett, de nézd meg.
Az akksit kiveheted, ha nem használod. Tárolni 40-50 százalékos töltöttségi állapotban érdemes, száraz, hűvös helyen. Ha utazás közben használod, de nem fontos, hogy minél tovább menjen a gép, akkor kb. 80 százalékig töltsd csak fel, úgy kevésbé degradálódik. A Li-ion akksikat használni kell, és nem szabad lemerült állapotban hagyni, vagis túlmeríteni. Lehet csepptölteni is.
De a nyugott álom kulcsa mindig az érvényes garancia, és az adatmentés.