HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#2541 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 17. 13:43

Idézet: netcobra - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 18:50

Azert irtam amilot es nem fusit, mert a fusi is gyart T szerias ibmel vetekedo minosegu gepet, sott.. Ugy hivjak lifebook. Ezert rohogok mindig amikor azt mondjatok szar fusi. Csak ebbe belefer a made in china kommersz, meg a made in japan lifebook is.

Fusi= FujitsuSiemens, a Lifebook meg Fujitsu (Siemens nélkül), azért ezt ne keverjük össze. Ezért mondjuk mi, hogy szar a FuSi. :D
--Powered by IBM

#2542 Felhasználó inaktív   tszl 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 17. 15:58

Idézet: WolfSK - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 22:45

Nos nem szeretnék senkit befolyásolni, meg nem is azt mondom hogy ne vegyetek 3-400k-s ibm notit, de akinek subnoti kell és számít az a +-100ezer, nyugodtan megveheti a FS Amilo proV3205-gépet (CoreDuo, 512MB, 80GB, 12,1", DVDRW, WiFi, BT, WinXP Pro). Én is ezt tettem, és nem bántam meg. Mondjuk nálunk alapból mindenre 24hó a gari. Ja és csak 250.000 brutto  ;)

Szia! hol van az a nálunk? :)

#2543 Felhasználó inaktív   nobela 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 16:14

Hahó

úgy döntöttem, hogy összevonom az irodai és az otthoni gépem...
Az elvárások tehát: (lehetőleg) business gép, amivel azért játszani is lehet  :)
Túl sok jelentkező nincs a témában. én ezt találtam:

http://www.notebook..../nc8430_es588ea

Fontos, hogy matt kijelzője legyen!

Van erről valakinek testközeli élménye, esetleg valami más javaslat?
(a VGA min. x1600)

Köszi

p.s.: miért csak 1 év gari van rá?

Szerkesztette: nobela 2006. 11. 17. 16:15 -kor

#2544 Felhasználó inaktív   attttis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 16:17

Sziaztok!

Én is most vettem Fujitsu Siemens Amilo Pro V3505-ös notebookot.
Meg vagyok vele elégedve, bár egy hetes. 1,6GhZ Core Duo,512Mb ram, 80Gb vinyó, Bt, Wlan, DVD RW DL, 15,4 WXGA kijelző

T-mobile osztogatja, egész jó feltételekkel.
Attila

#2545 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 19:44

Idézet: tszl - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 14:58

Szia! hol van az a nálunk? :)

Szlovákia.  2004-óta torvény szabja meg, hogy mindenre minimum 24hó garinak kell lennie.:)
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#2546 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 19:50

Idézet: PLacc - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 13:43

Fusi= FujitsuSiemens, a Lifebook meg Fujitsu (Siemens nélkül), azért ezt ne keverjük össze. Ezért mondjuk mi, hogy szar a FuSi. :D

Ez nem igy van, a lifebook is fujitsu-siemens, nezd meg jobban:)
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#2547 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 21:43

Idézet: netcobra - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 19:50

Mert Európában minden FuSi néven fut, de ez egy felhigított kínálat. A Fujitsu az USA/Japán piacon saját néven csak minőségi gépeket forgalmaz, ezt bővíti ki a Siemens az alsóbb kategóriával, de ezeket már névleg nem vállalja önállóan a Fujitsu. Amolyan kecske-káposzta ez az európai helyzet. Minőségi iránymutatónak használható az amerikai és európai kínálat különbsége, vagyis ami csak FuSi néven, és ami Fujitsu néven is létezik.

#2548 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 23:22

Sulinetben 250k-ig van valami ami nem egy kazán, kibírja egy év múlva is a két órát, Vista Capable és úgy összességében elfogadható. Kissé meginogtam, mert 60000 az 60000. Eddig úgy volt, hogy nem tudom ezt meglépni, de most meglépik nekem. Szóval várom az ajánlatokat!

#2549 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 13:04

Idézet: netcobra - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 20:50

Akkor úgy mondom, hogy Lifebook-on csak ez a feirat van: :)
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

De ahogy GoLAN írta, Európában tényleg Fusi alatt fut minden, de azért nem ugyanaz.
--Powered by IBM

#2550 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 13:41

Sziasztok!

Jelenleg Banias magos Pentium-M procis notim van. Nagyon nem vagyok kepben a jelenlegi processzorkinalatban. Meg tudjatok mondani, hogy milyen maggal rendelkezo gepet keresek, ha azt szeretnem, hogy minimalis fogyasztasa, hangtalan hutese legyen a kicsikenek "terheletlenul"?

(Persze nem gond, ha felizzik, mikor folkuszik a prociterheles. Mint a Baniasom. Ilyet szeretnek. Webezeskor, filmnezeskor kozvetlen kozelrol sincs hangja. Szuper.)

Koszonom!

#2551 Felhasználó inaktív   Darkness1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 15:12

Üdv,

Nos, én is notebookot készülök venni. Szeretnék egy csendes, nem túl nagy, strapabíró gépet, hosszú, kultúrált körülmények között érvényesíthető garanciával. Általános célú otthoni használatra kellene (net, iroda, ritkán mpeg2 video vágás és DVD authoring), mérsékelten gyakori mozgatással. Játszani nem fogok rajta.

Ezért néztem ki ezt: Dell Latitude TM D620.
Az alábbi helyen található: http://www.mpcdepo.h...&this=2&marka=1.

Ez az nvidia grafikus chip mit tud? Mennyire melegszik? Érdekes, hogy a másik ilyen konfigurációban Intel MGA950 van és többe kerül. Miért? Az aksija milyen gyorsan öregszik (= mikor kell újat venni hozzá, ha hosszú üzemidőt szeretnék)?

Más hasonló kategóriájú gépre is szívesen veszek tippet.

Más: a HPQ nc6220 az kb. milyen idős konstrukció? Mennyiért lehet venni ilyet használtan, legalább 1 év garanciával, hasonló kiépítésben, mint a fenti gép?

Ismét más: Az MSI S425 mennyire gagyi?

Még mielőtt valaki szólna, hogy otthonra ez túl sok: utálom a gagyit és nem szeretnék egy notebooknak álcázott porszívót hallgatni. Erre az egészre kb. 300-350.000 Ft-ot szánok.

Köszi.

#2552 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 18. 19:12

Idézet: ssidd - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 13:41

Sziasztok!

Jelenleg Banias magos Pentium-M procis notim van. Nagyon nem vagyok kepben a jelenlegi processzorkinalatban. Meg tudjatok mondani, hogy milyen maggal rendelkezo gepet keresek, ha azt szeretnem, hogy minimalis fogyasztasa, hangtalan hutese legyen a kicsikenek "terheletlenul"?

(Persze nem gond, ha felizzik, mikor folkuszik a prociterheles. Mint a Baniasom. Ilyet szeretnek. Webezeskor, filmnezeskor kozvetlen kozelrol sincs hangja. Szuper.)

Koszonom!

Ez nem csak a procin múlik, hanem a benne lévő többi alkatrészen, valamint a hűtési megoldáson, bár a kifejezetten alacsony fogyasztásra tervezett gépek esetében a proci mellett a grafikus chip, a chipset, és a hdd is alacsony fogyasztású.

Terheletlenül a ma gyártott chipek mindegyike képes viszonylag "hűvösen" működnie, mivel visszaveszik az órajelet és a feszültséget. Ettől a Celeronokat megfosztják, így olyat ne válassz. Innentől kezdve viszont proci szempontjából a Core Solo, Core Duo és Core 2 Solo és Duo (Solo 1, Duo két processzormag) bármelyike ajánlható, ahogyan az AMD Turionok is. De mint mondtam, nem csak a procin múlik.

Ha az alacsony hőfejlődés, fogyasztás és hangtalan működés kiemelten szempont, akkor alacsony és ultra-alacsony feszültségű processzorokkal szerelt gépeket keress, ezeket LV és ULV betűkkel jelölik általában, vagy a modellszámozásból lehet tudni.

Technikailag ebből a szempontból ma a Core Duo U2400 és U2500 procikkal szerelt Centrino Duós gépek képezik a topot, mivel minimális fogyasztás (<9 watt) mellett két jó teljesítményű magot alkalmaznak (2x 1,06-1,2 GHz).

Ha azért preferálod a több teljesítményt, akkor az L2xxx változatokból akár 1,83 GHz-es is van, vagyis adott két, kb. 2 GHz-es Baniasnak megfelelő teljesítményű magod, mindezt legfeljebb 15 wattból.

Összehasonlításképpen egy mainstream, sima Banias legfeljebb 24 wattot fűt el 1,7 gigahertzen.

#2553 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 20:57

Idézet: Darkness1 - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 16:12

Ezért néztem ki ezt: Dell Latitude TM D620.
Az alábbi helyen található: http://www.mpcdepo.h...&this=2&marka=1.

Ez az nvidia grafikus chip mit tud?

Azt hiszem, pár oldallal korábban volt egy link a noti VGAkról. A GMA 950-nél jobb, de nem egy nagy durranás, viszont keveset fogyaszt.

#2554 Felhasználó inaktív   Darkness1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 21:47

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 21:57

Azt hiszem, pár oldallal korábban volt egy link a noti VGAkról. A GMA 950-nél jobb, de nem egy nagy durranás, viszont keveset fogyaszt.

Az a jó!

#2555 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 22:02

special, koszonom a kimerito valaszt :respect:

#2556 Felhasználó inaktív   attttis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 22:29

Sziasztok!

Fenntebb írtam,hogy milyen notebookot vettem. Ahogy írjátok, elég szar.Tényleg?
Ez az első notim.
Köszi az esetleges választ.
Attila

#2557 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 22:43

Idézet: attttis - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 22:29

Sziasztok!

Fenntebb írtam,hogy milyen notebookot vettem. Ahogy írjátok, elég szar.Tényleg?
Ez az első notim.
Köszi az esetleges választ.
Attila

Dehogy. A notebook megítélése nem egydimenziós. Mire és hogyan használod? Ez a fő kérdés. Terepmunkára szar, mondjuk egy biztosítósnak, mert rá kell tennie a karambolozott kocsi tetejére, hogy használni tudja. Neki tablet PC kell. Sok utazásos, mozgatásos használatra szar, mert nagy és nehéz, oda ultrahordozható kell. Modern játékokra szar, mert gyenge a grafchip. Egész napos megterhelő munkára kockázatos. Irodai, otthoni gépnek, esetleg iskolában, asztalon használva netezni, zenét hallgatni, filmet nézni, szöveget szerkeszteni viszont mi baj lenne vele? Semmi, oda való.

#2558 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 23:21

Idézet: [.:AMDFan:.] - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 1:52

Szia!

Ebben ezt a négy típust nem nagyon értem, hogyan jön össze. Direkt mondtál 2 alsó és felső végletet a kategóriában vagy egy szintre sorolnád mind a 4-et? Nem kötekedésből kérdem hanem mert látom, hogy érted a témát és én eddig meg voltam sőt vagyok győződve arról, hogy egy azonos árkategóriájú Acer és egy Toshiba közül a Toshiba fényévekkel jobb, mert... mert... mert Toshiba. Még ha Travelmate akkor is inkább egy Satellite. Nálam legalábbis. És most is azért nem veszek Acert meg FS-t hanem inkább "teljesítményszegényebb" de márkásabb gépet mert nem 2-3 órát használom egy nap, és nem akarom hogy megdögöljön mert az nagyon nagy para. Tehát?

A valóság az, egyre kisebb különbség van a számítógépek között, a márkák pedig technológiai tartalmukat már rég elvesztették, néhány kivételtől eltekintve. Nem akarom felesleges pazarolni a szót, sok helyen sokan leírták már itt is, a szakmában meg mindenki természetesek éli meg ma már, lehet te is tudod, hogy a notebookok 80 százaléka Sángháj vonzáskörzetében készül, Kínában, vállalati oldalról pedig kb. ekkora arányt tajvaniak birtokolnak a termelésből, Quanta, Asustek, Compal, Wistron stb.

Namost milyen alapvető különbségek lehetnek a különböző márkák modelljei között, mikor _mindenki_ ugyanazokat a forrásokat veszi igénybe, a Dell, HP, Acer, Toshiba, Fujitsu Siemens mind ugyanabból a ipari bázisból merítenek, kezdve a kondenzátoroktól a chipeken át az összeszerelésig? Milyen lehetőség lehet jelentősen és tartósan differenciálni, mikor ezek a tajvani cégek papírvékony profitrátával képesek dolgozni, ugyanis gyilkosan költségvezérelt a piac és az ipar is?

Ősidők óta dolgozó notebook kereskedők és szervizesek vallják azt saját tapasztalatból, hogy technikailag nincs semmi különbség az alsóbb árkategóriákban -- ami persze nem jelenti azt, hogy teljesen tök mindegy, melyiket vesszük, hiszen vannak rosszabb, meg jobb ajánlatok.

Az általam felsorolt márkacsaládok, sajnos vagy sem, egy kategóriában mozognak. Lehet az egyiknek egyszer jobban eltalált sorozata, mint a másiknak, lehet valami jellegzetességeket felfedezni felhasznált anyagokra, de nincs olyan, hogy nem említhetőek egy lapon. Azon múlik, ki milyen költségstruktúrával tud működni, és mekkora profitrátát akar realizálni, vagyis mennyi spórolási vagy költési mozgástere van a technikára. Az ipar úgy működik, hogy azt építenek neked a tajvaniak vagy koreaiak, amilyet megszabsz és meg is fizetsz. Ha szart rendelsz, szar termelnek, ha űrtechnikát, hidd el, legyártják azt is. Csak az nem bruttó 200 forint lesz a boltban. És ezek sokszor exkluzív modellek is, vagyis más márkánál nem szerezhetőek majd be, pont a piaci differenciálás miatt. Pl. a híres IBM Thinkpadek utóbbi években LG Electronics gyártásúak, a Dell Latitude X1 egy rebrandelt Samsung Q30.

Amennyi technológiai kompetencia maradt a nagyok kezében, az jellemzően az erős mérnöki háttérrel rendelkező japánoknál van, a felső, extra kategóriákban. A Toshibánál ez a Portégé, talán Tecra, Fujitsunál egyes Lifebookok, Panasonic Toughbook stb. De tudod mit: ha most valaki jönne, és megmodaná, hogy ezeket Sandongban gyártja Li és családja, akkor azon lepődnék meg, hogy miért ott északon, miért nem délen, nem pedig azon, hogy nem Japánban, robotok és legalább phd-s mérnökök.

És van még adalék ehhez: éppen a jápánok szorultak vissza az utóbbi években, és szerintem ebben döntő szerepet játszott, hogy nem dobták el sokkal hamarabb a belsős gyártást, és váltottak át a szuperolcsó tajvani forrásokra.

Tehát a vállalati márkákat töröld ki a fejedből, márkacsaládokat érdemes észben tartani: Latitude vs. Inspiron, Portégé vagy Tecra vs. Satellite, HP NCxxxx vs. Pavilion, Acer Travelmate vs. Aspire, Fujitsu Simenes Lifebook vs. Amilo, Thinkpad T és X vs akármi. De ezen márkanevek sem mentesítenek a kritikus vizsgálat alól, de például a várható élettartamra a váz merevségén, a külső anyagokokon és a gép külsü szemrevételezésén kívül sokkal több segítség nincs. Vékony, halk, alacsony fogyasztású és merev házban lakó gépet 3 év garival nem szarnak szoktak gyártani, de ez sem garancia semmire, csak egy valószínűsítés.

#2559 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 23:23

:offtopic:

Idézet: BooBoo - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 23:04

Ciki, ha a kocsiban csak a fél filmet látod és lemerül akció/poén/romantika közben!

Így van, jó a nagy akksi. Évfolyamtársam horrort nézett egy előadás közben, előttem ült így néha nekem is elvonta a figyelmem, éppen amikor a csajt kezdték megfojtani, akkor hibernált a win. :nevet2: Szívfájdalom nem tudtam meg, hogy ki volt a tettes...

Szerkesztette: Fresi 2006. 11. 18. 23:25 -kor

#2560 Felhasználó inaktív   attttis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 23:23

"Csak" netezésre használom, de viszont egész nap megy, néha még éjjel is. Pc-t eladtam és ezt vettem helyette. Hordozni csak annyira hordozom, hogy elviszem magammal, ha utazunk. Azt meg havonta.
Azt mondták, hogy az akksit vegyem ki és ugy használjam. Lemerülten vagy feltöltve tároljam?Ezt is meg kell formázni,mint a telefonét?Mire vigyázak?Mirevan szükség?
Köszi a választ!
Attila

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »